28-11-2007, 21:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
|
|
המנה השחורה.
החלטתי, אחרי המון זמן שאני מפנק את אמא שלי ואת חבר שלי בארוחה בווק (WOK).
קצת רקע: הווק שלי הוא ווק אמיתי. (יציקה אחת מברזל אמיתי ואחיד) צריך לשמן (שמן קנולה) אותו אחרי כל בישול כדי שהוא לא יחליד, ואז מנקים אותו, מייבשיים אותו, מכינים את האוכל ושוב משמנים.. והלאה.
החלטתי ללכת על ירקות מוקפצים עם רצועות עוף (חזה). אז אתם שואלים למה "המנה השחורה"?
אתם תבינו....
רצועות עוף במרינדה:
מצרכים:
חזה עוף,
מלח,
סוכר,
מיץ לימון,
מיץ מנגו,
מיץ תפוזים,
פלפל גרוס,
בצל חתוך לחתיכות.
שקית ziploc
משקה מוגז (אני השתשמי בשוופס אפרסק)
מפשירים כמה שניצלים (אני השתמשתי ב6 חתיכות) חותכים לרצועות.
חותכים בצל לחתיכות קטנות.
לוקחים כוס ושמים רבע כוס מיץ לימון, 2/4 כוס מיץ מנגו, ורבע כוס מיץ מוגז, רבעכפית מלח, חצי כפית סוכר, כפית פלפל גרוס שמים בכוס ומערבבים.
שמים בשקית.
לוקחם חצי כוס מיץ תפוזים וחצי כוס מיץ לימון מערבבים ומוספים לשקית. לוקחים
לוקחים את הבצל ואת הרצועות ושמים בתוף השקית.
שמים במקרר למינימום חצי שעה מקסימום שלוש שעות
ירקות מוקפצים:
8 פטריות שמפניון,(גודל ביננוי)
8 פטריות חורש (גודל ביננוי)
יד אגוזי מלך,
יד שקדים,
פלפל צהוב,
פלפל ירוק,
עגבנניה,
שני גזר,
בצל לבן,
בצל אדום,
שני שיני שום
מלח,
פלפל גרוס.
קופסאת נבטים
סויה קיקומן,
רוטב צילי מתוק
רוטב צילי חריף
רוטב חמוץ מתוק.
שמים על הווק קצת שמן ומביאים לחימום. חותכים את הבצל לטבעות ואז חותכים את הטבעות לשניים. מוספים את הבצל ומשגיחים עד שהבצל מתחיל לקבל צבע. מוספים מלח לפי הטעם.
בינתיים חותכיים את הפטריות,גוזים,שקדים,פלפלים, עגבבניה, לחתיכות אורכיות ושמים בצד.
גרזים את השיני שום ואת הגזר.
מוציאים ושוטפים נבטים (כמה שורצים) ושמים בצד.
מחכים עד שהבצל מוכן. מורידים את השמן ומוסיפים את כל המצרכים... מערבבים ושמים פלפל גרוס לפי הטעם.
נותנים לבשל ל5 דקות עד אש ביננונית, מוסיפים סויה קיקומן ורוטב צילי ומביאים לבישול לעוד 8 דקות.
מוציאים את הבשר מהמרינדה ישר לתוך הווק. מערבבים , שמים על אש קטנה, מכסים ומביאים לבישול ל15 דקות.
פותחים ומערבבים ומכסים שוב.
אטריות ביצים:
מכינים מים רותחים. מזליםי לאש בינונית
אחרי שהמים רותחים , שמים בתוך סיר ואז מוסיפיםאטריות ביצים
שמים טיפה מלח ושמן זית ומעררביים.
בסביבות ה10 דקות אחרי עירבובים האטריות צריכות להיות כמעט מוכנות.
מוספים ולתבשיל בווק ומבלשים לעוד 10 דקות.
שמים על אש גבוהה ומערבבים ל2 דקות ואז מגישים.
מערבבים: או עם כף או מקפיצים.
אחרי שמערבבים את האטריות עם הירקות ושמים על הצלחת אפשר ל"קשט" עם רוטב חמוץ מתוק ורוטב צילי מתוק
(סלחו לי מראש על האיכות הירודה של התמונות.. האדים! כמה אדים..:/ אבל אני מקווה שתבינו ..) [פעם הבאה. .אני מבטיח אני אצלם עם חצובה ..]
במהלך הבישול, אחרי הוספת האטריות:
המנה מוגשת:
מה שנשאר:
שוב מצטער על התמונות..
|