23-01-2008, 18:18
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
|
|
כבר ענו לרונן, אז אני רק אתייחס למה שאמרת, אביחי:
אצל נערים שעובדים במלצרות, טלפנות, מכירה וכו' - נפוץ שמתבלבלים וחושבים שעבודה פר-פרויקט מחירה כעבודה פר-שעה. כשמצלמים אירוע לא לוקחים שכר מינימום (20 פלוס לשעה), ולא בגלל שהלקוחות מוכנים לשלם יותר, אלא פשוט כי העבודה היא פר-פרויקט. כלומר, לפי חתונה ספציפית. על חתונה שלימה תיקח (אם אתה צלם משני) נניח 600 שקל, משהו כזה. אפילו אם בפועל תעבוד רק 6 שעות ויצא לך 100 שקל לשעה.
כנ"ל על לימוד צילום. זה לא ממש פר-שעה אלא יותר פר-פרויקט, שהוא ללמד את הבחור לצלם. אז כיוון שמדובר בכל זאת על פרויקט שעובד לפי שעות, קובעים תעריף לפי שעה/מפגש, אבל התעריף שונה לגמרי מאשר עבודה בחנות, למשל.
אני רואה לכך שתי סיבות:
א. בעבודה בשיעורים פרטיים (צילום, מתמטיקה, גיטרה... כל דבר) אתה מוכר את הידע שלך. לא שהידע שלך נפגם כתוצאה מהשיעור, אבל אתה מעביר את הזמן בעבודה שרק אתה (ועוד כמה מאות צלמים... אבל בכל מקרה - לא כל אדם באוכלוסיה) יכול לעשות. לכן הזמן שלך יותר יקר בתחום הזה.
ב. אין קביעות. זה כמו פרילאנס. נדמה לי שצלם פרילאנס מקבל יותר כסף פר-תמונה שהוא מביא. מצד שני, אין לו קביעות, אף אחד לא חייב לשלם לו על התמונות שלו, ואם חודש הוא לא צילם - חודש אין כסף.
גם פה, אם יש לך חתונה לצלם באיזה לילה - הרווח הרבה כסף לשעה. אבל אלו רק השעות של החתונה עצמה. אין לך קביעות בזה, לא כל לילה אתה מצלם חתונה / "בוק" לחברה / צילום מוצר לחברה. לכן כל פרויקט שלך שווה יותר כסף לשעה.
משהו כזה.
מבין?
(ההסבר היה כדי לעשות סוויץ' בראש של כמה חברים בפורום, שעדיין מסתכלים על עבודות בצילום במחיר התואם משכורת של עבודת קיץ בפיצריה.)
|