לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-08-2007, 01:49
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
טלוויזיה מיני-דיון בקשר לסרט "פקודה לא חוקית"

יש לי שאלה לכל מי שראה את הסרט:

איפה טעה קולונל טרי צ'ילדרס {סמואל אל.ג'קסון} כאשר הוא הורה לחייליו לפתוח באש כלפי ההמון?

ואם הוא אכן טעה, ולא נמצאו ראיות שיסתרו את העובדה הזאת, מדוע הוא יצא זכאי? {הוא לא יצא זכאי במאת האחוזים, אך הוא לא הואשם ברצח 83 אזרחים תימנים}.

באופן כללי, פתחתי את האשכול הזה כדי לקבל תמונה ברורה יותר על השלבים הקודמים לפתיחה באש, ובכדי לדעת האם יש מצבים בהם אפשר לדלג על חלק מהשלבים, ולפעול עפ"י "תחושת בטן".....

הרי, בסרט, הביאו את קולנול צ'ילדרס למשימה הזאת, מכיוון שידעו על הניסיון שלו במצבים כאלה, אך למרות זאת, הוא נכשל בתפקודו, ועבר מקיצוניות אחת { אי-תגובה להרג 3 חיילי מארינס} לקיצוניות אחרת {פתיחת אש מאסיבית לעבר ההמון}, אז על מה המהומה? מדוע מציגים אותו בתור "האיש הטוב" בכל הסיפור הזה?

ואם עסקיננו בשאלת האיש הטוב והאיש הרע, מישהו יכול להסביר לי מה יצא לביל סוקל {היועץ לביטחון לאומי} כאשר הוא שרף את הקלטת? הרי בקלטת אפשר לראות בבירור, שחיילי המארינס ירו לעבר המון, שלא ענה להגדרה "חף מפשע"........

אשכול קצת הזוי אני יודע, אבל אני מקווה שהמנהלים יחשיבו אותו לאשכול שקשור לנושא הפורום...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-08-2007, 13:22
  יובל. יובל. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.09.05
תגובה ל- steaua rosie
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "מיני-דיון בקשר לסרט "פקודה לא חוקית""

1. לטענת התביעה בסרט, הוא פתח באש לעבר מפגינים לא חמושים. העובדות היו כי א) 83 אזרחים נהרגו. ב) לא היתה ראיה לכך שההמון היה חמוש ( שכן הקלטת "נעלמה" מהשגרירות...).
2. הוא יצא זכאי מחמת הספק, לאחר שעורך הדין שלו אומנם לא הצליח להוכיח שהאזרחים היו חמושים, אולם הוא הצליח לערער את הבסיס עליו התבססה התביעה וזה תמיד מספיק לזיכוי.
3. הוראות פתיחה באש שונות מצבא לצבא, מיחידה ליחידה, מגזרה לגזרה ואפילו מתקופה לתקופה. ככלל, רשאים לפתוח באש כשיש סכנת חיים, ועובדה זו מוזכרת אף בסרט.
4. היועץ לביטחון לאומי הורה לשרוף את הקלטת על-מנת למנוע שערוריה בינלאומית. מצבה של ארה"ב באיזור היה רעוע והוא לא רצה להוסיף שמן על המדורה ולכן ניסה למנוע זיכויו של הקצין - דבר שהיה גורם למהומות- זכאי או לא זכאי (כמובן שאת התימנים לא תעניין העובדה שהוא פעל כשורה). קולונל צ'ילדרס היה אמור להיות התנין הלבן שיזרק לתימנים, כדי "להרגיע" אותם...

ישן 13-08-2007, 23:48
צלמית המשתמש של צנחן1
  צנחן1 צנחן1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "דברים שהפריעו לי בסרט..."

בסרט חיילי המרינס היו בעמדה על גג מבנה השגרירות, עמדה שלטת לכל הדעות. כאשר החלו לחטוף אש מגג סמוך החלו ליפול מתוכם נפגעים, עד לאותו רגע האש מתוך ההפגנה לא היתה אמורה לסכן אותם אם יתפסו מחסה נכון.

התגובה הנכונה היתה צריכה להיות ניטרול ארבעת היורים (כמדומני) שהיו על הגג הסמוך, וירי סלקטיבי לכיוון החמושים בקהל. מניסיון שלנו בהפס"ד בנוכחות אמל"ח הרוב הבלתי חמוש נמלט לכל עבר כשמתחיל ירי לכיוון החמושים.

מדובר בסרט הוליוודי, הבמאי החליט להעצים את הסצנה על מנת להקצין את הדילמה, כולל ירי ע"י נשים וילדים ששלפו נשקים וירו לכיוון החיילים. אם היו מגיעים אלי עם סיפור של 83 הרוגים בהפגנה בנוכחות אמל"ח הייתי תובע את המפקד על שימוש מופרז בנשק.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר