
27-04-2005, 22:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
היד האחת עוקרת יישובים חוקיים - היד השניה מלבינה יישוב לא חוקי, הכפר הבדואי אום בטין
הכפר הבדואי אום בטין יקבל מעמד חוקי
יום רביעי, 27 באפריל 2005, 16:32 מאת: צפריר רינת, הארץ
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://wmh.walla.co.il/w/18-200/51621-18.jpg]
ילדים בדואים בנגב. פסולת רפואית ועירונית בשטח שבו משחקים ילדי הכפר (צילום ארכיון: תמר נהרי)
הליך ההכרה קיבל תאוצה בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישו ארגוני זכויות אדם לפני שנתיים. משרה"פ נערך לתת שירותי תברואה לכפר
משרד הפנים החל בהליכים להענקת מעמד חוקי לכפר הבדואי אום בטין בנגב, ונערך לתת לו שירותים מוניציפליים ובראשם שירותי תברואה. שר הפנים אמור לחתום בקרוב על צווים שיגדירו את שטח היישוב ויהפכו אותו ליישוב מן המניין במועצה האזורית אבו בסמה, שהיא המועצה האזורית הראשונה של יישובים בדואיים.
הליך ההכרה קיבל תאוצה בעקבות עתירה לבג"ץ שהגישו לפני שנתיים העמותות "אדם טבע ודין" ורופאים לזכויות אדם וארגון "אל עונה", המייצג את הכפרים הבדואים הבלתי מוכרים בנגב.
העותרים דרשו מהמדינה לפעול לטיפול במפגעים הסביבתיים והתברואתיים באום בטין, שבגלל מעמדו הבלתי מוכר לא קיבל שירותים מוניציפליים. בין השאר הוצגו בעתירה עדויות על הימצאות פסולת רפואית ועירונית בשטח שבו משחקים ילדי הכפר.
האשפה בכפר תפונה לפני קבלת ההחלטה
לפני שבועיים מסרה פרקליטות המדינה הודעה לבג"ץ לפיה שר הפנים, אופיר פינס, קיבל את המלצת גורמי התכנון במחוז דרום להכיר בכפר. קודמו של השר, אברהם פורז, קיבל אף הוא את ההחלטה. כן הוחלט כי לפני שיושלמו הליכי ההכרה יתחיל הכפר לקבל שירותים שונים, ובהם פינוי אשפה.
בעקבות ההחלטה, המועצה האזורית אבו בסמה תיערך בשבועות הקרובים לתת שירותי פינוי אשפה, ריסוס והדברה לאורך נחל חברון, העובר סמוך לכפר ויוצר מפגעים תברואתיים קשים.
http://news.walla.co.il/?w=/1/707309
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|