21-09-2007, 08:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.05
|
|
|
חוויות מזירת ים סוף (או "טופס 55 דחוף")
שלום
ככה, הגעתי לאבטח מתקנים לזירת ים סוף, הבסיס די טוב, מול המלון, ים, רואים מידי פעם לוחמים שרוב הזמן מקטרים על זה שהם מנקים את הים במקום להלחם. האוכל די טוב והחדר אוכל גם, בכול מקום שרק אפשר לדמיין יש מזגן (כולל בעמדות שמירה !!!).
הסגל מצוין (מייד נגיע אליו), די ירוק בבסיס (חם) אבל לא מסתובבים הרבה בחוץ, אחרי 5.30 אפשר כבר ללכת על אזרחי, אפשר לצאת לאילת ולחזור כל יום עד השעה 1 בלילה פרט ליום שלישי שאפשר לחזור עד השעה 3 שזה אפטרים כולל כולם.
אם הגעתי לבסיס עברתי ראיון אצל קצין כוח האדם שלדהמתי סירב לקלוט אותי בתור מאבטח מתקנים (זה קרה בערך אחרי שאמרתי לו שיש לי בגרות מלאה) יצאתי מהמשרד ללא טופס טיולים וחיכתי בערך משהו כמו חמש עד שש שעות להחלטה, בסוף הוא נכנע ללחצים של המפקד שלי וגיס אותי לפלגת אבטחה על תקן זמני בלבד, נשבע בכול היקר לו שאני לא עולה לשמור, יום למחורות עשיתי טופס טיולים אתמול בחינה באבטחת מתקנים וקיבלתי בה-100.
נכון לעכשיו הקצין כוח אדם מנסה לפסול לי את המקצוע בגלל בעיות רפואיות, להלן הפטורים:
- פטור משמירה בחושך
- שמירה עם בן זוג
- שמירה בעמדה מוצלת
- פטור מקפיצות
- פטור מריצות
הייתי אמור לפתור להם בעית כוח אדם, אבל בגלל שאני שומר עם עוד חייל כל פעם זה נורא בעייתי. קצין כוח האדם והמפקד שלי לא רוצים אותי בתור מאבטח מתקנים (למרות שיום שני אני חוזר ומתחיל לשרת כמאבטח שם) מה שאותי מדאיג זו החברה בה אני שוהה או כמו שציין קצין כוח האדם "זו לא החברה שאתה אמור להיות בה... מש"ק מודיעין אולי" , המפל"ג שלי אמר שאם תהא פסילת מקצוע ישלח אותי למש"ק מודיעין או להיות ראש לשכה אצלו.
לגופו של עניין, מפקד שלי ביקש מהרופא שיתין לי אישור שאני כשיר לתפקיד, הרופא לא נותן כאלה מסמכים והביא רק את הפטורים (משמע שאני כשיר) ובכול זאת אני רוצה לשנות את התפקיד שלי, והנה כמה שאלות:
1. האם אחרי הגשת טופס 55 אני אחזור שוב לקצין מיון? או קצין שראה אותי? או שאני יכול לבקש לראות קצין אחר (אגב ראה אותי באמת קצין).
2. האם דרך טופס 55 אפשר לפסול מקצוע, להערכתם יש לי סיכוי?
3. יש לי הפניה לרופא מומחה בסורקה, אם אני אביא חוות שלו שאני אכן לדעתו לא כשיר לתפקיד זה יכול לעזור? כי הרופא בבסיס אמר "אני לא רופא עיינים ולא יכול לקחת על עצמי אחריות כזו לך לרופא מומחה"
4. האם טופס 55 מחייב שינוי בסיס או גם שינוי תפקיד בתוך בסיס?
תודה רבה !!!
|