20-11-2007, 21:10
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 01.06.04
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי etain3000
שלשום קיבלתי את החוברת של העתודה והכל בצירוף מספר עלונים בנושא רפואה
כלל לא הייתי מודע למסלול הזה והוא לא רע בכלל אין לי בעיה להיכנס אליו
אם אני יעבור את הפסיכומטרי
אבל יש לי כמה שאלות:
אני חושב שעדיף שעתודאי יענה לי על השאלה הזאת: יש מצב לחיים גם מחוץ ללימודי התואר או שזה יתפוס את רוב הזמן שלי ? סטודנטים לרפואה די קורעים את התחת ולומדים כל הזמן. מצד שני אתה לומד עם חברים שלך, ואתם נקשרים וכשיש זמן אתם גם הולכים לבלות ביחד. ותכלס אתה סטודנט לכל דבר - ולסטודנטים תמיד יש זמן לשתות בירה 
מדובר בניתוק מלא - מסוג האנשים שהייתי בחברתם עד לנקודה זו\אנשים בני גילי? נטייה של עתודאים להתרחק מאנשים בני גילם, כי הם התרגלו לחבר'ה מבוגרים יותר אחרי צבא, וכי תכלס הם מחוץ למערכת הצבאית ונושאי השיחה קצת נעלמים. מצד שני למצוא חברים חדשים בלימודים זאת ממש לא בעיה.
כמה אני יהיה קשור לצבא במשך שנות התואר? סוף שנה א' - טירונות, סוף שנה ב' - אבט"שים. במידה ואתה רפואן אז גם קורס קצינים איפשהו במהלך השנים. במידה ולא אז זה בערך הקשר שלך לצבא. בעקרון הוא גם עוקב אחרי הציונים שלך (אתה צריך לשלוח לו גליון ציונים), ולשמור על ממוצא של לפחות 70.
יהיה לי זמן לחברה ? או שפונקציית הזמן כרוכה במסלול אותו אני בוחר באוניברסיטה? בטח שכן. אני יותר מדי אכול סרטים בנושאים כאלה, אבל ישלי שותף עתודאי לפיזיקה במעונות שיש לו חברה.
יש אפשרות לצאת משירות הקבע לאחר השירות הסדיר אם אני רוצה? נדיר ביותר וכרוך בקצת בלגן. הצבא חונק אותך מהבחינה הזאת. (אבל מה זה כבר שירות קבע של שנתיים לרפואנים אחרי 6 שנים באקדמיה, שנה סטאז' ועוד 3 שנים סדיר).
קיים מושג שנקרא "סף הפסיכומטרי שנקבע על ידי צה"ל" - מה סף הפסיכומטרי המינימלי הנקבע על ידי צה"ל? ספי קבלה ראשוניים שצה"ל קבע למקצועות השונים. לרפואה הסף הוא 680, ולכל מקצוע סף משלו..
תודה מראש..
|
|