לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > מערכות הפעלה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-03-2008, 23:10
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
החלטתי סופית -עובר ללינוקס [אבל עדיין משתמש ב-XP]

היי
הכותרת מדברת בעד עצמה.
עכשיו יש לי שאלות:
1. באיזו הוצאה לבחור? אפשר לקבל מידע בנושא? [משהו לא ארוך מידי, הסבר קצר בעברית בלשון פשוטה יהיה נחמד], שמעתי על UBUNTU, מה זה? השימוש שלי הוא שימוש ביתי, נע מעט לעבר שימוש מתקדם.
2. האם ישנה אפשרות שאני אוכל להתקין גם תוכנות של WINDOWS ב-LINUX? עם תוסף או משהו כזה?
3. האם יש חשש לוירוסים? האם כאשר לינוקס יהיה יותר מפותח ומפורסם, ברמה של 50% או יותר מכלל האוכלוסייה, האם אז יהיו וירוסים? [אחד השיקולים לעבור הוא הרצון להיפטר מתוכנות הגנה].
4. האם אוכל להתקין משחקים של ווינדוס על לינוקס? [Civilization IV, Age Of Empires 3,The Sims 2 ועוד...]
5. האם יש תחליף הוגן לרוב [או לכל] התוכנות היום-יומיות של ווינדווס?
האם אני אוכל להתקין בפיירפוקס את כל התוספים שיש לי עכשיו על לינוקס? האם אוכל להתקין פיירפוקס?
6. מהו הפורמט של לינוקס? [הקונטרה ל-EXE ב-XP]
7. האם אוכל להתקין Windows Live Messenger 8.1?
8. האם eMule יעשה לי בעיות?
9. בחרתי לעשות מחיצה נפרדת לקבצי מערכת של LINUX ומחיצה נפרדת לקבצי מערכת של XP.
10GB יספיק? האם צריך יותר? כמה שטח צריכה מערכת ההפעלה?[את כל התוכנות אני אתקין במחיצות נפרדות] כמה שטח החלפה צריכה מערכת ההפעלה?
סביר להניח שיעלו לי עוד שאלות... אני אשאל בהמשך.

יום טוב לכולם
אלון
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-03-2008, 10:49
  borsood borsood אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.04.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי alonmore28 שמתחילה ב "תודה רבה! 9. למה התכוונת שאני..."

1. אובונטו ואחיותיה (קובונטו זובונטו) מגיעות עם דיסק live, כלומר, מערכת שנטענת מהCD ללא התקנה.
תורד ותשחק איתן ותראה מה שנוח לך. אם יש לך זמן תנסה הפצות אחרות שמגיעות ככה.
2. כן, אפשר להשתמש בWINE אבל זה לא תמיד עובד טוב או קל לקינפוג. כמעט תמיד עדיף לך להתקין תוכנת לינוקס מקבילה.
3. ההבדל העיקרי הוא שבלינוקס אתה אף פעם לא עובד עם משתמש שיש לו הרשאות גבוהות וגם בדרך כלל לא מתקינים תוכנות מהאינטרנט. אפשר לכתוב טרויאנים ללינוקס אבל אם לא עושים שטויות (כמו להריץ דפדפן ב root) אז יכות הנזק יותר קטנה.
4. מעט משחקים תחת WINE עובדים בצורה טובה. כמעט תמיד כדי לשחק תצטרך לחזור לחלונות.
7. אין סיבה לזה. תתקין pidgin או kopete או כל אחת מהתוכנות שמאפשרות לשוחח בפרוטוקול MSN.
8. שוב אין סיבה להשתמש בתוכנת חלונות. amule עבדה לי היטב אבל אינני משתמש כבד.
9. את לינוקס אתה חייב לבתקין על מחיצות נפרדות. רוב ההפצות יצרו 3 מחיצות root להתקננת קבצי מערכת ותוכנות לפחות 2G מומלץ 10 swap שגודלו פי 2 מהזכרון והוא מקביל לpagefile.sys וhome עליה אתה שם את הקבצים שלך.
11+10. ראה 2.
14. זה חלק מהפילוסופיה של תוכנה חופשית החופש שלך לשנות את המערכת. לכל הוצאה יש דגשים שלה ויעודים שלה שכוללת מנגנונים אחרים.
,
ישן 26-03-2008, 14:17
  משתמש זכר alonmore28 alonmore28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.09.06
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי borsood שמתחילה ב "1. אובונטו ואחיותיה (קובונטו..."

לגבי האפשרות שהמע' תהיה BOOT אני יודע.
יש לי הוצאת Knopix שאח שלי הוריד... היא נמצאת אצלי. הוא השתמש בזה פעם אחת כי היה לי בעיה במחשב.
האם יש אפשרות לעשות כך:
להתקין את המערכת כמו שהסברתי, עם ווינדווס.
ושתהיה לי אפשרות כל פעם שאני מדליק את המחשב - לבחור:
Windows XP Proffessional edition
Linux

וגם שתהיה לי אפשרות לעשות מעבר ישיר מהווינדווס ללינוקס ובחזרה.
אתה מבין?
שתהיה לי אפשרות למשל כשאני בווינדווס ואז רוצה לשחק במשחק אבל על ביצועים טובים זה אומר בלי תוכנות רקע כבדות [פיירוול למשל] אז אני אלחץ על איזה משהו בווינדווס וזה יעשה מעבר אל הלינוקס.
מצידי שיהיה בריסט, אבל שהכול יהיה אוטומטי ולא שאני אצטך לעשות Reset, לחכות שיכבה, לחכות שיעלה, ואז לבחור את האפשרות של הלינוקס, ואז לחכות ובלה בלה בלה...
אלא שהכול יעשה אוטומטי.
יש כזו אפשרות? [כמובן גם שזה יהיה אפשרי לעבור בחזרה מהלינוקס לווינדווס]
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:20

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר