01-11-2007, 08:50
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
אני מניח שאתה המתורגמן שלי לשלומיסטית...
האבסורד הוא שמבלי להבין זאת, כתבת דברים מדוייקים, לפחות בחלק מהמקרים (בשאר המקרים
פשוט דקלמת סיסמאות, וזה תמיד טוב ויפה...).
ביבי "לא מילא הסכם". ביבי חתם על הסכם במו ידיו ועשה שגיאה נוראה שבעטיה איבד את השלטון.
אני לא "חייב להצדיק את הבחירה בו לפעם הבאה", שכן אתה צריך להבין שאצלי אין מחוייבות
לסיסמאות, אלא למה שאני רואה כאינטרס ישראלי מעבר לסיסמאות ריקות כמו "לעשות שלום" (דבר
שלעולם לא יתרחש, לא משנה כמה יהישובים יהודיים תפרק, כמה נשק תחלק, כמה חשמל תספק,
וכמה מנהיגי מחבלים תחזק - לפי שיטתם אתה יושב על האדמה שלהם, ושום חנופה מצידך, לא
תשכנע אותם אחרת).
מבחינתי א"י השלמה" אינה הערך העליון, ואין לי שום בעייה למתוח כל קו גבול אחר. לא אכפת לי
מכך שנסוגים, אם יש ערך לנסיגה. אצלך הנסיגה עצמה היא הערך, וזו הסיבה שבעטיה תמכת בשרון
כאשר נלחץ מהחשדות הפליליים והחליט על עקירת יישובי גוש קטיף והתוחמת הצפונית (שלו היית
מבוגר יותר, היית יושב ליחד ביתו לפני 25 שנה וקורא לו רוצח ילדים...). הנסיגה ההיא לא הביאה
שום תועלת בטחונית או מדינית. היא כן הביאה להפסקת החקירות נגדו, ולהפיכתו לסבא טוב בעיני
אלה שראו בו את השטן, שתי דקות קודם לכן. אגב, אני אתן לך קרדיט שגם אתה מבין
שהחקירות הפליליות תופסות מקום גבוה בשיקול הדעת של פוליטיקאים שחשודים בהן. אם אינך
מבין זאת, אז כנראה שעליך לצמצם פעילות בתנועה, ולהתחיל לקרוא מעט ספרים, כדי להבין
איך מוח של פוליטיקאי ממוצע עובד (רמז: הוא חושב קודם-כל על עצמו...).
מכיון שהמשפט האחרון שלך הוא נכון באופן מדהים, רק מבלי שבכלל הבנת מה כתבת, אני אעשה
עימך חסד ואסביר לך: ימני אידיאולוג לא תומך במסירת שטחים (עדיין מתקשה להבין הבדל
בין החזרה למסירה, הא? ) מלכתחילה. הוא יכול להסכים לה בנסיבות חריגות כאשר התמורה
היא ברורה וחד משמעית, אבל לא נולד אדם שבתוך חודשיים יעשה פליק פלאק אידיאולוגי ללא
שום הסבר ומבלי שחלו כל שינויים בנסיבות האזוריות שיצדיקו זאת.
אין שום הבדל בין המצב ברצועה בפברואר 2003 (כששרון טען שנצרים היא כמו ת"א), למצב
ברצועה בספטמבר 2003 (כששרון סיפר ליואל מרקוס שהוא מתכנן עקירת יישובי גוש קטיף
והתוחמת הצפונית). שום דבר בנסיבות הפוליטיות לא השתנה מבחינת שרון (להיפך, מעמדו
הפוליטי רק התחזק).הדבר היחיד שהשתנה הוא מצבו האישי והחקירות הפליליות נגדו. אתה
כמובן רשאי להיות קונספירטור ולגלות לנו שבן לילה הוא שינה דעתו (למרות שכבר שנתיים היה
ראש ממשלה, ולא שינה דעתו עד לאותו רגע...), אבל האמת היא שאין שום הסבר אחר לנסיגה
מלבד הצורך שלו בהורדת הממסד החקירתי מעל גבו. ולראייה, הנה, בשנייה שבה הודיע על גירוש
מתיישבים - אתה עומד וחבריך תומכים בו בהתלהבות היסטרית - וכך גם ביורשו אולמרט, שלא
רק שחשוד בפלילים, ומינה עבריין מין למשנה שלו - אלא גם הוביל את המדינה לקטסטרופה
צבאית בצפון. מבחינתך, הכל נסלח ברגע שמוכנים לגרש מתיישבים. צריך להיות שלומיסט אדוק
במיוחד בכדי לטעון שאולמרט ושרון לפתע-פתאום ראו את אורו הגדול של השלום. יותר מדוייק
להודות בכך שאצל החבר'ה האלה עומק העקירה כעומק החקירה, ואני מניח שאתה יודע זאת,
ומעדיף לא להודות בכך, כי לא נעים להופיע כמי שמוכן לכל מעשה שחיתות, העיקר שיגורשו מתיישבים...
|