לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-04-2005, 21:44
  shlomix shlomix אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.07.02
שלום לחברי הפורום,

שמי שלמה, והשתתפתי בזמנו בפורום,
מצטער שמזה זמן רב לא הייתי פעיל,
שמחתי לראותו פועל שוב במתכונת חדשה,
בממשק יפה, עם שיפורים וטוב מקודמו.

אני עוסק כרגע בצילום גשרים, מחלפים בכביש 6
ונושאים הקשורים לצידי הכביש, וסביבתו הקרובה.
מעלה ארבע תמונות הקשורות לכך:

1.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

2.

3.

4.

פרט לכך,
בקשר לפרויקט אחר שאני עובד עליו עכשיו,
הקשור לפורומים לצילום באינטרנט, (במסגרת המחלקה לצילום בבית ברל)
אודה ואשמח אם תוכלו להגיב לשאלות:

1. מדוע אני משתתף/פת בפורום צילום?
מה זה נותן לי? למה אני מצפה?

2. איזה תחומים/סגנונות בצילום מדברים אלי?
מה אני אוהב/ת יותר? מה פחות?
האם יש צלמים מוכרים שאותם אני מעריך/כה? אוהב/ת?
אשמח אם תוכלו להעלות דוגמא/ות לצילומים משובחים בעיניכם,
ו/או ללינקים לצלמים המועדפים בעיניכם.

אני יודע שמתוך שפע הצלמים קשה לבחור, שזה עניין מאד סובייקטיבי,
אפשר להניח שזה גם משתנה -
אהבתי פעם את X , היום את Y, אולי מחר יהיה זה משהו אחר...
ובכלל האם זו שאלה שאפשר לנסחה בכזו פשטות,
כפי שכתב רולאן בארת בספרו "מחשבות על הצילום":
"מוצא חן בעיניי/אינו מוצא חן בעיניי. האין לכל אחד מאיתנו
טבלה פנימית משלו של טעמיו, חיבותיו, מיאוסיו ואדישיותיו?..."

המון תודות,

שלמה.

נערך לאחרונה ע"י shlomix בתאריך 15-04-2005 בשעה 22:09.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-04-2005, 22:16
  V-king V-king אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomix שמתחילה ב "שלום לחברי הפורום,"

אהלן שלמה,

ממש שנח לראות אותך כאן שוב (אני לא יודע אם אתה זוכר אותי אבל אותך אני זוכר טוב ), איפה החתימה הירוקה הזאת?!

בקשר לתמונות..
עשית עבודה נפלאה שכן כבישים הם דבר בנאלי ומשעמם אולם בעזרת הזויות המיוחדות בהן בחרת הפכת אותם למענינים, מושכים ומפתחים את הדמיון.

1. הולכת עין מדהימה, החדות מעולה והאוטובוס מוסיף חיים לתמונה
2. זוית וקומפוזיציה מעולים! באמת יופי של תמונה.
3. הולכת עין מבלבלת וטוב שכך, הכביש ההולך לכיון אחד והגשר המוליך את העין לכיוון אחר יוצרים יופי של תמונה.
4. יופי של תפיסה של המשאיות.

ועכשיו לשאלותיך...

1. אני משתתף בפורום צילום מכיוון שאני נהנה "לשהות" בחברתם של אנשים בעליי תחביב משותף לשלי. אני יכול ללמוד המון מהביקורות שאנשים מעבירים על התמונות אותן אני מציג ומבקורות שמעבירים על תמונות של אחרים. בנוסף, אפשר ללמוד על סוגי מצלמות, עדשות, פלאשים ושאר אביזרים.
אני רואה בפורומים בכלל ובפרש כפרט במה נהדרת לפרסום יצירות אומנות ופרש בהחלט עונה על הצורך של אמנים לפרסם את יצירותים.

2. קשה לי לאמוד סוג צילום מסויים שמדבר אלי שכן אני מוצא עניין בסוגים שונים של צילום, מאבסטרקטים ועד פורטרטים, מפאנינג ועד תמונות קפואות, מחשיפות ארוכות ועד חשיפות קצרות מאוד. הדוגמה הטובה ביותר היא דוגמת הסט שהעלת כאן, מעולם לא תיארתי שאוכל לאהוב כביש אבל כמו שכתבתי כתגובה לתמונה האופן בו בחרת לצלם את הכביש עורר אצלי עניין.

בהצלחה עם שני הפרוייקטים ואני מקווה שתבקר אותנו בתדירות בה בקרת בעבר.

ישן 15-04-2005, 22:29
צלמית המשתמש של OverDog
  OverDog OverDog אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.01.04
שלום שלומי!

יש איכות בתמונותיך, ללא ספק.
תמונה ראשונה יפה ומוליכה את העין היטב. איזה פוקס זה לתפוס רק משאית על הכביש ועוד לקמפז כמו שצריך.. חבל על השמים השרופים שמורידים מעט מיופי התמונה.

תמונה אחרונה גם כן טובה לדעתי, מקומפזת מעניין.

בקשר לשאלותיך, אענה על מה שאוכל -
1. אני משתתף בפורום צילום מתוך מטרה להעשיר את הדמיון ולפתח את החוש הצילומי. לאט לאט כהתקדמתי בתחום, התחלתי להבין את יחודן של תמונות מסויימות ומה זה אומנות באמת.
כמו כן, אני משתתף כדי לשתף את תצלומי ולקבל עליהם ביקורת כדי להשתפר. מלבד ידע וניסיון שכבר ציינתי, הפורום מעניק לי לעיתים קרובות עיסוק בשעות הפנאי בין הלימודים לעבודה ולשאר העניינים. כמו כן הפורום משפר מאוד את כושר הביטוי בנושא אומנות.

2. ישנם מספר סגנונות צילום שבמהלך הזמן שמתי לב שמדברים אלי יותר מהאחרים - צילומי נוף, אבסטרקט ומאקרו. כמו כן אני נתקל מדי פעם בפורטרטים ותמונות של בני אדם שמוצאות חן בעיני.
יהיה קשה לי להכין רשימה של צלמים מוכשרים לדעתי, אבל אלו שאני באמת מעריך הם הצלמים החובבנים שמצליחים ללא עדשות ומצלמות מהרמה הגבוהה ביותר, להוציא תמונות מעניינות ואיכותיות.

ישן 16-04-2005, 12:55
  rgrg rgrg אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.07.04

היי שלמה... טוב לראותך כאן משום מה עדיין יש לי בראש את תמונותיך מאיטליה (הקשת בטוסקנה למשל)..

בנוגע לתמונות - עבודות "נקיות" מאוד ושימוש יפה במרחבים לתיאור הכביש כאינסופי.

כתשובה לשאלותיך:

1. פורום צילום הוא שגילה לי מלכתחילה את הצילום . לפני כשנה+ מצאתי לי את הצילום כדרך לבטא תחושות ולהעביר אותן הלאה. פורומי צילום מאפשרים חופש מוחלט בכל הנוגע לתהליך של הלמידה. אנו כל הזמן לומדים (כך אני טוען) - ובכל יום לומדים משהו חדש.
פורום צילום (ובפרט כזה שהינו "חינמי) מאפשר את התפיסה של "ידע נגיש להמונים" (שזו המהות של האינטרנט למעשה, לפני היותה מסחרית). חופש של מידע כזה מאפשר לנו את הגישה לכמעט כל מקור מידע וללמוד כל נושא שבו נחפוף ללמוד ולהתעניין.
אלו שהגיעו לכאן, באו ללמוד וללמד. כולנו נהנהים מהשהות ומהיחס החברי של חברי הקבוצה - ובעיקר מהיכולת לנהל דו-שיח אמיתי בצורה קלה, מהירה ונוחה עם אנשים בעלי אותו תחום עיסוק והתעניינות כשלנו.
בנוסף, כפי שאמר אוהד, היכולת להשתמש באינטרנט כבמה עבור היצירות שלנו, הוא שתורם רבות לתהליך הלמידה שלנו - על ידי הפנמת ולמידת הייתרונות והחסרונות שלנו - דרך שיתוף של חוות דעת ותגובות של משתמשים אחרים כאן בפורום. קבלת ה"פידבק" מכל צופה/מאזין/חובב אמנות - היא התהליך האמיתי של הלמידה אצל האמן.

2. באופן כללי - אני מאוד מתחבר עם מה שמפעיל את הדמיון. ולכן, צילום אבסטרקטי או צורני "מדבר אליי" בצורה הקרובה ביותר, שכן אני יכול להתבונן בו דקות ארוכות ולתהות על אופן הצורה והאור.
מעולם לא היתה עבורי דמות לחיקוי ולכן אין צלם שאני אוהב במיוחד. למדתי קצת מהתבוננות בעבודות של כל צלם (מצלמי עיתונות, לצלמי טבע של הנשיונל ג'אוגרפיק, לצלמי אופנה וכו')
רבים הם הצלמים הטובים, וכל אחד מאיתנו יכול וצריך לשאוף ולקבל השראה מעבדותיהם של אחרים.
ללא צפייה בצילומים של אחרים, לא נוכל לבנות ולגבש לעצמנו סגנון שיהיה אופייני וייחודי לנו. כמו כן, הצפייה בצילומיהם של אחרים, והבנת דרך הצילום שלהם חשובה מאוד.

ישנו צלם-חובב בשם בוב טאונסנד אותו שבתמונות שלו אני מאוד אוהב לצפות. הוא מצלם זמן לא רב ואני אוהב להתבונן מדי פעם ולצפות בהתפתחות אצלו. הוא אינו הצלם הטכני הטוב ביותר, אך עושה זאת מאהבה פשוטה לתחום. הוא מחזק עבורי את ההכרה שכל שצריך הוא דמיון ומוטיבציה
http://www.pbase.com/bobt54
http://bobt54_blog.blogspot.com/

ואגב, שלמה, הנה החתימה הישנה שלך, למקרה שתצטרך (מהפורום הישן)

נערך לאחרונה ע"י rgrg בתאריך 16-04-2005 בשעה 13:05.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:49

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר