לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-04-2008, 17:36
  משתמש זכר שכחתי את סיסמתי שכחתי את סיסמתי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.10.06
מותר לחנות למכור חמץ בפסח

האישומים בוטלו: מותר לחנות למכור חמץ בפסח

בפסק דין חדש נקבע כי מכולות, פיצריות ומסעדות אינן נחשבות למקום "פומבי" על-פי הגדרת החוק - ולכן מותר למכור בהן חמץ בפסח. שופטת בית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים ביטלה ארבעה כתבי אישום שהוגשו בשנה שעברה נגד בעלי עסקים בבירה, ונעזרה ברש"י כדי להסביר שפומבי זה "פרהסיה, מקום שנראה מכל מקום"

למרות שלפי החוק אסור למכור חמץ בפסח בפומבי, לחנויות מותר - כך קבעה הבוקר (יום ה') שופטת בית המשפט לעניינים מקומיים בירושלים. השופטת, תמר בר אשר צבן, הורתה למחוק כתבי האישום שהוגשו נגד ארבעה בעלי מסעדות בירושלים, שנגדם נטען כי עברו על "חוק המצות" אשתקד כשמכרו חמץ בפסח.

בפסק הדין קבעה השופטת שחנות אינה עונה להגדרה "פומבי" על פי החוק, ולצורך כך אף נעזרה בפירוש רש"י לגמרא לפיו רשות הרבים הינה "פרהסיה" ו"מקום שנראה מכל מקום". מאחר שחנות היא מתחם סגור הרי שהיא אינה עונה להגדרה,להבדיל משוק.

בבית המשפט טענה המדינה כי "בעיר שרבים מתושביה לא רק יהודים אלא דתיים, ורוב חברי מועצתה לא רק יהודים אלא דתיים, כיבוד הדדי מצדיק את קיום החוק. מה גם, שבשכונות ערביות בעיר מותרת הצגת חמץ".

אלא שפרקליטי הנאשמים, עורכי הדין סרור מארון, גלעד ברנע, דב אלפרט ואילן פרגר, טענו כי יש לבטל את כתבי האישום והוסיפו שמעולם בעבר לא הוגש כתב אישום על עבירות דומות.

מהי מטרת החוק?

בפסק הדין הסבירה השופטת: "חוק חג המצות, הוא ללא ספק חוק סמלי בעל צביון דתי שלא נועד לעגן את ההלכה בספר החוקים, גם אם יוזמיו נמנו על חברי הכנסת שומרי המצוות. החוק אינו עוסק בכל מוצרי החמץ באשר הם, אלא רק במוצרים המסמלים את החמץ יותר מכל: לחם, לחמניה, פיתה ומוצרי קמח אחרים".

השופטת המשיכה וקבעה כי החוק עוסק רק בהיבט של "בל ייראה" ולא באיסורים החמורים על-פי ההלכה של אכילת חמץ, החזקתו או איסור הנאה ממנו. לדבריה, המחוקק בחר ב"בל ייראה" במובנו הסמלי - כלומר לא להציג בפומבי חמץ למכירה או לצריכה, גם אם אינו שלך, אינו ברשותך ואינך נהנה ממנו.

אלא שאז הוסיפה השופטת צבן כי החוק אינו אוסר מכירת חמץ, אלא נועד רק "למנוע הצגת לחם, לחמניות ופיתות בפומבי". השופטת קבעה כי חנות או מסעדה אינן עונות על התנאי הקבוע בחוק - "הצגה בפומבי" - שכן הן אמנם מקום ציבורי, אך לא פומבי על פי ההגדרה המילונית והמשפטית.

מכאן קבעה השופטת כי "נסיבות ארבעת כתבי האישום אינן מתארות עבירה לפי החוק שאוסר על בעל עסק להציג בפומבי מוצר חמץ.... מכולת, מסעדות ופיצרייה אינם באים בגדרו של מקום פומבי".

הנאשמים בדיון היו פיצוציית "טרמינל 21"ברחוב שלומציון, מסעדת "רסטו בר" במרכז העיר, "פיצה צ'ילי" מרחוב הלל ו"איוו מיט בורגר", גם היא באותו רחוב.

בשנה שעברה: הפגנות סוערות

בשנה שעברה הפגינו עשרות חרדים מול החנויות ברחוב הלל בירושלים שמכרו חמץ. בתחילה החלו המפגינים בקריאת פרקי תהילים ומאוחר יותר החלה התנצחות ערה וקולנית בין המפגינים לסועדים שישבו על השולחנות שמחוץ למסעדות ונהנו מההמבורגרים ומהפיצות שהזמינו.

מהצד החרדי נשמעו קריאות "גוואלד!" ואמירות כ"מי שאוכל חמץ חייב מיתה", ומהעבר השני של המתרס השיבו חלק מהסועדים לחרדים: "תתביישו לכם", "לכו לצבא".

על אירועי השנה שעברה סיפר אבי בן דויד, הבעלים של "איוו מיט בורגר": "בשנה שעברה היו הרבה הפגנות. הרב השתטח על הרצפה והתחיל לבכות. זו הייתה סצינה קשה. היו כוחות משטרה גדולים אבל לא נכנעו - פסח זה החג הכי חזק שלנו בשנה. אנחנו שמחים ומברכים על החלטת בית המשפט היום ונמשיך לעשות ככל שביכולתנו על מנת לשרת את ציבור הלקוחות שלנו על הצד הטוב ביותר, כמובן בהתאם לחוק".

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3527179,00.html
חזרה לפורום
ישן 03-04-2008, 17:48
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שכחתי את סיסמתי שמתחילה ב "מותר לחנות למכור חמץ בפסח"

מיותר לומר שאם דבר כזה ייושם, זאת תהווה פגיעה חזקה למדינה כהיהודית.

יכול להיות שהגזמתי בנימת תגובותיי ב"מה שבראש", פשוט אחרי שקוראים שם כמה תגובות של אנשים, אין כל כך מנוס מלא להישאר אדישים.

לחשוב ששופטת,שאין לאף אחד מושג מאיפה צצה או מי המליט/פלט אותה, יכולה לפגוע בטענות מגוכחות (היא התחילה להביא דברי רש"י) בחוק שמהווה בסיס חשוב בדת היהודית ובצביונה פשוט מדהים ומגוכך יחדיו.
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right

חזרה לפורום
ישן 04-04-2008, 13:23
צלמית המשתמש של dani90
  dani90 dani90 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.04.07
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי stoned שמתחילה ב "תפקידו של בית המשפט הוא לבחון האם מעשיו של אדם זה או אחר הם לפי החוק."

לא. העניין הוא לא למכור את החמץ במקום פומבי.

היא מביאה טענה מגוכחת -ומנסה גם להבין כך את רש"י (וניסתה גם לצאת בסדר מצד הדתיים - חייה באשליות)
שמועדונים, מסעדות ושאר ירקות מותרים...

מה שהיא עשתה זה השתמשה בתירוצים נלזים והתחמכויות לא משכנעות כדי להעביר חוק שפוגע בציבור שכנראה היא לא שמה עליו בגרוש...
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right

חזרה לפורום
ישן 03-04-2008, 18:43
צלמית המשתמש של cookoorookie
  משתמשת נקבה cookoorookie cookoorookie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.06
גם אותי זה קומם, ואז חשבתי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שכחתי את סיסמתי שמתחילה ב "מותר לחנות למכור חמץ בפסח"

שבעצם כל השנה מוכרים דברים לא כשרים במסעדות וחנויות, ואף אחד לא פוצה פה.
אז מה ההבדל בעצם בין פסח לשאר השנה?
נראה לי שבשאר השנה אנשים חושבים: שכל אחד יעשה מה שנראה לו, אנחנו לא כופים את עצמנו על אף אחד. ובפסח יותר אכפת לאנשים.
למה?

נכון, אני יודעת שהאיסור על חמץ הוא חמור יותר, וגם אותי מצער שאנשים אוכלים חמץ בפסח וכו' אבל פה העיקרון המנחה הוא שכל אדם לכשעצמו ינהג כראות עיניו (על בחירה חופשית שמעתם?), כל עוד הוא לא פוגע באחרים.
וכמובן שאני אעשה השתדלות לא לתמוך במקומות כאלה בקנייה של מוצרים אחרים.

עוד שאלה שמעניין אותי לדעת את דעתכם עליה היא מה בנוגע לרשתות מזון שיש להן סניפים לא כשרים, ואפילו כאלו שמוכרים חמץ בפסח.
האם תקנו במקומות כאלה בשאר ימות השנה (בסניפים הכשרים, כמובן)?

חזרה לפורום
ישן 03-04-2008, 18:56
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "גם אותי זה קומם, ואז חשבתי"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cookoorookie
שבעצם כל השנה מוכרים דברים לא כשרים במסעדות וחנויות, ואף אחד לא פוצה פה.
אז מה ההבדל בעצם בין פסח לשאר השנה?
נראה לי שבשאר השנה אנשים חושבים: שכל אחד יעשה מה שנראה לו, אנחנו לא כופים את עצמנו על אף אחד. ובפסח יותר אכפת לאנשים.
למה?

נכון, אני יודעת שהאיסור על חמץ הוא חמור יותר, וגם אותי מצער שאנשים אוכלים חמץ בפסח וכו' אבל פה העיקרון המנחה הוא שכל אדם לכשעצמו ינהג כראות עיניו (על בחירה חופשית שמעתם?), כל עוד הוא לא פוגע באחרים.
וכמובן שאני אעשה השתדלות לא לתמוך במקומות כאלה בקנייה של מוצרים אחרים.

עוד שאלה שמעניין אותי לדעת את דעתכם עליה היא מה בנוגע לרשתות מזון שיש להן סניפים לא כשרים, ואפילו כאלו שמוכרים חמץ בפסח.
האם תקנו במקומות כאלה בשאר ימות השנה (בסניפים הכשרים, כמובן)?

בפסח זה איסור כרת אם אני לא טועה ובשאר השנה מה שאת מגדירה לא כשר זה לאו דווקא לא כשר,זה פשוט לא בהשגחה.חוץ מזה שפסח הוא חג סמלי ולפגוע בסמל זה הרבה יותר כואב.
בחירה חופשית-כן,יש לאדם בחירה כזאת והוא יקבל עליה עונש אבל עדיין זה לא אומר שמותר לו,יש לי את הבחירה אם להבריז מבית הספר או לא אבל גם אם אני אבריז אני אקבל עונש.
חנות שיש לה סניפים לא כשרים-אולי מבחינת אידאל אני לא אקנה אבל הלכתית מותר לקנות מחנות אפילו אם היא לא כשרה כל עוד מה שאני קונה זה סגור וחתום וכתוב עליו כשרות (והוא לא חמץ שעבר עליו הפסח...)

חזרה לפורום
ישן 04-04-2008, 13:16
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "[QUOTE=cookoorookie]שבעצם כל..."

היא הזכירה את עניין הבחירה החופשית לא כדי לשאול האם מותר להם למכור חמץ (ודאי שאסור להם, וודאי שהבחירה בכך תגרום להם להיענש, אבל אין זה מעיסקנו). היא הזכירה את זה במשמעות של "החופש לבחירה החופשית", או משהו כזה.
כלומר, אם יש להם בחירה חופשית האם לקיים מצוות או לא (ולחטוף עונש או לא) - מי אנחנו שנגביל אותם, שנכפה עליהם לקיים את המצוות?
ומה עניין העונש לפה? מה זה חשוב אם העונש הוא כרת או לא, ואם האוכל הוא חמץ בפסח או "לא כשר שהוא לאו דווקא לא כשר" וכו' (שזה, אגב, שטויות. ככל הידוע לי - חזיר בחמאה לא כשר לכל הדעות)? מה שחשוב הוא השאלה האם אנחנו יכולים לכפות על אדם לקיים את המצוות, לא משנה מהו העונש עליהם. התשובה שלי היא: לא. כאילו, כל הכבוד לך שאתה דואג לבעלי החנויות שלא יחטפו כרת, אבל... מה זה עניינך?!

אגב, ודאי שמפריע לי מאוד שאנשים לא מקיימים מצוות ברשות הרבים (פותחים חנויות בשבת, מוכרים חמץ בפסח וכו'). אבל אני מתנגדת לכפייה דתית, בדיוק כמו שאני מתנגדת לכפייה חילונית (למשל: השמעת מוזיקה בשבת ברחובות).
חזרה לפורום
ישן 04-04-2008, 13:51
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "היא הזכירה את עניין הבחירה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחף דרור
היא הזכירה את עניין הבחירה החופשית לא כדי לשאול האם מותר להם למכור חמץ (ודאי שאסור להם, וודאי שהבחירה בכך תגרום להם להיענש, אבל אין זה מעיסקנו). היא הזכירה את זה במשמעות של "החופש לבחירה החופשית", או משהו כזה.
כלומר, אם יש להם בחירה חופשית האם לקיים מצוות או לא (ולחטוף עונש או לא) - מי אנחנו שנגביל אותם, שנכפה עליהם לקיים את המצוות?
ומה עניין העונש לפה? מה זה חשוב אם העונש הוא כרת או לא, ואם האוכל הוא חמץ בפסח או "לא כשר שהוא לאו דווקא לא כשר" וכו' (שזה, אגב, שטויות. ככל הידוע לי - חזיר בחמאה לא כשר לכל הדעות)? מה שחשוב הוא השאלה האם אנחנו יכולים לכפות על אדם לקיים את המצוות, לא משנה מהו העונש עליהם. התשובה שלי היא: לא. כאילו, כל הכבוד לך שאתה דואג לבעלי החנויות שלא יחטפו כרת, אבל... מה זה עניינך?!

אגב, ודאי שמפריע לי מאוד שאנשים לא מקיימים מצוות ברשות הרבים (פותחים חנויות בשבת, מוכרים חמץ בפסח וכו'). אבל אני מתנגדת לכפייה דתית, בדיוק כמו שאני מתנגדת לכפייה חילונית (למשל: השמעת מוזיקה בשבת ברחובות).

ברור שיש בחירה חופשית במישור הפרטי אבל במישור הכללי צריכה להיות מערכת אכיפת חוק.
ועובדה שאדם לוקה על דברים שהוא עובר עליהם,אז תשאלי-"הרי יש לו בחירה חופשית?"
ואני לא דיברתי בכשר-לא כשר עלחזיר אלא על מאכל שלא ידוע אם הוא כשר (למשל פופקורן בבית קולנוע)
האם אנחנו יכולים לכפות את המצוות? האם זה מועיל?
כפאו ואכל מצה- יצא.
כפאו מאן? אילימא כפאו שד והתניא: "עתים חלים עתים שוטה כשהוא חלים הרי הוא כפקח לכל דבריו כשהוא שוטה הרי הוא כשוטה לכל דבריו "אמר רב אשי שכפאוהו פרסיים.
מי שכפו אותו לאכול מצה בפסח יצא ידי חובת מצה אפילו אם זה בכוח,כלומר יש עניין לכפות.
בנושא הזה לענ"ד צריך להתיחב אל החילונים כמו ילד שמתקרב לשקע חשמל ולכפות עליהם לעזוב אותו

חזרה לפורום
ישן 04-04-2008, 14:41
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "רק שהחילונים הם לא ילד - הם..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Tallyco
רק שהחילונים הם לא ילד - הם אנשים בוגרים שעושים מה שעושים מתוך בחירה. מי אתה שתגיד להם לאכול מצה בפסח? מי אתה שתכריח בעל מסעדה (שהיא העסק הפרטי שלו, זה לא מסעדה של הממשלה)לא למכור חמץ? החוק הוא חוק התורה. לא חוק המדינה. ולשמחתי ולצערך - חוק המדינה הוא הקובע.

גם ילד בן חמש חושב שהוא יודע הכל...רק כשהוא מתבגר הוא מבין כמה הוא לא יודע
בכל מקרה התגובה הזאת לא נועדה לקריאתך (אלא לשחף) ובטח שלא התכוונתי לעצבן פה אף אחד.
חוק המדינה קובע? איכשהו זה לא מדאיג אותי,על חוקי המדינה אפשר לעבור חופשי ובהרבה מקרים לא יתפסו אותך ולא יעשו לך כלום (סתם דוגמה:הורדות באינטרנט) אבל על חוקי התורה מי שעובר חוטף עונש,גם אם לא מידי הוא מקבל אותו (עייני ערך אריק שרון)

חזרה לפורום
ישן 04-04-2008, 18:01
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "[QUOTE=שחף דרור]היא הזכירה את..."

הבחורה שהגבת לה כתבה:
"שבעצם כל השנה מוכרים דברים לא כשרים במסעדות וחנויות, ואף אחד לא פוצה פה"
ואתה הגבת כך:
"מה שאת מגדירה לא כשר זה לאו דווקא לא כשר,זה פשוט לא בהשגחה."
מה שאתה מנסה להגיד הוא שהאוכל הלא כשר שנמכר ברחבי הארץ במשך השנה הוא לא "לא כשר" אלא פשוט לא בהשגחה? הו, התמימות היא דבר נפלא, ידידי.

בתגובה למשפט הבא שלך:
"ועובדה שאדם לוקה על דברים שהוא עובר עליהם,אז תשאלי-"הרי יש לו בחירה חופשית?""
אצטט משפט מתגובתי הקודמת:
"(ודאי שאסור להם, וודאי שהבחירה בכך תגרום להם להיענש, אבל אין זה מעיסקנו)"
מכאן אתה יכול להבין שוודאי לי שעניין העונש לא סותר את הבחירה החופשית. אבל כמו שהדגשתי בתגובתי הקודמת, אני אדגיש שוב גם פה:
לבן אדם יש בחירה חופשית מול הבורא, לא כל שכן מול בני האדם. הבורא נתן לנו בחירה חופשית, ורק יידע אותנו שנישא באחריות לתוצאות בחירותינו. אבל אתה אינך הבורא, וגם לא אפוטרופוס כללי, ולכן אין לך זכות לומר לבנאדם: "אני נותן לך בחירה פרטית מה לעשות, אבל תדע שתצטרך לשאת בתוצאות. אם תתנהג כפי שאסר לך ה' - אני אעניש אותך", וקל וחומר שאינך יכול להגיד: "אני מגביל אותך על מה שתוכל לעשות, וכך לא תוכל לעבור על מצוות ה'".
ה' איפשר לנו לחטוא (בידיעה שנחטוף עונש), ואתה, מר מאור האג הקטן, מחליט לא לאפשר לנו לעשות זאת? על זה אומרים: "מי שָׂמְךָ?!"

לעניין הכפייה שציטטת - מדובר או בילד שכפו אותו, או אולי בימים בהם חוקי התורה היו חוקי השלטון, וכך יכלו לכפות על אדם לעשות משהו (כמו שסקלו את חוטב העצים שחילל את השבת בפרהסיה). כיום זה אינו המצב. אני חושבת שזה כן המצב האידאלי, אבל כל עוד אנחנו לא שם (שלטון הרי לא יכול להיות מנותק מהעם, והעם שלנו הוא כיום לא דתי ברובו) - אי אפשר לכפות. כיום לא מעט אנשים במדינה יגידו שהדתיים הם דווקא הטועים, ושצריך לכפות עליהם, כמו על ילדים קטנים, לאכול חזיר, כדי לגלות עד כמה זה טעים ולכן בוודאי מותר (נכון, מתן?). היית רוצה שזה יקרה?

לגבי אמירתך על אריק שרון - אדם צריך לדעת את מקומו. למקרה ששכחת, אזכיר לך שאינך הקב"ה וגם לא אחד משריו ואנשי סודו. על כן אתה לא יכול לדעת למה קרה דבר כלשהו, וכידוע - חל איסור לחשב את חשבונות הקב"ה, נכון? אז בבקשה, את ענייני הנסתר השאר לאחד שזה שייך אליו.
חזרה לפורום
ישן 06-04-2008, 17:59
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "הבחורה שהגבת לה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי שחף דרור
הבחורה שהגבת לה כתבה:
"שבעצם כל השנה מוכרים דברים לא כשרים במסעדות וחנויות, ואף אחד לא פוצה פה"
ואתה הגבת כך:
"מה שאת מגדירה לא כשר זה לאו דווקא לא כשר,זה פשוט לא בהשגחה."
מה שאתה מנסה להגיד הוא שהאוכל הלא כשר שנמכר ברחבי הארץ במשך השנה הוא לא "לא כשר" אלא פשוט לא בהשגחה? הו, התמימות היא דבר נפלא, ידידי.

בתגובה למשפט הבא שלך:
"ועובדה שאדם לוקה על דברים שהוא עובר עליהם,אז תשאלי-"הרי יש לו בחירה חופשית?""
אצטט משפט מתגובתי הקודמת:
"(ודאי שאסור להם, וודאי שהבחירה בכך תגרום להם להיענש, אבל אין זה מעיסקנו)"
מכאן אתה יכול להבין שוודאי לי שעניין העונש לא סותר את הבחירה החופשית. אבל כמו שהדגשתי בתגובתי הקודמת, אני אדגיש שוב גם פה:
לבן אדם יש בחירה חופשית מול הבורא, לא כל שכן מול בני האדם. הבורא נתן לנו בחירה חופשית, ורק יידע אותנו שנישא באחריות לתוצאות בחירותינו. אבל אתה אינך הבורא, וגם לא אפוטרופוס כללי, ולכן אין לך זכות לומר לבנאדם: "אני נותן לך בחירה פרטית מה לעשות, אבל תדע שתצטרך לשאת בתוצאות. אם תתנהג כפי שאסר לך ה' - אני אעניש אותך", וקל וחומר שאינך יכול להגיד: "אני מגביל אותך על מה שתוכל לעשות, וכך לא תוכל לעבור על מצוות ה'".
ה' איפשר לנו לחטוא (בידיעה שנחטוף עונש), ואתה, מר מאור האג הקטן, מחליט לא לאפשר לנו לעשות זאת? על זה אומרים: "מי שָׂמְךָ?!"

לעניין הכפייה שציטטת - מדובר או בילד שכפו אותו, או אולי בימים בהם חוקי התורה היו חוקי השלטון, וכך יכלו לכפות על אדם לעשות משהו (כמו שסקלו את חוטב העצים שחילל את השבת בפרהסיה). כיום זה אינו המצב. אני חושבת שזה כן המצב האידאלי, אבל כל עוד אנחנו לא שם (שלטון הרי לא יכול להיות מנותק מהעם, והעם שלנו הוא כיום לא דתי ברובו) - אי אפשר לכפות. כיום לא מעט אנשים במדינה יגידו שהדתיים הם דווקא הטועים, ושצריך לכפות עליהם, כמו על ילדים קטנים, לאכול חזיר, כדי לגלות עד כמה זה טעים ולכן בוודאי מותר (נכון, מתן?). היית רוצה שזה יקרה?

לגבי אמירתך על אריק שרון - אדם צריך לדעת את מקומו. למקרה ששכחת, אזכיר לך שאינך הקב"ה וגם לא אחד משריו ואנשי סודו. על כן אתה לא יכול לדעת למה קרה דבר כלשהו, וכידוע - חל איסור לחשב את חשבונות הקב"ה, נכון? אז בבקשה, את ענייני הנסתר השאר לאחד שזה שייך אליו.

נתחיל מהכשר-לא כשר:את מוזמנת לבדוק אבל רוב המוצרים כיום שמוכרים והם "בלי כשרות" הם מוצרים כשרים רק שאין עליהם השגחה(לא שאני אומר שמותר לקנות אותם אבל זה פחות חמור)
אני לא מתיימר להיות אוכף החוק או משהו ולא אני זה שאעשה כפיה אבל זה נכון בתור מדינה שהשאיפה שלנו (הדת"ל) היא שתהיה מדינה ששומרת הלכה
לגבי אריק שרון-אני לא שר ולא נעליים אבל אני עושה חשבון פשוט,כמה זה הגיוני שזה יקרה? ולמה זה לא קרה לפני ההתנתקות? שלא נדבר על זה שהרב עובדיה אמר עליו משהו (אני כבר לא זוכר מה) וקללת תלמיד חכם יכולה להרוג

חזרה לפורום
ישן 06-04-2008, 18:09

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "[QUOTE=שחף דרור]הבחורה שהגבת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי maorhag
נתחיל מהכשר-לא כשר:את מוזמנת לבדוק אבל רוב המוצרים כיום שמוכרים והם "בלי כשרות" הם מוצרים כשרים רק שאין עליהם השגחה(לא שאני אומר שמותר לקנות אותם אבל זה פחות חמור)

כנראה שאתה לא מסתובב במקומות הנכונים.
יש בארץ עשרות מסעדות שמוכרות בשר חזיר ופירות ים, או מערבבות בשר וחלב, וזה בפירוש לא כשר. גם בחלק מהסופרים (לא יודעת אם הרשתות הגדולות, אבל חנויות קטנות יותר) מוכרים דברים כאלה.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי maorhag
לגבי אריק שרון-אני לא שר ולא נעליים אבל אני עושה חשבון פשוט,כמה זה הגיוני שזה יקרה? ולמה זה לא קרה לפני ההתנתקות? שלא נדבר על זה שהרב עובדיה אמר עליו משהו (אני כבר לא זוכר מה) וקללת תלמיד חכם יכולה להרוג

האמירה הזאות פותחת פתח לכ"כ הרבה טענות נגדיות, כי איך אתה מסביר את השואה? את הפיגוע ב'מרכז הרב'? לפינוי גוש קטיף? - הרי גם שם אפשר לומר שהם נענשו.

חזרה לפורום
ישן 06-04-2008, 18:36
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "[QUOTE=maorhag]נתחיל מהכשר-לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי cookoorookie
כנראה שאתה לא מסתובב במקומות הנכונים.
יש בארץ עשרות מסעדות שמוכרות בשר חזיר ופירות ים, או מערבבות בשר וחלב, וזה בפירוש לא כשר. גם בחלק מהסופרים (לא יודעת אם הרשתות הגדולות, אבל חנויות קטנות יותר) מוכרים דברים כאלה.

האמירה הזאות פותחת פתח לכ"כ הרבה טענות נגדיות, כי איך אתה מסביר את השואה? את הפיגוע ב'מרכז הרב'? לפינוי גוש קטיף? - הרי גם שם אפשר לומר שהם נענשו.

אני כמובן לא מדבר על מסעדות אלא סתם חנויות שמוכרות דברים קטנים
ושוב,מצאנו במקורות שאנשים צדיקים מתים בגלל חטאי הדור (מרכז) ולגבי השואה יש הרבה הסברים שזה עונש על אי עליה לא"י,לדיבורים בתפילה ולא אני זה שאחפש עוד תירוצים.
אני לא שר של אלוקים כמו שאמרתם ואני ממש לא מבין בחשבונות שלו
אבל משהו פה לא הגיוני שאריק שרון "במקרה" חטף התקף לב אחרי הגירוש-תגידו מה שבא לכם.

חזרה לפורום
ישן 07-04-2008, 09:24

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי hellllllo שמתחילה ב "את לא חושבת שהוא קיבל את זה..."

אני חושבת שיכול להיות שהוא קיבל את זהבגלל ההתנתקות, ושיכול להיות שלא.
וזה לא מתפקידי או מתפקידם של רוב האנשים בעולם הזה להגיד.
אני כן יכולה לחשוב מה זה בא ללמד אותי (לא לאכול יותר מידי, לא להיות ראש ממשלה , וגם דברים יותר מהותיים).

אני מאמינה שההתנתקות הייתה מהלך אלוקי שנועד לדבר מסויים, ואריק שרון הוא זה שנפל בידו לבצע את המהלך הזה.
נכון שמגלגלים עבירה לידי רשע, אבל גם הצד שנפגע צריך לעשות חשבון נפש (ואני לא מדברת דווקא על העניין של גוש קטיף. אני מדברת על כל דבר. לדוגמה אדם שנדרס - זאת אשמתו של הדורס, אבל גם הנדרס עצמו, אם הוא ירא שמים, מבין שלא סתם זה קרה דווקא לו).

אני גם מאמינה שבמה שקרה לשרון הייתה התערבות אלוקית, כמו בהרבה דברים אחרים בעולם המוזר הזה.
אבל את לא יכולה להגיד שזה קרה דווקא בגלל סיבה מסויימת, כי ברור שהיו סיבות נוספות.

ובעצם מה שבאתי להגיד למאור זה שלאנשים ברור שהסיבה שהם מאמינים בה היא זו שגרמה לכך, ולא לוקחים בחשבון את הסיבות האחרות, שיכולות להיות נכונות באותה מידה.

נערך לאחרונה ע"י cookoorookie בתאריך 07-04-2008 בשעה 09:46.
חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:37

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר