27-08-2007, 13:37
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 17.03.07
|
|
|
המטרה היא לא טייס חרדי.
בחיל מדברים על זה כבר הרבה זמן...
המטרה היא למלא את השורות המתרוקנות של המערך הטכני, וזה בא יחד עם שורת צעדים שנועדו למצב מחדש את המערך הטכני (מדברים על מיתוג שלו, שינוי שמו וסמלו, סלוגן חדש ועוד). יש כאן חבר בפורום שקרוב משפחתו אחראי על המהלך.. 
הבעיה כיום היא שאין מספיק כח אדם איכותי למערך הטכני, יש תחרות מצד אט"ל וחמ"ן על כל אדם, ונוצר מצב שבו בגפים מסויימים יש יותר בנות מבנים - בגלל שמקבלים בנות יותר איכותיות מבנים איכותיים (זה הגיע לאבסורד בגף מטוסים אצלי בבסיס - יש יותר ממ"סניקיות מאשר ממ"סניקים). באופן רגיל בנות היו מגיעות במערך לתפקידי צב"ה ומחשוב, אבל היום יש כבר מסגריות תעופתיות, מבנאיות, וממ"סניקיות לרוב. בגפים האיכותיים יותר - אוויוניקה זה דוגמה טובה - מרבית בוגרי הקורסים האחרונים הן למעשה בוגרות.
כחלק מזה הופכים את האדמה כדי למצוא מקורות גיוס אחרים.
לדעתי המהלך הנוכחי ייכשל, כי חיל האוויר לא יכול להרשות לעצמו גפים הומוגניים. יש מעט מאוד חרדים שיסכימו שהבנים שלהם ישרתו בבסיסים עם בריכה וקולנוע, או ישרתו עם בנות כמפקדות או כשותפות. אני כבר רואה את הפעשקווילים מרוחים על הקירות נגד החוטאים המשתתפים בחיל התועבה.
נכון שיש כיום חרדים בחיל האוויר - אבל מרביתם הם למעשה משגיחי כשרות.. והאחרים הם חוזרים בתשובה (שרבים מהם נמצאים במערך הטכנולוגי).
כללי השילוב הראוי מקשים גם ככה על החיים בחיל האוויר, נראה איך זה יהיה אם ינסו לאכוף אותם עד סופם.
הדבר היחיד שיכול לתפוס כאן זה עסקה של "שירות תמורת מקצוע", אבל החיל ישלם הרבה מאוד בשביל זה.
(במאמר מוסגר, אני חייב לומר שדווקא חיל האוויר מצטיין בנושא שילוב הדתיים - אצלי בבסיס, לדוגמה, מוותרים על חיילים רבים למשך שעה וחצי+ ביום לצורך שיעור תורה אחרי ארוחת הצהריים ולפני תפילת מנחה.. יש שיעורי תורה רבים ומגוונים כל יום, כל חייל דתי יכול לקבל בשר בהכשר מהדרין ועוד ועוד)