[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif] עמותת "תנו לחיות לחיות" הגישה הערב תלונה נגד ד"ר משה חיימוביץ, מנהל השירותיים הווטרינרים. חיימוביץ': "שום השפעות של מדיה ואיומים לא ישפיעו עלי" [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/nrg/gifs/t.gif] אתי אלטמן ממשיכה במאבק למען הגורים האוזבקיסטנים. אלטמן, יו"ר עמותת "תנו לחיות לחיות" הגישה הערב תלונה במשטרה על התעללות בבעלי חיים נגד ד"ר משה חיימוביץ', מנהל השירותיים הווטרינרים במשרד החקלאות. התלונה הוגשה לממונה על חוק צער בעלי חיים רפ"ק שאול מימון ולמפקד נתב"ג נצ"ב מוריס הרוש.
בתלונה מפרטת אלטמן את השתלשלות פרשת הגורים. ערב הגעתם ארצה, הוצאתם על ידי העמותה וטיפולם בידי הוטרינר ד"ר יובל סמואל, דרך החלטתו של ד"ר חיימוביץ להטיסם חזרה ועד הדיון שנערך היום בבוקר בבית משפט בראשון לציון, בו הוחלט להשאיר את הגורים למשך חודש נוסף בשל מצב בריאותם.
לטענת אלטמן, גירוש הגורים למדינת המוצא הוא התעללות בבעלי חיים בניגוד להוראת סעיף 2 לחוק. וזאת בגלל גילם הצעיר, מצבם הפיסי והבריאותי הקשה, תנאי ההחזקה הירודים בטיסה, והחשש כי הגורים לא ייקלטו במדינת המוצא על ידי השגחה וטרינרית מוסמכת.
אלטמן ציינה בתלונה כי גם השופט איתן אורנשטיין קיבל את עמדת העמותה וקבע כי הטסת הגורים בשלב זה לארץ המוצא הינו בגדר התעללות ולכן האריך את צו המניעה ב-30 יום.
"הדבר אפילו חמור יותר לאור העובדה שהמנהל הוא וטרינר, שיכול היה להתרשם בעצמו ממצבם הרעוע של הגורים ולמרות זאת בחר לשלוח אותם - מה שהיה עלול לעלות לגורים בחייהם", נאמר בתלונה. "אבקשך לפתוח בחקירה מהירה בגין אירוע זה ולמצות את הדין עם הגורמים הנוגעים בדבר", אומרת אלטמן בסיכום תלונתה.
מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, ד"ר משה חיימוביץ' אמר בתגובה לתלונה, כי הוא עובד מדינה, וכי פרקליטי משרדו מעורבים בפרשה והם יתייחסו אליה. לדבריו הוא שלם עם מה שעשה, "אני עושה עבודה מקצועית, ואמשיך לעשות אותה כפי שביצעתי אותה עד כה. לשם כך יש לי אחריות מקצועית". אמר ד"ר חיימוביץ' והכריז כי "שום השפעות לא של מדיה ולא של איומים, השמצות, או תלונות במשטרה לא ישפיעו עלי ולא יפחידו אותי".
ד"ר חיימוביץ סבור כי כל ההחלטות שהתקבלו על ידיו היו נכונות והן התקבלו כפי שהן צריכות להתקבל במדינה מתוקנת.