
19-04-2005, 08:49
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
הודעות: 10,153
|
|
|
לוחם משמר הגבול נהרג בהתהפכות האמר
לוחם משמר הגבול נהרג בהתהפכות האמר
ההאמר הצבאי התהפך באזור הר חריף בנגב. כתוצאה מההתהפכות נהרג שוטר משמר הגבול ושלושה לוחמים נוספים נפצעו קל ופונו לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע
ynet
שוטר משמר הגבול נהרג לפנות בוקר (יום ג') ושלושה לוחמים נוספים נפצעו בהתהפכות ג'יפ האמר צבאי באזור הר חריף בנגב. שלושת הפצועים פונו במצב קל לבית החולים "סורוקה" בבאר שבע.
אין זו ההתהפכות הקטלנית הראשונה של ג'יפים מסוג האמר, המשרתים את כוחות הביטחון. בחודש דצמבר האחרון נהרג רב"ט בסאם אל-סראיה, בן 20 מכסייפה, ששירת כגשש בהתהפכות האמר במהלך סיור שגרתי באזור נחל פארן. מתחקיר ראשוני של התאונה עולה, כי ההאמר התהפך בעת ניסיון לבצע פניה. ככל הנראה הסיבה להתהפכות הקטלנית נעוצה בדרך המשובשת, כתוצאה מהגשמים
לפני שנה נפצעו ארבעה חיילי צה"ל בהתהפכות האמר בכביש בין קיבוץ משגב עם לתל-חי. חייל אחד נפגע באורח בינוני בחזהו, ושלושה חיילים אחרים שהיו ברכב נפגעו באורח קל. הרכב היה בנסיעה מנהלתית כשהתהפך למדרון בצד הדרך.
בחודש פברואר אשתקד נהרגו שני חיילי "גבעתי" ושניים לקו בהלם לאחר שנגמ"ש מסוג "פומה" מחץ האמר צבאי, ששקע בבוץ במהלך תרגיל ברמת הגולן. מתחקור ראשוני של צה"ל לגבי התאונה התברר שלהאמר לא היו כל אמצעי סימון כמתחייב בפקודות, וכן מכשיר הקשר שהיה ברשותו לא היה מתאים לתרגיל מסוג זה ולא פעל בזמן אמת.
_____________________________________
|