13-12-2007, 12:03
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 22.12.02
|
|
יש פה כמה שאלות מענינות
1. העובדה שהMATRIX לא איפשר RAID1 כנראה אומרת שהגדרת הRAID0 הגדירה STRIPING על כל הדיסק. ברגע שיש כזה STRIPE לא ניתן יותר לעשות RAID1, אבך כן ניתן RAID5 שהוא ממילא STRIPED
2. לגבי ריבוי גישות - אם יש ריבוי גישות לאותו הווליום,יש מספר אופטימיזציות שמסדרת אותם לחסוך בSEEKS. קודם של מערכת ההפעלה, אחר כך של הבקר. כך ששני ווליומים על אותו המערך בהכרך דופקים ביצועים - פשוט אין מי שמודע לאופטימיזציות אפשריות. זה די מדהים אבל הרבה מנהלי איחסון לא מודעים לנושא הזה בכלל.
3. לגבי המערכת שלך, אני חושב שאתה צריך לקחת צעד אחורה ולחשוב שוב מה בדיוק הדרישות שלך. אמינות, מהירות וכו'
אני במקומך הייתי מסדר שני דיסקים - 1TB בRAID0, ושניים בRAID1
כך היה לי 1TB במהירות מקסימלית ו500GB באמינות מקסימלית
ב1TB הייתי שם סיסטם, תוכנות, משחקים, קבצים זמניים וכו - הכל חוץ מקבצים משמעותיים כמו תמונות, מסמכים וכדומה.
כמו שהעיר שימי - RAID5 זה צרה צרורה - הוא בטח בתוכנה ולא בחמרה - מה שאומר שבכתיבות יש PENALTY של חישוב הXOR, חוץ מזה, בתקלה יחידה אתה עובר לעבוד בDEGRADED MODE בתאוריה - למעשה הRAID0 שלך יהיה מושבת, כך שכל המערכת תהיה מושבתת. וחוץ מזה, ההתאוששות מתקלה כזאת תהרוס לך את הבריאות.
בנוסף - התפרסמו השנה שני מאמרים - אחד של GOOGLE ואחד במסגרת FAST07 שדי מכסחים את הRAID5 - בגדול הם מראים שכשכבר יש תקלות, הם קורות במקבץ. בעקבות המאמרים EMC התחילה בפיתוח מה שנקרא STORAGE CLUSTER - אבל אני כבר גולש...
|