26-07-2008, 11:46
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
מויקיפדיה - http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_tea
[IMG]
Bubble tea is a mixture of iced or hot sweetened tea, milk, and often other flavorings. The distinctive characteristics of bubble tea are the black gummy balls made of tapioca (or, more commonly in East Asia, yam starch[citation needed]), called "pearls" or "balls" that sit at the bottom of the cup[/IMG]
בקיצור זה תה עם חלב (צ'אי) שמכיל בתוכו "גולות/פנינים/ג'לי" מצמח הטפיוקה
צ'אי טפיוקה מאת: דורעם גונט, הארץ
מתכון - http://food.walla.co.il/?w=/903/640548
גבישי הטפיוקה הלבנים עדיין לא מאוד מוכרים כאן, כך שסביר להניח שאיש מלבדכם לא ישער כמה קל היה להכין את הקינוח בעל המראה והשם האקזוטיים. את הטפיוקה, שנראית כמו כדורי קלקר קטנים, קונים בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק או בחנויות טבע.
מצרכים
חומרים (ל-8 מנות):
1/2 כוס טפיוקה
2 כוסות חלב
2 כוסות מים
2 שקיקי תה הודי (צ'אי)
3/4 כוס סוכר
4 כפות ריבה או 8 כפות פרי רך (מנגו, פסיפלורה, תות, אננס וכו') לקישוט
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר את הטפיוקה, המים, החלב ושקיקי התה (זהירות, שלא יגלוש).
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש קטנה, ללא מכסה, עד שכדורי הטפיוקה מתרככים (כעשר דקות).
3. מוציאים את שקיקי התה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מעבירים לקעריות הגשה אישיות ומקשטים כל קערית במעט ריבה או בפירות. מגישים פושר או קר.
_____________________________________
|