באתר הלימודים שלי יש לכל סטודנט אתר פרטי משלו שאפשר להוסיף לו תיקיות וקבצים. לאותו אתר (שנכנסים אליו דרך אתר הלימודים) יש גם כתובת ל"קהל".
במסגרת פרוייקט, היינו צריכים להכין שערים לאתר. אני הכנתי את השער בשקף פאוור פוינט (עם אנימציות, מוזיקה ואפקטים) ושמרתי אותו בתור דף אינטרנט בודד. הכל טוב ויפה וכשמריצים את קובץ הדף הוא עובד מצויין. הבעיה היא שכאשר אני טוען אותו לאתר הדף לא מוצג כמו שצריך (או שרק הכיתוב עולה ותמונת הרקע וה-CLIP ART לא מופיעים או שכלום לא עובד). המרצה עצמו מתעקש שצריך להעלות את התמונה כקובץ JPEG אבל אז כל האנימציה לא עובדת ורואים רק תמונה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ErezTree שמתחילה ב "עזרה דחופה - הצגת שער שנבנה ב-PPT לאתר אינטרנט"
אם אתה מתעקש שיהיה בPPT, אין לי כלל ניסיון לגבי הדרך בה הפאוור פוינט מתמודד עם הקבצים, הרי צריך ליצור תיקיה נפרדת לתמונות כמובן - שורה תחתונה: אל תבנה על הפאוור פוינט לבניית אתרים.
ובקשר לאנימציה, מה רע בgif?
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Web שמתחילה ב "אני לא מוצא סיבה למה לא לעשות את השאר בHTML"
לא מתעקש.
המרצה הציע מספר דרכים לבנות את האתר. אחת הדרכים הייתה ליצור דף בוורד עם תמונה, כותרות וכמה אנימציות מה-CLIPART ולשמור אותה כדף MHT. הבעיה הייתה שמשום מה האנימציות בוורד לא זזו. כאשר עשיתי את זה בפאוור פוינט כמובן שהכל עבד חלק והוספתי אנימציות ואז הייתה אופציה לשמור את זה גם כMHT. עשיתי את זה אבל לצערי הרב גיליתי שכאשר אני טוען את הדף לאתר, אז במקרה הטוב (לא תמיד זה עבד) רק הכותרות הקופצות ב-WORDART מופיעות והשאר (תמונות ואנימציה) לא מופיעות בכלל.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ErezTree שמתחילה ב "לא מתעקש.
המרצה הציע מספר..."
בכל אופן, עזוב וורד, עזוב פאוור פוינט, התוכנות הללו יוצרות לך קוד מסורבל, לא תקני, והעבודה שהן עושות שחורה - כך שאל תתלפא מהתוצאות שיוצאות למו כפי שעשית. הייתי ממליץ לך בחום להתחיל ללמוד html ולבנות את זה כמו כל אחד דרך הקוד.
מדובר באופציית שמירה של ה-WORD/PPT בכל מקרה, אני מבין את הבעיתיות אבל בכל זאת לא אתחיל ללמוד עכשיו HTML רק בשביל זה. השאלה אם נראה לך שיש איזשהו פתרון שאפשר לעשות. אני אגיד לך מה מפריע לי - במחשב שלי אם אני פותח את הקובץ השמור הזה, הוא פותח INTERNET EXPLORER ומראה לי את הקובץ בלי בעיה עם כל האנימציה והשטויות. עכשיו בתכלס' אני רוצה להעלות את הקובץ הזה על האתר שאפשר לעלות אליו קבצים וליצור בו תיקיות וכדומה, לשמור אותו שם כקובץ הראשון ושבעצם הוא ייפתח ראשון באתר ויוצג. ואת זה אני לא מצליח לעשות.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי ErezTree שמתחילה ב "הכוונה היא כן ל-MHT (קובץ של MHTML)"
זה אומר שלא הבנת מה ניסיתי להגיד לך ב:
"אין לי כלל ניסיון לגבי הדרך בה הפאוור פוינט מתמודד עם הקבצים, הרי צריך ליצור תיקיה נפרדת לתמונות כמובן".
בדקתי את מה שאתה אומר והוא בנוסף לקובץ htm יוצר גם תיקייה בשם זהה לזה של ה htm אם סיומת ".files". כנראה, שהעלית רק את הקובץ htm בלי הסיפרייה אשר מכילה את התמונות ולכן הן לא נטענו.