לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-05-2008, 10:52
  מנגינת החליל מנגינת החליל אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 09.08.07
הודעות: 1,376
"שיתוף הפעולה המלא" של אולמרט: "לא זוכר,לא זוכר "

חקירה לא שקטה

איציק סבן, כתבנו לענייני משטרה
באווירה מתוחה נחקר שוב רה"מ באזהרה כמה משאלות החוקרים זכו לתשובה "אני לא זוכר" אולמרט האשים אותם ואת אנשי הפרקליטות: "יש נגדי הדלפות פרועות" סדקים ראשונים ב"שיתוף הפעולה המלא" סדקים ראשונים בשיתוף



הפעולה "המלא" של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, עם החוק־ רים. כשעומת עם עדויות שהצטברו נגדו בפרשת "מעטפות הדולרים" - זכו חלק משאלות החוקרים לתשובה "אני לא זוכר."



ראש הממשלה נחקר בפעם הש־ נייה באזהרה בפרשה. חוקרי היחידה הארצית לחקירות הונאה, בראשות תת ניצב שלומי איילון, הגיעו ביום שישי למעונו בירושלים. החקירה החלה בשעה 10:00ונמשכה כשעה.



בשונה מהחקירה הראשונה לפני שלושה שבועות, שבה ראש הממשלה היה נינוח, גורם המעורב בחקירה אמר כי הפעם היתה האווירה בין החוק־ רים לבין אולמרט מתוחה. "ניכר היה שראש הממשלה מתוח,"אמר הגורם.



גורם המעורב בחקירת רה"מ:



בחקירתו הקודמת האווירה היתה נינוחה הרבה יותר



האווירה נהפכה למתוחה



עוד יותר כאשר אולמרט תקף את חווקריו, כמו גם את הפרקליטות, והאששים אותם ב"הדלפות פרועות נגדי."בחקירתו עומת ראש הממשלה עם ההעדות שהשמיע נגדו חברו,,עו"ד אורי מסר. אולמרט נדרש לאשר או להכחיש את טענות מסר, מי שלטענתת אולמרט, ריכז את כל הכספים בעבורו. מסר שי־ רטט לחוקרים את הציר שדרכו זרמו הכספים לאולמרט.



אולמרט גם נשאל על חומרים שנ־ מצאו ביומניה של ראש לששכתו לש־ עבר, שולה זקן, המתעדיים העברה של מאות אלפי דולרים מטלנס־ קי לידיו, גם בתקופות שלא בהןן בחירות. ההתקיימו ק ראש הממשלה לא הכחיש את הטענה ואמר, בין היתר, כי "אינו זוכר."



צוות החוקרים גם דרש מאולמרט ליישב את הסתירה בין טענתו בחקי־ רתו הקודמת לבין ממצאים שהם חשפו בנוגע לכך שהוא אכן קיבל כספים



החוקרים סבורים כי כבר בשלב זה ניתן לגבש המלצה להגשת כתב אישום נגד אולמרט



שלא רק למטרות בחירות. אולמרט גי־ לגל את האחריות על אנשיו הקרובים ביותר ואמר: "אינני זוכר. אורי (מסר) ושולה (זקן) ריכזו את נושא הכספים."



אולמרט שב וטען כי הכספים שקי־ בל שימשו אותו למטרות פוליטיות, ולא למטרות אישיות. גורם המעורב בחקירה סיפר אמש כי אולמרט התק־ שה להשיב מה עשה עם אלפי דולרים שקיבל בעת שהיה ראש עיריית ירוש־ לים ושר התמ"ת, ומה נתן תמורתם.



בנוגע לחשד לשוחד, אולמרט אמנם הוזהר כי הוא חשוד בעבירה, אך מקור המעורב בחקירה טען כי "עדיין מוקדם לקבוע אם ניתן יהיה להאשימו בכך."החוקרים משוכנעים כי אולמרט קיבל כספים ונתן בתמורה טובות הנאה לט־ לנסקי ולאישים נוספים, וניצל את מע־ מדו לקידום עסקיהם.



אחת הפרשות ששבות ומוזכרות היא פרשת חברת הלוויינים "אימאג' סאט."כשפרשת מעטפות הדולרים התפו־ צצה, פירסמו עיתונים זרים כי טלנסקי הוא אחד מתשעת המשקיעים בחברת הלוויינים הנמצאת בבעלות חלקית של התעשיות הביטחושניות הישראליות. החברה משכירה לווייני ריגול למדי־ נות שאינן מחזיקות בלוויינים שכאלה. בתביעה שהגישו בעלי החברה, ובהם גם טלנסקי, לפני כשנה, הם תובעים את מדינת ישראל בסכום של שישה מיליארד דולרים, בטענה שהמדינה סירבה לאפשר לחברה לסחור עם מש־ טרו של נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבז, מה שגרם להם נזקים. חוקרי המשטרה חושדים כי ייתכן שלטלנסקי היה מניע עסקי בקשריו עם רה"מ, אשר עשוי להיות הרקע למתן הכספים לאולמרט.



כמו כן, החוקרים סבורים שני־ תן כבר בשלב זה, לאחר בחינת חומר הראיות שנאספו, להמליץ לפרקליטות על הגשת כתב אישום נגד רה"מ בע־ בירות של קבלת דבר במרמה, הלבנת הון והפרת אמונים.



צוות חקירה מיוחד צפוי לצאת כבר השבוע לארה"ב במטרה לבצע חיקורי דין בבנקים שבהם אולמרט מחזיק או החזיק חשבונות.



itsiks@israelhayom.co.il


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel/server/GetContent.asp?contentsrc=primitive&dochref=ITD%2F2008%2F05%2F25&entityid=Pc00205&pageno=2&chunkid=Pc00205&repformat=1.0&primid=Pc0020500&imgext=jpg&type=Content&for=primitive]





[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://62.128.57.2/Olive/AM3/Israel/server/GetContent.asp?contentsrc=primitive&dochref=ITD%2F2008%2F05%2F25&entityid=Pc00202&pageno=2&chunkid=Pc00202&repformat=1.0&primid=Pc0020200&imgext=jpg&type=Content&for=primitive]
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:12

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר