08-04-2005, 10:32
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.03.02
|
|
|
שלא תהיה בין הבודדים
מפרקי דרבי אליעזר, פרק מה'אמר סמאל לפני הב"ה רבון כל העולמים על כל אומות העולם נתת לי רשות ועל ישראל אין אתה נותן לי, אמר לו הרי יש לך רשות עליהם ביום הכפורים אם יש להם חטא, ואם לאו אין לך רשות עליהם, לפי' נותנין לו שוחד ביום הכפורים שלא לבטל את ישראל שלא יקריבו את קרבנם, שנ' גורל אחד לה' וגורל אחד לעזאזל, גורלו של הב"ה לקרבן עולה וגורלו של עזאזל שעיר חטאת, וכל עונותיהם של ישראל עליו, שנ' ונשא השעיר עליו את כל עונותם אל ארץ גזירה, ראה סמאל שלא נמצא בהם ביום הכפורים חטא אמר לפניו רבון כל העולמים יש לך עם אחד כמלאכי השרת שבשמים מה מלאכי ישראל אין בהם אכילה ושתיה כך ישראל אין להם אכילה ושתיה ביום הכפורים, מה מלאכי השרת שלו"ם ביניה"ם יחפי רגל ביום הכפורים כך ישראל יחפי רגל ביום הכפורים, מה מלאכי השרת אין להם קפיצה כך ישראל עומדים על רגליהם ביום הכפורים, מה מלאכי השרת שלום ביניהם כך ישראל שלום ביניהם ביום הכפורים, מה מלאכי השרת נקיים מכל חטא כך ישראל נקיים מכל חטא ביום הכפורים.
בקלות יש Google וכשתמלא מדי פעם תשבצים יהיה כתוב "סמאל"
קשה למצוא מישהו בימין שלא יודע כלום? או חלק? למה יש לי הרגשה שדוקא מתוך ארבעת הבנים בהגדה של פסח יקחו הימין את "הרשע" לחיקו . השמאל יקח" חכם" (רעיון החזרת עזה) לא לקחת את זה אישית.
עוד
"התם" " ושאינו יודע לשאול" ניתן לשרון .
נערך לאחרונה ע"י dkdkd בתאריך 08-04-2005 בשעה 10:39.
|