![ישן](https://static.fresh.co.il/images/vBulletin/statusicon/post_old.gif)
17-08-2008, 21:49
|
![צלמית המשתמש של NVJ](image.php?u=82984&dateline=1350249049) |
|
|
חבר מתאריך: 11.02.06
הודעות: 13,393
|
|
מרק בורגול (זהירות, ממכר!)
די פשוט להכין את זה האמת.
אני מצטער על התמונות, אני יודע שההכנה נראית לא מפתה בכלל, וחלק מהתמונות נראות גועל נפש, אבל תאמינו לי שהתוצאה שווה! ![חולה על זה](images/freshsmilies/loveit.gif)
(המדריך נכתב בלשון זכר, אבל גם נשים מוזמנות לנסות את כוחן! )
אז.. בואו נכין מרק בורגול.
מצרכים:
- בורגול, כמובן. ושיהיה "בורגול דק". אולי תמצאו אותו בתור השם "ג'ריש".
- 2 בצלים קטנים או 1 גדול.
- 5 עלי דפנה.
- 4-5 כפות רסק עגבניות.
- כף אבקת מרק.
- כף מלח.
- חצי כף פלפל.
- מעט שמן.
- מים.
- סיר!
הכנה:
למי שלא יודע, בורגול (או ג'ריש כמובן) נראה כך:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/94948008.jpg)
לוקחים כוס מזה, ושמים בקערה. שופכים מים קרים עד שהקערה מלאה:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/80251919.jpg)
בינתיים הבורגול "יתפח" ויכנסו אליו נוזלים. לוקחים סיר, שמים בו ממש ממש קצת שמן, רק שיכסה במילימטר את השכבה התחתונה ולא יותר, חותכים את הבצל(ים) לרבעים, ומטגנים עד שהבצל משחים קצת:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/50400163.jpg)
זה הזמן להוסיף מים עד לחצי מגובה הסיר, ואת עלי הדפנה (4-5 עלים יספיקו) ואת אבקת המרק. עלי דפנה אפשר לקנות גם בקופסאות כאלה:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/50123685.jpg)
אחרי ששמים מים, עלי דפנה ואבקת מרק:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/51101300.jpg)
כשזה רותח, מוסיפים את הבורגול (שהיה בקערה!), רסק העגבניות, המלח והפלפל:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/33405686.jpg)
(אתם עוד איתי? זה נראה לא משהו אבל זה יוצא דלישס! )
אחרי שזה רותח שוב, לוקחים כף מחוררת ומוציאים את הבצל ועלי הדפנה:
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/29492242.jpg)
כשזה מגיע שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, ושמים טיימר של 15 דקות, כשכל 3 דקות כדאי לערבב את המרק. כשנגמר הזמן, מכבים את האש ושמים את הטיימר ל-5 דקות נוספות ומערבבים באמצע שוב. כשהזמן הזה נגמר - האוכל מוכן, בתיאבון! ![יאמי](images/freshsmilies/yum.gif)
![תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה](https://2008-uploaded.fresh.co.il/2008/08/17/97104688.jpg)
גמרתי עכשיו 3 מנות, היה מדהים. ![חולה על זה](images/freshsmilies/loveit.gif)
תהנו!
|