לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 02-11-2007, 17:39
  עלה של זית עלה של זית אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 18.03.07
הודעות: 278
ראש הממשלה, אהוד אולמרט: נגיע להסכם עם הפלסטינים בתוך שנה

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, מעוניין לחתום בתוך שנה על הסכם עם הרשות הפלסטינית, שיכלול את כל "סוגיות הליבה" - גבולות הקבע, ירושלים והפליטים הפלסטינים. אולמרט אמר בימים האחרונים דברים ברוח זו בדיונים פנימיים ובשיחות עם נציגים זרים עמם נפגש. לפי מקורות מדיניים בירושלים, ראש הממשלה נקב במועד זה כדי לנצל את הזמן שנותר עד תום כהונת הממשל הנוכחי בארה"ב, הנחשב ידידותי מבחינתו.



בדיונים פנימיים הדגיש אולמרט, שמבחינת יחסיה עם ממשל הנשיא ג'ורג' בוש, ישראל נהנית כיום משני "נכסים" משמעותיים: המכתב מ-2004 לראש הממשלה אז, אריאל שרון, שבו הכיר בוש בכך שגושי ההתנחלויות הגדולים בגדה המערבית יישארו בידי ישראל גם בהסדר הקבע, ותוכנית "מפת הדרכים" מ-2003, לפיה על הרשות לפרק את תשתיות הטרור קודם להקמת מדינה פלסטינית.



"יש לי עניין לסיים את זה בתוך שנה", אמר אולמרט באחד הדיונים הפנימיים, "לא יהיה לנו ממשל נוח יותר, והממשל הבא לא יהיה מחויב לעקרונות אלו באותה מידה". אולמרט גם אמר, שהנשיא הבא של ארה"ב, שיחל לכהן בינואר 2009, לא יוכל להקדיש זמן לתהליך המדיני בין ישראל לפלסטינים בשנה הראשונה לכהונתו.



עם זאת, ראש הממשלה מתנגד לקביעת לוח זמנים מחייב ליישום ההסכם, כפי שדורשים הפלסטינים. נציגי הרשות טוענים, שבהתאם ל"מפת הדרכים", יש להתחיל במו"מ על הסדר הקבע כבר כעת, ואף נקבו בפרק זמן של חצי שנה עד להשגתו. לעומתם, אולמרט שואף לחתום על הסכם בתוך שנה, אבל להתנות את יישומו בכך שהרשות תעמוד בהתחייבויות הביטחוניות שב"מפת הדרכים".



אולמרט אמר אתמול, שאינו מתכוון להמתין, כפי שמציעה האופוזיציה. "למה לחכות שנתיים? אולי אז לא נוכל לעשות מה שאפשר לעשות היום. אני לא מוכן להחמיץ את ההזדמנות הזאת", אמר ראש הממשלה בנאום בוועידת יצואנים בתל-אביב.

http://news.walla.co.il/?w=/1/1189734
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:48

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר