11-09-2008, 08:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.07
|
|
|
כך השתלטו שולה זקן ואחיה על רשות המסים
ציטוט:
מוסף "הארץ" חושף לראשונה את תמלילי החקירה בפרשת רשות המסים, המפרטים כיצד, לפי החשד, עשו מנהלת לשכתו של אהוד אולמרט שולה זקן, אחיה יורם קארשי ואיש העסקים קובי בן גור יד אחת למינויו של ג'קי מצא ליו"ר רשות המסים. דרישתם המרכזית של זקן וקארשי היתה לסייע לאיש העסקים סימו טובול בחקירה פלילית שהתקיימה נגדו ברשות בחשד להעלמות מס של מיליוני שקלים.
מחומר החקירה עולה כי טובול, חברה הקרוב של זקן, מימן חלק ניכר ממסיבת יום ההולדת של בעלה של זקן, שהתקיימה בים המלח, והעניק הנחה בשיפוץ ביתה של זקן.
בחקירתו סיפר מצא על המסלול שעבר בדרך לתפקיד: "קובי בן גור הציע שאסע אתו לביתו של יורם קארשי, על מנת לקדם את הפגישה ביני לבין שולה זקן. לכולם היה ברור שאני שם בגלל שקארשי אח של שולה". לאחר הפגישה עם קארשי, פעיל בולט במרכז הליכוד, נפגש מצא עם זקן, מנהלת לשכתו של אולמרט, שהיה אז שר האוצר והאחראי למינוי. זקן הודתה בחקירה, כי קיימה את "ראיון הקבלה" של מצא מאחורי גבו של שר האוצר דאז, אולמרט.
ראש הממשלה אהוד אולמרט מסר עדות בפרשה באפריל 2007, שחלקים ממנה מתפרסמים כאן לראשונה. "אילו הייתי יודע, הייתי אומר לג'קי מצא לזרוק את קארשי לכל הרוחות. אני תמה ומאוכזב שאדון מצא לא טרח פעם אחת לפנות אליי ולפטור עצמו מהעול הזה", אמר לחוקרים.
לדבריו, החליט לבדו על מינויו של מצא - שהיה הצעיר בין המתמודדים על התפקיד - ואף קיבל חיזוק לבחירה מהיועץ המשפטי לממשלה מני מזוז, שתמך במינוי. הוא העיר כי "לא הייתי אומר שאם האנשים שלי מראיינים אנשים זה פסול מעיקרו, כשהכוונה היא לחוות את דעתם בפניי", והוסיף שאינו זוכר שזקן התאמצה לקדם את המינוי.
זקן טענה שכשנפגשה עם מצא ל"ראיון הקבלה", התכוונה בסך הכל "להשוויץ" במעמדה החדש, אך לפי החקירה - מיד לאחר המינוי, נדרש מצא להשיב טובה למי שדאג לו. כשנשאל מדוע לא דחה על הסף את דרישותיו של קארשי בנוגע לטובול, אמר לחוקרים "אני לא פוסל אפשרות שקארשי אמר לי משהו בסגנון: 'התיק חשוב לי, עזרתי לך בעבר ואל תתחמק מלעזור לי'".
בעקבות הפגישה, ג'קי מצא התקשר לאחראי על התיק נגד טובול ברשות המסים: "אמרו לי שהטענות נגד טובול הן הלשנה מגמתית, תבדוק שוב", מצא אמר לו.
כשקארשי עידכן לאחותו על פגישה נוספת שבה לחץ על מצא בעניין טובול, שבה זקן והדגישה ש"אני לא יכולה להשאיר את זה פתוח".
בנוסף, פעלו קארשי ובן גור למינוי מקורבים לתפקידי מפתח ברשות. השניים נהגו לפגוש את מצא בבתי קפה, בפונדקי דרכים, במכוניות או בבתים פרטיים ולהמטיר עליו הוראות ודרישות.
על פי חומר החקירה, מצא הסכים לתכתיביהם הרבים, ובאחד המקרים אף איפשר לבן גור לראיין בעצמו מועמדת לתפקיד סגן פקיד השומה באזור גוש דן, שבו היו לבן גור אינטרסים רבים.
במקרה אחר דאג מצא למנות אדם המקורב לקארשי לתפקיד בכיר ברשות המסים. "הסברתי לו ש'זה רק ההתחלה אתך'", התרברב קארשי באוזני אותו אדם.
במקרים בהם לא עמד מצא בדרישותיו של בן גור, הוא הרעיף עליו התנצלויות. "אני אוהב אותך וזוכר", אמר מצא לבן גור בקול מתחנחן, לאחר עימות ביניהם.
מדוע נקט מצא גישה כזאת? רמז למניעיו ניתן בחקירה, כשטען בתוקף שבהזדמנות אחת, זקן הבהירה לו שלא יוכל להיפגש עם שר האוצר אולמרט ולהעביר סבב מינויים נדרש ברשות - ללא אישורו של אחיה.
|
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1020228.html

מוות למחבלים!
|