לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-04-2008, 11:52
  eGod eGod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
בניזרי הורשע בקבלת שוחד מהקבלן משה סלע, הרב אלבז הורשע בתיווך לשוחד

בית משפט המחוזי בירושלים הרשיע היום (שלישי) את השר לשעבר והח"כ, שלמה בניזרי (ש"ס), בעבירות של שוחד, הפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע. בנוסף הורשע פטרונו של בניזרי, הרב ראובן אלבז, בתיווך שוחד וקשירת קשר לביצוע פשע.

בית המשפט קבע כי בניזרי קיבל שוחד ממקורבו, הקבלן משה סלע, בשווי של מאות אלפי שקלים. בין היתר מדובר על רכישת ריהוט ומיזוג אוויר, תשלום לגמ"ח, שיפוצים, סיוע לישיבה בסך של 200 אלף שקל ו-30 אלף דולר. בניזרי הורשע גם בעבירות של שיבוש מהלכי משפט. עם זאת, בית המשפט החליט לזכות את בניזרי מסעיפי אישום הנוגעים לתשלום שהעביר לו סלע לכאורה לתשלום משכנתא או כתמיכה קבועה אחרת. כן זוכה מקבלת 200 אלף דולר באופן חודשי. הרשעתו של הרב אלבז בעבירה של תיווך של שוחד מתייחסת בכל הקשור שתי המחאות בסכום של 200 אלף שקל ועשרות אלפי דולר שהתקבלו מסלע באוקטובר 2001.

עורך דינו של בניזרי, משה אוסדיטשר, אמר כי הוא מאוכזב מפסק הדין כי בכוונת בניזרי להילחם על חפותו ולערער על פסק הדין. לדבריו, פסק הדין מבוסס על 12 אלף עמודי פרוטוקול, שהם עדותו של סלע, ששימש גם כעד מדינה, ו"שיקר לאורך כל הדרך".

לאחר הגשת כתב האישום נגדו לפני שנתיים, הצהירו בש"ס כי אם יורשע, יתפטר מהכנסת מבלי להמתין לפסק הדין הסופי בעניינו. היום סירב בניזרי להתייחס להצהרה זו וביקש לשדר עסקים כרגיל. "אני לא מוטרד", אמר ל"הארץ" לפני מתן פסק הדין, "אני תמיד אופטימי. אפילו ברע אני רואה את הטוב".

סלע חתם על הסכם עד מדינה

בניזרי הואשם עם הרב אלבז, כי בין השנים 1996-2001, שבמהלכן כיהן כסגן שר הבריאות, כשר הבריאות וכשר העבודה והרווחה, קיבל שוחד כספי וטובות הנאה בשווי מאות אלפי דולרים מסלע. סלע היה אז בעלים של חברות כוח אדם שהביאו עובדים זרים מחו"ל, ובתמורה לכספיו, השפיע בניזרי על החלטות שירות התעסוקה בדבר הקצאת מכסות עובדים זרים לקבלנים, וכן העביר לו מידע פנימי חסוי ובעל ערך עבורו.

על פי האישום, אחוז מסוים מרווחיו של סלע הועבר לידי אלבז ולרשת הישיבות שניהל, "אור החיים". המדינה טענה כי בניזרי ידע שהעברת סכומי הכסף תחזק את מעמדו אצל אלבז ובתנועת ש"ס כמי שרתם את יכולתו הכלכלית של סלע לטובת התנועה והישיבה.

ביוני 2001 העביר סלע לאלבז מיליון שקלים בהמחאות. מתוכם אלבז הפקיד בחשבון הישיבה רק 200,000 שקל, בשל החשש כי התשלומים יעוררו חשד. אחרי שביטל את ההמחאות מסר סלע לאלבז 190 אלף דולר במזומן. אחרי שבניזרי ואלבז הבטיחו שיסייעו לו לזכות במכרז לניוד עובדים זרים בענף החקלאות, העביר סלע לאלבז עוד 400 אלף דולר ו-180 אלף שקלים.

"זה התחיל מ-3,000-4,000 שקל בחודש", העיד סלע בדצמבר 2006 על יחסיו עם בניזרי, "אחרי זה 7,000 שקל, 10,000 שקל ואחרי זה 20 אלף דולר ו-100 אלף דולר. קניתי לו מוצרי חשמל, טיולים, נסיעות לחו"ל ועוד ועוד", הוא הוסיף. "ככל שהוא עלה בתפקיד כך ההוצאות שלו היו יותר גבוהות והמימון שלי יותר גבוה. יותר נסיעות, יותר חליפות (...) הוא עזר לי ואני עזרתי לו".

בניזרי הואשם גם כי בתפקידיו השונים מינה מקורבים של סלע לתפקידי אמון בלשכתו. בין העובדים היתה גם רעייתו של סלע, עדנה, שמונתה לראשות לשכתו כשר בריאות. עוד הואשם כי לאחר שהתפרסמו החשדות נגדו הוא וסלע חתמו על מסמך שנועד להציג מצג שווא לפיו החזיר את כל טובות ההנאה שקיבל. השניים הואשמו כי תיאמו עדויות עם המעורבים במעשיהם, במטרה שלא יפלילו את בניזרי. סלע העיד בבית המשפט על שיחה שהיתה לו עם קבלן ששיפץ את דירתו: "אמרתי לו, אם ישאלו אותך מי שילם, תגיד שלמה".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 02-04-2008, 08:26
  עמיחי עמיחי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.01.02
אם חלילה דעתי על פוליטיקאים פושעים אינה ידועה אזי הנה היא:
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "המערכת לא משקפת את כמות הקוראים בכל רגע נתון."

מרבית הפוליטיקאים בעשורים האחרונים פונים לתחום הזה על מנת לעשות לביתם.
הם הפכו לחותכי קופונים פוטנציאל שיחוד,כאשר בהתחלה זה כאילו למען הציבור ואח"כ מתברר שהציבור הוא אוסף חשבונות הבנקים שלהם.
השחיתות של הפוליטיקאים מרקיעה שחקים והם עושים הכל להצר צעדי אוכפי החוק ,יש להם הצלחות משום שהתקשורת בידם,שלא לדבר על בעלי אינטרסים אחרים.
הפרוייקט שלהם להשחיר את מערכת האכיפה והמשפט נושאת פירות,
אתמול קראתי סקר {מטעם} שאומר כי 54% מהציבור חושב שמערכת המשפט מושחתת,וואלה ואין רבע שופט שחשוד בקבלת שלמונים?,כן מצאו שופטת שהשיגה פלטי שיחות של בן זוגה בשל חשדות,ביג דיל ועוד שופטת שכביכול זייפה פרוטוקולי נוכחות בעלי דין,ומה עוד???..תעמולה זדונית מכוונת שבראשה עמד נמרודי שהתמוטט ומוטט את מעריב,ןעכשיו נוני מוזס שהולך בדרכו של נמרודי והוא ודאי יצליח כמוהו.
כאשר אני בוחן את המשמיצים המקצועיים מטעם ,אני מוצא שקולם הולך ונמוג משום שהציבור מבין{אמנם לאט}שמרמים אותם אותם בעלי האינטרסים.
הגברת כוחם של אוכפי החוק ומערכת המשפט תטהר את המדינה מפושעיה .
וכאשר אני רואה שישנה ידיעה על מפקד בסיס שכאילו גרש חיילים מחדר אוכל ושעור הצפיה בהודעה זו גדול ב-100 ברגע זה אני תמהה.

נערך לאחרונה ע"י עמיחי בתאריך 02-04-2008 בשעה 08:28. סיבה: תוספת
ישן 02-04-2008, 00:53
צלמית המשתמש של ichpatli
  ichpatli ichpatli אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
למרות שכידוע דמם של חברי הכנסת כחול, חייבים להחיל עליהם,
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי eGod שמתחילה ב "בניזרי הורשע בקבלת שוחד מהקבלן משה סלע, הרב אלבז הורשע בתיווך לשוחד"

כללי השעיה זהים לכללים החלים על עובדי מדינה, לאחר שמסתיימת חקירה פלילית בעניינם (כאשר עפ"י ממצאי החקירה, נתגלו ראיות לכאורה להעמדה לדין).

אין זה כלל סביר שמצאו דרך להשעות את נשיא המדינה ועוד בניגוד לחוק! (מכיון שעפ"י החוק נשיא המדינה נהנה מחסינות גורפת), בעוד שחברי כנסת ממשיכים בתפקידם, לאחר שנקבע שנמצאו ראיות להעמדה לדין (כמו הירשזון) וחמור מכך כשמשפטם כבר מתנהל (כמו צחי הנגבי) או אף מסתיים בהרשעה (כבניזרי וכרמון).

המצב הנוכחי - זו זילות לכנסת וביזיון למדינה!

"טוב קצר וקולע מארוך וצולע" - (ש.ר.)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:23

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר