24-08-2008, 19:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 18.10.06
|
|
את היצע הרשתות של בזק בינ"ל אני אישית לא מכיר. אבל כן אתה יכול להתקשר ולברר לא עולה כסף
כך בחשבון שהספק שלך מאוד רוצה שתקנה ממנו רשת , אז תבדוק בדיוק מה אתה מקבל ואם זה יותר משתלם לך (לא רק מבחינה כלכלית - בדר"כ מבחינה כלכלית זה פחות משתלם) בעיקר מהבחינה השירותית, איזה סוג תמיכה הם נותנים מה קורה אם מתקלקל ככה וקורה ככה תברר בדיוק איזה שירות אתה מקבל ואזה היצע של ראוטרים יש להם ואל תסגור עיסקה ישר אלא תבדוק גם הצעות אחרות.
אני יכול לתת לך דוגמא מ 012 SMILE :
מוכרים ראוטר בדר"כ במחיר יותר יקר ממה שיש בשוק לאותו ראוטר , אבל מגיע טכנאי עד הבית מתקין לך את הראוטר , ממקם אותו במקום הכי טוב שאפשר למצוא בבית ואם צריך גם שם מגבר כדי שתיהיה לך קליטה טובה בכל הבית או לפחות שיהיה לך קליטה טובה בכל עמדה , יש לך תמיכה מיוחדת של רשתות זמינות ל 24 שעות , 7 ימים בשבוע (למעט יום כיפור) חבר'ה דווקא טובים שעברו הכשרה על רשתות ביתייות (זה לא קורס עם תעודה של מיקרוספוט אבל זה קורס בסיסי שמספיק כדי לעזור ברוב הגדול של התקלות) , יש לך אחריות של שנה על הציוד שקיבלת ואם מתקלקל או קורה משהו שלא ניתן לפתור ע"י תמיכה טלפונית (והבעיה מגיעה מכיוון הציוד שקיבלת מהחברה) או שיחליפו לך את הציוד או שישלחו טכנאי שיבוא ויסדר.
המחיר הוא באמת יקר יחסית אבל לפי דעתי אנשים מקבלים תמורה לכסף הזה אבל זה לא מתאים לכל אחד. מי שמבין ברשתות ממש לא צריך את השירות הזה (אני מדבר על ידע בסיסי שאפשר ללמוד בשבוע) אבל מי שאין לו מושג וניראה שיצטרך הרבה עזרה בנושא אולי שווה לו להשקיע קצת יותר כסף ולעשות את זה דרך הספק (במקרה של הדוגמא זה 012) הניהול של הראוטר הוא לחלוטין מתבצע מהתמיכה, משטלתים מרחוק על הראוטר ומגדירים כל מה שאתה רוצה פורטים , DMZ אבטחה כזאתי או כזאתי וכל ההגדרות שאתה צריך והראוטר כמובן תומך בהם.
אז קודם תברר לכאן או לכאן ואח"כ תחליט , אתה גם מוזמן להתייעץ עם הנתונים שביידך!
|