לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-04-2005, 19:13
צלמית המשתמש של המוח
  המוח המוח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
מכת ברחשים פוקדת את תל אביב

מאות תושבים פנו לעירייה והתריעו על המוני ברחשים שתוקפים את מרכז תל אביב, בעיקר באזור אבן גבירול וארלוזורוב. בעירייה אמרו להם: אין מה לעשות, צריך לחכות למשב רוח אולם הם מקווים: "נחיל היתושים יתפזר במהלך הלילה". טל, מרחוב שלמה המלך סיפר ל-ynet על הרגעים הקשים שעבר: "אי אפשר לצאת מהבית ואי אפשר לדבר בטלפון כי היתושים נכנסים לפה"
אלי סניור

מכה של ברחשים תוקפת הערב (יום ב') את אזור גוש דן. מומחים אומרים כי רוב נחילי הברחשים נמצאים במרכז תל אביב, בעיקר סביב הרחובות אבן גבירול וארלוזורוב. הברחש (mite) הוא סוג של יתוש החי בנחילים גדולים. באזור יפו דיווחו אזרחים רבים גם על "מכת פרות משה רבנו".

החל משעות אחר הצהריים התקבלו בעירייה מאות פניות של תושבים אשר ביקשו להתריע על התופעה. אנשי המקצוע של עיריית תל אביב, בדקו את הנושא עם אנשי משרד החקלאות על מנת לדעת כיצד להתגבר על התופעה, והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לסלק את היתושים. אלא, שאז התברר כי בשלב זה לא ניתן לעשות מאומה עם התופעה, וכעת מחכים בעירייה למשב רוח שיבוא ויעיף את נחילי הברחשים למקום אחר.

בעירייה מסבירים לתושבים כי החרקים הגיעו לתל אביב כתוצאה ממזג האוויר החמים ובאמצעות הרוחות. כמו כן בעירייה מנסים להרגיע כי לא מדובר ביתושים אשר הגיעו כתוצאה מזיהום כלשהו.

הערב אישרו בעיריית תל אביב רשמית כי "כתוצאה ממזג האוויר החם התפזרו להקות של נחילי ברחשים

באזור גוש דן". גורמים מקצועיים בעיריית תל אביב אמרו כי "הריסוס לא יעיל במקרה שכזה וזאת משום שלא ניתן לרסס את החרקים באוויר הפתוח מטעמי בריאות הציבור". אותם גורמים העריכו כי "נחיל היתושים יתפזר במהלך הלילה".

תושבים: "עוצרים את הנשימה"

טל, תושב רחוב שלמה המלך, מספר ל-ynet על המלחמה ביתושים: "יצאתי החוצה מהבית, וזה דבר בלתי אפשרי פשוט. אי אפשר לדבר בטלפון כי היתושים נכנסים לתוך הפה. פשוט דבר מזעזע. הצלחתי להרים טלפון לעירייה אבל הם לא יודעים מה לעשות עם זה. נאלצתי לחזור הביתה כי אי אפשר פשוט ללכת. אני גר בקומה רביעית והיתושים האלה מגיעים עד אלי, מה שחייב אותי לסגור את כל החלונות בבית. אני מסתכל על אנשים שהולכים וכולם מנופפים בידיים על מנת להעיף את היתושים".

תושב העיר סיפר: "עברתי בין ענן ברחשים במרכז העיר עם בני הקטן, ועצרתי את הנשימה לכמה שניות תוך נפנוף בידיים, כדי לצאת מזה בשלום. הם קטנטנים ונדבקים לגוף ולכל דבר אפשרי".

מוטי תיאר את שעבר עליו: "כל האוויר מלא בנקודות שחורות ומרגיזות הן נדבקות לפנים נכנסות לעיניים ולפה. אנשים הולכים ברחוב ומנפנפים בידיים כמו משוגעים. אני רק מקווה שהם לא עוקצים ומביאים מחלות. זה נראה כמו מלחמה ביולוגית".

גם תושב רמת גן סיפר ל-ynet: "יצאתי עם הכלבה לטיול ברמת גן. הסתכלתי על האוויר וראיתי ענן של ברחשים, ואנשים הולכים עם הפנים בתוך החולצות. עשיתי מהר אחורה פנה וחזרתי הביתה. הכלבה הלבנה שלי הספיקה להתמלא בנקודות שחורות של ברחשים".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3074380,00.html
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:43

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר