לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-10-2007, 20:21
צלמית המשתמש של coolpix
  coolpix coolpix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.09.05
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי stimpy girl שמתחילה ב "[QUOTE=petia]הראשונה יקרה..."

אופס סורי שטעיתי ..בהחלט התכוונת ל80-200 של ניקון....

כפי שהינך יודע כבכר העדשה הזו דיי ישנה (הדבר אינו אומר שפחות טובה מהשאר) היתרון היחידי שלה על פני ה70-300 זה הצמצם הקבוע לכול אורך המוקד כפי שציינו כבר.
ה70-300VR עדשה חדשה שזכתה למנגון פיקוס יותר מהיר שיפור בזכוכיות הED שלה לעומת ה80-200 וזהו... לעומת זאת איכות הבנייה של ה80-200 טובה יותר ומרגישה הרבה יותר יציבה ביד מאשר ה70-300 (מנסיון) במידה ואין צורך משמעותי בצמצם הקבוע אפשר להגיד שה70-300 תיתן תמורה טובה יותר למחיר... (תלוי גם איפה תימצא את ה80-200 במצב טוב ובמחיר טוב... במידה וכן השיקולים יכולים להשתנות... במידה ואכן יש שיקול כללי) שתי העדשות מיועדות +- לאותו סיגנון צילומי ה80-200 הייתה מיועדת (וגם כיום) יותר לצילומי ספורט/אופנה/צילומי בתנאי תאורה לא אופטימליים... שוב בגלל הצמצם ובגלל היכולת שלה לבודד את האובייקט מן הרקע (ספורט).... למה אתה מעוניין לייעד את העדשות הללו?
"There is one thing the photograph must contain, the humanity of the moment. This kind of photography is realism. But realism is not enough - there has to be vision, and the two together can make a good photograph." Robert Frank

נערך לאחרונה ע"י coolpix בתאריך 25-10-2007 בשעה 20:28.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-10-2007, 21:33
  stimpy girl stimpy girl אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.05.04
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי coolpix שמתחילה ב "אופס סורי שטעיתי ..בהחלט..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי coolpix
אופס סורי שטעיתי ..בהחלט התכוונת ל80-200 של ניקון....

כפי שהינך יודע כבכר העדשה הזו דיי ישנה (הדבר אינו אומר שפחות טובה מהשאר) היתרון היחידי שלה על פני ה70-300 זה הצמצם הקבוע לכול אורך המוקד כפי שציינו כבר.
ה70-300VR עדשה חדשה שזכתה למנגון פיקוס יותר מהיר שיפור בזכוכיות הED שלה לעומת ה80-200 וזהו... לעומת זאת איכות הבנייה של ה80-200 טובה יותר ומרגישה הרבה יותר יציבה ביד מאשר ה70-300 (מנסיון) במידה ואין צורך משמעותי בצמצם הקבוע אפשר להגיד שה70-300 תיתן תמורה טובה יותר למחיר... (תלוי גם איפה תימצא את ה80-200 במצב טוב ובמחיר טוב... במידה וכן השיקולים יכולים להשתנות... במידה ואכן יש שיקול כללי) שתי העדשות מיועדות +- לאותו סיגנון צילומי ה80-200 הייתה מיועדת (וגם כיום) יותר לצילומי ספורט/אופנה/צילומי בתנאי תאורה לא אופטימליים... שוב בגלל הצמצם ובגלל היכולת שלה לבודד את האובייקט מן הרקע (ספורט).... למה אתה מעוניין לייעד את העדשות הללו?

אני מצטערת, לא הבנתי כלום בהודעה ששלחת.
לא הבנתי מה יותר טוב, במה יותר טוב. לפי מה שאני בדקתי ה80-200 הרבה יותר טוב בביקורות שהעדשה קיבלה ובאיכות שהיא נותנת.
אני מחפשת עדשה שתהיה טובה לצילום ממרחקים (אני לאמחפשת טלסקופ, אך אכן מרחק) שהפוקוס שלה יהיה חד, ושתדע לתפוס את האובייקט, להתפקס עליו ולהבדיל אותו מכל הסביבה.

אני עדיין לא יודעת מה אני צריכה ולכן אני מבקשת את עזרכתם.
איזו עדשה אני צריכה? הVR? ה80-200? אולי משהו אחר אך חדשני לא פחות?

דיאן.
ישן 25-10-2007, 22:01
צלמית המשתמש של petia
  משתמש זכר petia petia אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.05
שלח הודעה דרך ICQ אל petia שלח הודעה דרך MSN אל petia Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי stimpy girl שמתחילה ב "לא תיארתי מה אני מצלמת ולכן..."

בנוסף למה שכבר coolpix אמר לך, אני אנסה לפשט קצת.
עדשת 70-300VR באה עם מייצב (Vibration reduction=VR) שתעזור לך לצלם/לרדת למהירויות נמוכות יחסית בתנאי תאורה לקויים. תקבלי גם אורך מוקד גדול יותר של 300ממ (450 אחרי קרופ פאקטור).
עדשת 80-200 היא עדשת זום עם צמצם קבוע של 2.8, תעזור לך לצלם במהירויות גבוהות יותר בתנאי תאורה לקויים (בעיקרון בכללי)בגלל מפתח צמצם יותר פתוח (תכניס יותר אור) ותיתן לך בוקה טוב ויפה יותר.
שתי העדשות הן עדשות מעולות, שתיהן יפקסו טוב והאובייקט יהיה חד. זה עניין של שיקולים אישיים לדעתי .

רכשת ציוד צילום ורוצה לשתף אותנו בחווית הקנייה? לחץ כאן!

נערך לאחרונה ע"י petia בתאריך 25-10-2007 בשעה 22:03.
ישן 26-10-2007, 17:57
צלמית המשתמש של Foxtrot1
  Foxtrot1 Foxtrot1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.05
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי stimpy girl שמתחילה ב "לא תיארתי מה אני מצלמת ולכן..."

צמצם של 2.8 פתוח קבוע הוא בעל יתרונות רבים וחסרונות כאחד. תחשבי שעדשות איכותיות (למשל ה-18-200 VR שאני קניתי ואני עדיין לא מפסיק להתלהב) מתחילה מ-3.5 במוקד 18 ומסיימת ב-5.6 ב-200.

ה-80-200 נותנת לך צמצם פתוח *מאוד* לעומת העדשות האחרות. בתנאי תאורה נמוכה זה מצוין! יתרה מכך, באורך מוקד 200 צמצם 2.8 יעיל מאוד בצילום בזמני דמדומים, באווירה יותר חשוכה, פחות אור וכו'.

הבעיה היא שצמצם פתוח קבוע, אומר שאת לא יכולה לסגור אותו (לפי מיטב הבנתי). הצמצם ישפיע לך על עומק שדה למשל. אם תרצי לצלם חיטה בודדה למול אופק של שדה - את לא תוכלי לקבוע האם יהיה לך עומק שדה כזה או אחר. זה פשוט ישאר קבוע (כלומר, ב-2.8, כל השדה מאחורי החיטה יהיה מטושטש לגמרי).

בנוסף, בעדשות רחבות יותר (כמו 70-300), עיוות תמונה במוקד גבוה (200-300) גובר. יש מצב שתראי עיוותים מסויימים, וזאת כי עדשות טלפוטו עדיין לא מפותחות מספיק. אני אמרתי משהו מצוטט כעת, ולא משהו שניסיתי בעצמי.

מקווה לשמוע חו"ד של אחרים בהודעה זאת גם

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:07

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר