לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-02-2008, 23:09
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
סקר נלעג ומנותק מהמציאות - ה-ר-ב-ה פחות מ38 אחוזים מהיהודים שולטים בערבית...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי HummerH1 שמתחילה ב "סקר: רוב יהודי תומך בקיום מוסדות חינוך דו לשוניים"

וככל שיורדים בגיל - האחוז הולך וקטן...
גם ה94 אחוז בקרב הערבים הוא מופרך מיסודו. בכפרים ערביים יש רבבות נשים מבוגרות שאין להן
מושג ירוק בעברית - אלא ששם ככל שהגיל צעיר יותר, כך גדלה השליטה בעברית.

עמדתי האישית היא שידיעת ערבית היא הכרח אמיתי במדינה והשפה הזו צריכה להילמד כאן מכיתה
א' בכל בי"ס. לא, לא כדי לעודד דו קיום ולחזק הבנה ואחווה בין העמים, אלא בגלל שזו השפה של
350 מליון אנשים שגרים מצפון לנו, מדרום לנו, ממזרח לנו, מדרום-מערב לנו - וגם בתוכנו. לא לדעת
את השפה של מי אלה שחיים מסביב זו דרך נפלאה למכור לעצמך אשליות לגביהם. ידיעת ערבית היא
כלי בסיסי כדי להבין מה הם רוצים, שכן מה לעשות שכאשר אתה מדבר בשפה שאינה שלך, אתה
בדר"כ יותר זהיר בלשונך...
לימוד ערבית הוא הכרחי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 01-03-2008, 01:45
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
הלוואי שבישראל היו יודעים ערבית כמו שבקליפורניה יודעים ספרדית :(
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי לפנים שמתחילה ב "ובאמריקה חובה ללמוד ספרדית? :)"

בקליפורניה אחוז דוברי הספרדית מקרב הלא לטיניים גבוה מאוד ובוודאי בקרב נותני שירותים ציבוריים למיניהם (כפי שציין אורי). כיום, ספרדית היא השפה השניה הנפוצה ביותר שנלמדת בארה"ב (בעבר רבים ממי שהיו מעונינים בשפה שניה למדו גרמנית או צרפתית). לגבי הערבית הרי שגם כשמלמדים את זה פורמלית בבתי הספר בארץ, מידת הרצינות נמוכה מאוד. במשך 5 שנים "למדתי" ערבית בבית ספר ועדיין הידיעה (הבסיסית מאוד יש לומר) בערבית היא בעיקר מהדולים והמחסומים בצבא. ועם "האט אל אוויה" (הייתי מהמנומסים...), "איפתח אל באגאג", ו-"ג'יב תסריך" קשה להסתדר בטיול בקהיר.
ישן 02-03-2008, 08:49
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
האזרח ה"רגיל" איננו איזה תל אביבי "מסתובב" מנחמני פינת רוטשילד...
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כי אתה חיה במזה"ת ולא במערב אירופה"

(ויסלחו לי שאר התל אביביים) הוא אינו צריך להכין עצמו לחיים של ברברת ו"קוסמופוליטיזם של שוכני בתי קפה" (עדכנו אותי לאחרונה שבפאריס מצאו שם (נלעג) חדש לטיפוס הזה: "בו-בו" ("בוהמיין-בורז'ואן")), אלא לחיים האמיתיים.

הישראלי היהודי, הממוצע, צריך להכין עצמו לעבודה בחברה, מקום עבודה, ענף שפניו מבחינה כלכלית לעולם המפותח, ולא לחול האנושי המכונה "ערבים איסלאמיים תושבי מדינות ערב". הערבית תהיה אולי שימושית בהבנה יתרה של אנשים שתפגוש בנסיעה לפטרה, אבל חסרת שימוש לחלוטין עבור הדברים שחשובים לך מעשית.

מכיוון שפעם האחרונה שבדקתי רובינו (ואפילו במערכת חינוך אידאלית) בקושי מסוגלים לספוג משהו משפה זרה שניה (הראשונה ממילא שימושית מדי מכדי לא ללמות אותה: כמעט כל התרבות הפופולרית הנה דוברת אנגלית), מוטב יהיה שזו (והשלישית, רביעית וחמישית) תהיה ספרדית, רוסית, סינית... אלה שפות שידיעה סבירה שלהן תביא לישראלי, כבר בשנות ה-20 שלו, יתרון גדול בתחום התעסוקתי.

ערבית, לכל היותר, תביא לך יתרון בעבודה במוסד או בבטחון משטרת הגבולות.

ישן 02-03-2008, 14:33
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.04.07
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "כי אתה חיה במזה"ת ולא במערב אירופה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קגנס
כדאי מאוד שתהי מסוגלת להבין אותם ואת תרבותם. הם שכנייך ויוסיפו להיות שכנייך.

למה אני צריך להבין אותם אם יש שפה כזו הנקראת אנגלית, והיא באופן רשמי שפה בינלאומית, זה
שהם לא טורחים ללמוד אנגלית בגלל חינוך עולם שלישי לא אומר שאני צריך לשלם מזמני היקר ללמוד
את השפה שלהם.
דבר שני, לא ידעתי שאני בקשר יום יומי עם 350 מליון ערבים, לא ידעתי שכל כך הרבה ישראלים
עושים עסקים עם מצריים סורים לבנונים ירדנים עד שמחויב מהם בשל כך ללמוד את השפה הערבית,
כששוב גם אם יש אחד נדיר שעושה עסקים או מקיים קשרים כלשהם עם איזה ערבי בחול, באופן
הדדי הם צריכים להשתמש באנגלית לא בערבית ולא בעברית.
דבר שלישי, בקשר לערביי ישראל, השפה הרשמית המוגדרת כאן היא עברית, מדינה יהודית רשמית,
הם המיעוט כאן להזכירך לא אנחנו, המיעוט הוא זה שצריך ללמוד את שפתו של הרוב שבמקרה הזה
הם היהודים, לפיכך צריך לחייב אותם ללמוד עברית ולא הפוך.
אני לפחות, לא מוצא סיבה טובה אחת שנלמד את שפתם של 350 מיליון ערבים (כן אני יודע שזה
הרבה, אך הכמות כאן לא משחקת תפקיד) המקיפים את ישראל משלושת הסיבות הנ"ל, ואם יש
בשורות חשובות בערבית כלפינו מפי מנהיגים ערבים כולל חמאס והפלסטינים יש ממילא את
הפרשנים שיועדו לתרגם לנו בתקשורת את דברם, אהוד יערי אחד מהם ולא סתם מתרגם בשידורים
חיים ולא חיים ומביא כתבות כשהוא מפרש אוטומטית בשבילנו כדי לחסוך לנו את לימוד השפה הזו,
הרי אתם לא מצפים שאלמד ערבית שהיא שפה קשה וגדולה בחומר בפני עצמה (זכור לי מכתה ז') ,
רק כדי לפתוח ערוץ 2 בערב ולתרגם לעצמי כמה משפטים בודדים שנסראלה או הנייה הוציא
מהפה כשממילא יש תרגום למטה, או שפרשן טורח לתרגם עבורי, לטעמי, ואני עומד על כך, מיותר,
ובטח כשאני לא מדבר עם ערבים, כמו רוב הישראלים, או קורא עיתונים ערביים ולא רואה אל
ג'זירה ואבו דאבי, לא צריך להשתמש בערבית אפילו לא פעם אחת ב5 שנים, כי פשוט אין צורך, ואם
יש צורך - השפה הרשמית היא אנגלית.
ישן 02-03-2008, 18:39
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "[QUOTE=קגנס] כדאי מאוד שתהי..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי רמבו 6
למה אני צריך להבין אותם אם יש שפה כזו הנקראת אנגלית, והיא באופן רשמי שפה בינלאומית,אנגלית היא לא ממש שפה בינלאומית רישמית, אפשר להגיד שהיא השפה הבולטת בעולם הסחר הבינלאומי, אבל תתפלא לגלות שבהרבה מדינות מתקדמות רוב האזרחים לא מסוגלים לנהל שיחה מלאה באנגלית. האדם הפשוט באירופה לא מדבר אנגלית טוב ממני או ממך.
זה שהם לא טורחים ללמוד אנגלית בגלל חינוך עולם שלישי לא אומר שאני צריך לשלם מזמני היקר ללמוד את השפה שלהם. נראה אותך מנסה לדבר אנגלית עם יפאנים, ואתה ממש לא יכול לקרוא להם מדינת עולם שלישית. מה גם שלפני שאתה מזלזל אני ממליץ לך לבדוק את רמת דוברי האנגלית בארץ.
דבר שני, לא ידעתי שאני בקשר יום יומי עם 350 מליון ערבים, לא ידעתי שכל כך הרבה ישראלים
עושים עסקים עם מצריים סורים לבנונים ירדנים עד שמחויב מהם בשל כך ללמוד את השפה הערבית,
כששוב גם אם יש אחד נדיר שעושה עסקים או מקיים קשרים כלשהם עם איזה ערבי בחול, באופן
הדדי הם צריכים להשתמש באנגלית לא בערבית ולא בעברית. לא בקשר יומיומי, אבל יכולת בסיסית להתקשר עם שכנייך זה רק יתרון. אם אתה מתעקש לקחת את עולם העסקים כדוגמא - אם אתה עושה עיסקה עם מישהו זר באמצעות מתרגם (זה לא חייב להיות בערבית) ופתאום באמצע המשא ומתן אתה עובר לדבר בשפה שלו זה רק מגדיל את הסיכוי שלך לסגור עסקה, ככה בונים יחסי אמון.
דבר שלישי, בקשר לערביי ישראל, השפה הרשמית המוגדרת כאן היא עברית, מדינה יהודית רשמית,
הם המיעוט כאן להזכירך לא אנחנו, המיעוט הוא זה שצריך ללמוד את שפתו של הרוב שבמקרה הזה
הם היהודים, לפיכך צריך לחייב אותם ללמוד עברית ולא הפוך. אתה מודע לעובדה שרוב הערבים מדברים עברית?? אפילו לא מעט מהפלסטינאים דוברים עברית לא רעה בכלל. מה גם שאתה טועה - ערבית היא שפה רישמית בישראל.
אני לפחות, לא מוצא סיבה טובה אחת שנלמד את שפתם של 350 מיליון ערבים (כן אני יודע שזה
הרבה, אך הכמות כאן לא משחקת תפקיד) המקיפים את ישראל משלושת הסיבות הנ"ל, ואם יש
בשורות חשובות בערבית כלפינו מפי מנהיגים ערבים כולל חמאס והפלסטינים יש ממילא את
הפרשנים שיועדו לתרגם לנו בתקשורת את דברם, אהוד יערי אחד מהם ולא סתם מתרגם בשידורים
חיים ולא חיים ומביא כתבות כשהוא מפרש אוטומטית בשבילנו כדי לחסוך לנו את לימוד השפה הזו,
הרי אתם לא מצפים שאלמד ערבית שהיא שפה קשה וגדולה בחומר בפני עצמה (זכור לי מכתה ז') ,
רק כדי לפתוח ערוץ 2 בערב ולתרגם לעצמי כמה משפטים בודדים שנסראלה או הנייה הוציא
מהפה כשממילא יש תרגום למטה, או שפרשן טורח לתרגם עבורי, לטעמי, ואני עומד על כך, מיותר,
ובטח כשאני לא מדבר עם ערבים, כמו רוב הישראלים, או קורא עיתונים ערביים ולא רואה אל
ג'זירה ואבו דאבי, לא צריך להשתמש בערבית אפילו לא פעם אחת ב5 שנים, כי פשוט אין צורך, ואם
יש צורך - השפה הרשמית היא אנגלית. תסלח לי, אבל רק כמה שורות למעלה זלזלת בחינוך של "מדינת עולם שלישית" ועכשיו אתה אומר "יש אחרים שיעשו בשבילי את העבודה, למה לי להתאמץ?" אז למה ללמוד מתמטיקה? יש מחשבונים. ופיסיקה? זה עובד. ותנ"ך יש רבנים, הם יסבירו לנו. על כל דבר אתה יכול להגיד "למה לי ללמוד?" ואתה שוב חוזר על זה שאנגלית היא שפה רישמית - זה לא נכון.

ולתגובה יותר כללית (לא רק לך, גם לThe_Equivocator)
ה"פוביה" (אני לא בטוח שהגרשיים מתאימים פה) מהשפה הערבית לא מובנת לי בכלל, השפה הערבית שגורה בתוך השיח הישראלי עוד מלפני קום המדינה, חלק מהמילים אתם אפילו לא יודעים שהמקור שלהם הוא מערבית ("אלגברה", לדוגמא). ברור שאם אתם ניזונים מנאומי מלחמה של נאסראללה והנייה, אבל אם תקשיבו פעם לספרות ערבית, או אפילו לשיחת רחוב (ואני לא מדבר על הערסים בקניונים, אם הם היו דוגמא אז גם עברית הייתה נחשבת לשפה מגעילה) הייתם מגלים שגם השפה מאוד דומה ועם קצת דימיון לא קשה להבין את השיחה, וגם הייתם מגלים שזו שפה עם צליל מדהים.

מעבר לזה כמו שכבר נכתב פה אין שום דבר רע בלהבין את שפתו של מי שאתה נלחם איתו, בטח שרוב הלחימה שלנו מתבצעת באזורים מייושבים. הרבה יותר קל לפקד על מחסום כשאתה מבין את שפת המקומיים (למרות שהם יודעים עברית, הרבה פעמים הם משחקים אותה כאילו הם לא יודעים מילה בעברית, אתה מתחיל את השיחה בערבית ובאמצע עובר לעברית - כמעט תמיד זה עובד) הרבה יותר קל לשמור ככה על הסדר של המחסום. בטח שבתישאולים זה יתרון גדול, כשאתה נמצא בשטח באמצע אירוע אתה צריך לתשאל כמה שיותר מהר, כשאתה יודע את השפה המקומית זה חוסך לך המון זמן.

בקשר לטענה שערבית היא שפה קשה ללימוד - היא הייתה הרבה יותר קלה אם הייתה מערכת חינוך נורמאלית בארץ, למדתי הרבה יותר בצבא (לא הרבה, אבל גם משהו) מאשר בבית ספר.

ישן 02-03-2008, 19:57
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "[QUOTE=רמבו 6]למה אני צריך..."

אנגלית שפה בינלאומית רשמית, מה זה לא ממש? זה לא שהיא נמצאת באמצע בין לא ממש לכן ממש,
"לא ממש" מונח שאתה המצאת?
אז רוב האזרחים במדינות עולם שלישי לא יודעים אנגלית, בדיוק מה שמחזק את טענתי שאסור ללכת
לקראתם בלימוד השפה שלהם אלא הפוך, שהם ילמדו את השפה המקובלת לקשר בין עמים, האדם
הפשוט באירופה כן מדבר אנגלית ברמה סבירה, ואם לא, אז אתה רוצה שעכשיו אלמד את השפה שלו?
נניח צרפתית או גרמנית או הונגרית או לא יודע מה? בתוספת לערבית ?! קצת פרופורציות.
היפנים, כמדינת עולם ראשון, רובם יודע אנגלית כמוני וכמוך, ובגלל החלק שלא, (וזה חלק שקיים בכל
מדינה) עכשיו אתה גם רוצה שאלמד יפאנית בתוספת לערבית צרפתית גרמנית או משו? ממש נסחפת..
אני מזלזל מאוד מאוד בחינוך הערבי הסתום כי מה שבטוח שיחס יודעי השפה האנגלית אצל הישראלים
עולה פי כמה על יחס כמות יודעי השפה האנגלית במדינות הערביות, זה גם נתון מסוים שמופיע בבגרות
בגאוגרפיה אם עברת אי פעם.יתרון לתקשר עם שכני, הבעיה שאני לא מתקשר איתם בכלל, ושוב, חזרתי
על הסיבה למה, כי אין צורך, רוב המוחלט של הישראלים לא מתקשר עם שום ערבי בשום מדינה ערבית
חוץ מאנשים ממש בודדים שנדרשים לכך עקב מקצוע מסוים בו הם מחזיקים, וכן ידידי, עכשיו אלמד את
כל הערבית כל התחילית אמצעית מוספית וכל המאות אלפי מילים שיש בערבית כדי לשפר סיכויים לסגור
עסקה בערבית.. תעשה טובה ותביא לי טיעונים יותר משכנעים מאשר ההבל האלו, כל עוד אני לא אחד
מיני הבודדים שמחזיק שדות נפט במדינות ערב אז אין לי סיבה ממש טובה ללמוד ערבית כדי להוציא את
מירב התועלת מהשדה שלי, או עסק מרוויח דומה לזה.. מה שאין לי ולא לרוב המוחלט של 6 מליון י
ישראלים פה, כמו כן שאני בטוח שזר שמחזיק בנכס במדינה ערבית לא טורח ללמוד גרוש מהשפה הזו,
ובצדק. ערבית היא שפה רשמית בישראל בישבן אתה יודע.. די לסלף, עברית השפה הרשמית ואם דילגת
על השורה החשובה, אנחנו הרוב, המיעוט הערבי ישראלי הוא מיעוט כאן, בפעם השניה, וככה זה בכל
מקום בעולם ותבדוק זאת אם תרצה, המיעוט צריך ללמוד את שפתו של הרוב ולא הפוך, גם אם תקרא
לכך אפליה או מה שתרצה, ככה זה אמור להיות מהסיבה הפשוטה שזה חוסך לרוב את הכאב ראש הגדול
ללמוד את שפת המיעוט, הפשרה שאומרת שהמיעוט ילמד את שפתו של הרוב היא פשרה הרבה יותר
עדיפה מאשר ששתיהם ילמדו השפות אחד של השני. הפלסטינים לומדים עברית וזו הטעות שלהם, כי אני
במקומם הייתי לומד אנגלית, בתור ערבי, עברית מעניקה לך נקודה אחת בלבד בזמן שלימוד אנגלית
מעניק לך 200 נקודות בערך כמספר המדינות הקיימות בעולם עימם אתה מתקשר באנגלית כשפה
הבינלאומית. השורה האדומה האחרונה שלך ממש מיותרת, מקווה שאתה לא מאלה מבעלי חוסר יכולת
להבדיל בין עיקר לתפל, לא מבין איך אתה מעיז בכלל להשוות מתמטיקה, פיסיקה, תנ"ך ושאר מקצועות
חשובים לערבית?!?!

נערך לאחרונה ע"י רמבו 6 בתאריך 02-03-2008 בשעה 20:14.
ישן 02-03-2008, 21:47
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אני מניח שאתה חושב שאתה מלמד לקח אנשים כשאינך לומד את שפתם. זה לא ככה...
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "אנגלית שפה בינלאומית רשמית,..."

לעמוד מול תושב מקומי ולדבר חצי שעה עם הידיים אולי יגרום לך לחשוב שהראית לו מה-זה, אבל
האמת היא שסתם בזבזת זמן...
אי ידיעת אנגלית היא לא תופעה של עולם שלישי. במערב אירופה ידיעת האנגלית היא ברמה לא
גבוהה במיוחד - וגם בישראל לא מדובר על איזשהו מאחז אנגלוסקסי מופלא...

ערבית היא שפה רשמית בישראל, עפ"י חוק, תרצה או לא. יש ח"כים ערביים שנשבעו את שבועת
האמונים שלהם בשפה זו, מה לעשות.
ערבי דובר עברית נמצא ביתרון מובהק על פניך בכל מפגש שלכם - וכשתתגייס תבין את החשיבות
של זה, בכל מחסום ומחסום. הרבה יותר שימושי לדעת את השפה שלו, כדי לדעת אם מסבנים אותך
או לא.

אין שום גאווה לאומית בהימנעות נחושה מללמוד שפה ש95 אחוז מהאזור שלך ורבע מתושבי
המדינה שלך, מדברים אותה.
ישן 02-03-2008, 23:50
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

להתגייס לאן? תעודת השחרור שלי כבר מקומטת
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אני מניח שאתה חושב שאתה מלמד לקח אנשים כשאינך לומד את שפתם. זה לא ככה..."

את שלי אמרתי ופרסתי את טענותי, רק אביא עוד טיעון אחד,
אמא בילבלה לי תמוח מדי פעם כשגרתי איתם, על חובתי ללמוד רוסית "ולא יעזור לך כלום אתה חייב
לדעת את השפה עליה גדלנו ואתה חייב ללמוד את השפה השימושית הזו", כאילו שכל העולים
מרוסיה לא יודעים עברית שאצטרך לבוא לקראתם או שמחר אהגר למוסקבה.. זה למה ניסתה לדבר איתי
איתי ברוסית וזרקתי את המשפטים שאמרה לי לכיבינימט כשאני מעיר שהיא בישראל ואין יותר רוסיה.

בבית הספר האכילו אותי כמה שנים בצרפתית כמקצוע חובה לבגרות, כשצרפתים בכלל אבל בכלל לא
מקיפים את מדינת ישראל, והחשיבות בעיני ללמוד צרפתית היא באותה חשיבות בעיני ללמוד הונגרית,
רומנית, פולנית, גרמנית, הולנדית, יוונית וכל שפות אירופה, למה דווקא צרפתית? כי זו שפה אופנתית או
נשמעת סקסי?
גם צרפתים אנלפאבתים באנגלית שאני חייב ללמוד תשפה שלהם, למה מי מת?
ובכך זה לא נגמר, אני מדבר עם פועל סיני ואומר לי "אתה חייב ללמוד סינית, הסינים העם בעל
האוכלוסיה הכי גדולה בעולם ואנו מהווים כמעט רבע מהעולם, אנחנו מתפתחים בקצב מסחרר וסין תהפוך
למעצמה יותר גדולה מארה"ב יום אחד ונשלוט כלכלית על העולם, כך שמי שהיום לא ילמד סינית - יאכל
אותה!"
ועכשיו הוויכוח על השפה הערבית, אין לזה סוף, לכל שפה יש את הטיעונים שלה, אולי כרגע עדיף
מהשאר ערבית, אבל בתור אחד שלא הולך לעבוד בשב"כ וגם לא להיות ב8200 למרות שהשתחררתי, לא
רוצה להיות פרשן לענייני ערבים וגם לא אחד שמדבר באופן יום יומי עם מחבלים או שאר פלסטינים
כתחביב מסוים, אעדיף להסתפק במהדורות החדשות שיפרשו את דברי נסראלה הנייה אסאד או קול
הרחוב הערבי דרך הכתוביות במסך או דרך פרשנות פרשן מסוים ואחסכוך למערכת החינוך מליונים רבים
של טרחה לשווא לטעמי.
9 שנים של אנגלית הספיקו לי ותורמים לי מספיק.
אם הייתי גר ברחוב שממש מעורב בהרבה ערבים המרכלים עלי כל הזמן בקול מבלי לפחד שאבין, וכך
היה המצב בכל עיר ישראלית שיש חלק ניכר של ערבים בכל רחוב בעיר ישראלית, אז היה אפשר על מה
לדבר, אך כרגע הערבים מבודדים בערים בישובים שלהם ואנחנו בשלנו כך שאין ערבוב וכנראה גם לא
יהיו ערבוב בעתיד בגלל הבדלי התרבות שבינינו נעדיף להישאר נבדלים אחד מהשני.

נערך לאחרונה ע"י רמבו 6 בתאריך 02-03-2008 בשעה 23:59.
ישן 03-03-2008, 00:17
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אם הייתה לך הזדמנות ללמוד רוסיתבבית ופספסת אותה, לדעתי זו החמצה גדולה שלך...
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "להתגייס לאן? תעודת השחרור שלי כבר מקומטת"

אי ידיעת שפה זרה כשיש הזדמנות ללמוד אותה, זה בזבוז נטו...
שפה זה לא רק ספרי שירה ותרבות. פה זה בסיס לתקשורת בין בני אדם. אתה יכול לזלזל עד
מחרתיים במי שדוברים שפות זרות, אבל מעולם לא פגשתי אדם שידע י-ו-ת-ר מ-ד-י שפות. במקרה
הרע, זה לא מועיל - במקרה הטוב, זה נכס שקשה להעריך את חשיבותו.
לימוד צרפתית בתיכון כשפה זרה שנייה אכן נראה לי פחות משמעותי ושימושי מלימוד ערבית. זה לא
מוריד מהעובדה שאם היו מלמדים ברמה סבירה (בתיכונים לא מלמדים שפה אלא דקדוק...), אז גם
ידיעת צרפתית היא לא כזה חסרון גדול - שלא לדבר על ידיעת סינית, שאתה כה מזלזל בה...
ישן 03-03-2008, 16:47
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אם הייתה לך הזדמנות ללמוד רוסיתבבית ופספסת אותה, לדעתי זו החמצה גדולה שלך..."

לא זילזלתי בסינית, אל תכניס לי מילים לפה, הבאתי דוגמא לכל אחד שמסביר לי למה צריך ללמוד את
השפה שהוא מאמין בה שצריך ללמוד כעת, והכוונה בכך היתה, שאין לכך סוף, הלוואי וידעתי הרבה
שפות, השאלה כמה השקעה וכמה זמן יבוזבז לי עבור משהו שלא יועיל לי אחרי זה בוודאות, זו הנקודה
והסברתי על זה בהרחבה למעלה.
מבחינתי ללמוד רוסית בבית זה למלא עוד תאים אפורים במוח לשווא כשאותם תאים עדיף שיכילו מידע
יותר שימושי כמו מדעים הסיטוריה או אדריכלות סתם לדוגמא, כבר כתבתי שזה לא שימושי כל עוד לא
אהגר לרוסיה וכל עוד הרוסים בארץ יודעים עברית ומתעברים עם הזמן.
ישן 01-03-2008, 00:09
צלמית המשתמש של student1
  משתמש זכר student1 student1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.07
שלח הודעה דרך MSN אל student1 Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סקר נלעג ומנותק מהמציאות - ה-ר-ב-ה פחות מ38 אחוזים מהיהודים שולטים בערבית..."

100%.לא חשבתי על להתחיל מכיתה א" אלא קצת מאוחר יותר,אך אולי זה רעיון לא רע כל כך.
אני כבר זמן מה חושב על הרעיון של העלת ערבית ואנגלית לדרגת שפות רשמיות.דוגמא טובה היא שוויץ:גרמנית, צרפתית, איטלקית, רומאנש.
יש לדעת את שפתו של אוייב.ושיסלחו לי כל דוברי ערבית התמימים.

לפנים,
ציטוט:
הבעיה ברעיון היא שאם יישמו אותו, אז ינצלו את שיעורי העברית בכיתה א' כדי לדחוף שירה ערבית מרגשת, ובדרך יזכירו כמה היא צודקת וכמה נורא הכיבוש.

יש צורך בביקורת הנלמד.טיהור מכל מידע פוליטי.( והיסטורי,במקרה והוא מאד קיצוני עד לגרימת הגברת קסנופוביה.)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:26

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר