לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-12-2007, 11:59
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.02
המלצה יוזמה: מתגייסים ומתחייבים - 'לא אגרש יהודים'

ביוזמת רבנים, אישי ציבור וקצינים במיל. יזם המטה להצלת העם והארץ "התחייבות אישית" לחייל המתגייס, אותו ימסור בעת גיוסו לידי מפקדיו.

בכרטיס ההתחייבות, לאחר שמו של החייל והמספר האישי שלו, נכתב כי "אני החייל... מתחייב בזאת לשמור ולהגן על ביטחון המדינה ככל שאדרש, ולבצע את כל המשימות הביטחוניות המוטלות עלי לפי ערכי צה"ל. מאידך אתנגד בכל תוקף ואסרב לבצע פקודה בלתי חוקית של פינוי יישובים ומאחזים, או גירוש יהודים בכל מעגל שהוא. אבקש לתייק כרטיס זה בתיקי האישי".

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/202825#rss

זה חוקי?

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-12-2007, 13:53
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ורלוונטי באותה מידה...
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "חוקי בדיוק כמו התחיבות להתגייס ולא לשרת בשטחים."

רוב אלה שמתחייבים לא לגרש יהודים, הם לוחמים, וצה"ל מודע לכך שרוב הלוחמים לא נמצאים
במחנה חובבי הגירוש - ורוב אלה שמתנגדים לשירות בשטחים, לא ממש זוכים לבקר בהם במהלך
שירותם הצבאי. כן, כן, יש חריגים בשתי הקבוצות, אבל המציאות היא עובדה: לגירוש מהרצועה לקחו
ג'ובניקים, ולא היה שום מקרה בבחירה זו.

בכל מקרה, היוזמה הזו כאמור אינה רלוונטית. הפיקוד של צה"ל מראש ידאג לשלוח את הלוחמים
למשימות אחרות, כדי שלא להתמודד מול סכנה לסרבנות גירוש המונית. הרבה יותר נוח לשלוח נגדים
מהקרייה, שעליהם אפשר לאיים בפיטורין, אם יסרבו...

הבעייה הפעם היא שבניגוד לגירוש הקודם - מספר המגורשים גדול בהרבה, ומספר הג'ובניקים לא
גדל באותו יחס...
ישן 06-12-2007, 16:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חלק הרבה פחות גדול מכפי שאתה מדמיין...
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "חלק גדול מהחיילים הג'ובניקים עושים אבט"שים בשטחים"

צה"ל לא יכול להרשות לעצמו להכנע לתכתיבי מתגייסים, אבל האמת היא שההתנהלות הדורסנית כלפי
האוכלוסייה היחידה שצה"ל יכול לסמוך עליה, גם היא לא ממש משהו שצה"ל יכול להשרות לעצמו.
בגירוש מתיישבי גוש קטיף ניתן היה למצוא רבבות ג'ובניקים ואנשי קבע, כדי לפנות פחות מרבבת
בני אדם. אולמרט כרגע מפנטז על גירוש של פי עשר יותר אנשים.
אני חושש שאם רוצים לבצע עקירה ו-ג-ם לא להסתכן בחורבן מוחלט של הצבא, יהיה צורך לנסות
פתרונות דורסניים פחות הפעם.
הצבא הזה תלוי באנשים כמו סגן עמיחי מרחביה ז"ל, ולנסות לשחק אותה כאילו לצבא יש בכלל
אופצייה להתעלם מהם ומהתחושות שלהם, רק בגלל שבפעם הקודמת הצליחו לשלוח נגדי קישור
לבצע את העקירה - זו התעלמות מהמציאות.

הצבא יכול לחיות בלי כמה אבטש"ניקים, אבל הוא יתקשה להתקיים בלי יחידות השדה...
ישן 07-12-2007, 02:48
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
לא ברור לי על מה הקביעה שלך ביחס לשיעור ה"שמאלנים" וה"ימנים" ביחידות הקרביות מתבססת
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ורלוונטי באותה מידה..."

על כל פנים, הנתון האחרון שפורסם ביחס לשירות קרבי של יוצאי תיכונים מצביע בבירור על שיעור גבוה במיוחד של שירות קרבי בקרב בוגרי התיכונים של ההתישבות העובדת, כגון "מקיף עמקים תבור" , "מקיף חקלאי" בנהלל, "מקיף איזורי" במגידו, "תיכון מכבים" ברעות ו"מקיף עמק החולה". לא בדיוק נוער גבעות
http://news.msn.co.il/news/StatePol...71123111414.htm

לצבא מן הסתם שיקולים שונים בבחירת הכוחות שמתשתתפים בפינוי. יש העדפה לא לשים שם חיילים צעירים, בין אם קרביים ובין אם לא-מן הסתם משיקולי בשלות וגם משיקול של אי רצון אפשרי לקיים את המשימה המורכבת. אנשי קבע הם יותר עמידים ויותר מחויבים לתפקיד ולכן גם מתאימים יותר.
חוצמזה, דומני שלכוחות הלוחמים הדלים למדי של צה"ל (בהשוואה לכח הלא קרבי הרב מאוד) משימות יותר חיוניות.
בכל מקרה, מדובר בעוד יוזמה הזויה. צה"ל איננו הפלנגות וחייל עושה מה שאומרים לו אלא אם כן מדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל. בהקשר שלנו, פינוי בהוראה חוקית של ממשלה נבחרת אינו נכנס בקטגוריה זו.
ישן 07-12-2007, 14:22
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אנשי קבע לא עמידים יותר, אלא ניתנים לפיטורין יותר...
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "לא ברור לי על מה הקביעה שלך ביחס לשיעור ה"שמאלנים" וה"ימנים" ביחידות הקרביות מתבססת"

עובדתית לא לקחו קצינים קרביים, אלא פקידונים, רס"רי מטבח, אפסנאים בכירים, ושאר שמנא
וסלתא של המערכת הצה"לית, כדי להוביל את פרוייקט הגירוש. למרבה הצער, לגירוש הבא, אין
מספיק מהם.
הידיעה לגבי הנטייה הימנית של לוחמים נובעת מכך שבכל פעם שיש גיוס, הצבא מרחיק יחידות
קרביות מהגזרה. בגולני הדבר בלט במיוחד, שכן גולני הייתה בתוך גוש קטיף, ובחיפשו לה בכוח
תפקיד שימנע כל עיסוק שלה בגירוש עצמו.

אגב, למרבה הגיחוך, לא רק שמרצ חלשה יותר מהאיחוד הלאומי ביחידות קרביות "רגילות", אלא
שהסתבר בשעתו שהיא חלשה יותר גם מש"ס - אוי לבושה...
ישן 07-12-2007, 17:48
מנהל

ושוב, יש לבסס את הקביעות על נתונים מוצקים
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אנשי קבע לא עמידים יותר, אלא ניתנים לפיטורין יותר..."

הנתונים שאני מכיר מלמדים על היקף גיוס גבוה ליחידות הקרביות מתוך ההתיישבות העובדת. נכון שרבים מהם מגיעים ליחידות המובחרות למיניהן ולא לגדודים אבל גם שם לא חסר ויעידו הרוגי המלמה האחרונה. שיעור אנשי ההתיישבות העובדת בקירבם היה גבוה מאוד. הנתונים ביחס לאיחוד לאומי מול מרץ מגיעים מהיכן? מאיזה מקור ולגבי איזו יחידה? אני יכול להעיד שביחידה שלי בסדיר וגם במילואים שיעור הימין (כולל ליכוד) היה נמוך מאוד בקרב הלוחמים.
לדעתך לא שולחים חיילים קרביים כי מפחדים שיסרבו. אני טוען כי זו אולי חלק מהאמת אבל לא כולה. חילי מפקדה סדירים מועדים לסרב באותה מידה (אם לא יותר). הגיוני בעיני שהצבא לא ירצה להעמיד חיילים צעירים בפני מצבים מורכבים מאוד מבחינה רגשית ופוליטית ויעדיף להציב חיילים בוגרים יותר, וכן, כאלה שהם "מקצוענים" ותלויים במילוי הפקודות לפרנסתם. כוחות סדירים כן סייעו בפינוי במעגליו השונים ומקרי סירוב היו נדירים ביותר. ואגב, רבים מהמפנים היו ג'ובניקים איכותיים מאוד מבחינת התפקידים שהם ממלאים ולא נהגים וטבחים. אתה, אגב, בוודאי מודע לעובדה שצה"ל מכיל בעיקר ג'ובניקים ולא לוחמים. אם משהו לא חסר לצה"ל אלו הם ג'ובניקים שמלאו תפקידים ממין אלה...
שוב, אני בטוח שבזמן שמקצים כוחות לפינוי מישהו צריך לאבטח ולעמוד מול ארגוני הטרור. מוטב שהמפנים יהיו ג'ובניקים והקרביים אלו שיבצעו את עבודת הביטחון.
ישן 07-12-2007, 18:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

בשעתו נאמר בגלוי, וכדאי שתבדוק זאת, שהעוקרים היו ג'ובניקים, מחשש לסירוב
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ושוב, יש לבסס את הקביעות על נתונים מוצקים"

לא יודע לגבי היחידה הספציפית שלך, אבל מה לעשות שקיבוצים מהווים מספר קטן מאוד של אנשים
בכל מחזור גיוס - ומעבר לכך, הם לא נספרים מול יוצאי מכינות, שלא מתגייסים ישר אחרי תיכון,
ואחוז הקרביים בתוכם גבוה עוד יותר.
מספיק להסתכל על מחזור של בה"ד 1 בכדי להבין על מה מדובר: חצי מיוצאי קורס קציני יבשה הם
ד"לים, ומאחר שבניגוד לאגדות, לא כל החילונים הם שמאלנים (וגם לא רוב), עפ"י סקר שביצע המכון
הישראלי לדמוקרטיה (גוף שהזיהוי שלו הוא עם השמאל), אני חושב שמיותר להמשיך בטיעון ש"לא
ברור מה עמדות רוב הלוחמים".
במילואים הפערים גדולים עוד יותר, כיוון שאחוז הד"לים במילואים גדול בהרבה מאחוזם בסדיר.

יש המוני ג'ובניקים בצה"ל, וכל הזמינים מביניהם זומנו לגירוש הראשון. לגירוש השני אין מספיק מהם,
וזו הסיבה לחוקים הדביליים שמציעים אנשים מעוררי רחמים כמו אבו וילן (שבעברו היה לוחם בסיירת
מטכ"ל, ובהווה הוא ח"כ מגוחך עוד יותר מאשר יורם מרציאנו, החבר של...).
ישן 07-12-2007, 20:22
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מקווה שאתה לא חש אכזבה על החמצת התענוג..."

עכשיו העורף שותק, קודם זה היה "כל" הג'ובניקים

הצבא הפנה המון משאבים להתנתקות, זה גם שימש כיופי של תירוץ ללמה אין אוכל טוב וכו'. אבל ממש לא כל החיילים העורפיים וממש לא רובם השתתפו.

גם עקצת אותי בכותרת עם רמיזה לנטיות שמאלניות, ככה שבכלל אין לי מה להגיד... גם אני שמאלן וגם חזרת על השקר שלך המון פעמים, אז הוא בטח נכון.

מבחינה פוליטית, אני לא מזהה את עצמי לא עם הימין ולא עם המשאל. אני באמת ובתמים לא יודע אם יותר נכן לעשות טרנספר או שיותר נכון לצאת היום מכל השטחים ולפנות משם את כל המתנחלים. מה שאני כן יודע זה שאתה שופך באשכול הזה מידע שאין לך כל ביסוס בשבילו, למשל שביחידות הקריבות יותר ימניים (שימניים מספיק לסרב פקודת פינוי) משמאלנים או "צפים", או אפילו מימנים שלא קיצוניים עד כדי סירוב פקודה. מה שאני עוד יודע זה שאתה מנסה ע"י תיוג שלי כשמאלן לפסול טענה שלי שהיא עובדתית ולא קשורה לדעה שמאלנית או ימנית, אלא קשורה רק לזה שהייתי בצבא באותה תקופה (בשונה, כנראה, ממך) מה שאני עוד יודע זה שאתה מנצל את הסמכות הניהולית שלך בפורום הזה ובשני כדי להשתיק אנשים עם דעות שמאליות. זה דבר שצריך להפריע לכולם, גם לימניים כאן. אני לא מסכים כמעט עם שום דבר שהביעו אנשים כמו ducklock או אלון משהו, אבל סתימת הפיות על-ידיך היא גועלית. גם הכותרת של ההודעה שלך היא בכיוון של סתימת פיות, כשאתה קורץ איתה לכולם כאן לעשות לינץ' ב"שמאלן" (כי קראתי לזה התנתקות ולא גירוש...) בגלל שאוי ואבוי... הצגתי את המלך במערומיו
אז אתה יכול להמשיך בפעילות האנטי-דמוקרטית שלך כאן, אני לא אפריע לך יותר כי לשכנע אותך אני לא אשכנע ואת הסמכות לסתימת פיות שלך אתה תמשיך להפעיל. תמשיכו לחיות לכם באידיליה ימנית שבה כל מי שלא מסכים איתכם סותמים לו את הפה אותו מתייגים כבוגד. בסוף באמת תאמינו שאין שמאלנים בארץ, ולראיה- אף דעה שמאלנית לא מובעת בפורום.

יאללה ביי

ישן 07-12-2007, 20:49
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הדבר העובדתי היחיד שכתבת פה זה שביחידה העורפית ששירתת בה, לא היו הרבה משתתפים בגירוש
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Cfox שמתחילה ב "עכשיו העורף שותק, קודם זה היה..."

כל שאר המלל ששפכת פה (בין השאר, "העלאת השאלות מה עדיף"), הוא חסר רלוונטיות.
אין לי מושג אם אתה שמאלני או ימני, והכותרת שלי שמה זאת בסימן שאלה. העובדה שהעדפת
לראות זאת כתיוג, זו בעייה פרטית שלך, ורק אתה יכול להסביר איך הצלחת להפוך את הכותרת שלי
להגדרה שלך כבוגד. איש לא רוצה שיעשו בך לינץ'. אין לי מושג מי אתה ומה אתה רוצה, מעבר לתיקון
השטויות שכתבת ("אצלנו לא גייסו, אז זה מוכיח שלא הפנו את רוב המשאבים"...). אם יש לך טענות
נוספות, מעבר לטענות תמוהות על קריאות ללינץ', הצגה כבוגד וכד', אנא העלה אותן...

הצבא לא הפנה "המון" משאבים לגירוש, אלא את ר-ו-ב המשאבים לגירוש. העובדה שאתה הצלחת
לא להרגיש זאת, אמנם מעניינת להפליא, אבל היא מזכירה טיעון של אדם שחי בבונקר בת"א בין
1948 ולא 1949 ואומר שלא הייתה מלחמה באותו זמן, כי הוא לא הרגיש בה...

בכל מקרה, תענוג לראות אדם שטוען ש"אינו שמאלן" (וייתכן שאינו כזה, זה בכלל לא משנה), אבל
מתורגל בדקלום כל הסיסמאות הנכונות. בראבו...)
ישן 11-12-2007, 01:20
מנהל

אם הדבר נאמר בגלוי, בוודאי לא יקשה עליך למצוא ציטוט, אם אפשר של גורם רשמי
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ושוב, יש לבסס את הקביעות על נתונים מוצקים"

ג'ובניקים הם הרוב המוחלט של החיילים. ממש לא כולם (ואפילו לא רובם) השתתפו בהתנתקות ולצה"ל יש סד"כ מספיק לחזור על העניין בהקף דומה. לצורך ההתנתקות השימוש בג'ובניקים היה הגיוני ביותר: לוחמים חסרים גם לכך למילוי כל המשימות (וזו סיבה נוספת למחסור החמור באימונים) ובניתן העובדה שלא היה צפוי קרב אש עם המתנחלים (תודה לאל) את הפינוי יכלו לעשות בלתי-לוחמים והם אכן עשו זאת בהצלחה (מבחינה מקצועית גרידא). גם בקרב הג'ובניקים, אגב, יש שיעור נכבד של ימנים (לפחות כמו בקרב הלוחמים).
ביחס לשיעור המתגייסים מההתיישבות העובדת לא דיברתי רק על קיבוצים אלא גם על בני מושבים. ביחד, הם מהווים שיעור לא קטן מהמתגייסים, ובייחוד ליחידות הקרביות (ושיעורם בקרב הרוגי המלחמה האחרונה יוכיח). בבה"ד 1 אכן יש אחוז גבוה מאוד של חובשי כיפות אך בניגוד לאגדות הרווחות, לא כל חובש כיפה הוא בהכרח ימני ובוודאי שלא כל חובש כיפה מאמין שיש לסרב פקודה בעניין פינוי יישובים. עובדתית, אכן היו מעט מאוד סירובי פקודה בזמן ההתנתקות.
ואגב, גם בקרב המגזר הקיבוצי יש לא מעטים שלא מתגייסים מייד לאחר תיכון אלא עושים שנת שירות. להבדיל מיוצאי המכינות הדתיות, הם עושים אחר כך 3 שנים מלאות. ובאותו הקשר שיעור הגיוס הגבוה ליחידות קרביות מקרב ישיבות ההסדר (שיש לי רק כבוד והערכה לחיילים שהם מספקות) צריך להילקח תוך התחשבות בעובדה שהם משרתים בפועל תקופת זמן קצרה בהרבה ממרבית החיילים הקרביים האחרים. יש לזה השלכה על רמת המקצועיות שהחייל יכול להגיע אליה (בהנחה שכמו בימים הטובים הצבא באמת מתאמן...) וגם על המוטיבציה לשרת בקרבי בכלל, ולחתום קבע בפרט. לשרת 3 שנים רצופות בגדוד חי"ר או שריון זה מאוד שוחק ולכן לא פלא שבקרב מי שאינם חיילי הסדר שיעור הנושרים במהלך השירות או אלו שנמנעים מלהגיע לגדודים גבוה יחסית. אין לי פה האשמה כלפי החבר"ה המצוינים של ישיבות ההסדר, אבל מי שאישר את הסידור הזה עשה מקח טעות.
על כל פנים, אני מתקשה לראות פינוי המוני בכח בזמן הקרוב. לצה"ל הרבה חיילים (לוחמים ובלתי לוחמים) אך אם יידרש אותו אותו מספר חיילים/שוטרים פר מתנחל כפי שנדרש בזמן ההיתנתקות הרי שאזי פינוי המוני יותר ביו"ש הוא באמת מעבר לכוחותיה של מדינת ישראל. אם אי פעם יהיה הסכם למדינה פלסטינית (ואני מקווה שהסכם כזה או דומה לא ייקרה בעתיד הקרוב, על כל פנים עד שכמה וכמה עניינים בוערים יתייצבו, אם אי פעם זה יקרה) יצטרכו פשוט לצאת משם בלי לפנות את התושבים שלא מעוניינים להתפנות מרצון.

נערך לאחרונה ע"י קגנס בתאריך 11-12-2007 בשעה 01:23.
ישן 11-12-2007, 02:03
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

כן, גם בעורף יש הרבה ימנים - ככה זה, הצבא אינו כולל ערבים, ולכן יש רוב ימני...
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אם הדבר נאמר בגלוי, בוודאי לא יקשה עליך למצוא ציטוט, אם אפשר של גורם רשמי"

עובדתית, הצבא השבית יחידות שלמות כאשר כל אנשי הקבע נשלחו לעקור. ה"הצלחה" הגדולה
נבעה מכך שבאמת איש לא נאבק.
נכון, בניגוד לאגדות, לא כל חובש כיפה הוא ימני. רק 95 אחוז מהם הם ימנים, אחרת מימ"ד הייתה
משהו מעבר לפיקציה אווילית שמטרתה לסדר שריון למלכיאור...
עובדתית היו מעט מאוד סירובי פקודה בזמן הגירוש. הסיבה לכך היא שאלו שעלולים היו לסרב
פקודה, הורחקו מהגזרה. אכן, השלישים ורס"רי המטבח שניתן לפטרם - לא יסרבו פקודה. יש להם
משפחה להאכיל...
מ"מ ומ"פים בקרבי, לא נשלחו לפנות - ולא, זה לא בגלל ש"לא היה בהם צורך". לצבא הרבה יותר
זול לשלוח פלוגה של גולני לפנות, מאשר להשבית יחידת תחזוקה בצריפין, ולשלוח דרומה עשרות
נגדים, ששכחו איך זה לישון באוהל. הוא העדיף את הנגדים כיוון שידע שהפיטורין הם שוט מאיים
בהרבה מכלא 4...

אני גם מקווה שאם יהיה הסכם לא יפנו מי שיסרב, אלא שישאירו להם את נשקם, או לחילופין לא
ימנעו מהם להצטייד בנשק (בדיוק כפי שאפשרו לפחלסטינים להתחמש). אם צעיריהם ישמרו על
היישובים במקום לשרת בצה"ל, אני אציין בעדינות שרמת הבטחון שם רק תעלה, ולא תרד...
ישן 11-12-2007, 02:25
מנהל

בקרב הג'ובניקים אותו שיעור ימנים כמו בקרב הלוחמים ובזה בעצם מסתכם העניין
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "כן, גם בעורף יש הרבה ימנים - ככה זה, הצבא אינו כולל ערבים, ולכן יש רוב ימני..."

שכן, הטיעון המקורי היה שלא שלחו יחידות קרביות להתנתקות מחשש שחיילים ימנייים יסרבו פקודה.
הצבא השבית יחידות מסוימות אך רוב האחרות הוסיפו לפעול כרגיל. נו אז?
הטענה שמי שיכל לסרב פקודה הורחק מהגיזרה אין לה על מה להתבסס. הצבא לא שאל חיילים מה עמדתם בנושא אלא שלח יחידות אורגניות. ייתכן ופה ושם היה מי שהביע העדפה לא להשתתף ונענו לו (כשם שבאינתיפאדה הראשונה היה מי שהעדיף לא לעסוק בפעילויות מסוימות מול הפלסטינים) אבל ככלל שלחו יחידות והחיילים עשו כנדרש מהם וזהו זה. אם כדבריך מקודם, כל הצבא העורפי נשלח לביצוע ההתנתקות, ואם מי שעלול היה לסרב לא נשלח, יוצא שבעצם כל הצבא העורפי תמך בהתנתקות. לא נראה לי שאתה באמת סובר כך.
לגבי משלוח יחידות קרביות הרי שהטיעון הכספי לא תופס. העלות של אחזקת פלוגה קרבית היא אותה עלות כמו החזקת פלוגת נגדים. הם אוכלים אותו אוכל וישנים על אותן מיטות (שכולן קיימות במאגר הצה"לי). לעומת זאת, אם תשלח פלוגת חי"ר להתנתקות (והיו כאלה כמובן שכן נשלחו, ולו לשם אבטחה חיצונית) הרי שאין לך מי שיתפוס קו או לחלילופין, תוותר לחלוטין על אימונים. השמיכה הייתה ונשארה קצרה מאוד.
לגבי ההתנחלויות בעתיד-מצידי שישאירו להם את הנשק אבל הכיוון שאתה מוליך אליו לא נראה לי מבטיח במיוחד. האם אתה סבור שכשיעלו עליהם פלסטינים בכוחות עדיפים ישראל צריכה להביט מהצד איך שוחטים אותם? אני מעדיף לחשוב שהמתנחלים יעדיפו לחזור לתוך תחומי מדינת ישראל, או (יותר טוב) להשאר כנתינים של המדינה הפלסטינית ממש כמו הערבים בתוך תחומי מדינת ישראל.
על כל פנים, עד שלא תשתנה התמונה לחלוטין (דהיינו-שיקום כח ההרתעה של ישראל, דעיכת המרדנות הגוברת בקרב המגזר הערבי בתוך ישראל, העלמות הדרישה ל"זכות שיבה" והעלמות החמאס ודומיו כגורמים דומיננטיים בחברה הפלסטינית) כל הנושא לא רלבנטי וכל ויתור בשטח יהיה מטופש.
ישן 11-12-2007, 02:42
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

רוב היחידות בעורף לא התקרבו לתפקוד נורמלי. קציני קבע ונגדים נשאבו מכולן...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "בקרב הג'ובניקים אותו שיעור ימנים כמו בקרב הלוחמים ובזה בעצם מסתכם העניין"

משם נלקח מאגר המפנים, כי שם ניתן היה לאיים על אלה שלא מתלהבים מעקירה - בכך שהם-עצמם
ייעקרו ממקום עבודתם...
פלוגה קרבית עולה פחות. לנגד ג'ובניק ששלחת לרצועה תצטרך לשלם תוספות ובונוסים (ואוהו,
כמה שהם קיבלו בונוסים, ותוספות סיכון על העזתם האדירה במקום המסוכן...), שלא תצטרך לשלם
לפלוגה לוחמת ש90 אחוז מאנשיה חיים מ700 דקל בחודש...

האגדות על הפלסטינים העולים ושוחטים, לא ממש מדאיגות אותי. הפלסטינים גדולים בלהפחיד את
מי שנוח לפחד מהם. אלה שיישארו שם, הם אלה שהפלסטינים מלכתחילה לא אוהבים להתעסק עימם. אלה שיישארו גם לא יצטרכו יותר לנצור נשק מול סכנת חיים, בגלל חשש מצבועים שידברו על
"מתנחלים מתפרעים". איכשהו נראה לי שאם ישראל תיסוג מאיו"ש ויישארו שם מובלעות חמושות
היטב - עדיין הטרור הפלסטיני יופנה לעבר איפה שלא מסוכן לכוון אותו - פריפריה בתוך הקו הירוק.
עפולה, תענכים, לכיש, מזרח הנגב - אלה יהיו השדרות הבאה. הפלסטינים יודעים שעם המיוחסים לא
מתעסקים - ובמקביל הם יודעים שאם צה"ל יוצתא מהשטח, יותר ממה שנערי הגבעות צריכים הגנה מהם - הם צריכים הגנה מנערי הגבעות..
אנשים בישראל לא יודעים, אבל יש הרבה הרבה מאחזים ללא שום אבטחה צבאית, ואין שם חשש
מטרור פלסטיני. למה? כי התושבים שם אימצו הלך מחשבה מזרח תיכוני, והערבים הפנימו את
זה, ונאלצים לכבד זאת...

בכל מקרה, זה לא יקרה. השמאל לא יאפשר להשאיר מתיישבים חמושים בתוך פלסטין, אלא
ידרוש את פירוק נשקם (ואגלה לך בסוד, שאם זה היה תלוי בחלק גדול מהשמאל - מדינת ישראל
הייתה יושבת בשקט ורואה מתנחלים נרצחים, בדיוק כפי שציין בשעתו גדעון לוי שלא היה נוסע
מאה מטר כדי להציל מתנחל גוסס). אין שום סיבה לפנות אף יישוב, שכן הלקח מכך שאנחנו
מתעללים ביהודים מתוך תקווה שזה ישכנע את הערבים להיות יותר נחמדים, הופרכה בפעם ה593
בגירוש של אוגוסט 2005.

כדי להצדיק איזשהו שינוי במפת ההתיישבות שלנו, הערבים צריכים להפוך ללוכסמבורגים. כל
שינוי שנעשה לפני כן, אולי יעזור לאיזה פוליטיקאי מושחת לחמוק מכתב אישום, אבל יזיק מאוד
לבטחון הלאומי.
ישן 11-12-2007, 03:04
מנהל

אני חולק על ה"רוב" ועל כך שיחידות הפסיקו לתפקד
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "רוב היחידות בעורף לא התקרבו לתפקוד נורמלי. קציני קבע ונגדים נשאבו מכולן..."

כמובן שאם יש לך נתונים אחרים, נשמח ללמוד. אני לא יודע כמה בונוסים קיבלו נגדים על כך שנשלחו לביצוע ההתנתקות, אני מנחש שמדובר בסכומים פעוטים על רקע מכלול ההוצאה העצום סביב ה"פרויקט" והחיסכון בו בוודאי לא היווה סיבה להסתכן ולהוציא יחידות קרביות מהקו.
לצערי, התמונה שלפיה הפלסטינים מפחדים פחד מוות מהמתנחלים והללו יכלו לטפל בהם אילו רק צה,ל לא היה מפריע היא נחלת העבר הרחוק. כיום, הפלסטינים רבים וחמושים מכדי שירתעו מלתקוף התנחלויות וזה קרה פעמים רבות מספור בשנים האחרונות, עם תוצאות הרות אסון. ללא האבטחה של צה"ל זה היה כמובן חמור בהרבה. לצערי, באותם מקרים שבהם מתנחלים אכן ניצבו מול המחבלים (באומץ רב ובנחישות) על מנת להגן על עצמם וביתם, התוצאות במקרים רבים היו טרגיות. כך בפיגוע בציר המתפללים (למי שלא יודע-חלק ניכר ממי שנלחמו ונהרגו שם היו חברי כיתת הכוננות) מול 2 מחבלים וכך בפיגועים בתוך יישובים, כולל פיגוע שבו מחבל הרג מתנחל קצין מצטיין מסיירת מטכ"ל בתוך ביתו.
אין מה לעשות, המתנחלים הם בשר ודם ובהיותם מיעוט חסר מעטפת ההגנה של צבא מסודר לא ישרדו.
אגב, באותם מאחזים שבהם "אין שום חשש מטרור פלסטיני" דווקא נרצחו לא מעט ישראלים, כולל אחד הכריזמטיים שבין מובילי נוער הגבעות שאת שמו שכחתי.
אני לא יודע אם ה"שמאל" ירשה או לא ירשה, אני כן יודע שזה מצב לא בריא ושבהינתן מצב היפותטי של הסכם מוטב שמעמדם של המתנחלים שיחפצו להישאר במקומם יוסדר מראש.
ישן 11-12-2007, 03:16
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הבונוסים היו בסכומים נאים מאוד, שהצדיקו, תיאורטית, שימוש בפלוגה סדירה
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אני חולק על ה"רוב" ועל כך שיחידות הפסיקו לתפקד"

הסיבה לאי השימוש בה - העובדה שעל נגד אפשר לאיים בפיטורין.

אכן, היו יותר פיגועים ביישובים באיו"ש בשניפ האחרונות מאשר אי-פעם. הסיבה לכך? שחיקה
בהרתעה של המתשייבים, בעקבות העובדה, שכמעט ולא היו "פרטיזנים" שפעלו עצמאית. במאחזים,
לעומת זאת, המצב שונה בתכלית. עובדתית, רוב המאחזים לא ממוגנים, ובדר"כ מי שמבקש הגנה
מהצבא שם, זה דווקא הפלסטינים (בדר"כ כתעמולה - אבל לעתים מתוך חשש שהצעירים היהודים
יתנהגו כפי שהם היו מתנהגים לו המצב היה הפוך...).
כמעט בכל מקרי החדירות ליישוביפ מי שהרג את המחבלים היו כיתות הכוננות היישוביות, ולא
כוחות צה"ל. בשנים האחרונות החל ניסוי שתכליתו לתת לתושבים להגן על בתיהם, במקום להביא
אבט"שניקים (ברמת הכשרה נמוכה בהרבה, בדר"כ). הניסוי הצליח, ואז כמובן שהוחלט על הפסקתו...

הסיבה הראשית לטרור היא העדר הרתעה. הפלסטינים פחדו נורא מהמתשייבים במשך עשרות שנים.
הסיבה לפחד? החשש מלקיחת החוק לידיים נוסח גולדשטיין. בשנים האחרונות נעלם החשש הזה
בהרבה מקומות. אם צה"ל יעזוב - החשש יחזור, מסיבה פשוטה. למתיישבים לא תהיה ברירה
אלא לנהוג כמו הערבים, ואם יש דבר שבמזה"ת מכבדים, זה נכונות לאלימות מוגזמת...

בכל מקרה, זה לא יקרה. במקרה "הטוב" תהיה עקירה של היישובים. במקרה הרעף התושבים
יפורקו מנשקם ויושארו לחסדי הפלסטינים, מתוך הנחה שהם יברחו בעצמם (כיוון שהרעיון של
"אזרחים של מדינת פלסטין" הוא מצחיק כמעט כמו הרעיון של לצפות מהמוני ערבים אזרחי ישראל,
להפסיק להונות את הביטוח הלאומי...)
ישן 11-12-2007, 03:44
מנהל

אבל על סמך מה הקביעות האלה?
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "הבונוסים היו בסכומים נאים מאוד, שהצדיקו, תיאורטית, שימוש בפלוגה סדירה"

איך הבונוסים של הנגדים (וממש לא כל המפנים היו נגדים או קציני קריירה: רבים היו חיילים סדירים "רגילים") קשורים לכך שלצבא הנתון בעימות מתמשך אין ים פלוגות קרביות סדירות להפנות לצרכים שחיילים לא קרביים יכולים למלא, וסביר להניח שבהצלחה גדולה יותר?
חוצמזה, משתמע מדבריך שהנגדים כללו הרבה אנשי ימין שבעבור בצע כסף (אותם בונוסים נאים) היו מוכנים למחול על אמונותם האידיאולוגית ולפנות יישובים. התיאור הזה לא מחמיא במיוחד לאנשי הימין ולא מלמד על אחיזה איתנה במיוחד באידיאולוגיה. אני הייתי מעדיף לטעון שרוב אותם נגדים לא התנגדו להתנתקות כלל, היו אדישים אליה, או לא התנגדו אליה בעוצמה כזו שמובילה לסירוב פקודה. סך גם החיילים הסדירים שהשתתפו בפינוי.
לגבי פיגועים ביש"ע-היו פיגועים בכל סוגי היישובים כולל המאחזים. היו פיגועים גם בחברון שהאוכלוסיה היהודית בה היא מהיותר מטילות אימה בשטחים וכך גם ביצהר שידועה כקשוחה (ראה למשל-http://www.shechem.org/interact/publish/article_227.shtml) ואת דב דריבן רצחו למרות שידוע היה שאם משפחתו לא מתעסקים. מה שקרה למתנחלים זה מה שקרה למג"ב בשטחים (ןהמחשבה שניה גם לישראל באופן כללי): הפלסטינים למדו שהשד לא כזה נורא ושבהיותם חמושים מספיק (והם חמושים מעל ומעבר) הם יכולים לפגוע בהם קשה. כלומר, ההרתעה נשחקה, אבל לאו דווקא בגלל העדר פעולות תגמול כמו בגלל הצלחתם של פיגועים ראשונים והזמינות של אמצעים, יכולות והכשרה. והללו יהיו זמינים אלף מונים אם צה"ל יעזוב. האם אתה סבור שכפרי הגליל היו מצליחים לשמור על עצמאות מול ישראל ולו היו חמושים בנק"ל עד לשיניים? ופה לא מדובר בישראל אמורת החוק והאתיקה כי אם בפלסטינים.
בחזון אחרית הימים של הבשלת תנאים לשלום אמיתי ובטוח עם מדינת ישראל, יחיו גם יהודים כאזרחי מדינת פלסטין. אני לא סופר את הדקות.
ישן 11-12-2007, 13:24
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

הקביעות באות מתוך הכרת העובדות, והכרת האנשים
בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אבל על סמך מה הקביעות האלה?"

הצבא בהחלט ידע "לבזבז" יחידות קרביות על משימות לא קרביות בעליל כאשר זה התאים לצורך
פוליטי של פלוני (מכיר את סיפורהּ של מחלקת לוחמי גבעתי והסיכה של לאה רבין?...). מעבר לכך,
הצורך הבטחוני בכל היחידות הקרביות לא היה דוחק יותר מאשר הצורך ביחידות פיתוח עורפיות,
שהושבתו כדי לאפשר חאנשי הקבע שלהן, ללכת ולתפקד כשוטרים, באכיפת חוק בלתי חוקתי...

התיאור לא מחמיא לאנשי ימין או לאנשי שמאל. כל מי שהשתתף במהלך הזה לא צריך להרגיש מוחמא. מי שהשתתף בו בגלל אילוצי פרנסה, הוא גרוע פחות ממי שהלך למשימה עם שמחת חיים
ותאוות החרבה...

היו פיגועים רבים, וכולם באו בעקבות הידיעה ש"אל-דולה מענה" (הממשלה איתנו) אחרי אוסלו, במובן
שיהיה מי שימנע מהמתיישבים הקיצוניים יותר לבצע פעולות נקם. לולא נוכחות צה"לית, אני סבור
שחוות מעון לא הייתה מבליגה על רצח דב דריבן - ואבא שלו ב-ו-א-ד-י שלא היה מבליג.
ב1980 היה טבח ליד בית הדסה. בעקבותיו בוצעה פעולת סיכול ממוקד נגד מספר ראשי ערים (שבתוכה, בגלל שתיקה פלילית ומרושעת של קצין צה"ל שהיה בסוד ההתארגנות, נפגע גם חבלן
משטרתי דרוזי), ואחריה היה שקט ארוך שנים בכל הנוגע לפעולות נגד מתיישבים.

האמת היא שהערבים אינם מטומטמים כפי שסוברים אלה שחושבים שניתן לשחד אותם בכסף,
נשק ואדמה. הערבים מבינים שמי שמוכן לשלם בשביל שקט, מראש לא יהיה מסוגל נפשית לצאת
מהמעגל הזה, וכך הוא יבלע כל הפרה, וינסה לקנות מחדש את השקט, בעוד כסף, נשק וקרקע.
קניית השקט גם תבוא לידי ביטוי בהשתקת אלה שעלולים לא להבליג על הטרור. זה מה שקורה
כרגע. אם המדינה תשאיר את המתיישבים לבדם, כשהם חמושים - הפלסטינים אולי ינסו בהתחלה
לראות אם המצב השתנה, ואחרי פעולת הגמול הראשונה נגד הכפר שממנו ייצאו המפגעים - אני
מהמר על שקט ארוך שנים.

ושוב - זה לא יקרה. במידה והממשלה תמשיך בנתיב ההתאבדות של פרס לטרור בדמות נסיגות,
אין סיכוי שיושארו מאחור מתיישבים יהודים במצב שבו הם מסוגלים להגן על עצמם. במקרה
ה"טוב", הם ייעקרו - ובמקרה הרע הם יפורקו מנשקם ויופקרו (זה, אגב, תרחיש בסיכוי נמוך - יש
חשש אמיתי לעריקה המונית של חיילים שיסרבו לקבל הפקרת יהודים לא חמושים לחסדי
הפלסטינים גם אם ייכתב על חתיכת נייר שהם "יהיו אזרחי פלסטין שווי זכויות"...).
ישן 11-12-2007, 09:14
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
ההשוואה מדוייקת
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "ההתנתקות עברה ברוב בכנסת ולכן הייתה חוקית, נקודה."

אם אתה מקדש כל החלטת כנסת, הרי שגם את ההחלטה הזו תכבד, ותיאלץ לבצע, שהרי היא חוקית למהדרין.
החלטת הגירוש התקבלה בצורה בלתי חוקית (הפרה של כ"כ הרבה חוקים, ובהם גם חוקי יסוד) שלא לדבר על הפרת החלטת רוב - פעמיים (בחירות 2003 ומשאל מתפקדי הליכוד).
אין, אין שום דרך להכשיר את השרץ. טיהור אתני הוא טיהור אתני הוא טיהור אתני, ולא משנה איזה שם תצמיד לו ובאיזה רוב הוא יעבור בכנסת. הוא בלתי חוקי לפי כל אמת מידה - רק תשאל את אדמו"ריך, האם הם יקראו לציות מוחלט במקרה ויוחלט, למשל, לטהר את מדינת ישראל מתושביה הערביים...

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 11-12-2007, 09:19
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
הבדל של יום ולילה
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי sdfg שמתחילה ב "כן אה"

תושבי סיני, ברובם הגדול, התפנו מרצונם (למעט קומץ המפגינים שהתבצרו בימית) - וזה היה תמורת הסכם שלום עם מצרים, שהיה, אז, מעין התגשמות חזון אחרית הימים.

בניגוד לכך, הטיהור האתני של רצועת עזה לא היה תמורת הסכם שלום - אפילו לא תמורת הפסקת אש או משהו, אלא תמורת כלום!
טוב, זה לא לגמרי נכון - זה היה תמורת איתרוגו של שרון ומניעת העמדתו למשפט והשלכתו לכלא.

נ.ב.
הבדל עקרוני נוסף - סיני לא היה חלק מארץ ישראל. רצועת עזה, בניגוד אליו, היא חלק בלתי נפרד מארץ ישראל.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 07:24

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר