לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 18-08-2008, 11:37
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 13.08.07
הודעות: 5,056
עוזר משפטי?לך תביא לי סלט,תחליף לי סרט,ותכניס ת'אוטו למוסך

ציטוט:
העיתון גלובס חושף: יועצים משפטיים של שופטים -עוסקים ב - רכישת סלטים, הבאת סרטי וידאו ותיקון מכוניות
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nfc.co.il/img/midBull.jpg]
במערכת בתי המשפט מודאגים משיעורי הנטישה הגבוהים
▪ ▪ ▪
לאחר שנים של לימודים אינטנסיביים, הכנות מורטות עצבים לקראת בחינת לשכת עוה"ד, ולבסוף, ההסמכה המיוחלת. אך עורכי דין המדלגים על פני משוכה נוספת ונבחרים לשמש יד ימינם של השופטים, כעוזריהם המשפטיים, נדרשים למיומנויות נוספות כמו למשל: רכישת סלטים, הבאת סרטי וידאו וגם תיקוני רכב של השופט.

כתבת העיתון גלובס אלה לוי וינריב חשפה (יום א', 17.8.08) מימצאי דוח פנימי של "הוועדה להגדרת תפקידו של העוזר-המשפטי במערכת בתי המשפט'. מהדוח עולה מערכת יחסים עכורה על-רקע הטלת מטלות זניחות ובעלות אופי אישי שאינו קשור לתפקיד, פגיעה בכבוד העוזר המשפטי ועוד. לוי-וינריב מציינת עוד כי במערכת בתי המשפט מועסקים 570 עוזרים-משפטים, בתקופת העסקה מוגבלת ל-4 שנים עם אופציית הארכה לשנתיים נוספות. אך בשלוש שנים האחרונות, אין קופצים על הארכה זו, להיפך נרשמו שיעורי נטישה גבוהים.

השופט לא יודע להדריך

מערכת בתי המשפט אף הזמינה סקר ממכון עוזמ"ת (עוזרים-משפטיים), וממנו עולה תמונה מדאיגה של חוסר שביעות רצון של העוזרים המשפטיים במערכת. עורכי הדין שעזבו דיווחו על קשיים בתפקיד, דרישות מנהליות ומשפטיות לא מאוזנות, קשרי עבודה לא מוגדרים ולא מוסדרים מול המטה והמזכירויות, ועל העדר ביטחון תעסוקתי בעיקר נוכח הגבלת תקופת ההעסקה ל-4 שנים.

העוזרים קבלו על חוסר ידע של השופט להדריך אותם, שירות אישי לשופט החורג מתפקיד העוזר-המשפטי, וכן מטלות "מזכירותיות" מעבר למינון הסביר. כ-10% מהעוזרים דיווחו על שביעות רצון בינונית מהיחסים עם השופט הממונה ומקבלת הכרה על עבודתם. הועצים האשימו את השופטים ביחס אליהם כאל מתמחים, בהעדר יחס אישי, ובצפיות לשעות עבודה רבות כולל מהבית ובימי שישי וזאת לל תגמול.

אחת מהבעיות המרכזיות שזוהו על-ידי הוועדה בתום 9 חודשי בדיקה, העדר הגדרת תפקיד של עוזר משפטי, שגורר יחסים בעייתיים בין השופט לעוזר-המשפטי. הדוח קובע עוד כי הגבלת ההעסקה ל-4 שנים פוגמת בנכונות מועמדים טובים להציע עצמם לתפקיד או להצליח בתפקיד. בין היתר בשל יחסה של המערכת כלפיהם כאילו היו "עובדים זמניים". בעקבות מימצאי הדוח מינה מנהל בתיהמ"ש, השופט משה גל, ועדה ל"הגדרת תפקידו של העוזר-המשפטי במערכת בתי המשפט".

לשים גבולות לשופט

הוועדה המליצה בין היתר להדריך את השופטים כיצד להתנהל עם עוזריהם. כמו-כן הומלץ כי תקופת ההעסקה הראשונית של העוזרים המשפטיים תישאר 4 שנים, אך היקף המקרים שבהם תתאפשר הארכת הסכם ההעסקה לתקופה נוספת של שנתיים, יורחב. במקרים חריגים מוצע כי העסקה תוארך עד 8 שנים.

הוועדה אף המליצה לקבוע את גבולות עבודתו של העוזר-המשפטי, כ"יד ימינו של השופט". חברי הוועדה ציינו כי "חלק מן המסקנות שהומלצו דורשים משאבים, פיתוח ארגוני, הדרכה והטמעה, ואינם יכולים להיעשות ביום אחד". עם זאת אם לא יחול שינוי, "עלולות להחמיר התופעות שהביאו להקמת הוועדה מלכתחילה (עזיבת עורכי-הדין), כמו גם להמשך התופעות הבעייתיות שעלו לפניה, (כגון אי-מיצוי פוטנציאל התרומה של העוזרים-המשפטיים, חוסר שביעות רצון ותפיסה ירודה של התפקיד על כל התוצאות השליליות הנלוות לכך ברמת הפרט והארגון, לרבות ירידה משמעותית במספר המועמדים ואיכותם)".

http://www.nfc.co.il/Archive/001-D-...ml?tag=11-36-29
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מוות למחבלים!

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 18-08-2008, 20:21
  HummerH1 HummerH1 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "עוזר משפטי?לך תביא לי סלט,תחליף לי סרט,ותכניס ת'אוטו למוסך"

מישהו צוחק על מיומנות רכישת סלט?

זו מיומנות שקשה מאוד לרכוש! אין הרבה מקומות בארץ שאפשר ללמוד בהם את המיומנות הזו, וחלק מהמקומות הם אכן בבית המשפט. אז על מה מתלוננים כאן בדיוק? שיפתחו עוד מקומות ללימודי רכישת סלט, שיפתחו מקומות שיתמחו בלימודים האלה במקום שההתמחות תיעשה בבית המשפט.

הנה מי שיכול ללמד במספר שיעורים קצר אפילו איך מכינים סלט, לא רק איך רוכשים ירקות טריים.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:pkjyUaAchoJzhM:http://mad.walla.co.il/w/18-200/417084-18.jpg]
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:43

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר