לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-05-2008, 01:47
צלמית המשתמש של guygabay4
  guygabay4 guygabay4 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.08
השבחת גדודים

פעם ראשונה שאני שומע את המושג הזה ואני כנראה יהיה בבעיה בגללו. השאיפה שלי היא להגיע למגלן ולמגלן אפשר להגיע לרוב רק דרך צנחנים. התאריך גיוס שלי היה אמור להיות ביולי ודחיתי אותו למרץ הבא כדי לחכות לגיבוש מטכל באוקטובר. פתאום אני מגלה שבראיון צנחנים הסיכויים לעבור הם קטנים מאוד לאלה שהיו בגיבוש מרכזי בגלל מכסת קאבות או השבחת גדודים! לא יאומן! לוותר על חלום בגלל הבירוקרטיה! אני ישמח מאוד אם מישהו שבאמת מבין יוכל לעזור לי למצוא דרך לעבור את הראיון הזה! אולי עצם העובדה שדחיתי את הגיוס למרץ הבא תאפשר לי לשריין מקום מעכשיו לצנחנים של מרץ? ואם אני מכיר קצין ב101 אתם חושבים שהוא יכל למשוך אותי לצנחנים? תודה מראש (ואני לא אוהב את האמרה "כשנגיע לגשר נעבור אותו"!! ) והשאלה הספציפית היא בקשר לצנחנים אז בבקשה לא לענות לי תשובות של דרכים נוספות להגיע למגלן.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-05-2008, 15:04
  IsraelAtHeart IsraelAtHeart אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.12.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי guygabay4 שמתחילה ב "השבחת גדודים"

אני עברתי דרך ראיון ואני מכיר עוד כאלו, זה לא בלתי אפשרי יש הרבה אנשים שעוברים אבל גם הרבה שלא עוברים.. גם בגיבוש זה ככה חצי ממי שמסיים עובר כי אלו המכסות.. אתה פשוט צריך לדעת איך להרשים את המראיינים ולגרום להם לרצות אותך בחטיבה זה הכל.. גם אם תהפוך את הראיון לגיבוש זה בכלל לא מבטיח שתעבור כי גם דרך הגיבוש לא כולם עוברים.. פשוט תזרום עם מה שנותנים לך גמני אכלתי סרטים לפני הראיון צנחנים שאין מכסות ואף אחד לא עובר והנה עברתי אז פשוט תבוא בגישה של לאן שאתה צריך להגיע אתה תגיע ותעשה הכי טוב שאתה יכול עם מה שנותנים לך..

בהצלחה.

גדס"ר צנחנים, מרץ 08.

ישן 11-05-2008, 00:30
  chaos15 chaos15 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.07.06

השבחת גדודים זה משהו אחר - זה דבר שקורה אם נגיד כבר התקבלת לצנחנים, עשית גיבוש יחטיות והיית טוב והכל - אבל אז בגלל שיש את העניין של השבחת גדודים אתה לא מתקבל לאחת מהיחידות אלא נשלח לאחד מהגדודים בחטיבה

מה שאתה מדבר עליו בראיון - זה הקצאת קבאות
זה לא הגיוני שכל האנשים עם הקב"א הגבוה ילכו לצנחנים (מה שהיה קורה אם לא היה את זה) אז וואלה יש הרבה אנשים שמתאימים לצנחנים והכל - אבל בגלל העניין הזה לא יתקבלו לחטיבה ומישהו אחר עם קב"א שמתאימה למה שהוקצה להם כן יתקבל
הרבה אנשים שאני מכיר עשו גיבוש מטכל ו669 והכל ואז הגיעו לראיון צנחנים ואכלו חרא במרץ

מה שלא הורג מחשל
אם יש ספק אין ספק
הכל בראש!

ישן 11-05-2008, 20:47
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי UR5076 שמתחילה ב "שטויות כאלה עוד לא שמעתי...."

יש הבדל בין יחידה ממיינת ויחידה התנדבותית..ביחידה התנדבותית אתה יכול לפרוש כל רגע במהלך המסלול פשוט ע"י חתימת ויתור.בצנחנים לדוגמא ברגע שעברת את הגיבוש לשם אתה תתגייס ולא תוכל לחתום ויתור על הצנחנים לדוגמא..הם רק ממיינים.
ותופתע לשמוע-לצנחנים יש מכסת קב"א..לא הכי טובים מתקבלים(ממש לא)..לוקחים מכל חתכי האוכלוסייה והקב"אות כדי ליצור חטיבה מבחינת חומר האנוש לשאר החטיבות..אם זה לא היה ככה היה נוצר מצב שצנחנים זו החטיבה הכי איכותית ושאר החטיבות ברמה נמוכה וחומר אנוש ירוד.
המצב הזה היה פעם(בגלל זה השם המפואר של הצנחנים) שכל "האיכותיים" היו מתגייסים לצנחנים והדפ"רים היו מתגייסים לגולני..

נוב 07.

ישן 11-05-2008, 20:33
  OrenH OrenH אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.10.07

טוב אז אמרו פה הרבה שטויות בסכ"ה .. אבל המושג השבחת גדודים הוא מעיין תירוץ כזה לפחות לדעתי, לאנשים שלא מתאימים ליחידות התנדבותיות או חצי התנדבותיות.

הרי מי שמעביר את הגיבוש לא אומר.. "הופה הינה אדם עם קב"א 55, בוא לא נקבל אותו כדי שיהיה אנשים איכותיים בשיריון".

הם מחפשים תכונות מסויימות ואופי מסויים שלא כל אדם ניכך בו, אפילו אם הוא אדם איכותי.

לגבי הראיון צנחנים, אין לך מה לדאוג.

יש לך מה לדאוג לגבי גיבוש מטכ"ל, כי מי שמגיע לגיבוש הזה בלי ביטחון בכך שהוא יעבור ומצב מנטאלי מסויים שיגרום לו לעבור את כל מה שהולך שם, בדרך כלל לא מצליח לעבור. במיוחד שהאחוזים הם בערך 5% מכל משתראה שם.

בכל מקרה, תנסה ושיהיה בהצלחה עם זה, אבל אחרי זה שיהיה לך ראיון צנחנים, או גיבוש.. לא משנה.. אז תראה שאתה אדם רציני, איכותי, ותעבור אם תהיה מתאים.

גם אם לא תצליח לעבור בכל יחידת שדה אחרת יש סיירות ויחידות מיוחדות חוץ מהגדודים, שאם תתאים אליהם, יקחו אותך.

שיהיה בהצלחה!
ישן 11-05-2008, 20:58
  OrenH OrenH אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי gixxer שמתחילה ב "אתה טועה ובגדול..יש כזה דבר..."

לא, אם אתה לא מתאים ב100 אלא מתאים ב80% או ב70% ובקצרה לא סגורים עליך, אז יעדיפו לקחת אנשים שכן מתאימים.

מתאם קצונה זה שונה מקב"א, אפילו שהדברים קשורים.

זה כמו שתגיד שכל מי שיש לו קב"א מעל 54 יצא לקצונה, לא! אם הוא מתאים, אם הוא הוכיח את עצמו, ואם יש לו מתאם קצונה גבוה.

ואני בטוח שלמשל יחידה כמו דובדבן לא תוותר על מישהו עם קב"א 56 ורמת התאמה גבוהה לגדודים.
היא לא תוותר עליו לטובת מישהו אחר, שיש לו קב"א גבוהה, אבל הוא לא כ"כ מתאים או שלא מספיק חזק.. או שלוקה בתכונות אלה או אחרות.

בקיצור השבחת גדודים זאת הנפצה גדולה ומי שמתאים ומראה למראיינים או לבוחנים אופי מסויים יתקבל ובטוח, ולא יתחיל לספר להם שהוא ניגן בפסתר או הלך להרבה חוגים.
ישן 11-05-2008, 21:28
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי OrenH שמתחילה ב "טוב אז אמרו פה הרבה שטויות..."

אתה מבתבקש לא לכתוב "אמרו פה הרבה שטויות" ואז לבלבל את השכל.

השבחת גדודים זה בהחלט דבר שקיים באופן רישמי ומוצהר, זה לא הנפצה בסגנון "שמים לנו אבקת סודה לשתייה באוכל".

חלק מהמיונים בצבא עובדים בצורה הבאה: אנשים נבחנים, מספר מסויים של אנשים ימצאו מתאימים אך כמות האנשים שיעברו את המיון נמוכה יותר - בחלק מהמקרים (לא בכולם, אבל זה בודאות קיים) מי שיעבור את המיונים הוא לא מי שקיבל את הציונים הכי גבוהים, אלא פשוט חלק מהקבוצה שנמצאה מתאימה.
בנוסף לזה המושג "השבחת גדודים" לא נוגע רק ליחידות מיוחדות, אלא גם בתוך הגדודים הרגילים דואגים שלא יווצר מצב שיהיה גדוד של דפ"רים וגדוד של גאונים.

לפותח האשכול (ולחלק מהמצטרפים): יש נטייה תמיד בדיונים הזה להעלות את הטענה " איך יכול להיות שבן אדם עם נתונים גבוהים רוצה לתרום הכי הרבה לצבא והצבא לא מנצל את הקישורים שלו? "

הטענה הזאת לא נכונה בעליל, ראייה מערכתית זה לא משהו שאפשר להסביר אותו ולשכנע את נכונותו בהודעה אחת בפורום, אפילו חיילים ותיקים לא תמיד מצליחים להבין את זה ואפילו אנשים שכבר השתחררו לא תמיד מצליחים לראות את זה. אבל מערכת ענקית כמו הצבא לא יכולה להתנהל בחשיבה של חייל בודד אלא צריכה להסתכל על הדברים בצורה הרבה יותר כללית.

אנחנו כפרט יודעים שאני יכולים לתרום במקום X ושם נעשה את העבודה הכי טובה. החייל לא יכול למיין את כל החיילים לפי משאלת ליבם ולכן הוא חייב לקבוע תנאים הרבה יותר גסים כדי לקבוע לאן כל חייל יגיע - כמובן שלפעמים יש פיספוסים אבל בגדול המערכת עובדת.

הדוגמא הכי פשוטה (כל המספרים מומצאים בכוונה) במחזור יש 1500 חיילים שמתאימים ב100% להיות בסיירת מטכ"ל, אבל הצבא לא צריך 1500 חיילים שם, הוא צריך רק 5 (שוב, סתם מספרים) אז רק חמישה חיילים יכנסו למסלול של סיירת מטכ"ל. זה לא נכון להגיד שצה"ל איבד 1495 חיילים שהיו יכולים להיות בסיירת מטכ"ל - כי פשוט אין צורך בכמות הזאת.

לעומת זאת הגדודים צריכים תמיד אנשים עם נתונים גבוהים, שלא תחשבו לרגע שהפעילות השגרתית לא דורשת אנשים עם ראש על הכתפיים, חסרים קצינים איכותיים וחסרים מפקדים איכותיים וההבדלים בין מפקד טוב למפקד בלאי הם של שמיים וארץ - תאמינו לי שברגע הראשון שיהיה לכם צוות או מחלקה או פלוגה ותצליחו להגיע אותם להישגים מרשימים, הדבר האחרון שיעניין אתכם זה אם זה בגדוד רגיל או באיזה "יחידה מיוחדת".

ישן 11-05-2008, 21:55
  OrenH OrenH אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "אתה מבתבקש לא לכתוב "אמרו פה..."

בוא ניקח דוגמא קצת יותר ריאלית... לגיבוש מגיעים 400 איש , 20 מתקבלים למטכ"ל, ו30 נמצאו כמתאימים למטכ"ל, גם אם לא קיבלו אותם, עדיין יקבלו אותם ביחידה מיוחדת כזאת או אחרת בהתאם לציונים שלהם.. אני שוב אומר שקשה לי להאמין שחייל שמתאים ב100% ליחידה מסויימת לא יתקבל אליה ומישהו שמתאים ב90% למשל - כן. אפילו בעיניינים של מכסות.

השבחת גדודים - תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל חייל שנמצא כבעל יכולות מיוחדות לא יוותרו עליו כ"כ בקלות.

לדעתי זה עדיין עיניין מאוד תחרותי, ועל ההשבחת גדודים הזאת תוכל לחשוב רק שתגמר כל המכסה...

וגם קשה לי להאמין שיבחרו באופן רנדומלי את יוסי על פני דני כששניהם בעלי ציונים כאלה או אחרים.
ישן 11-05-2008, 23:19
  gixxer gixxer אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.12.05
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי OrenH שמתחילה ב "בוא ניקח דוגמא קצת יותר..."

שמע לדעתי אתה פשוט תמים ואתה נשמע כאילו עוד לא התגייסת..העניין הוא נכון והוא אמיתי והוא מה שאתה רוצה..יש הרבה חיילים שיכולים לשרת ביחידות הכי מובחרות בצה"ל אבל שולחים אותם לגדודים.

אתה יודע מה?יש לי דוגמא ממש טובה.

חבר'ה שמודחים מקורס טיס..לאן אתה חושב שכולם הולכים??הרוב הולכים לתותחנים ולשריון ולגדודים הרגילים..למה??מייעדים אותם לקצונה ולפיקוד..הם כוח אדם איכותי.אתה חושב שהם לא יכלו לשרת במסלולים מובחרים ומיוחדים?בטח שכן.יש להם נתונים גבוהים ואם הם התקבלו לטיס כנראה שהם גם איכותיים מאוד..אבל מה??לצה"ל יש ראייה מערכתית והוא בוחר לנצל כוח אדם איכותי בכל מיני מקומות.

נוב 07.

ישן 12-05-2008, 07:47
  OrenH OrenH אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי gixxer שמתחילה ב "שמע לדעתי אתה פשוט תמים ואתה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mememe89
לא הבנתי מה פשר ההשוואה בין גיבוש מטכ"ל לגיבוש צנחנים?

ניתנה דוגמא מסיירת מטכ"ל, שהייתה קצת לא ריאלית, אבל תיקנתי אותה בדרך כלשהי..

ציטוט:
במקור נכתב על ידי gixxer
שמע לדעתי אתה פשוט תמים ואתה נשמע כאילו עוד לא התגייסת..העניין הוא נכון והוא אמיתי והוא מה שאתה רוצה..יש הרבה חיילים שיכולים לשרת ביחידות הכי מובחרות בצה"ל אבל שולחים אותם לגדודים.

אתה יודע מה?יש לי דוגמא ממש טובה.

חבר'ה שמודחים מקורס טיס..לאן אתה חושב שכולם הולכים??הרוב הולכים לתותחנים ולשריון ולגדודים הרגילים..למה??מייעדים אותם לקצונה ולפיקוד..הם כוח אדם איכותי.אתה חושב שהם לא יכלו לשרת במסלולים מובחרים ומיוחדים?בטח שכן.יש להם נתונים גבוהים ואם הם התקבלו לטיס כנראה שהם גם איכותיים מאוד..אבל מה??לצה"ל יש ראייה מערכתית והוא בוחר לנצל כוח אדם איכותי בכל מיני מקומות.

אתה רוצה בעצם להגיד לי שאנשים שעברו קורס טייס לא יתקבלו לצנחנים בגלל שהם איכותייים מידי ובונים עליהם שהם ישביחו את הגדודים?
אז אם כך אני באמת לא מבין איך צנחנים בדיוק ממיינת?

כנראה שהמיון ליחידה הזאת הוא לפי מסורת ולפי רעל מסויים ליחידה. הייתי בגיבוש וראיתי אנשים שלא ממש רצו בכל הלב שלהם להגיע לשם.. אז כנראה על אנשים כאלה מוותרים, אפילו אם הם כוח אדם איכותי. וזה כבר משהו אחר..
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:22

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר