לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 13-05-2008, 23:08
  z84nncv z84nncv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.08
אחד שלא יודע לשאול - עוד לפני צו ראשון

אהלן

אני פותח כאן הודעה כי יש לי בעיה קטנה
אין לי ממש את מי לשאול תדברים האלה
אמרו לי שהפורום פה רציני ויש כאן אנשים שמבינים עניין
אז אני בניחותה של 12 בלילה פותח פה תהודעה :>

אז ככה, אני עוד מאט 17, בקרוב יגיע צו ראשון
אני בן לאבא מורעל צבא, מגיל קטן כבר חונכתי כמו בצבא
וגם אני מורעל
השאיפה: להגיע לשייטת / מטכל

בשביל לממש את השאיפה, יש כמה דברים שאני צריך להסדיר ואולי לוודא לפני שאני קופץ למים בלי יותר מידי מצופים..
א - יש לי בעיית יציבות בגב, לא יודע ממש ממה היא נובעת (כנראה בגלל שצד ימין הרבה יותר שרירי משמאל), כמה רופאים ואורטופדים בדקו לי את הגב והכל תקין - יוריד/לא יוריד פרופיל ויכול להשפיע על ההגעה לשייט/מטכל?
ב - ראיה - יש לי משהו כמו מינוס 1 בשתי העינים, אין צילינדר, ממה שהבנתי בצו ראשון אני יכול ללכת להקריא מה שהשכן מקריא, השאלה האם יבדקו שוב, ואם בכלל יש בעיות עם מספר כזה? (ביום יום אני בלי משקפים לקריאה מלוח בבצפר צריך איזה זוג, כרגע אני ספסל ראשון אז לא מפריע)
ג - לא יודע אם זה בעיה אבל אולי - אני מגיע מבצפר שמשחרר בערך 95% מהתלמידים לעתודה, יהיו לי ביד 55 יחידות לימוד כשאני אסיים י'ב, אני ממש לא רוצה ללכת ללמוד/לפתח/וואטאבר - רק קרבי מתקבל על הדעת - אחרי הצו ראשון אני יקבל שטויות של יחידות פיתוח/מודיעין וכו? מה אני צריך לסמן/לומר/להראות בשביל להגיע לשייטת/מטכל?
ד - כושר: משום מה יש לי כושר מולד - לא ממש בא להתלהב או לעשות פוזה אבל שמתי לב שיש לי יותר סיבולת מחברים שלי שמתאמנים
אני כרגע יכול לרוץ 15 קמ רצוף במשהו כמו שעה ושלושתרבע או טיפה פחות
ריצות קצרות אני זוכר שאני עושה 2000 בטיפה פחות מ7 דק'
מתח מדדתי לפני חצי שעה אני עולה ל20 אולי 25 אם אני יוציא עוד כמה כוחות
בטן יכול לזרום לכיוון ה100 בכיף
מרפקים אולי 20 בלחץ (זה נראה לי מה שקורע אותי)
מה צריך לשפר/כדאי לשפר/רצוי וכו'
על מה להתאמן וסתם המלצות בכללי

אני שואל כאן כי יש לי כמה בעיות עם ההורים (אני לא בדיוק בנאדם של בית, לא דיברתי איתם כבר הרבה זמן, מרגע שהתחלתי לעבוד איבדתי תקשר איתם)

תודה רבה, מצטער על החפירה הארוכה, מקוה שלא זיינתי לכם יותר מידי בשכל :>

לילה טוב

מחכה לתשובה

z84nncv
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-05-2008, 07:55
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי z84nncv שמתחילה ב "אחד שלא יודע לשאול - עוד לפני צו ראשון"

אהלן z84nncv

קודם כל, ברוך הבא לפורום. שמחה שהצטרפת אלינו ונשמח לראות אותך ממשיך לכתוב

לגבי מה שכתבת-

א. אם בדקו לך את הגב מספר רופאים מומחים ואמרו לך שהכל תקין למרות בעיית היציבות שלך, כנראה שלא יירד לך פרופיל על זה. גם אם כן, תוכל להציג מסמכים מאותם רופאים ולקבל וועדה רפואית ולהעלות את הפרופיל, אבל כמו שאומרים- כשתגיע לגשר תחצה אותו.
ב. אני מאוד לא ממליצה לנסות לרמות בבדיקות הרפואיות או הפסיכוטכניות בצו ראשון. יכול להיות שתצליח לעבור את המשוכה הראשונית הזו, אבל במיון לכל יחידה מובחרת תעבור עוד בדיקות, הרבה יותר מקיפות, ושם כבר לא תוכל להתחמק מהמגבלות שיהיו לך. כדאי ורצוי להתמודד איתן קודם ולהגיע הכי רחוק שתוכל- במסגרת מה שמגביל אותך.
ג. יחידות המודיעין למיניהן הן יחידות שאתה יכול לחתום וויתור עליהן. כבר במיונים אתה יכול להכשל בכוונה כדי לא להתגייס לחיל. אם יהיה לך פרופיל קרבי- רוב הסיכויים שיגייסו אותך לקרבי. אף אחד לא יאמר לך לא להתגייס לקרבי אם תתאים.
ד. בנוגע לכושר- אנחנו לא פורום עם מומחים בתחום הרפואה/ הכושר/ התזונה, ולכן נמנעים ממתן עצות בנושאים אלו. אנא פנה לאדם מוסמך שיבנה לך תכנית אימונים מסודרת ואל תתייעץ בנושאים שיכולים להשפיע עליך באופן פיזי- באינטרנט.

שיהיה בהצלחה!

ישן 14-05-2008, 19:48
  z84nncv z84nncv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי z84nncv שמתחילה ב "אחד שלא יודע לשאול - עוד לפני צו ראשון"

קודם כל לא יודע למה בכלל פיספסתי - תודה רבה רבה על התגובה

--

תראי אני שואף לנסות להגיע לצו ראשון כבר עם יעד/כיוון
אני לא רוצה לנסות להתקבל למטכל אם אני יודע מראש שלא יקבלו אותי עם מינוס אחד בעינים ואז לקבל זין גדול ושחור מול הפנים בעוד אני תוהה למה בזבזתי על זה תזמן :>

אני לא רוצה ללכת להכשל בכוונה ביחידות מודיעין/תלפיות/עתודה ואז לגלות שאני לא יכול להגיע לקרבי - לא רוצה ללכת על הגחלים שאני בעצמי הדלקתי

אממ אפשר לקבל ממישהו ששירת במטכל/שייטת מידע איך השירות, דרך מי/מה אני צריך לעבור בשביל להגיע

בקיצר אני מחפש איזה תוואי או שביל מה לעשות עם מי לדבר ומה לומר איפה בשביל להגדיל את הסיכוים להתמיין לאחת מהיחידות מטכל/שייטת

תודה
z84nncv
ישן 15-05-2008, 16:16
  משתמשת נקבה miany miany אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.05.08
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי z84nncv שמתחילה ב "[QUOTE=aronas17]טו..."

היי,
אני לא מבינה גדולה,
אבל אני אנסה לעזור...

אז ככה, הבנתי שיש לך עוד מעט צו ראשון -
בקשר לבעיות שהזכרת (אורטופדיות) אף אחד לא יוכל לתת לך כאן תשובה, כי רק רופא מוסמך שמבין יוכל להחליט אם וכמה פרופיל להוריד.
יש סיכוי שיורידו לך פרופיל ויש סיכוי שהבעיות יופיעו רק כסעיפים (שלא יורידו פרופיל. לעיתים, סעיף מסויים יכול למנוע קבלה ליחידה מסויימת, תלוי ביחידה ובסעיף).
בכל מקרה את זה תוכל לדעת רק אחרי שתהיה אצל הרופא בצו ראשון. אם אתה רוצה להיות מסודר וסגור מכל הכיוונים -
אני הייתי ממליצה ללכת לרופא/אורטופד לפני הצו, ושיבדוק אותך ויכתוב אם יש בעיות, או שאולי אלו בעיות שלא מונעות תפקוד נורמלי, ולהביא את המסמכים לרופא בלשכה.

בנוגע להגעה לשייטת/מטכ"ל:
ממה שאני יודעת לשייטת לא ניתן להגיע עם כל ליקוי ראייה (גם לא סעיף ראייה קל כמו שלך), ולמטכ"ל כן.
שוב, אל תיקח את זה כ-100%, אבל זה מה שאני יודעת.
אחרי שתהיה בצו ראשון ייקבעו לך נתונים, (קב"א, צד"כ - שאם אתה לא מכיר את המושגים תריץ חיפוש פה או בגוגל ואני בטוחה שתמצא).
לפי הנתונים שייקבעו לך, תקבל בשנה הבאה זימון ליום סיירות במידה ותמצא מתאים.
ביום הסיירות אנשים מאותרים ליחידות השונות ביניהן מטכ"ל ושייטת.

עד אז, מבחינת כושר אני הייתי אומרת שתצטרף לאחת מהקבוצות הכנה לצה"ל באיזור מגורייך - אני בטוחה שזה יעזור.
שם נמצאים האנשים שמבינים הכי טוב מה צריך לעשות בכדי להגיע ליחידות השונות ,
כמה ואיך להתאמן וכו'.
אז זה יהיה הכי טוב בשבילך...

כל הכבוד על המוטיבציה!! המון בהצלחה..
אם לא הבנת משהו תשאל, אני אנסה לעזור
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:37

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר