לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-08-2007, 17:05
  Hydra Hydra אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.12.04
בתור אחד שבדיוק היום חזר הביתה מסיום הטירונות הזו
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nt412 שמתחילה ב "שאלות בקשר לטירונות 02"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי nt412
שלום לכולם!
אני חדש כאן בפורום ויש לי שאלות בנוגע לטירונות 02 בתקווה שמישהו יוכל לענות לי
השאלות שלי הם:
עד כמה צריך להתכונן לטירונות 02 מבחינה פיזית (כי אני שמעתי שזה ממש שטויות)?
לא צריך בכלל. אם קשה לך תוכל גם להוציא פטורים, זה לא קשה :\
איזה סוגי הכשרות אנחנו עוברים בטירנות כזאת (כמו נשק ,עזרה ראשונה וכד')
3 מטווחים. תלוי בדרך שבה זה מבוצע. כרגע יש ניסוי בצה"ל בנוגע למערכת ירי אחרת ולכן יש אנשים שיורי הרבה ויש כאלו שיורים פחות אבל יורים יותר בצורה אחרת (סוג ירי אחר אפשר להגיד).
עד כמה האוכל באמת גרוע בטירונות (כי אני נחשב קצת מפונק בקטע של אוכל וכל הזמן אמרו לי שכשאני יגיע לצבא אני יסבול אז עד כמה זה באמת נכון ואני יודע שכל בסיס והאוכל שלו אבל בכל זאת)
האוכל באמת גרוע בטירונות - לפחות בניצנים (שעכשיו מתחלפים שם מחזורים ולכן סביר שתגיע לשם...). ארוחת הבוקר היא ביצה קשה, עגבנייה וקצת לחם. הצהריים לרוב אותו הדבר ולפעמים יש גם קוסקוס ודברים שנראים כמו בשר. אורחת הערב איומה גם היא.
זה לא שאתה תמות כן, אבל טעים לא יהיה לך ואם אתה באמת מפונק אז תביא כסף לשק"ם. אני אישית הסתדרתי ורק בימי מטווחים קניתי בשק"ם כל שאר הזמן פשוט הסתדרתי איך שהוא עם האוכל המזוויע.
האמת שהיו לי עוד שאלות אבל זה מה שעולה לי כרגע אני פשוט חושש קצת וסקרן בו זמנית אני מקווה שמישהו ידע לענות לי .
כל מיקרה תודה ושיהיה יום טוב
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-08-2007, 17:55
  Falador Falador אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.02.05

שלום לך,
אני התגייסתי ב8.8, ועכשיו אני בטירונות 02 בבט"ר ניצנים, אז הנה כמה תשובות בשבילך, במקרה ותגיע לניצנים (כפי שאמרו כאן, רוב הסיכויים שתגיע לשם):

ציטוט:
במקור נכתב על ידי nt412
שלום לכולם!
אני חדש כאן בפורום ויש לי שאלות בנוגע לטירונות 02 בתקווה שמישהו יוכל לענות לי
השאלות שלי הם:
עד כמה צריך להתכונן לטירונות 02 מבחינה פיזית (כי אני שמעתי שזה ממש שטויות)?

לא צריך בכלל. הריצה הכי ארוכה שתעשה היא 2,000 בבוחן בר-אור בסוף הטירונות.

איזה סוגי הכשרות אנחנו עוברים בטירנות כזאת (כמו נשק ,עזרה ראשונה וכד')?

3 מטווחים, שבהם תירה באור ובחושך, שיעורים עיוניים על נשק עם מבחן בסוף הטירונות, קורס עזרה ראשונה קצר, קורס קרב מגע קצר, הכל בקטנות. וכן, אתה נסחב עם אם 16 ארוך עד סוף הטירונות, ואם אתה שואל אותי, הוא כרית בת-זונה..

עד כמה האוכל באמת גרוע בטירונות (כי אני נחשב קצת מפונק בקטע של אוכל וכל הזמן אמרו לי שכשאני יגיע לצבא אני יסבול אז עד כמה זה באמת נכון ואני יודע שכל בסיס והאוכל שלו אבל בכל זאת)?

מצטער להודיע לך שאכן, האוכל בבט"ר ניצנים זה אחד הדברים הכי זוועתיים שתתקל בהם. תאמין לי, יגיע רגע שבו תתחנן ליום מטווחים כדי לאכול את הלוף והטונה של המנות קרב. בוא נגיד שאם דיאטה זה משהו שאתה חושק בו, אתה בהחלט תוריד שם במשקל.

האמת שהיו לי עוד שאלות אבל זה מה שעולה לי כרגע אני פשוט חושש קצת וסקרן בו זמנית אני מקווה שמישהו ידע לענות לי .

אורך הטירונות הוא 5-6 שבועות, ולא שבועיים. לפחות למחזור שלי, ואין סיבה שזה ישתנה. לפי הלו"ז שלנו, אנחנו יוצאים כל שבת, חוץ מהשבת האחרונה. תביא כסף קטן והרבה למכונות שתייה (וגם לשק"ם, אין להם עודף אף פעם). זהו, נראה לי... בהצלחה!!
כל מיקרה תודה ושיהיה יום טוב

נערך לאחרונה ע"י Falador בתאריך 18-08-2007 בשעה 17:57.
ישן 19-08-2007, 19:11
  manwe_sulimo manwe_sulimo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.07

אם אתה מתגייס ועושה טירונות 02 לפחות אל תוציא פטורים אם אתה לא צריך...חחח

מה לומדים ועושים בטירונות 02 ? לא הרבה-

2 ימי מטווחים - כולל מטווח לילה אחד ועוד כמה דברים.
יום שדאות - די בסיסי, אבל גם די כיף.
נשק - פירוק ניקוי והרכבה M-16 ארןך( ללא ספק, אחד הדברים העיקריים ..חחח..)
עזרה ראשונה - הכי בסיסית שיש, חבישה בסיסית וחוסם עורקים בסיסי , הנשמה וכד'.
מ.ק. 77 - הרכבה,פירוק ושימוש.
תורנות מטבח ושמירות
קצת שיעורים עיוניים על הסוואה וכאלה, הרמה הכי נמוכה שיש.
קצת מדסים, אולי 2-3 קמג"ים (קרב מגע)
וכמובן - משמעת ונקיון ( חשוב לזכור - בהתחלה המשמעת נראית ממש טיפשית ומיותרת אבל מתרגלים לזה , תלוי במפקד/ת שלך - יש כאלה שמקפידים יותר ויש כאלה שפחות )
השעות הן לרוב בין5-6 בבוקר על 10-11 בלילה ( כולל שעת ת"ש ) בח בערב לא עושים הרבה וסה"כ לא הייתה לי בעיה של חוסר שעות שינה או עייפות קריטית.
ו.....זהו, לא הרבה ( מקווה שלא פספסתי שום דבר...)

אה כן - הסבר קצר על שרשרת הפיקוד - מהנמוך לגבוה :

מפקד כיתה: המפקד האישי שלך, שאיתו תהיה כל היום . סה"כ בכל כיתה 18 אנשים ( אבל תמיד חסרים שתייםמינימום...חח..)

סמל - יד ימינו של המ"מ ואחראי על הציוד, גם יעביר שיעורים וכדומה ( אתה תשמע את המשפט "אני לא בא וגורר לך את התיק אל תגרור לי את הקיטבג !! " הרבה פעמים...)

מ"מ - קצין בדרגת סג"מ או סגן, מפקד על המחלקה שלך, אין הרבה מה להגיד, רק שלא תמיד כדי לנשום לידו.

סמ"פ - סגן מפקד הפלוגה , לרוב בדרגת סג"מ או סגן- אין הרבה קשר איתו, אולי הוא יעביר לכם הרצאות פלוגתיות או מסדר גדול.

מ"פ- הבורר של העולם התחתון. חח סתם... לא יהיה לכם הרבה קשר איתו אבל בזמן שיהיה לכם הרצאות או מסדרים גדולים איתו לא כדאי לנשום..חח

רס"פ - לנו לא היה רס"פ אבל אין הרבה מה להגיד...

לגבי האוכל - אני עשיתי טירונות בזיקים ששם היה אוכל בסדר גמור ( יחסית ) וידוע לי שבמחנה 80 האוכל פחות טוב - אבל אם אתה רוצ לאכול המבורגרים וציפס אתה תתאכזב.
יש אוכל פשוט - אורז, ירקות, תפוא, לפעמים גם ציפס, הבשר לרוב בסדר גמור והאוכל בבקום דווקא ממש טוב , לא יודע מה הסיפורים.
רק הארוחות בוקר די מעפנות :-(

בכל מקרה - בהצלחה ואל תדאג , אם תהיה פחות מפונק זה רק יתרום לך.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:51

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר