31-05-2008, 16:52
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
תחום המידות באלכוהול הוא בעייתי.
יש מידות לקוקטילים ומידות להגשה, וגם עליהן שינוי גאוגרפי משפיע.
לדוגמא, מידת הגשה בארץ היא בסביבות ה-50-60 מ"ל (כשאתה מזמין מנת וויסקי, לדוגמא, או שוט וודקה), בארה"ב, לעומת זאת, מנת הגשה היא בסביבות ה-30 מ"ל ומנת הגשה שלנו מכונה "Double Shot".
לגבי קוקטילים, אני דוגל בהחשבת 40 מ"ל כמנה. אם משתמשים בג'יגר למדידה (כוסית מתכת שצד אחד שלה הוא 20 מ"ל והצד השני 40 מ"ל) אזי ניתן בקלות לחשב חצי מנה, מנה ובשביל מנה וחצי משתמשים בכוס שוט.
עכשיו, בקוקטילים בהם אין רכיבים בלתי מדידים (לדוגמא, לאחר שמוזגים את הקוקטיל לכוס צריך "לסגור" אותו עם מיץ וכמות המיץ הנמזגת נקבעת לפי המקום הפנוי בכוס) אין לסוגיה באיזו מידה משתמשים השפעה על טעם הקוקטיל כל עוד שומרים על אחידות אולם תהיה לכך השפעה על גודל הקוקטיל המתקבל, ואז אתה עלול למצוא את עצמך עם קוקטיל קטן מדי בכוס גדולה או בקוקטיל שלא נכנס לכוס בה התכוונת להגיש.
בקוקטילים בהם יש רכיבים בלתי מדידים יש לכך השפעה גדולה על הטעם והחוזק של הקוקטיל.
|