לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-02-2008, 01:50
  dudi.vaknin dudi.vaknin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.05.07
מיונים לצוות אוויר

יום שני 18 פברואר 2008

בדיוק סיימתי שיעור נהיגה ואני מקבל טלפון. חיילת נחמדה מעבר לקו מבקשת ממני להביא את עצמי ואת תעודת הזהות שלי ללשכת הגיוס בעוד יומיים בשעה 08:55 בבוקר כדי לעבור מיונים לצוות אוויר. אני, כמובן, נענה לבקשתה בשמחה, משום ששאיפתי נכון לתאריך הנ"ל היתה להתקבל לקורס טיס (וחוץ מזה, המיונים הם חובה, כך שלא היו לי הרבה ברירות ). היום בשעות הערב חזרתי מהעבודה והתחלתי לקרוא מאמרים מסוג זה על המיונים לצוות אוויר כדי לדעת מה מצפה לי.

כעבור יומיים

בוקר יום רביעי. לאחר שנכשלתי בטסט הראשון שלי, חזרתי הביתה כדי להתארגן ויצאתי לעבר לשכת הגיוס. לאחר הזדהות קצרה בכניסה, ניגשתי לחיילת שבקבלה, אמרתי לה שהגעתי להתמיין לצוות אוויר והיא הפנתה אותי לחדר שם נפרדתי מתעודת הזהות שלי עד לסוף היום. לאחר המתנה של כ-25 דקות, אני ושאר המתמיינים הופננו לאולם ההמתנה שם חיכינו עוד כמה דקות, עד שהגיע הסמל שליווה אותנו כמעט לאורך כל היום. הוא הציג את עצמו וגם הסבר על מה שמצפה לנו היום, קרא בשמותינו כדי להכיר או כדי לבדוק נוכחות, וכבר נתן לנו הפסקה בת 5 דקות.

המבחנים העיוניים

חזרנו מההפסקה. הסמל לקח אותנו לחדר המבחנים הפסיכוטכניים (סוג של מבחני IQ), שם קיבלנו הסבר קצר על המבחנים. המבחנים דומים מאוד למבחנים הפסיכוטכניים שעושים בצו הראשון, רק ללא החלק של מתמטיקה והבנת הנקרא. לפני כל מבחן הסמל דאג להסביר לנו היטב מה לעשות ופתרנו ביחד כמה תרגילים. הוא הבהיר לנו כי המבחנים הם סודיים ואין לפרט עליהם כלל, ומי שיתפס מדבר עליהם עם חברו לאחר המבחנים יודח מיד. לכל מבחן הוקדשו 8-15 דקות. המבחנים, כולל הסברי הביניים, אורכים כשעה בסך הכל.

לאחר שסיימנו את המבחנים קיבלנו הפסקה בת 35 דקות בערך. קיבלנו אוכל ושתיה, הלכנו להשתין (לפני או אחרי האוכל - לא במהלכו ) וגם הספקנו להכיר מעט אחד את השני.

בתום ההפסקה חזרנו לנקודת המפגש (אולם ההמתנה). הסמל אמר לנו שהוא יקח כל אחד מאיתנו לצד ויאמר לו אם הוא עבר את המבחנים או לא, אך למעשה הוא קרא רק לשניים מאיתנו ובישר להם כי הם מודחים מהמיונים. ההרגשה היתה כאילו אנחנו באיזו תכנית ריאלטי.

השעה 12:00 בצהריים בערך ונותרו לנו עוד שני מבחנים לעבור: מבחן קוארדינציה ומבחן פירוק והרכבת מכונה. לאחר ההדחה נותרנו שמונה חבר'ה. הגיעה אלינו חיילת שלקחה ארבעה מאיתנו להיבחן במבחן פירוק והרכבת המכונה, ולאחר כמה דקות הגיע עוד חיילת שלקחה את השאר (כולל אותי) להיבחן במבחן הקוארדינציה.

מבחן הקוארדינציה

במבחן זה נבחנו בנפרד. מטרת המבחן היא לבדוק את הקוארדינציה באמצעות מכונה. לצערי אני לא יכול לפרט יותר מזה, אך אל דאגה - המבחן לא קשה במיוחד.

מבחן פירוק והרכבת מכונה

למבחן זה ניגשנו ביחד. במבחן נתבקשנו לפרק ולהרכיב מכונה המבצעת איזושהי פעולה פשוטה. המכונה מורכבת משני גלגלים, גומייה, כמה פינים וגלגל שיניים, ועוד איזה משהו מוזר וגם ריבוע קטן. נתנו לנו דקה להשתמש במכונה ולהבין איך היא עובדת, ואחר כך היינו צריכים לפרק אותה לגמרי. חיילת עברה בינינו ועירבבה את החלקים, ולאחר מכן קיבלנו 15 דקות להרכיב מחדש את המכונה - כל חלק במקומו שלו.

טיפ: נסו לזכור את מקומו של כל חלק! המבחן הזה די קשה.

ההמתנה לתוצאות

סיימנו את מבחן פירוק והרכבת המכונה, והקבוצה השניה, שניגשה למבחן הזה עוד קודם, סיימה זה עתה את מבחן הקוארדינציה. כל שנותר הוא להמתין לתוצאות. לאחר כשעה בערך הגיע הסמל. הוא לקח לצד כל אחד בנפרד ובישר לו אם הוא עבר את המיונים או לא. בשלב זה קיבלנו גם את תעודת הזהות בחזרה.

זהו! אחרי יום ארוך, תמו להם המיונים לצוות אוויר. אומרים יפה שלום וכל אחד הולך לדרכו.

השלב הבא עבור מי שעבר את המיונים הוא ירפ"א א' - חלק ראשון, עליו תוכלו לקרוא במאמרים הרבים שבפורום זה.

אני לא עברתי, ואני לא מתבאס. שאיפתי היא כעת להתמיין ליחידות העלית של צה"ל, והצעד הראשון בדרך להגשמת השאיפה הוא יום הסיירות.

בהצלחה!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-02-2008, 03:23
  משתמש זכר z89 z89 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.02.08
צבאי
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי tomcarr שמתחילה ב "זה לא בסדר שאתה מפרט פרטים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי tomcarr
זה לא בסדר שאתה מפרט פרטים מדוייקים .

זה לא בסדר בכלל...!

לפי דעתי האשכול הזה הוא אסור והוא לא חוקי
dudi.vaknin הרי אמרו לך לפני המבחנים ולפני כל השלבים שהם חסוים ולא ניתנים לחשיפה אז מה שאתה עושה פה בעצם זאת עבירה ...

ואתה יודע אני שמח שלא עברת את המיונים כי לבנאדם חסר אחריות כמוך לא צריכה להינתן אפילו הזדמנות!
תחשוב לעצמך כמה טוב שלא עברת , אחרת -איך חיל האוויר שלנו היה נראה אם היה בו טייס כמוך..
שלא יודע לשמור על סודיות אפילו מינמלית ביותר..!
וגם אם היית עובר את המיונים לקורס אני הייתי מוכן לחתום שלא היית מסיים את הקורס
אפילו לא את הגיבוש.. אם בהתחלה ככה אתה מפשל..!

הא,ואם אתה רוצה להגיע ליחידות עילית בצה"ל אז תעשה לעצמך טובה ותשנה כיוון בחיים שלך ותתחיל לקחת דברים ברצינות כי אחרי הכל זה הצבא של כולנו וזה הצבא ששומר לנו על המדינה...אני מאמין שהמון אנשים לא רוצים שהוא יהרס בגלל אנשים כמוך ויותר גרועים שנמצאים בו...!

ותקרא את חוקי הפורום ואז תבין כמה לא חכם יצאת...

אני מקווה שהבנת את הטעות החמורה שעשית..
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.!

נערך לאחרונה ע"י z89 בתאריך 22-02-2008 בשעה 03:27.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:17

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר