לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 19-09-2007, 19:14
  Bobbin Bobbin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.07
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי Jill שמתחילה ב "בובין, תוכל להתעלם מהשאלות..."

אחלה, בדיוק באתי לכתוב לך הודעה, מקווה שתהנה מהסיפור וה"איורים".

חשוב לי להדגיש שמה שגורם לרעש במארז מחשב, הם כל הרכיבים המכניים שלו - מאווררים (על המעבד, ספק כוח, כ. גרפי ומארז, כמו שכתבו לפניי), והדיסק הקשיח. כל הרכיבים האחרים הם אלקטרוניים, ועל כן לא מוציאים שום רעש.

לגבי דיסקים קשיחים, WD ידועים בדיסקים השקטים שלהם (לי יש דיסק שלהם), אבל תקופת האחריות קטנה יותר ושיעור התקלות מעט גבוה יותר משל Seagate, שהדיסקים שלה נחשבים לאמינים מעט יותר אך רועשים מעט יותר. השיקול שלך.

העניין העיקרי הוא המאווררים: לדעתי, להקפיד שכל המאווררים במארז לא יהיו במידה של מתחת ל-120 מילימטר. ככל שהמאוורר גדול יותר, הוא דוחף יותר אוויר בפחות סיבובים לדקה, וככל שמהירותו נמוכה, הוא שקט יותר. אם התקציב מאפשר ספק כוח איכותי שגם עליו יש מאוורר באותו גודל ושקט - מה טוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-09-2007, 20:28
  rom10 rom10 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.07.03
OK
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Jill שמתחילה ב "מארז שקט?"

אני במקומך הייתי קונה את המארז הכי סטנדרטי - HEC COMPUCASE 6A19 או 6A21, שההבדל ביניהם הוא בעיצוב החיצוני בלבד. למה אני ממליץ דווקא על המארז הזה? אז ככה, הדברים שחשוב לשים לב אליהם כשבוחרים מארז שקט הם:
1) חוסר בפתחי אוורור מיותרים - הפתחים שעל הדלת. אם רוצים שקט אפשר לוותר עליהם, בעיקר אם אין שם מאורר. זה לא מה שיחמם את המחשב במידה והכבלים שבפנים מסודרים כמו שצריך.
2) עובי הפח - מארז שקט חייב להיות בעל דופן בעובי של לפחות 0.8 מ"מ כדי לחסום את הרעש. במארז שהמצלתי לך עליו הפח בעובי הנ"ל.
3) גומיות להארדיסק - ההארדיסק יוצר ויברציות שיוצרות רעש, לכן יש צורך בגומי שיפריד בינו לבין פח המארז וכך נבלעות רוב הרעידות. במארז הזה יש גומיות.
4) מאוררים בגודל 120 מ"מ - מאוררים קטנים יותר צריכים להסתובב מהר יותר ע"מ לדחוף את אותה כמות אויר, לכן מאוררים גדולים הם שקטים יותר. במארז הזה יש מאורר כזה.

המארז הזה הוא לא רק שקט אלא מצויין באופן כללי. הוא מאד נוח לעבודה, בנוי בצורה איכותית והכי חשוב, לא יקר כי הוא לא מיועד לילדודס שמה שמעניין אותם זה החלון בצד.

אם אתה מחפש באמת שקט מופתי אז אפשר להגדיל ראש ולקנות שני בלוקים בגודל של הדלת של ספוג אקוסטי מבודד רעשים מהסוג הפשוט ביותר שתמצא אבל בעובי סביר ולא בעובי של נייר ואז מדביקים על כל דלת בלוק כזה ואז לא שומעים בכלל את המחשב. כאילו שהוא לא עובד. זה פשוט תענוג וזה הרבה יותר טוב מכל מארז שתמצא בשוק שמתיימר להיות שקט.

זהו, עכשיו נשאר לך להחליט מה אתה רוצה לעשות
יום טוב, רום.

ישן 20-09-2007, 23:04
  Jill Jill אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.02.06
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי rom10 שמתחילה ב "OK"

תודה על התגובות.

על האופציה של הספוג האקוסטי שמעתי אבל היא מרתיעה אותי בגלל ההשלכות על הטמפרטורה במארז. החדר שבו ישב המחשב לא תמיד ממוזג, ומכיוון שהוא ישמש למשחקים (שיכולים להימשך שעות...) - אני חושש שהטמפרטורה תגיעה לרמות גבוהות מדי.

כל המחשבות האלו התחילו בעקבות הניסיון שלי: יש לי מחשב ישן, AMD 1.8GHz, שלא הצלחתי לעשות אותו שקט. למרות שהשקעתי בספק כוח איכותי של enermax, וגם החלפתי גוף קרור פעמיים, עדיין יש רעש די חזק, ואני חושש שלמארז (שחור כבד, אולי של Antec) יש חלק בזה.

אגב, כשבדקתי את NZXT Apollo, מצאתי את המארזים האלה של Arctic Cooling: http://www.foxpc.co.il/Category.aspx?CatCode=154

בשביל מארז שקט + ספק כוח 500W זאת נראית עיסקה טובה. בינתיים לא מצאתי ביקורות של הדור החדש באינטרנט (Silentium Pro) אלא רק של הדור הישן. מעניין אם המוצר מקיים את ההבטחות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:28

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר