
28-01-2008, 16:14
|
 |
מנהלת פורומי הצילום
|
|
חבר מתאריך: 12.04.05
הודעות: 13,084
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי Photo Freak
צילמתי בספיה כדי שצילום יהיה יותר מעניין
|
זו בדיוק הבעיה - אנשים חושבים שפריים משעמם יהפוך למעניין (או ל"נראה מקצועי") רק כי הוא בספייה. זו טעות, ולדעתי ספייה (ובעצם, כל מונוכרום שהוא) במקום שהוא אינו נדרש - גורם לצילום להיראות חובבני וואנבי-מקצועי. ממליצה לך להיגמל במהירות. מעבר לזה - אם אתה כבר בוחר מונוכרום, תעשה את זה בזמן העריכה. תמיד צלם בצבע, כי תמיד עדיף שיהיה בידיך מירב המידע (צבע=מידע). אם תרצה להיפטר מחלק מהמידע - פוטושופ עושה את העבודה מעולה (הנ"ל אמור לגבי המרה מצבע למונוכרום, וכן לגבי רזולוציית הצילום - תמיד לצלם רזולוציה מקסימלית. אם רוצים להקטין - לעשות את זה בפוטושופ).
לגבי הצילום עצמו - לא אהבתי את הקומפוזיציה (המון בלאגן, זוית לא מעניינת), והאיכות הטכנית לא טובה [כמו שאמרו - צילום מטושטש (אפילו אם לדעתך הוא חד), כנראה כתוצאה ממהירות איטית, וכן - חלקים בוהקים ברקע].
בקיצור - נסה שוב. ממליצה לך להסתכל הרבה על תמונות של אנשים שמבינים בצילומי אוכל. יש אצלנו כמה כאלה, ובמיוחד משה שגם עובד בזה. בהצלחה!
|