לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-02-2008, 18:45
  ido0087 ido0087 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.06.07
חובלים (כן אני יודע שזה חרוש)

קודם כל אני יודע שזה חרוש, קראתי הרבה מידע בפורום אחרי חרישה לא קטנה עליו, ובכל זאת הגעתי לכמה מסקנות ואשמח לקבל דעות.
אני כרגע מלש"ב במיונים לטיס ולחובלים במקביל. החלום שלי תמיד להיות טייס- אם לא בחיל האוויר אז אין לי ספק שזה יהיה באזרחות. אם זה יהיה באזרחות אז לא בארץ כי כאן תחום התעופה בפיגור רב אחרי המערב.
בהנחה שאני יפול מטיס (בהתחשב בסטטיסטיקות- סיכוי לא רע), המטרה שלי היא לעשות שירות כמה שיותר איכותי ושימצה את היכולות שלי. וכאן חובלים נכנס לתמונה;
*דבר ראשון, אני יודע שאני לא קובע כלום ויכול להיות שאני יעוף כבר בגיבוש חובלים, אבל כרגע אני לא. במידה ואני יעוף גם מחובלים- אני אבנה הערכת מצב חדשה בהתאם למצב, ומטרות חדשות.
קראתי הרבה על התפקיד, את הים אני אוהב, וגם עושים תואר ראשון- הוא אמנם לא שווה הרבה, אבל במידה וממשיכים לתואר שני תוך כדי הקבע (במידה והמפקדים מאשרים), אני יכול להשתחרר בגיל 25-6 מהצבא עם תואר שני ביד (כמובן שאצטרך לעשות כמה השלמות קורסים, כי בכל זאת התואר שעושים בקורס הוא רב תחומי ולא ספציפי).
ואז בגיל 25-6 אפשר לנסות את מזלי בתחום הטיס בחו"ל כשאני מעוגן בתואר שני.
האם זה לא ריאלי? למה כולם נגד התואר שעושים בקורס חובלים? בסה"כ עושים השלמות וממשיכים לתואר שני...
-אגב- אפשר לאחר קבלת התואר של קורס חובלים, ללמוד באוניברסיטה שנחשבת יוקרתית, כגון האוניברסיטה העברית, תואר שני? הם מקבלים בוגרים של קורס חובלים ששם התואר נחשב "פחות"?

תודה מראש.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-02-2008, 18:58
צלמית המשתמש של e13290
  e13290 e13290 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ido0087 שמתחילה ב "חובלים (כן אני יודע שזה חרוש)"

לגבי התארים: אם אתה רוצה לנצל תקופת הצבא כדי להתפתח מבחינה אקדמאית עדיף לך ללכת לעתודה (זה לא רע חס וחלילה, גם אתה וגם הצבא מרוויחים מהעניין).

אם אתה הולך לחובלים אתה הולך לתקופת שירות בה תהיה קצין בספינת טילים של חיל הים, תתמקד יותר בשאלות על התפקיד ופחות בשאלות על התואר, שהוא בסה"כ בונוס לא גדול במיוחד (לאחרונה אני בכלל מתחיל לחשוב שזה יותר נטל מבונוס: לפני השנת אקדמיה תקופת הקבע והקורס היו קצרים יותר וחובלים מוכשרים שהיו רוצים להתקדם בחיל היו יוצאים ללמוד תארים איכותיים כמו הנדסה באוניברסיטאות).

ובכלל, הצעה שלי, תפסיק לתכנן תיכנונים של מה יקרה אם. גם אני עשיתי את השטות הזאת וזה סתם מכניס אותך ללחצים מיותרים (שים לב שאתה לא יודע אם תעבור את הגיבוש, אבל את הקורס לעומת זאת, כבר סיימת). תזרום. כרגע אתה מתמיין לטיס, תאמין בעצמך ואולי תתקבל. לא תתקבל? לא קרה כלום, תמשיך הלאה בשאר המיונים שהצבא מציע לך.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:50

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר