לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-08-2007, 16:19
  GilBates GilBates אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Nisim_C שמתחילה ב "מנהל רשת מחשוב - מספר שאלות..."

כמה מחזורים בשנה: תלוי בגודל המערך המשתנה חדשות לבקרים. הסטטיסטיקה של שנה קודמת לאו דווקא תגיד לך משהו על השנה הנוכחית.

מחזור קרוב: גם לא מעניין במיוחד מכיוון שאתה חייב לעבור טירונות קודם למשל וגם אז ייתכן שתמתין קצת. וגם תאריך הגיוס הוא לא בשליטתך.

רמת הקורס: מבחינת רמה מקצועית בתחום המחשבים, הרמה נמוכה עד מחפירה. לא שזה משנה הרבה עבור אלו שזה המפגש פחות או יותר הראשון שלהם עם ניהול רשתות ומהווה טעימה מהתחום.
ופה זאת כמובן ההזדמנות להנציח את הכינויים שהענקנו למצוע ש"הפעלת מחשבים" הוא שם גדול עליו (ולכן גם כמובן ניהול רשתות): "לוחצי מקשים", "מזיזי עכברים", "ריבוטאי", "ריבוטאי בכיר" (אחרי מעבר קורס ריבוט שלב 09) וכמובן "מפיל מחשב" (שזה לא שלי).
ולמרות כל הנאמר, יש לזה יתרונות לא מעטים על עבודה פקידותית וזה נחשב מקצוע טוב.

קידום: קצינת תקשוב מערכתי (גם אם אתה בן, אתה תצטרך ללמוד להיות קצינה. זה דורש השתלת אונה במוח - תקווה שהיא לא תדחה אותך!). ריבוטאי שלב 09 (לא כדאי לך) או הקידום הכי גדול - הביתה.

אם במקרה ובטעות קיבלת הצבה בממר"ם ידאגו לצ'פר אותך בקורסי המשך רבים מתוך הכרה שרמת הקורס מחפירה (כמו שנאמר קודם). למרות שייתכן וזה כבר לא עדכני מאז שממר"ם עיקר מתוכן את יחידות המחשב השונות (לא, יחידות המחשב, לא הפיתוח) ואז ייתכן שגם בממר"ם תקבל תפקיד משעמם.

בהצלחה!
(Military Incompetence, הוצאת מערכות)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-08-2007, 20:44
  GoldFish GoldFish אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.01
שלח הודעה דרך ICQ אל GoldFish שלח הודעה דרך AIM אל GoldFish
קורס מר"מ
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Nisim_C שמתחילה ב "מנהל רשת מחשוב - מספר שאלות..."

לגבי מספר המחזורים - גדול, כל מספר שבועות נפתח מחזור. כמו שאמרו לפני, ייתכן ותיאלץ לחכות בבה"ד עד שייפתח מחזור, אבל זה לא יהיה להרבה זמן.

לגבי שאר השאלות שאני בטוח שמעניינות אותך יותר - קל מאוד להגיד שהתפקיד בלאי, להיתקע בנישה הזאת ולתת לזה לגרור אותך למטה.
הקורס בסיסי, לא נשקר - לומדים בו את הבסיס לתמיכה במשתמשים ברשת קטנה, חלק לא אוהבים את זה ונשארים עם הגישה הזאת ונתקעים במקום.
חלק אחר שיצא לי לדבר איתם, משקיעים בזה, מקבלים אחריות גדולה יותר במתקן שלהם ומגיעים גם להתעסקות עם שרתים רק כי הם הפגינו נוכחות, אפשר גם להגיע למתקן מחשב של בסמ"ח אם אתה מראה מספיק רצינות במהלך הקורס עצמו - ושם אתה תומך בחוות שרתים, חלק שכביכול לא קשור לעבודה של מנהל רשת.

מהקורס אפשר להגיד לכל מקום כמעט, ההצבות מאוד מגוונות ובכל מקום יש אפשרות להתפתח.
אפשרויות הפיתוח תלויות בך - המפקדים שלך מחוייבים לשלוח אותך לקורסים מקצועיים בשביל שלבים מקצועיים, חלקם בבסמ"ח וחלקם בחברות אזרחיות כמו ג'ון ברייס. אבל אם אתה רוצה ללמוד בשום מקום לא יעצרו אותך ורק יעודדו את זה.
אם תפגין רצון ללמוד ורצינות, תגיע רחוק למרות שנקודת ההתחלה שלך נחשבת "נמוכה", תיתקע בגישה שמנהל רשת לא יודע כלום, ובאמת לא תידע כלום.
ישן 26-08-2007, 12:35

אתה לא מעודכן
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי GoldFish שמתחילה ב "קורס מר"מ"

במסגרת צנטרליזציה שביצע ממר"מ, המתקנים היום הם חסרי הרשאות וכמעט חסרי ערך לחלוטין. הכוונה המקורית היתה לתת להם להתנוון ולכן גם ממר"מ התחמק באופן פעיל מקיום ה SLA שהיה תנאי סף לפריסת ההיררכיה החדשה. אבל עכשיו SLA יש רק בחלומות, הרשאות אין ובעיות יש ויש וכל שנותר לך לעשות הוא לדפוק את הראש בקיר. גם למפקדי מתקן אין הרשאות מספיקות וכמעט כל מה שנותר להם לעשות זה לתווך מול ממר"ם ו/או לתרץ את אוזלת ידם של ממר"ם ואת חוסר הרשאותיהם שלהם מול הלקוחות ולכן גם רוב המערך שלנו פורש מאוד מהר מחוסר אפשרויות קידום. העצם היחידה שכביכול הסכימו לזרוק לנו זה איוש מגמות הדרכה בבסמ"ח (yippie!). זאת המציאות המרה ואין הרבה טעם להסתיר אותה.

לגבי קורסים מקצועיים, הצחקת את ההקצאות שלי. אפילו בזמני שהיו יותר הקצאות, אין אפילו תחילת קצה של הקצאה מתאימה כדי לבנות מתקן ברמה איכותית גבוהה. עכשיו זה כבר לא משנה כמובן, בהיעדר הרשאות.

ובכל מקרה הרבה מאוד מהמתקנים מתופעלים בפועל ע"י מפעיל בעל ידע מקומי (לא בוגר ממר"ם, במקצוע עובד כללי) בתור מפעיל בכיר, בשל רמת הידע הנמוכה. את התופעה הזאת ממר"ם לא הצליח להשריש ואולי מעולם לא ניסה כי לא היו תקנים לשתות ע"י פירוק מתקנים.

ישן 26-08-2007, 20:01
  GoldFish GoldFish אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.01
שלח הודעה דרך ICQ אל GoldFish שלח הודעה דרך AIM אל GoldFish
ובכן
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי GilBates שמתחילה ב "אתה לא מעודכן"

אני לא ארגיש נכון לסתור את דבריך כאן, אני פורש כאן את הדברים איך שאני רואה אותם כמפקד במדור מופ"ת אז בתור בנאדם שהעיינים שלו לא בשטח קשה לי שלסתור, במיוחד אם לא מדובר על קורס במגמה שלי.

מה שכן - לגבי אוזלת ידם של המתקן, גם אצלנו יש מתקן, וגם לנו בהרבה דברים שאנחנו צריכים לטפל כסגל ואין לנו מה לעשות ואנחנו מעבירים למתקן שלנו, לפעמים גם זה עובר לטיפול ממר"ם (למשל נושא MF שתמיד אנחנו עובדים מול ממר"ם).
העניין הוא - תמיד יש לי גישה והזמנה לראות מה קורה אחרי שזה עבר את הטיפול שלי, ושיצא לי לדבר עם מנהלי רשת שמגיעים מהשטח הבנתי שיש ימים שיושבים ולא עושים כלום כי אין תקלות והכל או נפתר או בטיפול של גורם חיצוני למתקן.
למה שבימים כאלה, שמתקן לא חייב להיות מאויש במלואו לא יישלחו כמה חבר'ה לממר"ם או ל383 למשל לראות מה עושים שם, לברר ולראות וללמוד דברים חדשים.
אחד המדריכים אצלנו שהגיע מהשטח סיפר לי שאצלו עשו את זה באופן שוטף, וככה יצא לכולם ללמוד על כל מיני דברים חדשים שלא היה יוצא להם ללמוד בכלל, ואחרי זה הם חזרו למתקן שלהם והטמיעו.

שוב - קשה לי לסתור את כל מה שאתה אומר בלב שלם כי אני לא שם ואני גם לא מנהל רשת במקור, את כל זה אני רואה מהעיינים של הגורם שמסמיך למקצוע. אבל עדיין יש מספר נקודות שאיתם אני לא מסכים, שאותם יוצא לי לראות מספיק - חיילים שבוזים שנותנים לזה לגרור אותם ואת הרמה המקצועית שלהם מטה, עד רמה שצריך אזרח עובד צה"ל שיתפעל משמרת כי חיילי המתקן כבר איבדו חשק ללמוד ולהתמקצע.
ישן 28-08-2007, 08:56

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי GoldFish שמתחילה ב "ובכן"

יפה הערת שאתה לא בא מהשטח. אני מעולם לא הייתי מפעיל אלא רק מפקד מתקן. התחושות שהיו לי והמסרים שקיבלתי ממערך המחשוב משותפות לי ולרוב המכריע של קציני ההפעלה שהיכרתי:
ברגע שמטפטפים לך שאתה שווה פחות (מטפטפים? אומרים במופגן: "אתה לא עשית קורס יסוד ממר"ם ולכן אתה לא תגיע להשלמת מחשוב", "אתה לא משלנו ולכן אין לנו תפקידים בשבילך"), מתייחסים אליך שאתה שווה פחות, מפריעים לך לעשות את עבודתך (הזיכרון היחיד שלי מממר"ם הוא זה שהם לקחו מאיתנו תקציב Per IP על כלום, ושהם פעם פידחו את ר' אגף תקשוב שישב במקרה לידי ואני נאלצתי להציל את הכבוד האבוד שלהם), לא נותנים לך כלים לעשות את העבודה שלך (כמו, למשל, דיסק התקנה של מערכת הפעלה, וזה היה טרום image. אבל אל דאגה - הנחיות מקצועיות מסודרות כמו שצריך בטח עדיין אין) ואח"כ גם מלינים עליך שרמת המתקנים בצה"ל נמוכה (נו שיט! מעניין מי גרם להם להתנוון כ"כ) - אז זה די פלא שיש למישהו איזשהו שבריר של מוטיבציה אח"כ (ואכן באופן מאוד מאוד מפתיע, מעטים ביותר קציני ההפעלה שממשיכים לאחר הקבע הראשוני).

לגבי לשלוח חבר'ה ליחידות אחרות: קודם כל, אני לא יודע כמה חיילים מיותרים יש לך, לי לא היו חיילים מיותרים. היו כמה שלא רצו לעבוד, וגם מהם הייתי חייב להוציא תפוקה, ובכל מקרה לא מישהו שראוי/רצוי לצ'פר אותו בשליחות ליחידה אחרת, בטח לא בשביל ששם יתנו לו מטלות בלאי. שלא לדבר על כך גם שברוב היחידות עצמן המצב לא הרבה יותר טוב (383 כדוגמה לגוף מחשוב שבזמני התנהל באופן גרוע).

ועכשיו תוסיף לבלאגן הזה חוסר בהרשאות שמשמעו חוסר בגמישות של מתן פתרונות שזה חלק מהמהות של העבודה, ותראה מה תקבל.

ואגב, בתור איש שטח לשעבר, זאת גם ההזדמנות היחידה שלי להגיד משהו כזה. כשהייתי בשירות קבע זה היה "דבר ללמפה" ולא עזרו אפילו כמה מכתבים מסגן מפקד היחידה (אל"ם) שהגיע עד מפקד ממר"ם. השטח לא מעניין אף אחד, הוא בעיקר "מציק".

ישן 26-08-2007, 22:14
  משתמש זכר Yaneev Yaneev אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.10.01
גולדפיש צודק.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי GilBates שמתחילה ב "אתה לא מעודכן"

אתה מכיר את הסביבה הקרובה אליך, יכול להיות שנפלת במקום שבאמת לקחו לכם את ההרשאות ואתה מרגיש חסר ערך לחלוטין.

הקורס מביא את כולם לסוג של יישור קו בסיסי מאד שאיתו מנהל הרשת יגיע למתקן ויעבור חפיפה והכוונה לתפקיד מסויים במתקן.
לי אישית יצא לראות מספר מתקנים שפועלים בצורה מקצועית ביותר.. החל ממנהלי הרשת שיוצאים לתקלות עד הנתממניקים, טמ"מ והעובדים הכלליים שבמקרה הגיעו והתמקצעו להם.

ההתקדמות של מנהל הרשת יכול להגיע ל2 הקיצונים כמו שאמרת.
ראיתי כאלה שהגיעו שבוזים ואין להם כח להזיז את התחת לתקלה בחדר ממול.. ויש את אלה שמחפשים להתמקצע עוד, יוצאים לקורסים מתייעלים ומייעלים את המחשוב שלהם.

היה פה אחד קודם ששאל בנוגע להקצאות לח"א - אז אין, לא דרך חיל התקשוב.. מנהלי הרשת אצלינו מגיעים רק לחיל הירוק (לא כולל מודיעין).

ותשמעו.. אומנם הקורס הזה לא מתקרב ליוקרה של תוכניתנים.. אבל בשביל מישהו שנפל בין הכיסאות והגיע לכלל צה"לי.. הוא מספק אחלה תפקיד.. עם הכשרה כיפית ומעניינת שנשאר ממנה רק להתפתח ולגדול.. שלא נדבר על הצורך ב"מנהלי רשת" בשוק של היום.. כמעט כמו כל תפקיד בצבא - זה נורא תלוי באישיות שלך ולאן אתה לוקח את עצמך במערכת הזו.

שיהיה בהצלחה
ישן 28-08-2007, 09:05

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Yaneev שמתחילה ב "גולדפיש צודק."

שלום יניב, אני מכיר קצת יותר מתקנים ממה שאתה חושב וייתכן מאוד שגם יותר ממה שאתה מכיר/הכרת - הרבה יותר מ"הסביבה הקרובה" לטענתך.
אני כבר מזמן עזבתי את שירות הקבע, למרות שבתקופתי עוד היו הרשאות ואני יכול להיות מרוצה מאוד מהמקום שהבאתי אליו את המתקן ואת המפעילים שלי.

אין שום סיבה שהיא להסתמך על OJT במקצוע שהוא ידוע ומוכר. התבנית ההדרכתית הזאת מובילה באופן ברור לדינמיקה של "מש"ק בכיר" שהוא גם עובד כללי. ברגע שגם הקצין לא מוכשר לעבודתו כראוי, הכוח והידע גם לא זורמים החוצה.

מעניין שאתה מדבר על מתקנים עם הקצאה לנתמ"מ וטמ"מ. אז קודם כל לרוב המתקנים בצבא אין הקצאה לנתמ"מניקים (מה שקורס מפעיל היה צריך להיות, כנראה) וזה גם בסה"כ לא תפקידם להיות מפעיל-על. לגבי טמ"מ - זה גם לא הייעוד שלהם, להיות מפעיל-על, וגם זה אין ברוב המתקנים אלא רק בגדודי הקשר.

שוב, בהתחשב במה שיש לצה"ל להציע ולמה שהוא מוכן להציע, זה תפקיד בהחלט טוב וגם חשוב. אבל מבחינה מקצועית ומבחינת היחס בתוך הדינמיקה של מערך המחשוב, זה לא תענוג להיחשב דרגה שלישית.

אני לא יודע כמה עמוק אתה נמצא בנבכי הצרות של מערך המחשוב (ומערך ההפעלה) בצה"ל, כנראה לא מספיק עמוק. קורס מפעיל הוא קורבן מאוד קשה של גישה מוטעית שהתעשייה בחוץ לאט לאט מתפכחת ממנה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:23

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר