28-08-2007, 08:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 23.01.07
|
|
יפה הערת שאתה לא בא מהשטח. אני מעולם לא הייתי מפעיל אלא רק מפקד מתקן. התחושות שהיו לי והמסרים שקיבלתי ממערך המחשוב משותפות לי ולרוב המכריע של קציני ההפעלה שהיכרתי:
ברגע שמטפטפים לך שאתה שווה פחות (מטפטפים? אומרים במופגן: "אתה לא עשית קורס יסוד ממר"ם ולכן אתה לא תגיע להשלמת מחשוב", "אתה לא משלנו ולכן אין לנו תפקידים בשבילך"), מתייחסים אליך שאתה שווה פחות, מפריעים לך לעשות את עבודתך (הזיכרון היחיד שלי מממר"ם הוא זה שהם לקחו מאיתנו תקציב Per IP על כלום, ושהם פעם פידחו את ר' אגף תקשוב שישב במקרה לידי ואני נאלצתי להציל את הכבוד האבוד שלהם), לא נותנים לך כלים לעשות את העבודה שלך (כמו, למשל, דיסק התקנה של מערכת הפעלה, וזה היה טרום image. אבל אל דאגה - הנחיות מקצועיות מסודרות כמו שצריך בטח עדיין אין) ואח"כ גם מלינים עליך שרמת המתקנים בצה"ל נמוכה (נו שיט! מעניין מי גרם להם להתנוון כ"כ) - אז זה די פלא שיש למישהו איזשהו שבריר של מוטיבציה אח"כ (ואכן באופן מאוד מאוד מפתיע, מעטים ביותר קציני ההפעלה שממשיכים לאחר הקבע הראשוני).
לגבי לשלוח חבר'ה ליחידות אחרות: קודם כל, אני לא יודע כמה חיילים מיותרים יש לך, לי לא היו חיילים מיותרים. היו כמה שלא רצו לעבוד, וגם מהם הייתי חייב להוציא תפוקה, ובכל מקרה לא מישהו שראוי/רצוי לצ'פר אותו בשליחות ליחידה אחרת, בטח לא בשביל ששם יתנו לו מטלות בלאי. שלא לדבר על כך גם שברוב היחידות עצמן המצב לא הרבה יותר טוב (383 כדוגמה לגוף מחשוב שבזמני התנהל באופן גרוע).
ועכשיו תוסיף לבלאגן הזה חוסר בהרשאות שמשמעו חוסר בגמישות של מתן פתרונות שזה חלק מהמהות של העבודה, ותראה מה תקבל.
ואגב, בתור איש שטח לשעבר, זאת גם ההזדמנות היחידה שלי להגיד משהו כזה. כשהייתי בשירות קבע זה היה "דבר ללמפה" ולא עזרו אפילו כמה מכתבים מסגן מפקד היחידה (אל"ם) שהגיע עד מפקד ממר"ם. השטח לא מעניין אף אחד, הוא בעיקר "מציק".
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)
|