לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-09-2008, 16:22
צלמית המשתמש של ducklock
  ducklock ducklock אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.01.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rna שמתחילה ב "האם מישהו פה אי פעם עבר מסמכות מז"י לסמכות אחרת ?"

שתדע,שבמקרה הזה...אם מישהו בתוך(בדגש על "בתוך" ולא בקודקוד) אגף התקשוב מנסה למשוך אותך ממז"י זה לא ילך.

הרעיון הוא מיצוי חיילי,זרועי של כל חייל וחייל.ככל שהנתונים שלך יותר טובים ככה יותר מסובך להוציא אותך כי מז"י לא הקובע האחרון אם להוציא אותך או לא אלא הבקו"ם.בד"כ הבקו"ם(בגלל נטייתו למצות חיילים בכל מערך ומערך) לא מאשר העברות כאלו.

כמן עובדה,קח את הרוב המוחלט של מי שמודח מזרוע מסויימת לבקו"ם כבעייתי ורק בגלל זה מוציאים אותו(K.K.K-כלא,קב"ן,קשרים בקודקוד).

סתם ככה הסיכוי שואף ל0.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 12-09-2008, 17:27
צלמית המשתמש של ducklock

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Yotamz שמתחילה ב "ותוספת לזה: כדי להעביר חייל..."

זה לא הכי מדוייק(לפחות לפי מה שאני יודע.אם אני טועה תקן אותי) וגם אם כן,זה לא תופס לגבי כל המקרים.

במקרה של קב"ן לפחות,זה ממש לא בהתעסקותו של אלוף מז"י להדיח חייל זה או אחר שכן הפליטה כמעט תהיה אוטומטית(כמו מזרוע האוויר אגב,אותו סיפור).

שוב,הבעיה היא לא בפיקוד הזרוע אלא ב"מיטב" שכמו שכבר אמרתי,זאת הסמכות שלו לעשות שינויים כאלו וכן גם נתון לשיקול דעתו.לדעתי,מפקד מיטב(אל"מ) יכול להוציא אותך מכל זרוע באם הוא רוצה והוא ממש לא מפקד זרוע וממש לא תת אלוף שלא לדבר על אלוף.

ישן 12-09-2008, 18:13
צלמית המשתמש של ducklock

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי Yotamz שמתחילה ב "מה שכתבתי זה מה שאני יודע אבל..."

זה נכון מאוד שתמיד יש תפקידים של 45 נפשי(שהוא קל"ב תמיד אגב ככה שאין צורך להזכיר את זה) בכל זרוע אבל עובדתית אנשים יוצאים מזרוע לעתים בגלל זה.ייתכן שבזרוע האוויר,שאני יותר מכיר,אין יותר מדי תפקידים ל45 נפשי(למרות שאני בספק כי ח"א זה חיל שמנפיץ תפקידים בכמויות) ובגלל זה הם יוצאים מהזרוע ולמז"י יש יותר תפקידי קל"ב בתנאים של 45 נפשי.

בקשר לסמכות,אני מתייחס לזרוע עצמה וקציני המיון שלה ככלי בירוקרטי בעיקר אל מול מיטב.שוב,למיטב סמכות עליונה ולמעשה כמעט מוחלטת להעביר זרועות.

העובדה הזאת תהיה תמיד נכונה:אם הזרוע רוצה לפלוט אותך והבקו"ם לא מסכים אז נגמר הסיפור כי גופי המיון של הזרוע עונים לבקו"ם.לעומת זאת,אם הבקו"ם באמצעות סמכות יחסית גבוהה(ולא,לא אלוף וגם לא מפקד הבקו"ם אלא קצין מיון באחד המדורים הרלוונטים לחייל) מחליט למשוך חייל מזרוע מסויימת רוב הסיכויים שבאמצעות התעקשות מועטה יחסית החייל יפלט.זה בייחוד במצב של חוסר מקצוע שזהו אם כן מצבם של רוב האנשים שישאלו מלכתחילה שאלות לגבי יציאה ממז"י.

אני לא מומחה גדול ומי שיודע אחרת מוזמן לתקן אותי אבל זה מה שאני למדתי מניסיוני על גופי כ"א בצה"ל.

ישן 12-09-2008, 19:08
  rna rna אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.04.06
לכל מי שהגיב ובמיוחד ליותם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rna שמתחילה ב "האם מישהו פה אי פעם עבר מסמכות מז"י לסמכות אחרת ?"

סיבכת לגמרי את הסיפור , העברה כרוכה באישור אלוף מז"י ? מה נסגר איתך אחי ?

המקרה שלי הוא כזה ,
אני היום מוצב כמט לקורס בחיל תקשוב שיש לו תקנים במז"י .
מסיבות כאלו ואחרות רוצים אותי לתפקיד אחר בחיל תקשוב(בא ניהיה ספציפיים , מפקד בסמח רוצה אותי) שאין לו תקנים במז"י ולכן חייבים להעביר אותי בין סמכויות מזי לתקשוב.

מי שמעורב בזה: זה - רען באגף התקשוב , ורמ"ד מוד"ש במז"י (בדרגת רב סרן) שהיא בעקיפין אחראית עלי משום שאני שייך למוד"ש איכשהו ...

עכשיו , המילה האחרונה היא של הרמדית מוד"ש , אם היא תשחרר אותי מעבירים אותי בין סמכויות ברבע שעה..
היא פשוט לא רוצה לפלוט אותי מהגדוד משום שאז יהיו פערים בתקנים בגדוד , סתם כדי לא לגרום לעצמה כאב ראש....

זה הענין ...
ממש לא קשור לכלא , קב"ן וכ'...
עכשיו שוב, היית רציני במה שאמרת? שזה כרוך באישור אלוף מז"י ? גם במקרה כזה ?

עריכה, וזה לא מישהו בתוך אגף התקשוב, אלא מישהו בקודוד , מישהו בדרגת סא"ל ועוד מישהו בדרגת אל"מ , האם זה נחשב קודקוד?
ישן 12-09-2008, 22:55
  Yotamz Yotamz אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.05
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי rna שמתחילה ב "לכל מי שהגיב ובמיוחד ליותם"

אין קשר לקב"ן, זה היה בנושא אחר.

את זה שצריך אישור אלוף שמעתי מזמן, יכול להיות שאני טועה אבל להעברה של חייל בין זרועות ואפילו בין יחידות יש כל מיני השלכות, זה לא מתחיל ונגמר בזה שיהיה חסר חייל אחד בתקן של הגדוד, אני לא מאמין שנותנים לרס"נים להחליט על העברה בין זרועות בכזאת קלות.

אבל..
אם כל הבירוקרטיה כבר סגורה והדבר היחיד שמונע ממך לעבור היא אותה רמ"דית מוד"ש אז אולי כן, מההיכרות שלי מקרוב עם הבירוקרטיה הצבאית - משהו אומר לי שזה קצת פשוט מדי.

אגב, במקום לעבור בין זרועות אולי יכולים לשנות לך את המקצוע למקצוע שיש לו תקן ואז להציב אותך בבסמ"ח כשאתה עדיין בסמכות מז"י.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 15:46

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר