|
במקור נכתב על ידי רמבו 6
למה אני צריך להבין אותם אם יש שפה כזו הנקראת אנגלית, והיא באופן רשמי שפה בינלאומית,אנגלית היא לא ממש שפה בינלאומית רישמית, אפשר להגיד שהיא השפה הבולטת בעולם הסחר הבינלאומי, אבל תתפלא לגלות שבהרבה מדינות מתקדמות רוב האזרחים לא מסוגלים לנהל שיחה מלאה באנגלית. האדם הפשוט באירופה לא מדבר אנגלית טוב ממני או ממך.
זה שהם לא טורחים ללמוד אנגלית בגלל חינוך עולם שלישי לא אומר שאני צריך לשלם מזמני היקר ללמוד את השפה שלהם. נראה אותך מנסה לדבר אנגלית עם יפאנים, ואתה ממש לא יכול לקרוא להם מדינת עולם שלישית. מה גם שלפני שאתה מזלזל אני ממליץ לך לבדוק את רמת דוברי האנגלית בארץ.
דבר שני, לא ידעתי שאני בקשר יום יומי עם 350 מליון ערבים, לא ידעתי שכל כך הרבה ישראלים
עושים עסקים עם מצריים סורים לבנונים ירדנים עד שמחויב מהם בשל כך ללמוד את השפה הערבית,
כששוב גם אם יש אחד נדיר שעושה עסקים או מקיים קשרים כלשהם עם איזה ערבי בחול, באופן
הדדי הם צריכים להשתמש באנגלית לא בערבית ולא בעברית. לא בקשר יומיומי, אבל יכולת בסיסית להתקשר עם שכנייך זה רק יתרון. אם אתה מתעקש לקחת את עולם העסקים כדוגמא - אם אתה עושה עיסקה עם מישהו זר באמצעות מתרגם (זה לא חייב להיות בערבית) ופתאום באמצע המשא ומתן אתה עובר לדבר בשפה שלו זה רק מגדיל את הסיכוי שלך לסגור עסקה, ככה בונים יחסי אמון.
דבר שלישי, בקשר לערביי ישראל, השפה הרשמית המוגדרת כאן היא עברית, מדינה יהודית רשמית,
הם המיעוט כאן להזכירך לא אנחנו, המיעוט הוא זה שצריך ללמוד את שפתו של הרוב שבמקרה הזה
הם היהודים, לפיכך צריך לחייב אותם ללמוד עברית ולא הפוך. אתה מודע לעובדה שרוב הערבים מדברים עברית?? אפילו לא מעט מהפלסטינאים דוברים עברית לא רעה בכלל. מה גם שאתה טועה - ערבית היא שפה רישמית בישראל.
אני לפחות, לא מוצא סיבה טובה אחת שנלמד את שפתם של 350 מיליון ערבים (כן אני יודע שזה
הרבה, אך הכמות כאן לא משחקת תפקיד) המקיפים את ישראל משלושת הסיבות הנ"ל, ואם יש
בשורות חשובות בערבית כלפינו מפי מנהיגים ערבים כולל חמאס והפלסטינים יש ממילא את
הפרשנים שיועדו לתרגם לנו בתקשורת את דברם, אהוד יערי אחד מהם ולא סתם מתרגם בשידורים
חיים ולא חיים ומביא כתבות כשהוא מפרש אוטומטית בשבילנו כדי לחסוך לנו את לימוד השפה הזו,
הרי אתם לא מצפים שאלמד ערבית שהיא שפה קשה וגדולה בחומר בפני עצמה (זכור לי מכתה ז') ,
רק כדי לפתוח ערוץ 2 בערב ולתרגם לעצמי כמה משפטים בודדים שנסראלה או הנייה הוציא
מהפה כשממילא יש תרגום למטה, או שפרשן טורח לתרגם עבורי, לטעמי, ואני עומד על כך, מיותר,
ובטח כשאני לא מדבר עם ערבים, כמו רוב הישראלים, או קורא עיתונים ערביים ולא רואה אל
ג'זירה ואבו דאבי, לא צריך להשתמש בערבית אפילו לא פעם אחת ב5 שנים, כי פשוט אין צורך, ואם
יש צורך - השפה הרשמית היא אנגלית. תסלח לי, אבל רק כמה שורות למעלה זלזלת בחינוך של "מדינת עולם שלישית" ועכשיו אתה אומר "יש אחרים שיעשו בשבילי את העבודה, למה לי להתאמץ?" אז למה ללמוד מתמטיקה? יש מחשבונים. ופיסיקה? זה עובד. ותנ"ך יש רבנים, הם יסבירו לנו. על כל דבר אתה יכול להגיד "למה לי ללמוד?" ואתה שוב חוזר על זה שאנגלית היא שפה רישמית - זה לא נכון.
|