לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-02-2008, 22:44
צלמית המשתמש של Ohad_Naim
  משתמש זכר Ohad_Naim Ohad_Naim אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.08.05
:)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MAG707 שמתחילה ב "כמה שאלות לגביי גילוח בטירונות ובכלל"

תלוי בסוג הטירונות קודם כל, אני מאמין שאצל ג'ובניקים זה שונה מאצל קרביים.
אני יודע מחבר שלי שעשה טירונות בזיקים שהמפקד שלו הסתובב בבסיס בימים הראשונים ושאל "מי רוצה פטור מגילוח?"

בעקרון כשאתה מגיע לבא"ח או לבט"ר (תלוי כמובן בסוג הטירונות) תבקש מהמפקדים שלך לחתום על טופס פטור מגילוח, סביר להניח שבמידה וזה משהו מקובל באותו בא"ח / בט"ר זה יהיה מאורגן יותר, זאת אומרת תהיה רשימה, ואחרי כמה ימים כולם יקבלו את הפטור. (לא נראה לי שילכו להחתים את המג"ד / מפקד היחידה בנפרד בשביל כל חייל..)

בעקרון אסור להתגלח אחרי שחתמת על הפטור, אבל מקצצים קצת את הזקן, מסדרים, שיראה סבבה, לפי מה שכתוב על הפטור אסור שיהיו זיפים "בני יומם.."

גם זה תלוי, אני למשל הצטלמתי עם זקן ובהתחלה עשו לי בעיות, חבר אחר שלי הצטלם עם זקן ולא עשו לו בעיות.

בקשר לשאלה האחרונה, לא בטוח, ניתן לאחרים לענות.

בהצלחה.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-02-2008, 01:38
  eran019 eran019 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.02.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי MAG707 שמתחילה ב "כמה שאלות לגביי גילוח בטירונות ובכלל"

יש כמה דרכים לקבל את הפטור:
1) דת - להגיד שאתה לא מוכן להתגלח כי אתה מאמין/דתי.
2) רצון חופשי - הכי פחות נפוץ (זה בד"כ תופס בבסיסים של ג'ובניקים). פה אתה סתם צריך להצהיר שאתה לא רוצה להתגלח.
3) רפואי - לפי מה שהבנתי, ביטלו את הפטור הרפואי מגילוח אבל אני לא סגור על זה... בקיצור זה אם כשאתה מתגלח יש לך מלא פצעים וזה מזיין לך את העור וכו...
4) להצטלם עם זקן ביום הראשון בבקו"ם.
5) בספירת העומר בד"כ אפשר לקבל דיי בקלות פטור זמני מגילוח ותספורת, אבל אז אם אתה מתגלח/מקצץ פעם אחת אפילו, הפטור נגמר.

לגבי 2, אין דבר כזה שלא בא לך להתגלח בבוקר אבל כן בא לך להתגלח בצהרים או בערב, או כל סופ"ש... או שמתגלחים או שלא. יש בסיסים שגם אסור לקצץ בהם את הזקן...זה תלוי איפה אתה נופל.
לא בכל מקום יתנו לך פטור מגילוח סתם ככה. לפעמים גם אם יש לך בעיה רפואית או שהצהרת שאתה לא רוצה להתגלח יעשו לך בעיות עם זה...
דבר אחד שאני יודע, הסעיף הרביעי עובד כמו קסם..יש לי מישהו בבסיס שהצטלם עם זקן ביום הראשון בבקו"ם וכל פעם שהרס"ר מעיר לו על הזקן ורוצה להעלות אותו משפט, גם בסוף כשהוא מגיע למג"ד, לא עושים לו כלום ^^.
לגבי השאלה האחרונה, בטח שתגיע עם זקן ביום הראשון בבקו"ם יעשו לך בעיות, אבל אל תוותר ותלחם על זה כמה שצריך עד שהם ירימו ידים.
ישן 24-02-2008, 08:03
  Nevo17 Nevo17 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.01.07

החוקים קצת השתנו כנראה בזמן האחרון, ככה זה הולך עכשיו -
אין יותר דבר כזה פטור רפואי. יש פטור דתי, ופטור מרצון חופשי.
אני אישית כתבתי בשורות של הנימוק על הפטור שלי "רצון חופשי" וחתמו לי עליו בלי בעיה.
מה שכן, גם אם יש חוקים ברורים בעניין הזה, אין חוקים ברורים בעניין הזה.
יש אנשים שבאו עם זקן מהבקו"ם ואמרו להם להתגלח, ואני זוכר לפחות אחד שהגיע כמה ימים באיחור עם זקן ואירגנו לו פטור עוד באותו יום כדי שיוכל לצאת הביתה. הכל נורא שרירותי ותלוי בסא"ל ובמג"ד הנוכחי ובכמה שהוא אוהב או לא אוהב אישורי זקן.

מה שכן, לא לעשות טעות של צהובים(שאני עשיתי ואני מתבייש בה עד היום) -
לא מתגלחים בבקו"ם.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:25

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר