לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 08-04-2005, 17:02
  lei1989 lei1989 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.11.04
אני בחיים לא יקנה מעבד מחברת amd ביגלל כמה סיבות...

קודם כל חשוב לציין שאתם טוענים שהמעבד amd athlon 64 bit יותר טוב מה- intel ביגלל הסיבות האלו... מהירות, חום, יציבות. עכשיו אני משווה שתי מעבדים... 3200 amd athlon 64 bit ל - intel prescot 3.2
במהירות שתיהם אותו דבר בטמפרטורות הם לא אותו דבר אבל אתם חייבים להבין שלכל דבר יש את הטמפרטורת עבודה שלו הנה דוגמא.. אבא של חבר שלי עובד במזגנים. ביקשו ממנו לעשות תיגבור לחדר מחשבים הוא שם מזגן 4.5 כוח סוס הדליקו.. בסדר לרבע שעה ואז התחילו הבעיות... (המחשבים הם גם אינטל וגם amd ) אז אתם מבינים לכל דבר יש את הטמפרטורות עבודה שלו... בקשר ליציבות לא ראיתי הבדל בין היציבות של שני המעבדים. המעבדים של amd הם זולים מדיי ופה כבור הכלב... למה שמשהו כל כך זול יהיה יותר טוב מהמשהו היקר?? אז שלא יעבדו עליכם..

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.geocities.com/lei198999/2beitar.JPG]

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 08-04-2005, 17:20
צלמית המשתמש של Kill-Machine
  Kill-Machine מנהל Kill-Machine אינו מחובר  
מנהל פורום חומרה

חבר מתאריך: 27.05.02
ואם טמפ' העבודה של המעבד היתה 120 מעלות, זה היה בסדר לדעתך?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lei1989 שמתחילה ב "אני בחיים לא יקנה מעבד מחברת amd ביגלל כמה סיבות..."

תעשה טובה, לך תלמד דבר או שתיים (רצוי הרבה יותר) על חומרה, תקרא קצת ביקורות ותשוב לפורום.

החום של מעבדי אינטל הוא קטלני, פוגע ביציבות המחשב, ועיין כאן:
http://www.tomshardware.com/cpu/20041217/index.html
http://www.tomshardware.com/cpu/20041114/index.html

ציטוט:
ופה כבור הכלב... למה שמשהו כל כך זול יהיה יותר טוב מהמשהו היקר?? אז שלא יעבדו עליכם..

בנאדם, מכיר את האימרה: "אם תשתוק - יחשבו שאתה אידיוט, אם תדבר - ידעו"?
תגיד שניה, איזה זכרונות טובים יותר, Corsair או OCZ? כמובן ש OCZ. אז למה ה Corsair הרבה יותר יקרים, לפחות בארץ? (אני מדבר על סדרות הדגל).
מחיר לא אומר כלום על איכות, למרות שיש הרבה אידיוטים (*שיעול*) שנכנסים לחנות ופשוט בוחרים את הכי יקר בכל קטגוריה, ובטוחים שהם בנו לעצמם מחשב חלומות.

בקיצור, הצלחת לעצבן אותי, אני שונא אנשים שמדברים שטויות בביטחון גמור (ועם שגיאות כתיב ובלי סימני פיסוק).

נ.ב.
אני מניח שתיכף גם אתה תגיב לעצמך ותקטול את עצמך... ע"ע אינפרא אדום...

The only certainty in life is that there are no certainties.

נערך לאחרונה ע"י Kill-Machine בתאריך 08-04-2005 בשעה 17:26.
ישן 08-04-2005, 22:33

קבל כמה יבושים..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי lei1989 שמתחילה ב "אני בחיים לא יקנה מעבד מחברת amd ביגלל כמה סיבות..."

קודם כל לא אמרתי שטמפרטורת עבודה של מעבד היא 120 מעלות אתה סתם מכניס לי מילים לפה.. דרך אגב המאמר הזה שנתת לי עוסק במעבד הספציפי הזה - אינטל פנטיום 4 3.6 מגהרץ פרסקוט (אני חושב) קיצר זה לא על מה שאני מדבר.. אז כך את המאמרים שלך ותישמור אותם לעצמך... בקשר למחיר.. דיברתי על מעבדים אז על תחליף נושא לזיכרונות טוב?? יופי.. בקיצור אתה הצלחתה לעצבן אותי.. אני שונא אנשים כמוך שחושבים שביגלל שהם מנהלים פורום אז יש להם זכות להגיד מה שבא להם ולהחליט החלטות.. בביטחון גמור (ומצטטים)
נ.ב - מה הקשר לאינפרא אדום??

ואתה נתנאל אתה ביכלל יודע מה הקשר בין עולם המזגנים למעבדים?? אז זהוא שלא .. אלו הטמפרטורות שבמיקרא זה מה שדיברתי עליו.. אז על תזיין לי את המוח.. דרך אגב לא ניראה לי שאתה מבין בזה אם אתה לא יודע מה הקשר בין השניים..

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.geocities.com/lei198999/2beitar.JPG]

ישן 09-04-2005, 20:38
מנהל פורום חומרה

היחיד שייבשת הוא אתה...
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי lei1989 שמתחילה ב "קבל כמה יבושים.."

כנראה לא הבנת אותי.
כשאתה אומר: "לכל דבר יש את טמפ' העבודה שלו" זה מצדיק את העובדה שמעבדי אינטל עובדים ב 60-70 מעלות במאמץ ו AMD ב40? אם טמפ' העבודה של המעבד היתה 120 מעלות, עדיין היית מקבל את זה כי זה "טמפרטורת העבודה של המעבד"?

המאמר עוסק במעבד הנ"ל, כמובן, המבוסס על ליבת הפרסקוט. המאמר נכון לכל מעבדי אינטל המבוססים על אותה ליבה.

ציטוט:
דיברתי על מעבדים אז על תחליף נושא לזיכרונות טוב??

אתה אמרת, ואני מצטט:

ציטוט:
המעבדים של amd הם זולים מדיי ופה כבור הכלב... למה שמשהו כל כך זול יהיה יותר טוב מהמשהו היקר?? אז שלא יעבדו עליכם..

אני נתתי דוגמא, די טובה, שהוכיחה שזה גיבוב שטויות אחד גדול. יש לי הרגשה שאני מדבר עם ילד בן 16 שלא יודע הבנת הנקרא בסיסית, קל וחומר להתווכח.

ציטוט:
אני שונא אנשים כמוך שחושבים שביגלל שהם מנהלים פורום אז יש להם זכות להגיד מה שבא להם ולהחליט החלטות.. בביטחון גמור (ומצטטים)

יש לי את הזכות לומר את דעתי, ולמרות שאני לא מצהיר שאני צודק תמיד, הייתי מציע לך להסתכל קצת על שאר התגובות. בד"כ יחיד ורבים, הלכה כרבים. וכן, אני מדבר בביטחון גמור כי כשאני רואה ילדון כמוך שמאז הצטרפותו לפורום רק הוכיח עד כמה הוא לא מבין בחומרה, פותח אשכולות ומתיימר להצהיר הצהרות כשאין לו בכלל מושג מה משמעות המילים שהוא מוציא מפיו, אני די בטוח שאולי אותו אחד (אולי) ישכיל וילמד מתגובות אחרים. וכמובן שהתגובות לא איחרו לבוא.

ציטוט:
נ.ב - מה הקשר לאינפרא אדום??

ביקשת, קיבלת: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...285&postcount=4

ציטוט:
ואתה נתנאל אתה ביכלל יודע מה הקשר בין עולם המזגנים למעבדים?? אז זהוא שלא .. אלו הטמפרטורות שבמיקרא זה מה שדיברתי עליו.. אז על תזיין לי את המוח.. דרך אגב לא ניראה לי שאתה מבין בזה אם אתה לא יודע מה הקשר בין השניים..

צודק, בהחלט צריך דוקטורט לפחות בשלושה מקצועות מדעים מדוייקים ולכל הפחות 4 מדעי הרוח כדי להבין שמערכת שליטה על הטמפרטורה של חדר מחשבים חשובה לבקרה על טמפרטורת המחשבים, אני מוריד את הכובע בפניך.

נ.ב.
אף פעם אל תגיד למישהו שאתה לא מכיר שהוא לא מבין במשהו. For all you know, יכול להיות שאתה מדבר עם פרופסור בנושא, ואתה פשוט טיפש מכדי להבין מה הוא מדבר. (וכדי שלא תתפוס אותי במילה, לא אמרתי שאני פרופסור, זה נקרא להעמיד אדם במקום.)

נ.ב.2.
פעם הבאה שתנבל את הפה באמצע דיון, אתה תעוף מפה ולא תחזור לעולם.

ישן 10-04-2005, 22:59

קבל עוד כמה יבושים..
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "היחיד שייבשת הוא אתה..."

בקשר לטמפרטורת העבודה שלהם כן.. היתי מסכים אם טמפרטורת העבודה של מעבד היה 120 מעלות כי זאת טמפרטורת העבודה שלו.. זה נתון שאי אפשר להיתווכח איתו.. אמרתה שהמעבדים של אינטל במאמץ עובדים על טמפרטורת 60 - 70.. יש לי פרסקוט המקסימום שהגעתי היה 52 מעלות אז הנה עוד יבוש.. והמאמר שלך עוד פעם מדבר על ליבת הפרסקות של המעבד הזה 3.6 זה גם נתון שאי אפשר להיתווכח איתו.. בקשר למחיר אני חושב שלא הבנתה אותי נכון אני מדבר רק!! אבל רק!! על מעבדים.. עוד יבוש לאוסף... גם לי יש את הזכות להגיד מה אני חושב.. ויש לי את הזכות ליפתוח גם סתם אשכולות.. וגם יש לי את הזכות לילמוד/לא לילמוד מהתגובות של אחרים... עוד יבוש.. בקשר לאינפרא.. עדיין לא הוכחתה מה הקשר.. אז מה אם הבאתה את הקישור לתגובה שלי..? עוד יבוש..
ואחרון חביב.. אני מיתרברב בדיוק כמוך.. ואני מצטט... "יש לי את הזכות לומר את דעתי, ולמרות שאני לא מצהיר שאני צודק תמיד, הייתי מציע לך להסתכל קצת על שאר התגובות. בד"כ יחיד ורבים, הלכה כרבים. וכן, אני מדבר בביטחון גמור כי כשאני רואה ילדון כמוך שמאז הצטרפותו לפורום רק הוכיח עד כמה הוא לא מבין בחומרה, פותח אשכולות ומתיימר להצהיר הצהרות כשאין לו בכלל מושג מה משמעות המילים שהוא מוציא מפיו, אני די בטוח שאולי אותו אחד (אולי) ישכיל וילמד מתגובות אחרים. וכמובן שהתגובות לא איחרו לבוא."
נ.ב- אם תדבר יפה ובכבוד אני אתיחס אליך באותו מטבע.. וגם אם תעיף אותי אני יחזור..

נערך לאחרונה ע"י lei1989 בתאריך 10-04-2005 בשעה 23:02.
ישן 10-04-2005, 23:48
מנהל פורום חומרה

וואו, אתה באמת לא מבין כלום בחומרה...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי lei1989 שמתחילה ב "קבל עוד כמה יבושים.."

אין כזה דבר. יש טמפרטורה סבירה לעבודה של מעבד, ויש טמפרטורה לא סבירה. המצב היה בדיוק הפוך לפני כמה שנים כשל AMD היה את ליבת ה Palomino שהגיעה ל70-80 מעלות ואינטל ישבו יציב על 30-40 מעלות... 50-60 מעלות למעבד זה לא בסדר. 40 מעלות במאמץ זה מצויין. נקודה, אין מה להתווכח. "טמפ' עבודה" זה אחד המונחים היותר מטומטמים ששמעתי עד היום. שטות גמורה. והעובדה שאמרת:
ציטוט:
בקשר לטמפרטורת העבודה שלהם כן.. היתי מסכים אם טמפרטורת העבודה של מעבד היה 120 מעלות כי זאת טמפרטורת העבודה שלו.. זה נתון שאי אפשר להיתווכח איתו..

היא פשוט תעודת עניות. צר לי לבשר לך שאם מעבד היה מגיע ל 120 מעלות, הוא בכלל לא היה מגיע לשוק. היו זורקים אותו מכל המדרגות, בכלל לא מסתכלים עליו, הופכים אותו מחדש לפרוסות סיליקון ואולי, אולי משתמשים בו לייצר טרנזיסטורים זולים ומוכרים אותם בשקט בשקט שאף אחד לא יישמע על חרפה שכזו.

ציטוט:
והמאמר שלך עוד פעם מדבר על ליבת הפרסקות של המעבד הזה 3.6 זה גם נתון שאי אפשר להיתווכח איתו..

אני מבין שאין לך מושג מה זה ליבה. פרסקוט זו ליבה, זה בעצם מעבד, ועד לפני כמה חודשים כל המעבדים החדשים של אינטל יוצרו עם ליבה זו. היום, כל המעבדים בעלי שם הדגם 5XX הם בעלי ליבת Prescott גרועה ורותחת. כך שמה שנוגע ל Pentium 560 3.6GHz נכון לכל מעבד אינטל עם אותה ליבה, עד בערך ה 3.2GHz, כי כמו שאמר סמית - משם מהירות השעון הנמוכה יותר עוזרת קצת לקירור המחשב (ועדיין, 50 מעלות ויותר).

ציטוט:
בקשר למחיר אני חושב שלא הבנתה אותי נכון אני מדבר רק!! אבל רק!! על מעבדים.. עוד יבוש לאוסף...

כנראה ששכחת מה אמרת, או שבעצמך לא הבנת מה אמרת כשאמרת את זה בזמנו... אצטט שוב כדי לרענן את זכרונך:

ציטוט:
המעבדים של amd הם זולים מדיי ופה כבור הכלב... למה שמשהו כל כך זול יהיה יותר טוב מהמשהו היקר?? אז שלא יעבדו עליכם..

הערתך נוגעת לכל תחום החומרה, לאו דווקא מעבדים. וכן, גם במעבדים אתה מדבר שטויות, אני פשוט ניסיתי לתת דוגמא שאולי תהיה יותר ברורה לך מאיזור אחר, זכרונות, כי להבין את העובדה שמעבדי AMD זולים יותר וטובים יותר לא הצלחת... אז ניסיתי לפשט עבורך את העסק.

ציטוט:
גם לי יש את הזכות להגיד מה אני חושב.. ויש לי את הזכות ליפתוח גם סתם אשכולות.. וגם יש לי את הזכות לילמוד/לא לילמוד מהתגובות של אחרים... עוד יבוש..

רבאק, אם גם אני הייתי ככה בתיכון, שמישהו יירה בי...
אני חושב שהמילה "ייבוש" שמורה למקרה שבו אדם א' מעמיד אדם ב' על טעותו בצורה ברורה ובוטה ביותר, לא סתם לרשימת הערות טיפשיות...

ציטוט:
בקשר לאינפרא.. עדיין לא הוכחתה מה הקשר.. אז מה אם הבאתה את הקישור לתגובה שלי..? עוד יבוש..

מי אמר שיש קשר? כשהזכרתי את האינפרא אדום בתגובתי הראשונה זה היה בלשון הלצה עליך, שכן תגובה זו היא די הזויה... גם שאלת, גם ענית, וגם ענית שטות...

ציטוט:
נ.ב- אם תדבר יפה ובכבוד אני אתיחס אליך באותו מטבע..

קיבלתי ממני את מנת הכבוד הראויה לך. זה לא פורום לילדים קטנים ומשועממים, זה פורום לאנשים מביני עניין ויודעי דבר בחומרה, מקום שבו אנשים יכולים לקבל עצה של ממש בסוגיות מסוגיות שונות הנוגעות לחומרה, לא מקום שבו ילדים בני 16 (מה חשבת, שאנשים יחשבו ש 1989 זו השנה שבה סיימת ב MIT?) יכולים לפתוח אשכולות "מרדניים" כי משעמם להם, ובא להם לראות כמה תגובות הם יקבלו אם הם יגידו את הדבר הכי מטומטם שאפשר להעלות על הדעת...

אגב, בכותבי שורות אלה אני לא עצבני, אני פשוט המום... אני המום מהעקשנות של אנשים להדבק בשטויות גמורות באדיקות כה קשה... אבל מה אפשר לצפות מישראלים טיפשים, אחרי הכל - גדלתם על אינטל...

ציטוט:
וגם אם תעיף אותי אני יחזור..

Bring it on.
(קח 10 דקות ותעיין במילון לחפש את המשמעות של הביטוי.)

ישן 12-04-2005, 20:37

טוב בסדר שתוק יחסר חיים..
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "וואו, אתה באמת לא מבין כלום בחומרה..."

קודם כל הביטוי "טמפ' עבודה" זה לא מונח מטומטם זה אתה המטומטם... ליפני שרשמתי את האשכול הזה התיעצתי אם אבא של חבר שלי וקרוב מישפחה שלו שהוא טכנאי מחשבים.. והוא מבין החומרה פי 9 עליך... אתה רק יועץ מסריח.. הוא תכנאי שלמד איזשהו משהוא.. מה שאתה לומד בשנתיים הוא למד בחודשיים.. לך תיתווכח איתם... איש מזגנים וטכנאי מחשבים.. אני חושב שיש עוד גורם אשם חוץ מהמעבד.. הוא המאוורר לא רק שהוא בנוי בצורה לא נכונה הוא גם איטי בטירוף... אבל אני לא הולך להיתוכח איתך יותר כי יש לי חיים.. מה שלא ניראה לי שיש לך.. אני לא יכול ליכתוב לך כל חמש דקות... אתה טכנאי מחשבים?? תגיד לי אם כן או לא..

ישן 09-04-2005, 04:27
  MrS MrS אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.02
שתי הייצרניות

מייצרות מעבדים מצויינים. בתנאים אופטימליים, שני המעבדים מקנים חוויית שימוש די דומה. אבל העולם לא מושלם...

נכון לומר, שאם תבנה מחשב תוך תשומת לב מירבית על זרימת אוויר, תשתמש במיטב הפתרונות קירור למעבד, תקנה מארז איכותי תעבוד עם המחשב רק בחדר שהטמפ. אוויר בו לעולם לא עוברת את ה 20 מעלות צלסיוס סביר מאוד שלעולם לא תיתקל בבעיית ההתחממות של המעבדי Prescott של Intel. אפילו יותר נכון לומר, שהבעיה חמורה בעיקר בדגמי ה 3.4GHz וה 3.6GHz ושה 3.2GHz לא ממש סובל מהתופעה של התחממות יתר, ואני שמח לומר שאני מכיר לא מעט אנשים שחווים הנאה מרובה ממחשבים המבוססים על ה Prescott 3.0GHz וה 3.2GHz...
אבל כמה אנשים אתה מכיר שאינם "בקטע" של מחשבים שאכן המחשב ותנאי העבודה שלהם עונים לקריטריונים שציינתי למעלה? אני לא מכיר הרבה כאלו (מחוץ לפורום ) אבל בתור אחד שמרכיב די הרבה מחשבים ו"מטפל" בהמון מחשבים אני יכול לומר לך בוודאות סטטיסטית שבתנאים שווים שני המעבדים יציבים מאוד, אבל כשהתנאים אינם מושלמים אני נתקל בהרבה יותר בעיות שקשורות בהתחממות עם מחשבים המבוססים על מעבד של Intel (האמת שאינני מצליח להיזכר בבעית יציבות שקשורה בחום במחשב עם מעבד AMD64, אבל מצד שני אני הרכבתי את כל אלו שאני מכיר ו"מטפל" לאורך זמן...)

אבל מכאן ועד לצאת בהכרזות, קצת הגזמת... אין ויכוח שה AMD64 מתקדם יותר טכנולוגית מכל סדרת המעבדים של Intel שאיננה 64 ביט... Intel פיגרה במירוץ תקופה ארוכה ורק לאחרונה הם מתחילים להתקרב לסגירת הפער הטכנולוגי. הם עדיין לא סגרו אותו והעתיד הקרוב לא מראה ש Intel אכן תצליח לסגור את הפער, עם המעבר הקרוב למעבדים כפולי ליבות. עצובה עוד יותר העובדה שהם עדיין לא פתרו את בעיית החימום של המעבד...
מבחינת ביצועים, אין ויכוח שהמעבד של Intel נחות מהמעבד המקביל של AMD... מספיק לראות את התפוקה של המעבד למהירות שעון כדי לראות ש AMD כבר שנים מובילה ללא עוררין ביעילות של הליבה.

בקשר למחיר, זו פעם ראשונה שאני רואה מישהו מתלונן שמוכרים לו מוצר טוב יותר במחיר זול יותר... אני בתור לקוח מאוד שמח כשזה קורה...

לסיכום, לדעתי האישית לא עשית בחוכמה כשיצאת בהכרזות גורפות כאלו בפורום. אני מעודד אותך לקרוא חומר מאתרי חומרה רציניים כדי לקבל תמונת מצב אמיתית על המצב בשוק החומרה. דווקא הלינקים ש Kill_Machine נתן לאתר של Tom יכלו להיות התחלה טובה למקרה הספציפי הזה.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:25

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר