07-03-2008, 05:01
|
 |
אדמין לשעבר
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
|
הביקורת על העליון בארה"ב היא משני הצדדים - ואין הוכחה ובה יותר להיותו מגוון...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "דווקא שיטת הבחירות לעליון בארה"ב מעוררת הרבה התנגדות"
מאשר העובדה שגם ליברלים וגם שמרנים מבקרים אותו...
המינויים של בוש לעליון אינם בעייתיים יותר מאלה של קלינטון. לבוש היה יותר מזל שיותר גריאטרים
החליטו לפרוש בזמן תקופת כהונתו. יש עוד כמה חבר'ה שנראה שהם לקראת סוף דרכם (סטיבנס, שמונה בידי הרפובליקני פורד, והוא בן 88; גינסבורג שמונתה בידי הדמוקרט קלינטון היא 74, וסקליה
האולטרה-שמרן וקנדי שמונו בידי רייגן, הם בני 72) - ולנשיא הבא, תהא מפלגתו אשר תהא, יש
אפשרות לשנות את כל צורת העליון, כשלשופטי העליון אין מה להגיד בנושא.
אצלנו כ-ל "נוטרי שלטון החוק" באים מצד שמאל - וכל "שוחרי החרבת מערכת המשפט" באים מימין.
אין מקריות בעולם, והסיבה לדעות אלה, היא ששני הצדדים מזהים את בג"ץ כחלק מהמשחק הפוליטי.
פורמלית, בג"ץ אינו מחליט על העמדות לדין. אלא מה? בישראל הפונקציה של עתירה לבג"ץ נותנת
לגוף זה את הסמכות להחליט על העמדה לדין של מי שהוחלט, למשל, שלא להעמידו לדין. בנוסף,
צריך להיות מ-א-ו-ד נאיבי כדי לבטל את ההשפעה העצומה שיש לבייניש ולארבל על צורתה הנוכחית
של פרקליטות המדינה, ולהניח שהן לא קידמו בימיהן בפרקליטות, את אלה שחושבים בדומה להן...
אני יכול לבשר לגבי ביבי שבהשוואה ליריביו הפוליטיים, האיש זך כשלג. לו היה בדל של בדל של
ראייה נגדו באותו סיפור (שבו מככב, כאמור, האיש נקי הכפיים המכהן כשר האוצר של אולמרט),
הוא היה עומד לדין. בפרשייה ההיא היה מעורב ליברמן, והיה מעורב הנגבי, והיה מעורב בר-און,
והיה מעורב אריה דרעי. אני חושב שעד כמה שלא ירצו להפוך את ביבי לכוכב הפרשייה ההיא, זה
יהיה מאוד מסובך (בטח מסובך יותר מאשר מינויו של מיכאל בן-יאיר בידי רבין לתפקיד היועמ"ש,
כאשר קשריו האישיים של בן-יאיר עם חתנו-דאז של רבין, היו ידועים לכל המערכת, ואיכשהו לא
התחולל שום משבר...).
אין מה לעשות, השינאה התקשורתית וה"אנ"שית" כלפיו היא כזו, שלו חשבו שיש סיכוי להעמיד
אותו לדין בלי שזה ייראה כמו בדיחה - הוא היה עומד לדין 30 פעם. למעשה, הסיבה היחידה שאנחנו כל הזמן קוראים על שרה, וכל הזמן קוראים על הנטייה שלו להזיע "ולשכוח", היא בגלל
שאין כ"כ פרשיות עסיסיות מהסוג שאולמרט סיפק לנו, ומהסוג שמקורבי ברק ישבו בחדר חקירות
ושמרו על זכות שהתיקה בעטיין (ז-ה מדד לבעייתיות פלילית - וגיסו של ברק, ומזכיר ממשלתי
בוז'י, ישבו בחדר חקירות - ושתקו. זה לא קרה באף אחת מ"חקירות ביבי"...).
אני חסיד קטן מאוד של ביבי, ולו הייתה לי אופצייה ימנית אחרת, הייתי מעדיף אותה בהרבה
(אני חושב שהסכמי חברון ווואי הם כתם - ואני חושב שלו התפטר מהממשלה שנה לפני הגירוש,
הייתה לו אפשרות למנוע את הגירוש - אבל הוא חיכה והתפטר רק כשזה לא שינה) - אבל זה לא
מוריד מהעובדה שבהשוואה ליריביו הפוליטיים, הוא לא רק עדיף בטחונית ופוליטית, אלא שהוא גם
ה-ר-ב-ה פחות מעורב בדברים שגורמים לאנשים לשבת מול חוקרי יאח"ה, ולשמור על זכות
השתיקה.
אגב, שכחת את השם החשוב ביותר ברשימת העבריינים שהעלית - עבריין המין חיים רמון.
|