לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 31-10-2007, 14:23
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
עבר בטרומית: מי שביקר במדינות אויב, לא יוכל להיבחר לכנסת

http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-...ml?tag=13-55-07
מליאת הכנסת אישרה (ד', 31.10.07) בקריאה טרומית שתי הצעות החוק המציעות כי אדם שביקר במדינות אויב ללא התר, לא יוכל להיבחר לכנסת. שתי הצעות החוק הוגשו בנפרד על-ידי חברי הכנסת זבולון אורלב (איחוד לאומי-מפד"ל) ואסתרינה טרטמן (ישראל ביתנו).

חברי כנסת מסיעות השמאל תקפו בחריפות את מציעי הצעת החוק ואת מהותו. ח"כ דב חנין (חד"ש), אמר כי "מקרים קשים מייצרים חוקים רעים וזו הדוגמא הקלאסית למקרים רעים. כולנו צריכים לנהוג בזהירות בשאלת הזכות לבחור ולהיבחר. מה שח"כ אורלב עושה בהצעת החוק שלו זה אונס של החוק הפלילי".

יו"ר סיעת מרצ-יחד, ח"כ זהבה גלאון, טענה כי "יש כאן ניסיון לסלק את חברי הכנסת הערבים. מי שמונע מאנשים להתמודד הופך אותם לקדושים מעונים. יש כאן ניסיון להעמיק ניכור. ההצעה הזו היא ביזיון".

יו"ר חד"ש, ח"כ מוחמד ברכה, אמר כי "מצעד התועבה של אישור חוקים גזעניים בכנסת הגיע לאחר משיאיו עם אישור חוק זה והסכמת הקואליציה. לכל המסיתים והגזעניים אנו אומרים שאם תעמוד בפנינו הברירה להתנתק מעמנו וההיסטוריה שלנו ולהיות בכנסת, אנו משאירים לכם את הכנסת ושייחנקו כל הגזענים".

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 31-10-2007, 16:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
צריכה להיות לך בעייה עם זה. אם הערבים יחרימו את הבחירות, השמאל לעולם יוכל לנצח בהן.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי poli1 שמתחילה ב "אין בעיה עם זה"

ישנה אשלייה כאילו הצביור היהודי מחולק באופן שווה בין שמאל לימין, אבל האמת היא שהשוויון בין
שמאל לימין נשבר לפני 30 שנה, והמצב לא השתנה מאז. הפעם היחידה שהשמאל היהודי התקרב
לזה של הימין היהודי, הייתה ב99', כאשר ברק קיבל קולות יהודיים במספר קרוב לזה שקיבל נתניהו,
אבל בספירה הכללית ניצח ברק בפער ענק של 12 אחוז - שמבטא את העוצמה האלקטוראלית
הערבית.
לי, אישית, ודאי שאין התנגדות להחרמת הבחירות ע"י הציבור הערבי, אבל קחי בחשבון שללא
הח"כים הערבים - אוסלו לא היה בא לעולם (מעבר לשוחד של גולדפרב ושגב, 5 ח"כים ערבים הצביעו
בכנסת בעד אוסלו, ובלעדיהם, הוא היה מפסיד בהצבעה 59-56).
ישן 01-11-2007, 08:50
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מניח שאתה המתורגמן שלי לשלומיסטית...
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי עלה של זית שמתחילה ב "ופה זה השלב שהוא יגיד לך..."

האבסורד הוא שמבלי להבין זאת, כתבת דברים מדוייקים, לפחות בחלק מהמקרים (בשאר המקרים
פשוט דקלמת סיסמאות, וזה תמיד טוב ויפה...).
ביבי "לא מילא הסכם". ביבי חתם על הסכם במו ידיו ועשה שגיאה נוראה שבעטיה איבד את השלטון.
אני לא "חייב להצדיק את הבחירה בו לפעם הבאה", שכן אתה צריך להבין שאצלי אין מחוייבות
לסיסמאות, אלא למה שאני רואה כאינטרס ישראלי מעבר לסיסמאות ריקות כמו "לעשות שלום" (דבר
שלעולם לא יתרחש, לא משנה כמה יהישובים יהודיים תפרק, כמה נשק תחלק, כמה חשמל תספק,
וכמה מנהיגי מחבלים תחזק - לפי שיטתם אתה יושב על האדמה שלהם, ושום חנופה מצידך, לא
תשכנע אותם אחרת).
מבחינתי א"י השלמה" אינה הערך העליון, ואין לי שום בעייה למתוח כל קו גבול אחר. לא אכפת לי
מכך שנסוגים, אם יש ערך לנסיגה. אצלך הנסיגה עצמה היא הערך, וזו הסיבה שבעטיה תמכת בשרון
כאשר נלחץ מהחשדות הפליליים והחליט על עקירת יישובי גוש קטיף והתוחמת הצפונית (שלו היית
מבוגר יותר, היית יושב ליחד ביתו לפני 25 שנה וקורא לו רוצח ילדים...). הנסיגה ההיא לא הביאה
שום תועלת בטחונית או מדינית. היא כן הביאה להפסקת החקירות נגדו, ולהפיכתו לסבא טוב בעיני
אלה שראו בו את השטן, שתי דקות קודם לכן. אגב, אני אתן לך קרדיט שגם אתה מבין
שהחקירות הפליליות תופסות מקום גבוה בשיקול הדעת של פוליטיקאים שחשודים בהן. אם אינך
מבין זאת, אז כנראה שעליך לצמצם פעילות בתנועה, ולהתחיל לקרוא מעט ספרים, כדי להבין
איך מוח של פוליטיקאי ממוצע עובד (רמז: הוא חושב קודם-כל על עצמו...).

מכיון שהמשפט האחרון שלך הוא נכון באופן מדהים, רק מבלי שבכלל הבנת מה כתבת, אני אעשה
עימך חסד ואסביר לך: ימני אידיאולוג לא תומך במסירת שטחים (עדיין מתקשה להבין הבדל
בין החזרה למסירה, הא?) מלכתחילה. הוא יכול להסכים לה בנסיבות חריגות כאשר התמורה
היא ברורה וחד משמעית, אבל לא נולד אדם שבתוך חודשיים יעשה פליק פלאק אידיאולוגי ללא
שום הסבר ומבלי שחלו כל שינויים בנסיבות האזוריות שיצדיקו זאת.
אין שום הבדל בין המצב ברצועה בפברואר 2003 (כששרון טען שנצרים היא כמו ת"א), למצב
ברצועה בספטמבר 2003 (כששרון סיפר ליואל מרקוס שהוא מתכנן עקירת יישובי גוש קטיף
והתוחמת הצפונית). שום דבר בנסיבות הפוליטיות לא השתנה מבחינת שרון (להיפך, מעמדו
הפוליטי רק התחזק).הדבר היחיד שהשתנה הוא מצבו האישי והחקירות הפליליות נגדו. אתה
כמובן רשאי להיות קונספירטור ולגלות לנו שבן לילה הוא שינה דעתו (למרות שכבר שנתיים היה
ראש ממשלה, ולא שינה דעתו עד לאותו רגע...), אבל האמת היא שאין שום הסבר אחר לנסיגה
מלבד הצורך שלו בהורדת הממסד החקירתי מעל גבו. ולראייה, הנה, בשנייה שבה הודיע על גירוש
מתיישבים - אתה עומד וחבריך תומכים בו בהתלהבות היסטרית - וכך גם ביורשו אולמרט, שלא
רק שחשוד בפלילים, ומינה עבריין מין למשנה שלו - אלא גם הוביל את המדינה לקטסטרופה
צבאית בצפון. מבחינתך, הכל נסלח ברגע שמוכנים לגרש מתיישבים. צריך להיות שלומיסט אדוק
במיוחד בכדי לטעון שאולמרט ושרון לפתע-פתאום ראו את אורו הגדול של השלום. יותר מדוייק
להודות בכך שאצל החבר'ה האלה עומק העקירה כעומק החקירה, ואני מניח שאתה יודע זאת,
ומעדיף לא להודות בכך, כי לא נעים להופיע כמי שמוכן לכל מעשה שחיתות, העיקר שיגורשו מתיישבים...
ישן 01-11-2007, 12:00
  עלה של זית עלה של זית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.07
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מניח שאתה המתורגמן שלי לשלומיסטית..."

מה שמעניין אותי זה אם כל מי שלומד היסטוריה לומד רב תחומי ומתיימר לדעת גם מדעי ההתנהגות או שרק אתה חושב שאתה יודע מה אני חושב ומה העקרונות שלי.

הנסיגה בשבילי איננה ערך ומעולם לא היתה. בשביל להבין את התמיכה שלי בשרון בפינוי גוש קטיף צריך להבין שהערך האמיתי הוא שמירתה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ולהמנע ממדינה אחת לשני עמים.

לבעיה הדמוגרפית יש אינספור פתרונות, כאשר אפשר לרכז את כולן ל-3 גישות עיקריות:

1. גישת הימין - יש להמנע בכל מחיר ממסירת כל שטח בארץ ישראל ולכן הפיתרון יכול להיות ב"טרנספר" (הימין הקיצוני) או ב"טרנספר מרצון".

2. גישת השמאל - חתירה לשלום עם הפלסטינים במתכונת שתי מדינות לשני עמים. כאשר השמאל הקיצוני דוגל בחתירה לשלום בכל מחיר.

3. גישת השמאל והימין המתונים (גישה שצצה רק בעקבות הסכם אוסלו) - חתירה לשלום עם הרשות הפלסטינית להסדר קבע (לא חייב הקמת מדינה) עם קוים אדומים. הקוים האדומים באים לידי ביטוי בזכות השיבה, המקומות הקדושים בירושלים או ירושלים כולה וכו'.

מאז אנפאדת אלאקצא השניה קיבלה הגישה השלישית תוספת. התוספת היא בכך שאם אין הסדר מיידי, יש לבצע התנתקות מלאה מהרשות הפלסטינית. זה בא לידי ביטוי בגדר ההפרדה ובתוכנית ההתנתקות

הגישה הזו זה הגישה שלי.
ישן 01-11-2007, 12:47
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
טעות: מרצון זה לא נקרא טרנספר. זו המצאה של משת"פ של השמאל הקיצוני לקרוא לזה טרנספר
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי עלה של זית שמתחילה ב "מה שמעניין אותי זה אם כל מי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עלה של זית

לבעיה הדמוגרפית יש אינספור פתרונות, כאשר אפשר לרכז את כולן ל-3 גישות עיקריות:

1. גישת הימין - יש להמנע בכל מחיר ממסירת כל שטח בארץ ישראל ולכן הפיתרון יכול להיות ב"טרנספר" (הימין הקיצוני) או ב"טרנספר מרצון".

אם אחד מוכר דירה ומקבל הרבה כסף ומרוצה, והשני קונה, למה זה נקרא טרנספר?

האם יהודי ברית המועצות שעלו לארץ אתה קורא לזה טרנספר? נתנו להם סל קליטה וזה השתלם. באותה דרך הגיעו גם הרבה יהודים מארצות הרווחה. תן גם סל ירידה לערבים שיסכימו לעזוב וזה יאזן קצת את הדמוגרפיה. לא צריכים שכולם יעזבו, רק את את המספר העודפים שיש להם ילודה יותר גדולה באחוזים מאשר אצל היהודים. זה לא יותר מ15 אלף שלנה וזה מספיק.

אני מבין ללבך שאתה רוצה להיות באמצע, בין הימין הקיצוני לשמאל הקיצוני. אז תקרא להם קיצוני, ואז תהיה באמצע. בשבילך אני מוכן להיות יותר קיצוני בכדי שתוכל להיות "באמצע": אני גורס שהערבים מגיע להם רק ארץ אחת - ערב הסעודית, חצי האי ערב. כל שאר המדינות שהם כבשו, גם אותם צריכים לחלק. הנה זה הימין הקיצוני. כל השאר זה מרכז.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

נערך לאחרונה ע"י מדינאי בתאריך 01-11-2007 בשעה 12:50.
ישן 01-11-2007, 15:24
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

את הטיעון המשעשע על מניעים דמוגרפיים לגירוש עשרת אלפים, שמור לחבר'ה בתנועה...
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי עלה של זית שמתחילה ב "מה שמעניין אותי זה אם כל מי..."

שלא יודעים שלא כל היישובים ברצועת עזה, הם מובלעות מוקפות ערבים, ששצחרה עךיהן תחייב ישיבה
בתוך אזור מוקף ערבים...
בהתקפלות של 2005 פונו 3 יישובי התוחמת הצפונית, שנמצאים על הגדר, ואין שום דרך להגדיר
את השארתם בידינו כבעייתית דמוגרפית. הם נעקרו כי הם מטר אחד צעבר לקו הירוק הקדוש.
הנסיגה היא הערך ה-י-ח-י-ד של ההתקפלות של 2005. לא שלום, לא בטחון, לא דמוגרפיה (רצועת
עזה מוקפת גדר ומנותקת פיזית מישראל מ1994, ובכלל, די הזוי לדבר על סכנה למדינה דו-לאומית,
ולא להתחיל להתמודד עם הבעייה במקום היחיד שבו היא קיימת - בתוך הקו הירוק, שם ב-א-מ-ת יש יותר מעשרים אחוז של אזרחים ערביים...).
מרתק לראות שבאיו"ש הגדר היא בעיניך פתרון לבעייה הדמוגרפית, בעוד שברצועה, שם יש גדר
מאז 1994, הגדר לא הספיקב...
כל תיאוריך על "התנתקות מלאה" הם כמובן בדיחה. "הימין המתון" בוודאי לא סבור שצריך לסגת
מרוב השטח, לגרש רבבות, ולהאר רק עם חלק מי-ם - מבלי לקבל תמורה. יודע מה? אחרי הצלחת הגירוש מרצועת עזה ("התהתקות", עלק, אפילו חשמל הם עדיין מקבלים מפה - ושאל את תושבי
שדרות כמה הם מקגישים מנותקים מהרצועה...), אני חושב שגם בשמאל המתון, אין כזו התלהבות
מהרעיון להפוך את הבית ברעננה למטווח ע"י קסאמים בקלקיליה...
ישן 01-11-2007, 18:04
  עלה של זית עלה של זית אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.07
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "את הטיעון המשעשע על מניעים דמוגרפיים לגירוש עשרת אלפים, שמור לחבר'ה בתנועה..."

על איזו תנועה אתה מדבר?!

אני מבין שהבנת הנקרא לא התחום החזק שלך. הגדר איננה פיתרון והתנתקות איננה פיתרון. הפיתרון הוא הסדר קבע. בהיעדר הסדר קבע צריך להמעיט את נקודות החיכוך ביננו לבינם והגדר או/ו ההתנתקות הם תהליכים למזעור החיכוך.

אתה יכול להדגיש את המילה "יחיד" כמה שבא לך זה לא יהפוך את זה לעובדה או למשהו נכון. ההתנתקות היתה על מנת למזער את החיכוך בין הפלסטינים לישראליים ואני בהחלט מסכים שיש צורך בתגובה של צה"ל על ירי הקסאם גם אם זה אומר פעולה צבאית זמנית בתוך עזה. כל עוד יהיה מדובר בשטח צבאי סגור.

"הימין המתון" יודע לומר דברים יפים באופוזיציה וכשהוא נכנס לממשלה הוא מראה את המדיניות האמיתית שלו. אני יודע שאתה רואה עכשיו באהוד אולמרט (זה שהיה בליכוד כל כך הרבה שנים והיה ראש עיריית ירושלים שעזר לביבי בבחירות 1996 ללכלך על פרס שהוא "יחלק את ירושלים") כשמאלן ואתה רואה באריאל שרון (שהיה המייסד של הליכוד וכונה "אבי ההתנחלויות") כשמאלן, אבל אפילו בנימין נתניהו כראש ממשלה מסר את חברון לפלסטינים ואביגדור ליברמן מוכן לתוכנית של חילופי שטחים. אז אתה יכול להמשיך ולהקשיב לדברים היפים שנאמרים באופוזיציה, אבל בסוף כולם יגיעו לאותה נקודה.
ישן 01-11-2007, 08:34
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

המון מלל מרשים, ולמרות הכל את תצביעי לשמאל, ושנינו יודעים למה...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי poli1 שמתחילה ב "אני ממש לא מודאגת"

לגבי שאלתך המרתקת "לא יעשו שלום בסוף". התשובה היא "מובן שלא", שכן חרף היכולת המופלאה
להתעלם מהעובדה שבשביל שלום צריך שגם הערבים ירצו, זו עדיין המציאות. לא גיבורייך מהשמאל
ולא אוייבייך מהימין "יעשו שלום". יכול להיות שיהעו עוד כמה גירושים, ועוד כמה יהודים יהפכו פליטים,
ואז הטרור יגדל, וצה"ל שוב יכבוש את השטח, בדיוק כפי שקרה עם ערי איו"ש, שכולן נתונות לפיקוח
מלא של צה"ל הפועל בהן בחופשיות מאז 2002, כשהסכמי אוסלו בוטלו בפועל (רואה? הנה דרך
"לעשות שלום", בלי לצעוק בקול - פשוט למחוק "הסכם שלום" שמביא מלחמה...).
נכון להיום, אחרי 40 שנות קמפיין למען החרבת מפעל ההתיישבות, עם כל סיפורי "ההחזרה", יש
במה שהשמאל רואה כ"שטחים כבושים", רבע מליון יהודים (ואם נוסיף גם את י-ם] שנכנסה לאחרונה
לקונצנזוס השמאלני כ"שטח כבוש"), אזי יש לנו חצי מליון מתנחלים (מספר המתיישבים כרגע גדול
מכפי שהיה לפני הגירוש של 2005).

בכל מקרה יש להכיר לך תודה על נכונתך לצמצם את "מחנה השלום בשליש". אין ספק שהדבר יסייע רבות לבטחון המדינה, ויעזור להביא רגיעה לאזור.
ישן 31-10-2007, 18:06
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אכן דוגמאות מצויינות הבאת...
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "נוזל לכם ריר מרוב הבטויים הגזעניים-פשיסטיים"

אייבי נתן וטיסת-הבדיחה שלו לפורט סעיד, שהמצרים נהגו בו בדיוק כפי שהיה ראוי: תדלקו לו
ת'מטוס, ושלחו אותו חזרה, תוך הצגתו כתמהוני (הוא לא היה תמהוני, הוא פשוט נורא רצה פרס נובל
לשלום...).
המפגשים התדירים עם הירדנים מ-מ-ש לא דומים למפגשי השלום שאתה מדמיין. מפגשים אלה היו
תיאום בטחוני שנמשך עשרות שנים, ולהציגם כמו"מ לשלום, זו דרך יצירתית במיוחד...

הח"כים הערבים לא נוסעים לסוריה כדי "לקדם את השלום", אלא כדי לצבור הון פוליטי כמי ש"משתינים
על השלטונות הגזעניים הציוניים". שום דבר טוב לא יצא מנסיעות הח"כים הללו, שמקבלים משכורת
מאזרחי ישראל, ונוסעים להביע תמיכה אוייביה החפצים בהשמדתה. לפני שאתה אץ-רץ "לקדם את
השלום עם אוייבים", עשה טובה לעצמך, ונסה לקדם שלום בין היהודים, שכן שנאתך ליהודים
שחושבים אחרת ממך (כמו גם רצונך לגרשם מבתיהם, בשם "השלום עם האוייבים"), הופכים את
דבריך שואפי-השלום, למעט תמוהים...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:03

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר