לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-01-2008, 14:18
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
ההכשרה שלהם לא מקוצרת, ורמתם כלוחמים גבוהה מהממוצע (מתחבר לרמה אישית גבוהה יותר)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אז שימצאו דרך להגביר את שיעור ההתייצבות הכללית למילואים"

הכשרת לוחם חי"ר או לוחם שריון או תותחנים, נמשכת חודשים ספורים, ואין הבדל בין הכשרת בייניש
לתפקיד זה, לבין הכשרת לוחם רגיל לתפקיד זה. ההבדל הוא שהלוחם הממוצע ייפלט משירות
המילואים עד גיל 30, בעוש שהבייניש יעשה 30 ימי מילואים בשנה עמוק לתוך שנות הארבעים שלו
(חרף העובדה שבגיל 41 מותר לו לסיים בחוק את שירותו...).

לשטרן יש תסביך אישי עם ההסדר, וחרף הבנתי העמוקה למצוקותיו האישיות, ולתאוות הנקם שלו
במי שלשיטתו יורדים לחייו מאז הפך לסניגור של צעד פוליטי מטופש בעל השלכות מדיניות/בטחוניות
איומות (ההתקפלות והגירוש של אוג' 2005), עדיין אני נוטה לחשוב שמדיניות הגיוס של צה"ל צריכה
להיגזר ממניעים קצת יותר רציניים מאשר העלבון האישי של אלוף אלעזר...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 04-01-2008, 05:43
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
אוי ואבוי אם ההכשרה נמשכת היום רק חודשים ספורים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "ההכשרה שלהם לא מקוצרת, ורמתם כלוחמים גבוהה מהממוצע (מתחבר לרמה אישית גבוהה יותר)"

מקצועיות נבנית בעבודה הדרגתית וסזיפית. בזמני, ההכשרה נמשכה בין חצי שנה לשנה וחצי וגם זה לא היה לגמרי מספק. מעבר לכך, חייל בתום המסלול נחשב לפחות מיומן מחייל בתום שירותו-במידה רבה משום שבמהלך השירות החייל עובר אימונים נוספים שמגברים את מקצועיותו. בתום 3 שנים קיבלת לוחם מיומן שלא נותר אלא לתחזק את רמתו באימוני מילואים. כיום,הרבה פחות זמן מוקדש להכשרות ואימונים וחייל ששירותו מקוצר בהכרח יקבל פחות מאלו ולזה חייבת להיות השלכה על המקצועיות. פחות, אגב, ברמת החייל הפשוט ביחידות החי"ר. הבעיה מהותית יותר בתפקידי פיקוד ובתפקידים שונים בשריון, חמ"מ וכו'. מוטיבציה גבוהה זה פשוט לא מספיק.
שוב, אני לא יודע אם הביינישים עושים במובהק יותר מילואים מחיילים שאינם ביינישים משום שאיני מכיר נתונים רשמיים בעניין. ביחידת המילואים שלי לא היו ביינישים כך שאין לי התנסות אישית בנידון. מה שבטוח הוא שפיתרון לבעיית המחסור במילואמניקים קרביים לא יבוא מהתפשרות על מידת ההכשרה של החיילים בזמן שירותם הסדיר (בלאו הכי מספרם של הביינישים מוגבל ומסוכן יהיה להתמך רק או בעיקר עליהם), כי אם מכך שיתחזקו יותר את המוטיבציה לשרת בקרב כלל החיילים, ויש דרכים לעשות זאת.
אני גם לא יודע אם המניע של שטרן אישי. הנימוקים לצעד שלו בסך הכל נשמעו לי די הגיוניים למרות שאפשר בהחלט לחלוק על הדרך שבה הוא פועל.
ישן 04-01-2008, 16:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
להכשרת לוחם חי"ר/שריון/הנדסה/תותחנים נדרשת פחות משנה
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "אוי ואבוי אם ההכשרה נמשכת היום רק חודשים ספורים"

ככה זה היה לפני הרבה שנים, ודבר לא השתנה. הביינישים היו ונותרו כוח מיומן לא פחות מפלוגות
ותיקות - ובמילואים הם היו ונותרו חיוניים בהרבה בגלל שהם מגיעים לשירות באחוזים גבוהים לאין
שיעור מאחרים. לא שמעתי בשום מקום על כך שהכשרתם טובה פחות משל יחידות אחרות. כן שמעתי
טענות שהם נמצאים בקווים פחות (דבר חסר משמעות לגבי יעילותם כלוחמים, כיוון שבין כה בקווים
לא עושים כמעט שום פעילות שמזכירה את התפקיד שאליו הוכשרו הלוחמים...).
אגב, חצי שנה לפני מלחמת לבנון השנייה עשה חזבאללה ניסיון לחטוף חיילים בהר דב, ליד ע'ג'ר.
הניסיון סוכל ע"י לוחם צנחנים בודד שהרג ארבעה מחבלים. הלוחם הזה הוא בייניש, ומסתבר
שההכשרה שקיבל הספיקה לו...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:24

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר