
15-08-2007, 14:54
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 10,153
|
|
|
מזל טוב להודו שחוגגת היום 60 שנות עצמאות
הודו חוגגת 60: "חלומו של גנדי טרם התגשם"
במוקד חגיגות עצמאותה של הודו עמד נאומו של ראש הממשלה סינג, שאמר: "חלומו של גנדי על הודו חופשית יתגשם במלואו רק כשנגרש מקרבנו את העוני. הגענו להישגים בקרבות נגד העוני, הבורות והמחלות, אך האם אנו יכולים לומר שניצחנו במלחמה?". פקיסטן ציינה אתמול את עצמאותה, שהושגה במקביל לשכנתה. דברי הנשיא מושארף התמקדו במאבק בטרור סוכנויות הידיעות [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif] פורסם: 15.08.07, 11:22
הודו חוגגת היום (ד') את יום עצמאותה ה-60 מהשלטון הבריטי. במבצר האדום שבניו דלהי, מבנה מאסיבי מאבן חול שנבנה במאה ה-17, הדהד ירי התותחים המסורתי כשראש הממשלה, מנמוהן סינג, הניף את הדגל ההודי, במקום שבו הורד הדגל הבריטי ב-15 באוגוסט 1947.
במוקד החגיגות הרשמיות עמד נאומו של סינג, שבו שיבח את מאבקה של הודו לחירותה, אך אמר כי "חלומו של מהטמה גנדי על הודו חופשית יתגשם במלואו רק כשנגרש מקרבנו את העוני". למרות שיעור צמיחה של כשמונה אחוזים בממוצע בשנים האחרונות, לפי נתוני האו"ם, כ-46 אחוזים מהילדים במדינה מתחת לגיל שלוש סובלים מתת תזונה. קרוב לשליש מ-1.1 מיליארד האזרחים משתכרים פחות מדולר ביום.
"הודו לא יכולה להפוך למדינה עם איים של צמיחה גדולה ואזורים נרחבים שהפיתוח הכלכלי אינו מגיע אליהם, למדינה שבה הטבות הצמיחה משפרות את מצבם של מעטים בלבד", אמר סינג בנאומו בפני אלפי מכובדים ותלמידי בתי ספר לבושים בצבעי הדגל ההודי - כתום, לבן וירוק.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3437873,00.html
_____________________________________
|