לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2008, 18:24
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
סוף-סוף צעד ראוי: מזוז סגר את תיק אוקטובר 2000

"לא נמצאה תשתית ראייתית לביסוס אחריות פלילית של מי מהמעורבים באירועים
אלה, ולא היה מנוס מסגירת התיק", כותב היום היועץ המשפטי לממשלה על אירועי
אוקטובר 2000. סופית: האירועים נסגרו ללא כתבי אישום

לכתבה המלאה בגלי צה"ל און-ליין

"ערביי ישראל" צריכים להפנים שאין להם זכות להרים ראש בשום אופן. אותו מיעוט צריך
לומר תודה עשרות פעמים לאלוהים ולישראל שהם אזרחים פה. אנחנו המארחים שלהם
ולא להיפך.

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 27-01-2008 בשעה 18:34.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 28-01-2008, 01:29
צלמית המשתמש של ducklock
  ducklock ducklock אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "קשה לי לשמוע על כל העזתיים המסכנים"

קסאמים,מרגמות ואפילו הרוגים אחדים במהלך שמונה שנים אינם מהווים סכנה קיומית למדינה.

1.3 מיליון מוסלמים ישראליים שמתרבים בארץ הם הסכנה האמיתי במשך העשורים הבאים-הם והאיראנים.

המסכנים בעזה לא מסכנים בגלל ישראל אלא בגלל שלא היה להם מזל והם נולדו אנשים מפגרים תרבותית,כלכלית וטכנולוגית.הרוב בעזה הם רוכלים פשוטים שמה לעשות באמת מסכנים.

להביא מקרים על פגיעה חמורה בעורף יש לכל אורך ההיסטוריה של המדינה שלנו.

אפשר להניח שאם היינו מקיימים דיון כזה בשנות החמישים אנשים היו באים ואומרים-הם איום קיומי על המדינה וההסתננויות הן רק הסימפטום...ראיתי איך המדינה נחרבה בגלל ההסתננויות.

מספיק עם הדרמטיות הזאת.

ישן 28-01-2008, 02:08
  משתמש זכר EtEoR EtEoR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.03
תגיד לי, אתה מדמיין דברים שאני כותב?
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ducklock שמתחילה ב "קסאמים,מרגמות ואפילו הרוגים..."

קודם כל, לא כתבתי שהקסאמים הינם סכנה קיומית למדינה ולאזרחיה. כתבתי חד וחלק:
המדינה לא יכולה להרשות למחדל מתמשך שכזה, שנמשך כבר שמונה שנים, ואנחנו לא
יכולים לעצור אותו.

אני גם כמובן לא כתבתי שעזה היא סכנה קיומית למדינה, אבל היא יצרה מאזן אימה ביננו
ובין חמאס. המחבלים משגרים קסאמים ואנחנו מגיבים, בעיקר תגובות נקודתיות.

אז הינה, שינינו אסטרטגיה, וחוץ מברק השמאלן שיזם, גם חיים רמון, גם ראש הממשלה,
גם פרס (ששומר על פאסון ולא מתנגד למהלך) תומכים. בקיצור, כל השמאל (שפוי) תומך
במהלך הזה, ושוב - אם בשדרות סובלים, אז בעזה יסבלו יותר. פשוט מתמטיקה פשוטה,
כדברי ברק: "בשדרות יחיו בשקט. אם לשם כך דרוש רעש בצד השני - יהיה רעש".

נערך לאחרונה ע"י EtEoR בתאריך 28-01-2008 בשעה 02:11.
ישן 28-01-2008, 17:24
צלמית המשתמש של ducklock

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי EtEoR שמתחילה ב "שטיות, רוב המחבלים בכלל לא באו ממקום של ייאוש"

הכיבוש לא בהכרח מביא את הייאוש.

לבוא ולהגיד שכול מי שהלך להתאבד "אמיד" זה קישקוש ולהיכנס לוויכוחים האלו זה מיותר כי אני אגיד שזה סתם פרופגנדה ימנית להגיד כך על כל המחבלים.בייחוד שאין לך הוכחות חותכות לכך שכולם היו אמידים.

הייאוש של אנשים לא בהכרח נגרם ע"י כיבוש אני רק מגדיר את הכרוניקה כפי שהיא חלה על כל אדם במובן מסויים:

1)אדם מיואש.
2)סניף חמאס קרוב.
3)עוד מחבלים.

סוף סיפור ולהגיד "השמאל השמאל" כבר לא תופס אם אתה רוצה דיון ענייני חוץ מלבכות כל הזמן.

ישן 30-01-2008, 11:46
צלמית המשתמש של ducklock

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב ""הגרמנים האלה חיים כבר אלף..."

היישובים שם מונעים עבודה נורמלית של צה"ל ומוסיפים על ההשקעה הנדרשת לשם הגנת כל מאחז ומאחז.

אין להם קשר לאיום קיומי או לא.

אפשר שפשוט ימותו יותר בדרך של עוד התנחלות ועוד התנחלות.המדינה לא תמות(לא מזה אני מתכוון).

המצב מגרמניה שונה בתכלית.

זאת כל המטרה של המדינה כיום.אנחנו לא תלויים באחרים ויכולים להגן על מדינתנו כמו שצריך.זה שיש הרוגים בדרך,זאת טרגדיה.
מעבר לכך,אין שום איום ובטח לא מצד קבוצה אתנית כושלת שאינה מתקרבת להיות מדינה מאורגנת בעל מטרות ממשיות.

ישן 30-01-2008, 12:43
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
היישובים שם מונעים עבודה נורמלית של צה"ל...
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ducklock שמתחילה ב "היישובים שם מונעים עבודה..."

בדיוק כמו שדרות, נתיב העשרה ושאר יישובי עוטף עזה. והם, אגב, סופגים הרבה פחות אש מאשר בעוטף עזה - מסתבר ששם, למרות ההפרעה הנוראית לכושר תפקודו, צה"ל מצליח לספק את הסחורה... יכול להיות שיש לזה קשר לעצם נוכחותו של צה"ל בשטח...?
יישובים אינם מעלים ואינם מורידים בכל הנוגע להגנה או לאיום קיומי. מטרתו של צה"ל, למקרה ששכחת, הוא להגן על כ-ל אזרחי המדינה, אחת היא היכן הם גרים, בנגב, בשומרון או בתל אביב. נוכחותם אינה מפריעה לצבא לתפקד - למרות שהיא מפריעה לך.

המצב לא כ"כ שונה מגרמניה של שנות ה-30. נכון, יש לנו מדינה עם צבא גדול וחזק - ובכל זאת, מנהיגי המדינה מעדיפים, כמוך, לטמון את הראש בחול ולהגיד "יהיה בסדר, לא נורא".
כמו אז, אנו מעדיפים להדחיק את האיומים הנראים באופק. אז זה נגמר רע ומר. אם נתעלם, זה עלול לקרות שוב.

הקבוצה האתנית הכושלת הזו מצליחה להחזיק מעמד לא רע בכלל מול מדינה מערבית מודרנית וחזקה, ואף לזכות בהישגים מולה - וזה יתרונה, בטווח הארוך, שאתה מסרב להסתכל אליו.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

ישן 30-01-2008, 12:45
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
קלישאות על ישובים שהם נטל על הצבא, אפשר לזרוק לגבי כל יישוב ספר
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ducklock שמתחילה ב "היישובים שם מונעים עבודה..."

על ישובי הצפון הצבא משקיע לא פחות בהגנה, כנ"ל לגבי הנגב הצפון-מערבי - ועכשיו גם לגבי גבול
מצרים...
מרגע שטענת שישוב איקס הוא נטל בטחוני - הפרכת במכה אחת את כל הרעיון של תכלית הצבא:
הגנה על אזרחים. כבר עשרות שנים שישובים לא משמשים להגנה מרחבית. תפקיד הישוב הוא
שבני אדם יחיו בו. תפקיד הצבא הוא להגן על אנשים אלה. כשם שהצבא מחוייב להגן עליך במקום
שבו אתה גר, ללא קשר לשאלה כמה זה מסוכן או לא נוח, או לא קרוב לקניון, כך גם עליו להגן על
אנשים שגרים במקומות אחרים.

לגבי השאלה אם הערבים בשטחים מהווים כשלעצמם סכנה קיומית, התשובה היא לא. לגבי השאלה
האם הם וערביי הביטוח הלאומי מהווים סכנה קיומית, התשובה היא שכבר מזמן חצינו את הסף הזה.
מדינת ישראל לא צריכה פצצת אטום על ראשה בשביל להיות מושמדת. מספיק להגיע למצב שיהיה
בלתי נסבל לחיות פה, כדי שמדינה זו תחדל להתקיים, באופן איטי ומדורג - הגליל והנגב ננטשים ע"י
יהודים בקצב מזורז, וכך גם ערים מעורבות כמו לוד, רמלה, יפו, חיפה (השכונות שנמצאות למטה),
נצרת עילית (שנועדה להיות ישוב יהודי, ועוברת תהליך סערוב מהיר מאוד...) וכיו"ב. מי שחושב
שהישובים היהודיים באיו"ש הם בעייה, אינו מבין שהישובים בגוש דן, הם בעייה גדולה בהרבה:
ככל שיהיה פיזור אוכלוסיה יהודית רב יותר - כך יגדלו סיכויינו לשמור על אחיזה בארץ. כל חבל
ארץ שלא יהיו בו יהודים - יאבד לנו בסופו של דבר - ולמרות שבת"א לא מבינים זאת: מדינת
ישראל לא תשרוד כאשר גבולותיה יהיו בין נתניה לאשדוד...
ישן 30-01-2008, 14:16
צלמית המשתמש של ducklock

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "קלישאות על ישובים שהם נטל על הצבא, אפשר לזרוק לגבי כל יישוב ספר"

אז שאלה לי אלייך.

הרושם שאני מקבל ממתנחלים בקרב הציבור הדת"ל הוא שהם אינם מתעניינים באידיאולוגיה בכלל.

הם רבות מדברים על כך שהערבים משתלטים על הנגב ועל הגליל.
באם הם אוהבים את האדמה כמו שהם אומרים,מדוע הם בכוונה מתעקשים כולם להוכיח זאת רק ע"י יישוב יו"ש?לא היה יותר טוב אם ה"אידיאולוגיה" שלהם הייתה גורמת להם להתיישב גם בהמוניהם בנגב ובגליל בייחוד?

מה שמביא אותי להבנה שזאת לא אידיאולוגיה.

תחשוב שזאת פרפגנדה שונאת,תחשוב שאלו דיקלומים,אבל כל עוד המצב נשאר כמו שהוא,אפשר להניח שאצל המתנחלים יש אידיאולוגיה אחת והיא "אני הגבר",אתה האפס"(כן זאת היא אידיאולוגיית הבריונות).

אם תרצה אפשר גם לנסח את זה ככה-הם בכוונה רוצים לחולל מלחמות ביו"ש וה"יישוב האידיאולוגי" ממש לא מעניין אותם.

גם הגליל זה חלק מארץ ישראל שצריך להיגאל הרי לא? דין "אלון שבות" כדין "הר תבור".

עם זאת,אני לא רואה המונים "ציוניים ערכיים" רצים להר התבור או לאזורים אחרים בגליל כמו שהם נוהרים לחולל מהומות בהרי השומרון.
במקום להגיב כמו שאתה אוהב להגיב-במגילות שנונות ומשוננות היטב,נסה להבין את מה שאני שואל.

ישן 30-01-2008, 15:12
צלמית המשתמש של ducklock

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי הפטריוט שמתחילה ב "הבעיה היא..."

השאלה לא הייתה מופנית אלייך כשם שאתה בעקבות דעה זו או אחרת מתעלם מהבנת הנקרא.

שאלתי היא מדוע כל המתנחלים בלי יוצא מן הכלל נוהרים רק ליו"ש ולא גם לגליל ולנגב?

כלומר,תשובתך ריקה מתוכן ולא הפרכת אף אחת מטענותיי.

לא אמרתי שאני קדוש או שהחילונים קדושים.העניין הוא שהדת"ל מתגאים ב"אידיאולוגיה" שעד עכשיו על פי איך שאני רואה את זה ל-א קי-י-מ-ת.

עצה לך ידידי:
בנושא זה אין טעם שתגיב כי אתה רואה בעצמך שאתה סתם כותב "השמאל השמאל" ואולי אפילו מתחבא מאחוריי הבעיה שהצבתי במגננה הקבועה.

בוא נחכה לכותב המגילות בבקשה.

ישן 30-01-2008, 16:32
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
צר ליף אבל במו ידיך הרמת להנחתה - היישובים שהוקמו בגליל ובנגב לאחרונה - הם ד"לים...
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי ducklock שמתחילה ב "אז שאלה לי אלייך. הרושם..."

אני מציע לך לנסוע ליישוב מרחב-עם, או לעיירות הפיתוח בנגב ובגליל, לצורך לימוד והפנמה של
הגרעינים שהגיעו אליהם...
ההתיישבות הד"לית היא גם באיו"ש וגם בנגב ובגליל - וגם בערים המעורבות (יש גרעינים בלוד
וברמלה).
העובדה שהם היחידים שעושים זאת, היא מצערת ביותר, אבל זה לא מוריד מכך שהם אכן עושים
זאת, בניגוד לפרטים הלא מדוייקים שכתבת.

אני מקווה שתהיה מוכן להודות שלך. הד"לים מתיישבים בכל אזורי הארץ. באשר למינוח "לחולל
מהומות" - הלוואי וכל העם היושב בציון יחולל מהומות כפי שהם מחוללים מהומות - כך יהיה סיכוי
שבגליל ובנגב יגידו גם גרעינים חילוניים שכמובן נורא-נורא דואגים לנגב והגליל, ואפילו ביקרו בהם
לפני שנתיים...
ישן 27-01-2008, 20:23
צלמית המשתמש של הפטריוט
  משתמש זכר הפטריוט הפטריוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.02
השוואה מגוחכת
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "אכן, יש לנו ארץ נהדרת."

בשום מקום לא היתה התקוממות - מרד! - נגד המדינה וסממניה כמו שהיה במרד הערבי של שנת 2000.
קצת חסימות כבישים, קצת מתעמתים עם שוטרים - זה אפילו לא אחוז מהמרד שפתחו בו ערביי ישראל באוקטובר 2000. חסימת צירים ראשיים לימים שלמים (לא לשעה-שעתיים...), תקיפת שוטרים במטרה מוצהרת להרוג (קמח ומים לא הורגים - למעט בעוגות חנק...), השלכת בקבוקי תבערה, ירי על שוטרים וניתוץ והשמדת כל סממן לריבונות ישראלית - שלא לדבר על הרס תשתיות לשם ההרס.
ועל כל זה שילמו ערביי ישראל מחיר סופר-דופר סמלי. אף מתפרע לא נעצר, אף מתפרע לא הועמד לדין, אף מתפרע לא נשלח לכלא. 12 הרוגים (ה-13 הוא ישראלי שנרצח בכביש החוף), וזהו.
מרד אוקטובר 2000 היה צריך להיגמר במס' הרוגים בן 3 ספרות ובהחזרת המשטר הצבאי. כך זה היה קורה בכל מדינה מתוקנת.

"אין טעם שהכבשים יקבלו החלטה בזכות הצמחונות, כל עוד הזאבים אינם שותפים להשקפה זו."
ויליאם ראלף אינג'

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:24

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר