לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 28-04-2005, 20:29
  sk soldier sk soldier אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.04.05
פיזור הערפל בקשר למודיעין שדה - לוחם איסוף

שלום,

עברתי על האשכולות בפורום הזה ונדהמתי מכמויות החומר האדירות בקשר לחיל מודיעין השדה ותפקיד לוחם האיסוף. עוד יותר נדהמתי מהעובדה ש99% מהחומר הוא זבל טהור, ושהשמועות פה רצות מפה לאוזן.

מכיוון שאני לא יכול להתייחס לכל מה שנכתב כאן (זה יקח לי יומיים), אני מתחייב לענות על כל שאלה שתישאלו אותי, כאן בטופיק הזה. כל שאלה, בכל תחום הקשור לנושא.

יש לי רק תנאי אחד - אל תתווכחו איתי. אני כותב מנקודת מבט של אחד שמשרת בחיל שנה ושמונה חודשים, (מסלול, לסקרנים: טירונות בבהל"צ, אימון מתקדם במו"ס, אימון לפני לחימה בסאסא, 4 חודשי קו, קורס מכ"ים, סמל צוות בצפון).

הידע שלי מבוסס היטב ואני מתחייב להיות אובייקטיבי, אין לי שום אינטרס למשוך אנשים אל החיל או להפך.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-04-2005, 14:53

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sk soldier שמתחילה ב "פיזור הערפל בקשר למודיעין שדה - לוחם איסוף"

אוקי, אז ככה:

א. האם התפקיד שלך מעניין? איזה הכשרות עברת והואם הוא נחשב קרבי?

מעניין? זו שאלה סובייקטיבית, אבל לדעתי האישית, הוא קצת יותר מעניין מתפקידים אחרים של חי"ר, מאחר שבנוסף ללחימה הוא משלב גם עבודה עם מודיעין, ארטילריה, קשר ועוד אמצעים שבחי"ר אין לך סיכוי לפגוש.

ובקשר להכשרות - כבר אמרתי, אתה מתגייס, עושה טירונות בבהל"צ, טירונות שהיא דומה לכל טירונות קרבית אחרת, בערך כמו טירונות של חי"ר. אחר כך עושה אימון מתקדם במו"ס - אימון בו אתה לומד את המקצוע שלך, מתמקצע במודיעין, קשר, ארטילריה, חי"ר ואמצעים.

סך הכל, המסלול מאתגר לא פחות ממסלול חי"ר, ואפילו יותר מאחר והוא משלב מאמץ מנטלי בנוסף למאמץ הפיזי.

אחר כך אתה עובר לחפיפה בקו, גם תקופה לא קלה, אחרי 4 חודשים - תרגיל מסכם מסלול (משהו שואתי ברמות) וזהו, סיימת מסלול.

האם התפקיד נחשב קרבי? מבחינת הצבא הוא נחשב בדיוק כמו שירות חי"ר - משכורת לוחם, תעודת לוחם אחרי שנתיים וכו'.

אבל האם הוא באמת קרבי, או, "קרבי על הנייר"? תראה, זה תלוי מה אתה מחפש בשירות שלך.

אם מה שאתה מחפש בצבא זה לטחון, אבל ממש לטחון בקטע של מחסומים, מעצרים ויריות, אם אתה מחפש להרגיש את המלחמה בשטחים, לחטוף אבנים, ולסמן 20 איקסים על הפלטופ - אל - אל תלך למוד"ש, ושתדע, אם תגיע למתקדם ותרצה לעבור לחי"ר אחר - גם אלוהים לא יעזור לך.

אבל אם מה שאתה מחפש זה שירות קרבי, אבל שירות מעניין וחשוב, אם אתה לא רוצה להרגיש כמו כלב שמירות אלה כמו אחד שעושה עבודה חשובה באמת, עבודה מודיעינית, אם אתה מחפש אנשים איכותיים ועבודה מעניינת בלי טחינה מיותרת - זה המקום בשבילך.

ב. הבנתי שחלק מהתפקידים שם מתסכמים בישיבה ממושכת במארבים וכו', נכון?

התפקיד של הצוותים המדלגים בגבול הצפון הוא ביצוע מארבים בדרום לבנון. לפעמים בצוותים אורגניים ולפעמים בשילוב עם גבעתי או אגוז.

ג. האם השירות שם מחייב קבע?

לא. מאיפה אתם מביאים את זה....

שאלות של נוב, אבל אם תוכל גם לספר על השירות בכלליות ועל האנשים זה יהיה אחלה

טוב, התייחסתי לזה כבר קודם בתשובה לשאלה הראשונה....האנשים איכותיים באמת, בגלל שהחיל מעדיף אנשים עם קב"א גבוהה.

איזה רובאי אתה מקבל אחרי קורס מכ"ים ? (לא בכללי, רק במודיעין שדה)

קורס מ"כים לא מעלה לך את הרובאי, בגלל שצוותים אורגניים של יחמ"מ פועלים בצוותים ולא כמו חי"ר - כיתה, מחלקה, פלוגה. לכן, גם ההסתערות היא בצוותים, וזה לא משפיע על הרובאי שלך (תרגיל כיתה - 05, תרגיל פלוגה - 07 אם אני לא טועה, ויחמ"מ עובדים רק בצוותים...)

ואם זה נכון שמקבלים אנשים רק עם פרופיל 97

לא, בזמני זה היה 82 ומעלה, יכול להיות שהיום זה 72.

אה ואין גדס"ר או משהו כזה, נכון ? P:

לא בדיוק, מה שיש זה דבר כזה:

לכל גדוד, גדוד עזה, גדוד איוש וגדוד לבנון יש את הצוותים הנייחים, מה שנקרא "עטפים", התפקיד שלהם הוא לשבת ולתצפת מתוך עמדה קבועה, ולפעמים הם שולחים חוליות רגליות למארבים.

ויש לכל גדוד לפחות צוות אחד, צוות רגלי. הצוות הזה לא יושב במוצב אלא מבצע כל הזמן מארבים (בלבנון - מארבי חי"ר ותצפית, באיו"ש ובעזה - אלמנות קש, כניסה לבתים של תושבים ערביים ותצפית משם). הצוותים המדלגים אמורים להיות הכי מקצועיים והם נחשבים לצוותים המובחרים בגדוד. הצוות המדלג בלבנון לא שייך לשום פלוגה אלה כפוף ישירות לגדוד, לכן הצוותים האלה דומים למין "סיירת" של הגדוד (אבל אבל אבל! בשום אופן אי אפשר להשוות את הצוותים האלה לפלס"ר נח"ל או לכל יח"טית אמיתית אחרת, בשום צורה!!!)

לאור הביקוש העצום שיש לו מבחינת סימון במנילה,

אתה בטוח בזה???????

האם ציון קב"T גבוה ישפר את הסיכוי שלי להכנס לחיל?

בהחלט, החיל בפירוש מעדיף אנשים בעלי קב"א גבוהה.

אילו אפשרויות קידום יש בחיל?

אני לא בדיוק מבין את השאלה, אבל אנסה:

אתה מסיים מסלול, אתה יכול לעבור קורס מ"כים, קצינים. ברגע שאתה קצין אתה קצין תצפית - יכול לשמש קצין תצפית בכל גדוד, בכל גזרה. מקווה שזה עונה לך.

האם לתפקיד אופי מונוטוני? האם הפעולות בהן לוקחים חלק הן תמיד אותו דבר או שיש התפתחות ושינוי?

הפעולות הן בדרך כלל אותן פעולות, פעם ב- יוצא לך לעשות משהו איכותי באמת. בסך הכל התפקיד די מגוון.

אתם מוזמנים להמשיך לשאול.

נערך לאחרונה ע"י sk soldier בתאריך 29-04-2005 בשעה 14:56.
ישן 29-04-2005, 15:44
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
תיקונים קלים,הערות והארות .
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי sk soldier שמתחילה ב "אוקי, אז ככה: [u][i]א. האם..."

1.חבל שפתחת בהשמצות של אחרים והיתהוללות עצמית "אל יתהלל חוגר כמפתח" (והרי אתה חוגר!!!).
2.מו"ס ניקראת כבר כ-4 שנים ביסלמ"ש - בית הספר למודיעין שדה. (משמע- כשהיית בתחילת התיכון זה כבר לא ניקרא מו"ס ולגבי ההסטוריה של מו"ס אוכל לפרט בהזדמנות אחרת).
3.מי שמחפש להרגיש לחימה בשטחים מוזמן לגדוד ניצן -שם כן חובים שטחים/איו"ש, אם כי לא במובן של מחסומים וכו' כפי שהזכרת - אך משימות איסוף יעודיות ,מארבים המכונים אלמנות קש ועוד...מבוצעים בשוטף ויתרה מזאת הבנת הנעשה בשטחים באופן כללי הינה בראיה רחבה יותר בעבור לוחם גדוד איסוף מאשר חי"ר רגיל נוכח החשיפה למידע רב ומסווג,לנעשה בגזרה רחבה ולמעורבות המהותית בסיכול פח"ע .
4.לאחר קורס פיקודי הלוחם מוסמך כרובאי-תצפיתן 08 !!!!
5.פרופילים יש היום גם 72 (תלוי בסעיף כמובן).
6. לגבי מקבילי פלס"ר וכו' - בניצן ישנן מספר פלוגות המורכבות כל אחת מלוחמים המאוגדים בצוותים ניידים הכשירים לבצע פעילות שטח במלוא מובן המילה ואף עושים זאת לבד או בשת"פ עם גדס"רים ושאר יחידות מיוחדות. בגדוד נשר ישנה פלוגה ניידת המבצעת פעילות דומה בגזרתה ובשחף -מה שהזכרת (לא ארחיב בנדון ולא אציין מספרים וכו') .
7. צודק מי שכתב שהביקוש גבוהה -יחס המתמודדים על כל מקום בחיל כלוחם איסוף אכן מרשים בכל קנה מידה.
8. למען הגילוי הנאות על הקוראים להבין שאתה משקף את הנעשה בעיקר ביחידתך מפרספקטיבה של 1.8 בצבא בכלל כפי שציינת (שזה יפה ונחמד) אך עדיין לא מספיק כדי לקבוע בנחרצות לגבי כל החיל .
אך היומרה חיובית והכוון טוב- שיהיה לך חג שמח והצלחה בחלק השני של שירותך.

כל טוב
טליק
ישן 29-04-2005, 16:41

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "תיקונים קלים,הערות והארות ."

:::::::

1.חבל שפתחת בהשמצות של אחרים והיתהוללות עצמית "אל יתהלל חוגר כמפתח" (והרי אתה חוגר!!!).

על מה אתה מדבר, איזה השמצות??

2.מו"ס ניקראת כבר כ-4 שנים ביסלמ"ש - בית הספר למודיעין שדה. (משמע- כשהיית בתחילת התיכון זה כבר לא ניקרא מו"ס ולגבי ההסטוריה של מו"ס אוכל לפרט בהזדמנות אחרת).

נכון, אבל הרבה יותר קל וקצר לקרוא לו מוס, המפקדים שלנו תמיד קראו לו מוס ואף אחד לא אומר ביסלמ"ש (זה ארוך מדי).

3.מי שמחפש להרגיש לחימה בשטחים מוזמן לגדוד ניצן -שם כן חובים שטחים/איו"ש, אם כי לא במובן של מחסומים וכו' כפי שהזכרת - אך משימות איסוף יעודיות ,מארבים המכונים אלמנות קש ועוד...מבוצעים בשוטף ויתרה מזאת הבנת הנעשה בשטחים באופן כללי הינה בראיה רחבה יותר בעבור לוחם גדוד איסוף מאשר חי"ר רגיל נוכח החשיפה למידע רב ומסווג,לנעשה בגזרה רחבה ולמעורבות המהותית בסיכול פח"ע .

אולי לא הבהרתי את עצמי - ברור שגדוד ניצן חווה את השטחים - הוא הרי נמצא בשטחים!!

אבל מה שהוא עושה שם שונה ממה שחירניק עושה - חירניק נמצא במחסומים באופן פיסי, חירניק מבצע מעצרים של מבוקשים, חירניק בדרך כלל לא יוצא מהשטחים עם פחות משני איקסים על הנשק - ואלו דברים שלוחם איסוף לא מתנסה בהם.

אני יודע שאנשי גדוד ניצן מרוצים לרוב מהשירות אבל אתה יכול לשמוע אלפי תלונות שהתפקיד שלהם הוא בסך הכל להסתכל על אחרים עושים עבודה, במקום באמת לעשות אותה.

חשיפה למידע רב ומסווג? הסיווג הבטחוני של החייל הזה לא עולה על הסיווג של רשימת מכולת, ולא רק ביחידה שלי, אני מכיר לפחות שני אנשים מגדוד ניצן שעומדים להשתחרר, לא עברו סיווג בטחוני וזה לא מפריע לאף אחד.

חירניקים נשלחים למשימות של מעצרים וחיסולים ואלו דברים שלוחם איסוף פשוט אינו מיועד אליהם, הוא נועד לאסוף מידע טקטי בזמן אמת והכשרת הלוחם שהוא עובר נועדה אך ורק על מנת להגן על עצמו, ולא על מנת לתקוף. זה ההבדל העיקר בין חירניק ללוחם איסוף, וזאת עובדה.

4.לאחר קורס פיקודי הלוחם מוסמך כרובאי-תצפיתן 08 !!!!

לא נכון בפירוש.

לאחר קורס מ"כים הרובאי שלך הוא 04, מש"ק יחמ"מ 08, אין כאן וויכוח.

זה בדיוק כמו שהנדסה קרבית עושים רובאי 05 - פלס 07.

אין מקום לבלבול בין רובאית לבין הכשרה מקצועית (פלס, תצפיתן, תותחן וכו'). וזאת עובדה.

6. לגבי מקבילי פלס"ר וכו' - בניצן ישנן מספר פלוגות המורכבות כל אחת מלוחמים המאוגדים בצוותים ניידים הכשירים לבצע פעילות שטח במלוא מובן המילה ואף עושים זאת לבד או בשת"פ עם גדס"רים ושאר יחידות מיוחדות. בגדוד נשר ישנה פלוגה ניידת המבצעת פעילות דומה בגזרתה ובשחף -מה שהזכרת (לא ארחיב בנדון ולא אציין מספרים וכו') .

לא בדיוק הבנתי מה אתה מנסה להגיד, אז אני רק אשאל:

האם אתה טוען ברצינות שיש מקום, אפילו מקום קל להשוואה בין הפלוגה הניידת של גדוד ניצן לבין, נניח, פלס"ר גבעתי??

אם לא הבנתי נכון, תקן אותי (אני מקווה שלא הבנתי נכון).

7. צודק מי שכתב שהביקוש גבוהה -יחס המתמודדים על כל מקום בחיל כלוחם איסוף אכן מרשים בכל קנה מידה.

זה חדש לי,ודי מוזר למען האמת.

8. למען הגילוי הנאות על הקוראים להבין שאתה משקף את הנעשה בעיקר ביחידתך מפרספקטיבה של 1.8 בצבא בכלל כפי שציינת (שזה יפה ונחמד) אך עדיין לא מספיק כדי לקבוע בנחרצות לגבי כל החיל .

כתבתי אך ורק דברים שאני בטוח בהם, ומנקודת מבט שחד שדי מרוצה מהשירות.
ישן 29-04-2005, 21:05
  טליק טליק אינו מחובר  

הבהרות
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי sk soldier שמתחילה ב "::::::: [i][u]1.חבל שפתחת..."

1. כתבת בתחילת השרשור :" עברתי על האשכולות בפורום הזה ונדהמתי מכמויות החומר האדירות בקשר לחיל מודיעין השדה ותפקיד לוחם האיסוף. עוד יותר נדהמתי מהעובדה ש99% מהחומר הוא זבל טהור, ושהשמועות פה רצות מפה לאוזן"- מקווה שהבהרתי את נקודתי הראשונה.
האם לא ניראה לך שדבריך אילו יהירים משהו? האם כל כותבי הפורום עד אליך ,מר שנה ושמונה כבוד, דוברי שטויות וזבלנים?, ממי שרק הפך תקליט לפני חודשיים הייתי מצפה ליותר ענווה וכבוד למי שנמצא אולי יום יותר ממנו בצבא ובכלל לכל אדם .

2. גם את מפקדיך לפיכך יש לתקן היות וגם הם ברובם התגייסו בעידן ביסלמ"ש.
תקוותי שאתה כמפקד תנחיל לפקודיך את השם הנכחי .
להשכלה: מו"ס = מודיעין וסיור .
יעודו ,מבנהו וארגונו ,התכנים בו, המפקדים בו ,ההסמכות בו ועוד..היו שונות ברובן ממה שאתה מכיר כיום- בקיצור הרבה מאד סופות חול היו בצאלים מאז .
נזכיר בהזדמנות זו את מפקד מו"ס האחרון שהיה אל"ם דרור וינברג ז"ל שנהרג בקרב בסמטת הגבורה בחברון יחד עם לוחמים וחברי כיתת הכוננות הי"ד, מחליפו הוא שיסד למעשה את ביסלמ"ש.

3. כתבת : " חירניק בדרך כלל לא יוצא מהשטחים עם פחות משני איקסים על הנשק - ואלו דברים שלוחם איסוף לא מתנסה בהם","חירניקים נשלחים למשימות של מעצרים וחיסולים" ,אביסל'ה הגזמת!- עפ"י החישוב שלך היו אמורים להיות בעשרות מונים יותר פלסטינים הרוגים בשטחים-מה שטרם קרה .
אני מציע לדייק ולהבחין בין פעילות מבצעית במתאר ומאפייני חי"ר (שמבצעים גם תותחנים והנדסה וכו') באיו"ש ,כגון: מעצרים פשוטים ,פשיטות, מחסומים,הפס"דים וכו' שברובם לא נורית אש חיה כלל ,לבין פעילות בה יש סבירות גבוהה לירי קטלני המבוצעת ברובה ע"י גדס"רים ויחידות מיוחדות כמו ימ"ס,דובדבן, שייטת וכו'...(שאינם כל חי"רניק בלי להעליב אף אחד).
ואם לעמוד תחת אש נחשב עבורך- אז גם חבר'ה בניצן התנסו בכך לא פעם.
גדוד ניצן לפיכך ממלא ביעודו את ה"טריגר" לחלק לא מבוטל מפעילות של היחידות המיוחדות ומלווה באופן שוטף את פעילויותיהן במתארי עבודה שונים הכוללים יכולות שטח /הסתתרות /טכנולוגיה ועוד..ברמה שלא מביישת אף יחידה מיוחדת ויותר מכך .
רמתם המקצועית של לוחמי האיסוף בפלוגות ה"רגליות" בניצן מוערכת מאד ע"י גורמים רבים הן בתחום האיסוף והן בתחום ההתמודדות עם השטח והאיומים בו (לא היו מעיזים להשאיר אלמנה באמצע ישוב פלסטיני לבד אילולא כן).
יתירה מזאת רוב החי"רניקים( למעט גדס"רים ומיוחדים למיניהם) לא מתנסים באותה אינטנסיביות ורמה מקצועית במארבי הסתתרות ,הפעלת אמצעים טכנולוגיים, ראייה מרחבית והבנת מרכיבי הזירה והאוייב כשם שלוחם איסוף חווה בשירותו המבצעי.
בקיצור -לא ראיתי חי"ריקים רבים שהם הקטליזטור למבצעים וכו'...
לכן " אלפי תלונות " כפי שכתבת -זו שמועה זדונית כי אין אלפי תלונות ומי שמבין במה מדובר ומה חשיבות הדברים מבין גם מה חשיבות העיסוק והמקצוע ככלל (ולכך צריך זמן וניסיון קרבי מצטבר של בוגר מסלול בדר"כ)
תמיד תמצא את זה שלא יהיה מרוצה וירצה להיות רמבו 5 או שוורצנגר 2 אך זהו מיעוט הבטל בשישים המדבר פקה פקה ועושה בולו בולו וחוץ מרוח וניפנופים אין בו כלום מלבד רצון להיות גובני'ק ולצאת מהיחידה במסווה של "אני גבר" ( כן גם את אלו ראיתי בעברי ולא ביחידה אחת )!!!
סוגיית הסווג- חיילים שלא עברו סווג הינן בגדר של תקלות /יוצאים מן הכלל ואינם מעידים על הכלל (ראוי שתדע זאת).
לוחם איסוף נדרש לסווג בטחוני מתוקף היחשפו למידע רגיש ולעיתים יידרש לחתום שו"ס.(גם אצלך בגדוד !) -אז רשימת מכולת כדבריך זה אם אתה סמל מחלקת המטבח בגדוד שלך .
כשעובדים עם מידע מודיעיני רגיש,גורמים כמו שב"כ ויחידות מיוחדות אחרות צריך סווג - מה לעשות.

4. סוגיית הרובאי- לאחר בדיקה עם שני שלישים בחיל שבוצעה היום ודליית פרטים מזכרוני ,הריני לבשר לך כי הנושא עבר ויעבור גלגולים לא מעטים-
היה פעם לוחם תצפיתן 08 אח"כ מש"ק תצפיתן יחמ"ם 08 וכעת יש גם תצפיתן 08 ומחר יהיה לוחם איסוף 08.
הדבר נובע מהגדרות מקצוע שונות(סימול מקצוע מספרי ומילולי בשלישות) ולהאיר את עינייך פעם רק גדוד ניצן היה לוחמים ושחף לא!!! כמובן שהמצב שונה דהיום והנושא יושר בחיל כך שכולם לוחמי איסוף כדת וכדין בסוף מסלול לוחם איסוף.
ככה זה באבולוציה של חיל חדש שניבנה וההגדרות בו משתנות בהתאם להתפתחויות בו -להזכירך- לוחם איסוף הינו הגדרה חדשה יחסית.

6. כבר עניתי.

7. מוזר יותר שזה חדש לך משום שבשלוש השנים האחרונות לפחות זה המצב- בדוק ומאומת !!!

8. כל הניכתב כאן הינו במגבלות בטחון מידע אך בהחלט ניתן לקבל מושג טוב על אופי השירות במוד"ש כך שמלש"בים וחיילים ישכילו /יעריכו וילמדו קצת אודות חיל שנימצא בתנופה בכל המובנים .

חג שמח ושבת שלום
ישן 30-04-2005, 14:11

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "הבהרות"

טוב, תראה, אין לי מה להתווכח איתך. אתה מכיר את היחידה שלך יותר טוב ממני, אני רק יכול לתת לך את עשרות האנשים המתוסכלים מגדוד איוש ועזה, שמרגישים שלא סומכים עליהם בתור לוחמים.

בסך הכל, מה שיש לי להגיד על השירות זה: אין לך את הכבוד שיש לחי"ר, אין לך את ההווי שלהם, אין לך את היוקרה שלהם. אבל יש לך שירות מעניין, ויש אתך אחלה אנשים.

רק דבר אחד:

4. סוגיית הרובאי- לאחר בדיקה עם שני שלישים בחיל שבוצעה היום ודליית פרטים מזכרוני ,הריני לבשר לך כי הנושא עבר ויעבור גלגולים לא מעטים-
היה פעם לוחם תצפיתן 08 אח"כ מש"ק תצפיתן יחמ"ם 08 וכעת יש גם תצפיתן 08 ומחר יהיה לוחם איסוף 08.
הדבר נובע מהגדרות מקצוע שונות(סימול מקצוע מספרי ומילולי בשלישות) ולהאיר את עינייך פעם רק גדוד ניצן היה לוחמים ושחף לא!!! כמובן שהמצב שונה דהיום והנושא יושר בחיל כך שכולם לוחמי איסוף כדת וכדין בסוף מסלול לוחם איסוף.
ככה זה באבולוציה של חיל חדש שניבנה וההגדרות בו משתנות בהתאם להתפתחויות בו -להזכירך- לוחם איסוף הינו הגדרה חדשה יחסית.

הם יכולים לקרוא לזה גם יצחק רבינוביץ' או מש"ק תרנגולות 07, 09 או 0250. זה לא משנה.

הבחור מצנחנים שאל על הרובאות שלך אחרי קורס מ"כים, וזו, מה לעשות, נשארת 04, לא יעזור כלום.

האם יש כאן בעיה עם הגדרת המונח "רובאי"?

אגב, הבנתי שנוב 04 כבר עושים 03.
ישן 30-04-2005, 16:33
  טליק טליק אינו מחובר  

עובדות והבהרות נוספות
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי sk soldier שמתחילה ב "טוב, תראה, אין לי מה להתווכח..."

נתחיל מהסוף- הבנת ממש לא נכון- טירונות היא 04 היתה ותישאר!!!
אני מכיר באופן פרטני יותר ממקרה אחד בו אושרו טפסי 55 מחי"ר למוד"ש וגם נשרי טיס ואפילו כאלו שנשרו ממסלול ביחידה,שייטת ומיחידת החילוץ של ח"א והפכו למפק"צים ויותר מכך וכו' ,שעברו מתוך בחירה למוד"ש .
יתירה מזאת- ישנם מפקדים ברמות שונות שבבקו"ם חתמו ויתור על יחידות מסוימות לאחר שעברו גיבוש והתעקשו להגיע למוד"ש.
כבוד -יש בריבוע ואתה מוזמן לבקר ולשמוע מפקדים ברמות שונות ממגוון יחידות ורכזי שב"כ המוקירים ומעריכים את לוחמי האיסוף המהווים פיבוט במבצעים וסיכול פח"ע!!! סומכים עליהם באופן מלא ואף נעזרים בכישוריהם לאימון חייליהם שלהם בתחומים שלא יפורטו כאן.
הוואי- צא וראה ,היה נוכח בערבי פלוגה וגיבוש של צוותים בפלוגות בניצן -תלמד מה זה אחוות לוחמים וגאווה.
הראיה הכי טובה היא בקשר שנישמר לאורך שנים אחרי השחרור בין הלוחמים,הקשר עם משפחות החללים והפצועים (יבדו לחיים ארוכים) וכו'....בסה"כ קל יותר ליצור הוואי וקשרים טובים כשעובדים בצוותים קטנים ,כשיושבים בשיח 3 ימים וכו' -ממש משפחה.
אינני מצפה שתכיר כל זאת כי אתה משחף ועושה שירות רע ליחידתך ששמה אותך למפקד בה וחבל! אך ממקומי שהוא "יום יותר משנה ושמונה" ,נסיון ומגע עם גורמים עליהם רמזתי ,אני אומר זאת מתוך ידע והכרה ממשיים .
סתם להשכלה- רובאות ממש לא מטרידה היות ומי שצריך מעלה את רמת הרובאות בהתאם לצרכים ביחידתו/גזרתו -ראה בניצן דוגמאות.
מוד"ש הינו חיל מקצועי והכשרות הלוחמים נעשות בהתאם לצרכים המבצעיים בגזרות השונות, בדיוק כפי שקורה בכל מקום בצבא! לאור זאת מושם דגש רב יותר מבחילות אחרים על התמצאות ,שדאות וכו' שהם מרכיבי מקצוע עיקריים ובחלק מהיחידות/פלוגות /צוותים נעשית העמקה בתחומים יעודיים ויחודיים שלא אפרט.
אם למשהו חשוב לעשות תרפ"ל אז שיבושם לו, אך אני מכיר כמה יחידות מובחרות שבמתאריהן לא עושים תרפ"ל וכו' כי זה ממש מיותר ואין בכך משום לגרוע מ"לוחמניותן" ויתרה מזאת באותן יחידות לרוב הלוחמים לא יוצא גם לירות באוייב אש חיה ועדיין הם סופר -קרביים!!!
אז כנראה שצריך בגרות וראיה רחבה ע"מ להבין זאת ,כולי תקווה שתרמתי קצת לתהליך זה בקרב מי מהקוראים.
למען הגילוי הנאות- כותב שורות אלו מכיר את המערך ואינו משוייך לניצן מזה זמן כך שמילה טובה יש לי גם על נשר,שחף ......מתוך פרספקטיבה של שותף,צרכן ולקוח של מוד"ש שראה /חווה /עשה כמה דברים בצבא מחוץ למתחם השק"ם וחוץ מתורנויות מטבח/שמירה/קורסים/מחסומים וכו'...
חיל מודיעין השדה - הצופה שלפני המחנה!
ישן 01-05-2005, 13:46
  טליק טליק אינו מחובר  

תשובה
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ProphecY שמתחילה ב "כמה שאלות"

צוות מוביל הינו הכינוי לצוותים המיוחדים של גדוד שחף .
בגדודים האחרים השמות שונים ובנשר לדוגמא הם ניקראים הפל' הניידת וכו'....
הצוותים הללו (כפי שקראת להם בסוף צוות סיור מיוחד-שם היסטורי ששונה מאז) כולם אמורים לבצע פעילות איסוף מודיעין באופן נייד/מדלג במתארי שטח שונים תוך נקיטת טכניקות פעולה שונות ואמל"ח מגוון המצריך הכשרה נוספת וכשירויות נוספות.
באיו"ש לדוגמא עושים את מה שתיארת כגון: אלמנות קש, כניסות לבתים,מארבי תצפית וכו'...
בשחף לא כל זאת רלוונטי ולכן ישנה פעילות המותאמת לצרכי הגזרה והאוייב.
נשקים אישיים- תלוי בתפקידך ,השלב בהכשרה וכו'.... בגדול רוב הסיכויים שתקבל סוג של M16 לתצורותיו השונות (A4;A3;מטולון;מקוצרר;מקוצר;מנוסר;משובט .....).
סיכות- לכל גדוד/יחידה סיכה משלה, לבוגרי קורסי פיקוד סיכה נוספת וכמובן אם עברת קורס מקצועי תקבל סיכה שלו (חובשים וכו')... מקווה שלא קיפחתי אף סיכה (הגדוד ששכחת הינו נשר).
תירבחו ותיסעדו
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:30

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר