לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 29-08-2008, 14:41
  מראדונה מראדונה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.07.06
מה נהיה עם החוקים החדשים לטירונים?

אהלןן, אני לוחם בגדס"ר נח"ל ובתקופה האחרונה אני שומע גם מחברים שלי שהם מפקדי טירונים בגדס"ר וגם ממפקדים בחטיבות אחרות על החוקים החדשים לטירונים...
פתאום יש הגבלה על כמה פעמים יורדים לפרסים, כמה פעמים מותר להריץ...מצב 2 ועוד מצבים כאלה ואחרים הם פתאום כל-כך אסורים שאתה עלול לשלם בתפקידך אם תעשה לחייל משהו מזה...

ואני אומר... מזה השטויות האלה???
החוקים האלה שנכנסים בהדרגה לצבא (ותתפלאו אבל המ"פים אוכפים אותם) פשוט גורמים
לטירונות להפוך למשהו קל, או בשפה צבאית -חלבית...
מה לעשות, הטירונות צריכה להיות קדר אחד גדול אין ברירה אחרת...אני לא מצדיק מפקדים שמתפרעים ולוקחים את החוק לידיים כי זאת לא הדרך הנכונה לחנך חיילים אבל יש אמת במשפט "ללמוד דרך הרגליים".
אני באמת מקווה שצה"ל יתעשת בקרוב כי אחרת איזה מין סטנדרטים יהיו?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 29-08-2008, 15:04
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מראדונה שמתחילה ב "מה נהיה עם החוקים החדשים לטירונים?"

בגלל זה, אגב, הצבא נהיה צבא של חיילים מפונקים.
בטירונות אסור להעניש אותך, אתה ישן בחדר עם מזגן, אוכל אוכל של קייטרינג ויוצא כל שבוע הביתה ואז אתה מגיע לקו ונכנס לדיכאון כי פתאום סוגרים שבתות ואוכלים לוף.

הטירונות צריכה להיות קשה כדי שכשתתחיל את הסדיר כבר שום דבר לא יפחיד אותך (מה זה לסגור שבועיים אם בטירונות עשית 21, לדוגמא).

הבעיה היא שהיום הצבא מפחד מהחיילים, חייל יכול לשלוח את ההורים שלו לצעוק על המג"ד כי לא טוב לו בטירונות וחיילים יכולים לקבול ולתבוע את הצבא על כל דבר.

ביחידה שלי אני רואה איך כל מחזור המצב מידרדר, עד לרמה שחיילים שואלים אותי בשיא הרצינות "למה שאני אסגור שבתות מה אני חייב להם משהו?"

ישן 29-08-2008, 16:45
  Poisoned Poisoned אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.01.06
''איש סגל'' יקר
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי fealls שמתחילה ב "צודק במאה אחוז ואני יכול..."

גם המפקדים שלך ראו אותך חצוף יותר, מעיז יותר, וילד קטן יותר, ממה שהם היו...
ואם לא אותך את החברים שלך למחלקה...ותהיה בטוח בזה...

ואין מה לעשות, צריך שינוי, אי אפשרת שהטירונות תמיד תישאר בגישה של לקחת לילד בן 18 את טיפת הגבריות שיש לו, לקמט אותה, למעוך אותה, לקווצ'ץ' אותה, ולזרוק אותה לפח קיבינימט למשך שלושה חודשים...וכול זה מבוצע על ידי בנאדם שכולה גדול מהטירון בשנה.. זה השפלה, זה לא נעים, זה ממרמר זה מעליב, והכי חשוב, זה לא אנושי.
ועובדה שיש יחידות מיוחדות שעובדות בראש טוב יותר והחיילים שלהם מתפקדים הרבה יותר טוב, ומתייחסים הרבה יותר ברצינות לאימונים וממושמעים יותר.

נערך לאחרונה ע"י Poisoned בתאריך 29-08-2008 בשעה 16:50.
ישן 29-08-2008, 16:56
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Poisoned שמתחילה ב "''איש סגל'' יקר"

לא צריך ללכת לקיצוניות ובוודאי שלא צריך להגיע לתיזוזים משפילים, אבל הטירונות הגיע למצב שהחיילים מתזזים את המפקדים וזה אבסורד.

העניין הוא לא רק חוקים של טירונות אלא בכלל המצב בצבא, למשל פעם פרופיל 45 היה פרופיל שניתן על בעיות רפואיות קשות ביותר וכמעט לא נראו אנשים עם הפרופיל הזה (ועם פטורים קיצוניים).
ביחידה שלי לדוגמא לפני שנתיים לא היה חייל אחד עם פרופיל 45, היום לכל חייל שלישי ביחידה יש את זה. ואני עוד ביחידה "לוחמת", אני לא רוצה לדעת מה קורה במקומות אחרים.

המצב שאתה מתאר ביחידות מיוחדות הוא שונה, ביחידות האלה נמצאים רק חיילים שרצו להיות שם ולכן יש להם משמעת עצמית יותר גבוהה.

לך לחיל בלי זוהר שלפחות חצי מהחיילים בכלל לא רצו להגיע לשם ותראה עולם אחר.

ישן 29-08-2008, 17:29
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Poisoned שמתחילה ב "''איש סגל'' יקר"

אתה מגזים.

השפלה תמיד הייתה לא חוקית ומפקדים שעשו את זה היו צריכים להיענש גם לפני 10 שנים.

הבעיה שהחוקים של "המענה הפיקודי" כובלים את המפקד לחלוטין ומוציאים ממנו את כל האפשרויות להכניס משמעת לחיילים. כשאני הייתי מפקד טירונים מפקד מז"י הוציא הוראה גורפת לא לתזז בכלל באמצע הטירונות - המשמעות הייתה שפרט לשבתות ושעות ביציאה לא הייתה שום אפשרות להעניש את החיילים, דבר כזה הוא מתסכל גם לחיילים וגם למפקדים - בתור חייל אתה מעדיף לרוץ קצת מאשר שהיציאה שלך תיפגע, בתור מפקד אתה גם רואה שהחיילים שלך לא עוברים את השינוי שהם אמורים לעבור ואתה גם לא רוצה להעניש חיילים בשעות ביציאה על כל שטות קטנה - כי חוץ משביזות אין לזה שום ערך חינוכי.

כתוצאה מהירידה בתיזוזים גם הפלוגות הותיקות העידו שהם קיבלו חיילים פחות טובים (בכל מקרה צריך להוציא חייל שמגיע לותיקה מהשוק של המחזורית, אבל זה אף פעם לא היה כל כך חמור) חיילים (ואפילו מש"קים אחרי קורס מפקדים) לא הבינו למה הם צריכים לסגור שבתות (כי יש חוק בקורסים שאם לא צריך לא סוגרים, אבל בותיקות צריך) הם גם הגיעו ילדותיים יותר ומפונקים יותר.

המקרה שהיה בגולני לפני כמה ימים (עם הסתייגויות כמובן שאנחנו לא מכירים את הכל) מעיד על זה - מרידות זה לא משהו שהומצא אתמול או שלשום, זה תמיד היה - אבל מרידות על דרישות מבצעיות? ועוד על דברים שההגיון בהם הוא פשוט ומובן לחלוטין.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 06:14

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר