08-05-2008, 20:42
|
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
נראה שאתה צודק, אינטרנט זהב הגדירו את lns.inter.net.il גם על גבי האינטרנט ונראה שהפורט של PPTP פתוח (למה הם עשו את זה? שאלה מעניינת... אבל לא משנה לענייננו - אבל בכלל לא לזה התכוונתי - אני התכוונתי להתחברות על אותו מודם ב MPLS (כשאתה מחובר עם IP אמיתי של הספק) וגם ב VPN (מ IP פנימי של הוט) - וזאת - לחילופין - באופן עצמאי - כאשר זה משהו שהוט קובעים במוקד שלהם, ולא אתה)
מה שאני לא הצלחתי להבין זה איך אתה טוען שאתה לא גולש דרך ה MPLS כשאתה מתחבר ב VPN לספק. אתה הרי כן משתמש במודם, והמודם כן על MPLS - זה שאתה משתמש ברשת האינטרנט כדי להגיע לשרתי החיוג (ועושה, על פניו, לופ מיותר שמאיט לך את התקשורת) לא אומר שאתה לא משתמש ב MPLS...
אם הפסקה הנ"ל מתארת נכון מה שאתה עושה, יש לי הסבר אחד, אמנם קצת מוזר - אבל זה הדבר היחיד שעולה לי בראש - אולי עומס התקשורת רלוונטי כאשר ישנה תעבורה רבה מדי על אמולציית ה USB->Ethernet שבה משתמשים כדי לעבוד עם מודם ב USB, ואילו ב VPN עובר חיבור בודד, של ה tunnel בלבד, וזה מעמיס פחות על דרייבר ההמרה. נקודה נוספת, היא, שכאשר עובדים עם tunnel, ה payload של ה packet-ים לעולם יהיה קטן יותר (ואז הוא אולי לא מגיע לגבול התעבורה המדובר שבו יש באג בדרייבר/חלונות), בגלל שה tunnel עצמו "שותה" כמות מסויימת של בתים כ overhead של הפרוטוקול...
כך או כך - זאת בעיית דרייבר/חלונות...
|