לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 26-04-2008, 21:58
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
שאלה הפלת מסוקים סוריים ב1981 ומבצע אופרה

בראיון למקור ראשון לפני שבוע ציין השר לשעבר משה ניסים שבאחד התאריכים המיועדים נדחתה תקיפת הכור העיראקי בשל "תקיפת המסוקים הסוריים".
מצאתי שב 28/4/81 הו8פלו ביום אחד שני מסוקי מי-8 סוריים בלבנון (הראשון משניהם ביעף תותח שנחשב להפלה העולמית הראשונה של F16).
האם זהו האירוע שעליו דיבר משה ניסים?
האם היו עוד "תקיפות מסוקים סוריים"?
האם ידוע שהארוע הזה גרם לדחייה? אם לא אני שמח לסייע לחקר ההיסטוריה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-04-2008, 22:22
  double_o double_o אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.09.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "הפלת מסוקים סוריים ב1981 ומבצע אופרה"

סביר להניח שזאת התקרית המדוברת משום שהיא יצרה משבר עם סוריה. בעקבות ההפלות הכניסו הסורים סוללות טק"א ללבנון וחיל האוויר נערך להשמיד אותן. אם לצטט מביטאון חיל האוויר:

ציטוט:
נקודת המיפנה התרחשה ב-28 באפריל .1981 באותו יום הפילו מטוסי F-16 של חיל-האוויר שני מסוקי מי-8 סוריים. בעוד חיל-האוויר חוגג את הפלת הבכורה העולמית של מטוס ה-F-16, מיהרו הסורים בתגובה להציב סוללות טק"א בבקעת הלבנון. הסורים ידעו שמבחינתה של ישראל מדובר בחציית קו אדום ושהתגובה היא רק שאלה של זמן.
"בפעם הראשונה עמדנו לתקוף את הסוללות הסוריות ב-1981", נזכר תא"ל (מיל') יצחק אמיתי (ז'טלני), שבמהלך מלחמת לבנון היה ראש מדור במחלקת מבצעים ושותף לתיכנון ולניהול המבצע לתקיפת הסוללות. "הממשלה כבר אישרה את המבצע והמטוסים היו חמושים ומוכנים, אבל ברגע האחרון הכל בוטל בגלל מזג-האוויר". עד שהתבהר מזג-האוויר, כבר היה חיל-האוויר עסוק בהכנות אחרונות לתקיפת הכור בעיראק. בממשלה החליטו שמוטב להימנע מלפתוח חזית נוספת מול הסורים. הדחייה במבצע תקיפת הטק"א סיפקה, אם כך, עוד זמן להשלמת ההתארגנות.

http://www.iaf.org.il/Templates/Jou...625&docID=19927
מכאן ניתן להבין שדווקא תקיפת הכור היא זאת שדחתה את תקיפת הטק"א. עם זאת ייתכן שבשלב ראשון נדחתה תקיפת הכור, אולם בהמשך נדחתה תקיפת הטק"א.
ישן 27-04-2008, 18:01
צלמית המשתמש של zivk
  zivk zivk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.07.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי double_o שמתחילה ב "סביר להניח שזאת התקרית..."

האם ניתן להניח שהפלת 2 המסוקים הביא בדיעבד למלחמת שלום הגליל?
השנים שקדמו להפלת המסוקים היו שקטות ביותר, לאחר ההפלה, ראו הסורים שאינם יכולים/רוצים להגיב בצורה ישירה כנגד ישראל, ודחפו את אירגוני הטרור לפעול כנגד צפון ישראל...... מה שהוביל למלחמת לבנון!
ציטוט:
מאז 1976 הייתה הסכמה שבשתיקה בין ישראל לסוריה לפיה סוריה לא תנקוט בצעדים שיגבילו את חופש הפעולה של חיל האוויר בלבנון. בעימות בין הנוצרים לסורים, החלו הסורים באפריל 1981 להפעיל מסוקים כנגד הנוצרים. ישראל ראתה בכך פגיעה בעליונותה האווירית בלבנון והפילה שני מסוקים סורים. בתגובה לכך הציבו הסורים סוללות טילי קרקע אוויר בלבנון. ישראל ראתה במעשה זה פגיעה נוספת בעליונותה האווירית באזור.

http://www.e-mago.co.il/Editor/defense-659.htm

נערך לאחרונה ע"י zivk בתאריך 27-04-2008 בשעה 18:03.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:08

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר