16-07-2008, 22:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.03.07
|
|
|
זימונים ומיונים שונים - הצבא לוחץ
שלום לכולם,
אני אמור להתגייס בנובמבר 08, ומילאתי שאלון יח"ש עם העדפות של נח"ל (5), גולני (3) וגבעתי (2).
הפרופיל שלי הוא 97.
אחרי הצו הראשון קיבלתי זימון לצ"א ונפלתי בירפ"א א', לאחר מכן קיבלתי יום סיירות וגיבוש צנחנים אך לשניהם לא הלכתי כי הייתי במצב כושר גופני שלא היה מאפשר לי לעבור אפילו שעה (למרות שאני יודע שהרבה מזה זה בראש, התאמנתי במשך שנה ב"אחריי", אני יודע מה זה דורש וידעתי שלא אעבור).
קיבלתי גם מכתבים לעתודה רפואית, אקדמאית ולוגיסטית, אך אני ממש לא מעוניין להיות עתודאי.
בכל אופן, אחרי היום סיירות אליו לא הלכתי קיבלתי זימון למיונים לחובלים כמאותר צדדי (למרות שאין לי משקפיים או משהו שיפסול יום סיירות), ולא ניגשתי למיונים מהסיבה הפשוטה שאני לא מעוניין לשרת בחובלים.
קיבלתי גם מיונים לפראמדיקים למרות שסימנתי בשאלון שאינני מעוניין, ולא ניגשתי למיונים, בעיקר כי אני ממש לא מסוגל להתעסק עם כל העניין הרפואי, זה לא בשבילי בכלל.
לכל אורך התקופה הזאת קיבלתי מכתבים שמנסים למשוך אותי לשריון, תותחנים, נ"מ והנדסה קרבית, וכן טלפונים משריון, אבל אני לא רוצה לשרת בתפקידים כאלה, אלא להיות בחי"ר.
בנוסף כל זה, אתמול בבוקר קיבלתי טלפון מחיילת במדור סיירות שאמרה שהיא רואה במחשב שאני נמצא בתהליך מיון לסטי"לים. כמו שאמרתי, לא ניגשתי למיונים ואף התקשרו אלי יום קודם לכן לשאול אם אגיע ואמרתי שלא. אמרתי את זה לחיילת, והיא אמרה שהיא לא יודעת מה הסיבה, אבל במחשב מופיע שאני בתהליך מיון. בנוסף היא הציעה לי לדחות את הגיוס מנובמבר למרץ 09, ולקבל גיבוש חובלים ללא מיון מוקדם.
אז השאלות שלי הן אלה-
א. למה אני מופיע כמלש"ב בתהליכי מיון לסטי"לים למרות שלא הגעתי למיונים ואמרתי בפירוש שאיני מעוניין בתפקיד?
ב. האם יש סיבה לכך ש"רודפים" אחריי לתפקידים שלא ביקשתי אותם, בעוד שאחרים עוברים שלבים ארוכים בדרך אליהם? (חובלים, פראמדיקים). האם זה אומר משהו על הנתונים שלי?
תודה למי שקרא את הכל ויגיב, אני מצטער על החפירה.
כמו כן אני רוצה רק להדגיש שאולי זה נראה מהסיפור שאני עצלן או משהו כזה, אבל זה לא המצב. פשוט החלטתי, אחרי יום הסיירות וגיבוש הצנחנים, שאני לא מתכוון להפוך עולמות כדי להגיע לתפקיד שנחשב כביכול כאיכותי, אלא שאלך לאן שיגידו לי ביום הגיוס (או לפני), ואני מקווה שזה אכן יהיה נח"ל כמו שביקשתי, וגם אם לא- אז אני אסתדר בכל מקום.

|