לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-09-2007, 13:21
  shayosha shayosha אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.01.07
שלח הודעה דרך ICQ אל shayosha שלח הודעה דרך MSN אל shayosha
הכל עניין של מודעות. הווה או עתיד?

אוקיי אז עוד חודש וחצי אני מתגייס לצנחנים ומקווה לעבור גיבוש יחידות חטיבתיות.(יחטיות)
אתמול המורה שלי) לא משנה למה )היה אצלי והוא עצמו שירת בצנחנים ואמר שכמה שהוא נתן למדינה הוא קיבל רק זין . אז הוא אמר לי לחשוב מעכשיו על העתיד שלך. הוא נתן לי דוגמא של הבן שלו שהיה קצת בשלדג ועבד עם סיירת מטכל והוא אפילו לא יודע איפה הוא היה ומה הוא עשה...ואתה יודע מה הוא קיבל שהוא השתחרר? זין! הבטיחו לו קורסים והנחות והוא לא קיבל כלום.אתה יודע מה הוא אמר? אני נתתי תחיים שלי 3 שנים קרעתי תתחת ובכיתי. עכשיו זין, אני אעזוב תמדינה הזאת ואלך לעבוד בלונדון והוא עובד בלונדון. לא ידוע איך הוא מתקדם אבל בכל זאת...המורה המצליץ לי ללכת לשח"מ להיות שוטר חייל זה ליד הבית ושאתה משתחרר אתה פשוט שוטר ואין בעיות אבל

אני לא מתחרט עכשיו למרות שאפשר
אבל אם היה לי את המודעות לפני חצי שנה אז הייתי לומדד או עושה משהו אחרר ויש מה לעשות
וחבר'ה אתם יודעים מה הולך בצבא הזה ובמדינה הזאתי.
אז תנו לי סיבות למה כן. תעלו לי את הרעל אם אתם יכולים כדי שאתגייס בלב שקט.
נראה אותכם, הווה או עתיד?

Shayosha

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-09-2007, 13:40
  AcidicJimmy AcidicJimmy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.12.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shayosha שמתחילה ב "הכל עניין של מודעות. הווה או עתיד?"

מוזר, יצא לי להתעסק בנושא הזה די הרבה השבוע.

העיניין הוא שיש טעות בבסיס השאלה שלך. הצבא לא חייב לך כלום, אתה חייב לו ולמדינה. זאת באמת דרך כפויית טובה ואל תצפה לצאת ממנה בסוף עם משהו ביד, זה לא עובד ככה. נותנים פשוט כדי לתת, לא יותר מזה, משרתים בקרבי מתוך תחושת חובה, רצון לתרום, להגן על הקרובים לך, לקחת חלק מהנטל על הכתפיים שלך.
קשה נורא להסביר למה אנשים הולכים (להבדיל ממגיעים) לקרבי, זה באמת נוגד את ההגיון, אבל בסופו של דבר אני בטוח שכל אחד יוצא עם תובנות על עצמו, עם כוחות שהוא לא ידע שיש לו, עם גאווה על מה שהוא עשה, עם סיפורים ועם חברויות. אם אתה חושב שזה לא מספיק אז אולי קרבי זה לא המקום בשבילך, ואתה לא האדם בשביל התפקיד הקרבי. במקרה כזה החוק פשוט יאלץ אותך למלא מכסה ואתה רק תסבול מזה, אבל אתה גם יכול להגדיר מחדש מה אתה רוצה מעצמך ומהשירות שלך ואולי גם להנות מהחוויה.

אל תחפש שמישהו יעלה לך את הרעל, כי כמו שאומרים "רעל נשתף בזיעה" ואחרי שבוע בטירונות הוא פשוט יעלם. תחשוב טוב וחזק עם עצמך למה? יכול להיות שתמצא תשובה טובה, ויכול להיות שהיא גם תעזור לך המון.

בכל אופן- שיהיה בהצלחה.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 26-09-2007, 17:19
  osheah osheah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.05.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shayosha שמתחילה ב "הכל עניין של מודעות. הווה או עתיד?"

בוא תשמע, אני לפני חודשיים לצנחנים (אוג 07) וקיבלתי כאפה רצינית.
אני כבר אומר לך, תשכח מכל הרעל שיש לך וכל המוטיבציה, אחרי שבוע הכל יעלם כאילו אף פעם לא היה ואתה תהיה שבוז מת כמו בערך 90% מהאנשים, ואני לא אומר סתם.
מה שיחזיק אותך באמת בקרבי זה הסיבות האמיתיות שבגללם התגייסת לקרבי, אם באמת, אבל באמת באמת באמת אתה מתגייס נטו בשביל תרומה למדינה ובשביל לתת באמת 3 שנים למדינה, ואין בך שום סיבות אגואיסטיות אישיות אז וואלה יהיה לך טוב ואתה תחזיק.
אבל יש הרבה, כמוני, שבאו בעיקר בשביל שיפור עצמי, אם זה מבחינת כושר או פיסיות או חישול מנטלי או דברים כאלה ופחות באמת בגלל פטריוטיות ותרומה למדינה ואז הם פשוט לא מחזיקים מעמד. אין להם את הפוש הזה את המוטיבציה שתחזיק אותם ולמרות כל החרא שאוכלים (ובאמת שאתה לא יודע כמה אוכלים עד שלא תהיה בפנים, ואני אגב עוד לא ממש התחלתי לאכול את החרא האמיתי) להמשיך הלאה את ה3 שנים האלה.

קיצור שורה תחתונה, קרבי זה זין ענק שאתה מקבל בתחת. אל תצפה לקבל שום דבר בתמורה ולא להרוויח שום דבר משירות קרבי. זה אך ורק בשביל המדינה ובשביל להגן על האזרחים של המדינה.
זה אתגר ענק (בגדודים הרבה יותר מאשר בסיירות) לעמוד בשירות כזה. תחשוב עם עצמך אם אתה מוכן.
ישן 26-09-2007, 17:20
  oplo oplo אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.02.04
שמע סיפור ילד.

דודים שלי בוא מאירופה (בוא נגיד מארץ מפותחת מאוד מאירופה) לישראל לקראת החתונה של אחי, עד כאן? יפה.
הם סיףפרו כמה שקט ויפה שם, ואין פיגועים ואין שטחים ואין רובים ואין הרוגים.
אבל מה? דודה שלי סיפרה לי שבזמן האחרון היא הורידה את המגן דוד שהיה תלוי שנים על צווארה.
ובעבודה היא לא מספרת שהיא יהודייה. בשבילי? זה אומר הכל.
ישראל היא המקום היחידי בשביל העם היהודי. ובשביל שהיא תמשיך להתקיים אנחנו צריכים צבא חזק וכמה שיותר אנשים שמוכנים לתת ולא לקחת.

נשים בצד עכשיו את הערך העצום שלא תוכל ללמוד אותו בשום מקום אחר באזרחות. כמו עבודה קשה, עבודת צוות, חברות, הקרבה אישית, חישול נפשי. רגעי משבר פיזיים ונפשיים. בכי, צחוק, פחד, בטחון, גאווה.

נערך לאחרונה ע"י oplo בתאריך 26-09-2007 בשעה 17:22.
ישן 26-09-2007, 19:20
  Sir Sebastian Sir Sebastian אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.03.06

שביזות זה מבחירה

כל דבר בחיים אפשר להסתכל בשתי דרכים, האחת מרחמים עצמיים וקושי, והשנייה מביטחון עצמי גאווה ואמונה בעצמך ובדרכך.

אני מאמין שאני מספיק בכושר, החוזק המנטלי שלי מספיק חזק, יכולת המנהיגות שלי ברמה מאוד גבוהה מבחינתי, אני מסופק מאוד מהחיים שלי וקשה לי להאמין שאני יגיע לשיאים חדשים בצבא.
אני הולך לצבא כי אני רוצה לתרום למדינה שאני אוהב בצורה הכי טובה שאני יכול, ולפי דעתי רק להיות לוחם זה לא רק התרומה היחידה, אפשר להיות מפקד וקצין ולהשפיע על המערכת, להילחם במערכת קשה ובלתי אפשרית כי אתה מאמין במשהו שקדוש לך, ולא להתחיל ברחמים העצמיים שאי אפשר לשנות את הצבא ושקצת קשה או הרבה קשה צריך להיות שבוז.

הסיפור על מיכאל, גישה חיובית לחיים, ערך שבין אדם לבין עצמו וחברו
מיכאל הוא אדם שאוהב לאהוב. שתמיד יש לו משהו חיובי להגיד: כשמישהו שואל אותו מה שלומו, הוא עונה:"אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים". פשוט טיפוס חיובי ואופטימי.

כשעל אחד העובדים היה עובר יום רע, מיכאל היה שם בשביל לומר לו להביט על הצד החיובי במצבו. סיגנונו המיוחד, עורר בי סקרנות ולכן יום אחד ניגשתי אליו ושאלתי אותו: "אני פשוט לא מבין. אי אפשר להיות חיובי כל הזמן. אז איך בכל זאת אתה מצליח?" מיכאל ענה לי ברוגע:"כל בוקר אני מתעורר ואומר לעצמי כי עומדות בפניי שתי אפשרויות. אחת- להיות במצב רוח טוב והשנייה להיות במצב רוח רע, אני בוחר להיות במצב רוח טוב. בכל פעם שדבר רע קורה, אני יכול לבחור להיות קורבן או לבחור ללמוד מהניסיון, אני בוחר ללמוד מהניסיון. כאשר מישהו מגיע אלי בתלונה, אני יכול לקבל את תלונתו או להצביע על נקודת האור בבעייתו, אני בוחר בנקודת האור". "כן, בטח, זה ממש לא קל", מחיתי בתיסכול. "זה קל מאוד" אמר מיכאל. "החיים הם למעשה מקבץ של בחירות. כשאתה מוציא מהם את כל השאר הטפל והשולי, כל מצב ומקרה הוא בחירה. אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים ומגוונים. אתה בוחר איך אנשים ישפיעו על מצב רוחך. אתה בוחר אם להיות במצב רוח טוב או רע. ובשורה התחתונה: זו הבחירה שלך איך לחיות את חייך". כשיצאתי ממשרדו של מיכאל הרהרתי על מה שאמר. למרות שלא המשכנו להיות בקשר, חשבתי רבות עליו כאשר בחרתי בחירות בחיי במקום להגיב עליהם. שנים אחדות מאוחר יותר, שמעתי כי מיכאל היה מעורב בתאונת עבודה קשה, בה נפל מגובה 30 מטר בעת שעבד על מגדל תקשורת. לאחר 18 שעות ניתוח וטיפול נמרץ, שוחרר מיכאל מבית החולים כשלגבו הוכנס מוט ברזל. ראיתי אותו שישה חודשים לאחר התאונה. כששאלתי אותו מה שלומו, הוא השיב: "אם מצבי היה טוב יותר, הייתי שני אנשים. רוצה לראות את הצלקות מהניתוח?". החלטתי לראות אותן אך שאלתי אותו, מה עבר בראשו בזמן התאונה? " הדבר הראשון עליו חשבתי, היה שלומה של ילדתי לעתיד שעדיין לא נולדה". ענה מיכאל. "לאחר מכן, כששכבתי על הקרקע, אני זוכר שעמדו בפניי שתי אפשרויות. יכולתי לבחור בחיים ויכולתי לבחור במוות, בחרתי בחיים". "לא פחדת? לא איבדת ההכרה?" שאלתי אותו ניפעם. מיכאל המשיך, החובשים היו נפלאים. הם המשיכו לומר כל הזמן שהכל יהיה בסדר. איך שהם הכניסו אותי לחדר מיון, ראיתי את הבעות הפנים של הרופאים והאחיות וממש פחדתי. בעיניהם ראיתי את מה שחשבו "הוא גמור". ידעתי שאני חייב לעשות משהו. "ומה עשית?" שאלתי. "הייתה שם אחות גדולה ששאלה אותי שאלות", אמר מיכאל. "היא שאלה אם אני אלרגי למשהו, "כן" עניתי לה. הרופאים והאחיות הפסיקו את עבודתם וחיכו לתשובתי. לקחתי נשימה עמוקה וצעקתי "לכוח המשיכה". בזמן צחוקם המשכתי ואמרתי להם: "אני בוחר לחיות. נתחו אותי כמו אדם שעתיד לחיות ולא כאדם מת". מיכאל חי תודות לכישורי רופאיו, אך גם בגלל גישתו המדהימה לחיים. למדתי ממנו כי כל יום אנו בוחרים לחיות בצורה מלאה. גישה, היא בסופו של דבר הכל. "לכן, אל תדאגו למחר. מחר כבר ידאג לעצמו לבדו. לכל יום יש מספיק צרות לעצמו".
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:21

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר